ПЪРВИ клас - епизод 16

• 33 551
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
В нашето училище учат по буквара на "Булвест 2000". Няма такива изстъпления като 5утии и 3он.
И ние сме на "Булвест 2000", но ми се струва, че преди време мернах един 3он  Simple Smile, по спомен,  имаше илюстрация на трион а отдолу пишеше 3он, но не да го пишат децата.

Точно в БУЛВЕСТ го видях този трион, от който ми кипна...

# 361
  • София
А я ми кажете, че напоследък учебника и тетрадката учебната по математика остават в училище. Учат ли вашите деца "проверка" Обръщане на задачата.. примерно 4-1=3 пр. 1+3=4
Не, аз се опитах да обясня, но не можа да ме разбере детето.....знам че не ставам  за тая работа...

Бе и аз не обяснявам.. ужасно ми е сложно, сигурно повече отколко на нея  Rolling Eyes

# 362
  • При хората, които обичам
Опитахте ли със сметало или клечки? Не се страхувайте да онагледявате, много по-лесто им е да видят отнемането физически. Липсва, край, няма го. Остатъкът, обаче, е там.
Остатъкът + отнетата пръчица дават пак 4 пръчици, като за начало извеждайте сбора преди равно-то:

ІІІІ - І = ІІІ     ІІІІ= ІІІ + І

# 363
  • Русе
 chibi ,на коя дата сте вие. Ние ще празнуваме на 20

За обръщането на задачата, отдавна съм му показала, ама още не го вдява.

# 364
hahaha И ние.  newsm78
За "Дойче шуле" засега знам за 2 първи класа.  Joy

# 365
  • Русе
hahaha И ние.  newsm78
За "Дойче шуле" засега знам за 2 първи класа.  Joy
   Олеле  Shocked

# 366
Амбър, само вашия клас ли ще бъде или ще има други от "Европейските езици".  Rolling Eyes

# 367
  • София
Опитахте ли със сметало или клечки? Не се страхувайте да онагледявате, много по-лесто им е да видят отнемането физически. Липсва, край, няма го. Остатъкът, обаче, е там.
Остатъкът + отнетата пръчица дават пак 4 пръчици, като за начало извеждайте сбора преди равно-то:

ІІІІ - І = ІІІ     ІІІІ= ІІІ + І

Не ми е хрумвало. Но тя го разбира... аз някак се набутах да й обяснявам незнайно защо  Embarassed и се оплетох при обърнати задачи...
7=8-1  Grinning щото и обяснявах, че знака се сменя като си размени мястото с равното. Абе просто аз оплесках нещата и добре, че млъкнах де... че детето си ги решава без грешка, а аз исках да й дам някакъв алгоритъм зорлем и се насметох  Rolling Eyes

# 368
Благодаря на всички ви за отговорите! Hug
И ние сме на "Анубис Булвест 2000".От къде го измислих това с "Просвета"? Blush
Обърнатите задачи не сме ги правили.Добре,че детето се справя и засега не се налага да обяснявам.Иначе така ще му обясня,че ще го объркам повече. Wink

# 369
Сашо също няма проблеми с обърнатите задачи. А обсъжданите по-рано пирамиди ги решават като къщички.  Grinning
Амбър, нашите ще са от 14,00ч. . Сигурно вие сте от по-късно.  newsm78

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 13:08 от chibi

# 370
  • София
И Василена е по Буквар-а с 5униите, освен и от нея да изтръгна писмена клетва, че ще пише на правилен български.

Какъв е тоя Буквар  Embarassed , ние сме с този където Веси е показала.

# 371
Същият, Кимболина - на Даниела Убенова. В него пишат 5унии. Преди 4 години дълго се зверих, преди да схвана за какво иде реч.

# 372
Нашите са на Буквар на "Булвест".  Laughing

# 373
  • Русе
И ние сме с този буквар на Убенова,ама къде са тези 5унии,че не ги видях. Направих си тряда да го отворя учебника.  newsm78

# 374
Снощи ги чете петуниите. В момента са на голяма ръкописна Б, виж някъде наоколо. Все още е на занималня, щеше да я накарам да ми намери страницата.

Общи условия

Активация на акаунт