Велико Търново и региона

• 90 102
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • Велико Търново
Мили мами, моля за помощ! Необходима ми е бавачка за бебе под 1 г. (9-10 м.), целодневно, в работни дни. Необходимо ми е да наема жена за период 9-12 м. Имате ли идеи?

# 691
Здравейте майчета от Велико Търново,
За идната учебна година ми се очертава да ви ставам съгражданка.Моля ви за съвети относно детски градини и училища.Интересуват ме начално училище и предучилищна.Мога да си позволя и частни такива ,но държа да са на ниво.Никакви познати нямам така, че разчитам на вашата помощ.  

# 692
Солейл2007, много смело ми звучи това 250лв. Момичетата вече са ти казали, но нека да конкретизирам. Ако се предлага храна в 'заведението' ти има изключително стриктни изисквания от ХЕИ; ако децата ще спят там, има специални условия, с които това се урежда. Същото важи за санитарните помещения, почистващите препарати, има минимална квадратура на дете и  пр. Абсолютно задължително ти трябва медицинско лице, ако децата ще бъдат там за повече от 2 часа престой. Тук дори не говоря за всички лицензи и разрешителни, които са ти необходими и за периодичната им подмяна. Като добавим наем, ток, вода, отопление, консумативи, заплати, осигуровки и пр. ежемесечни текущи разходи 250лв. ми се виждат крайно недостатъчни за предоставяне на качествена услуга.  Peace

Ася, добре си ни дошла   bouquet Аз имам отлични впечатление от СОУ "Емилиан Станев".

# 693
Благодаря, мартеничка.От друг форум ми препоръчаха "Бачо Киро " и "Д.Благоев".Някакви мнения.Имат ли предучилищни групи или да търся детска градина?

# 694
  • В.Търново
Благодаря, мартеничка.От друг форум ми препоръчаха "Бачо Киро " и "Д.Благоев".Някакви мнения.Имат ли предучилищни групи или да търся детска градина?
В Търново също има проблеми с местата по детските градини и някои училища.Някъде към януари се започва със записването в училищните групи и детс.градини,защото после може да няма места.Аз също съм чувала добри отзиви за Д.Благоев,Б.Киро.

# 695
Все пак ще бъде предучилищна и няма как да ми откажат.Затова съм спокойна.А някакви частни детски градини освен Мечо пух ,за който не чух нищо положително, има ли?

# 696
Солейл2007, много смело ми звучи това 250лв. Момичетата вече са ти казали, но нека да конкретизирам. Ако се предлага храна в 'заведението' ти има изключително стриктни изисквания от ХЕИ; ако децата ще спят там, има специални условия, с които това се урежда. Същото важи за санитарните помещения, почистващите препарати, има минимална квадратура на дете и  пр. Абсолютно задължително ти трябва медицинско лице, ако децата ще бъдат там за повече от 2 часа престой. Тук дори не говоря за всички лицензи и разрешителни, които са ти необходими и за периодичната им подмяна. Като добавим наем, ток, вода, отопление, консумативи, заплати, осигуровки и пр. ежемесечни текущи разходи 250лв. ми се виждат крайно недостатъчни за предоставяне на качествена услуга.  Peace

Ася, добре си ни дошла   bouquet Аз имам отлични впечатление от СОУ "Емилиан Станев".

Здравейте, по отношение на частната детска градина , таксата от 250 лева е достатъчна, за да се предостави качествена услуга -но са необходими минимум 8-10 деца. Имам поглед върху частни градини в София. Освен това работя в частна занималня за ученици и съм наясно с изискванията. В началото може да се започне с минимум персонал, първите 6 месеца се работи за заплати и консумативи....после всичко се подрежда

# 697
Бачо Киро има предучилищна, не сме я ползвали, дъщеря ми я прехвърлих там като беше 2 клас, но като цяло не съм доволна от училището, макар, че е спрягано като елитно. На една приятелка дъщеря и е в Емилиян Станев и по нейните думи там е много по-добре.

Детска градина търси близо до мястото, където ще живеете, приемат ги по адрес, май месец излиза класирането, така че имате шанс. Други частни детски градини няма.

# 698

У-ще Бачо Киро е много препочитано-мисля , че има защо. Там местата отдавна са заети. Но предлагат и предучилищна- 2 групи. Може да се опита.

# 699

У-ще Бачо Киро е много препочитано-мисля , че има защо. Там местата отдавна са заети. Но предлагат и предучилищна- 2 групи. Може да се опита.

Не пречи да се пита, аз когато записвах детето имаше две свободни места, заради деца, които са се преместили. Тази година в на дъщера ми класа пак има ново дете, така че все ще се намери нещо, ако човек търси.

# 700
Много благодаря поне ще опитам като отида.Дано да стане.
Предложете някакъв резервен вариянт,моля.

# 701
 На мойта приятелка момиченцето е предучилищна в Бачо Киро.Много е доволна.Два класа са ,по 20 деца.И от преподавателките е доволна.Само ,че са на половин ден.Карат първа и втора смяна.Мойте и двама сина учат там ,а на есен и малката.Аз съм от доволните.

# 702
  • Велико Търново
Аз съм възпитаничка на "Бачо Киро" Simple Smile Тогавашният млад зам.директор, сега е директор, готин е и доколкото мога да преценя мотивиран (занимава му се). Освен за това училище, добри отзиви напоследък съм чувала и за "Емилиян Станев".

# 703
Моят син го записах за предучилищна в Бачо Киро. Емилиян Станев е добре до 4 клас от там ногоре е е ужас. Каката ни беше там , преместих я в средата на седми клас в друго училище и за това сега с малкия се запътихме директно към Бачо Киро бе з да се замисля даже. За мен Емилиян Станев е антиучилище.Единственото му преимущество е близостта му до вкъщи, но .....дотам.
         Мое мнение и на няколко други мами с по-големи дечица минали през мелачката на това училище. Иначе за учителите до 4 клас лошо не мога да кажа.

# 704
Отново ви благодаря за проявената съпричастност. Simple Smile
Само моля да сондираме малко мнения и за у-ще "Д.Благоев" и има ли предучилищна група.Също е голямо предимство ако в училището не се учи на две смени има занималня и добра база.
Моето мнение е че до 4-ти клас са по важно уменията на учителката т.е. колкото и добро да е училището учителката е най-важна .

Общи условия

Активация на акаунт