Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 764
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
55

dreamhouse мен лично ме заинтригува с тези две снимки, ако имаш желание ще се радвам да видя повече...  Sunglasses
Иначе и при нас е така, ал. первази в цвета на дограмата, а прозорците са монтирани в средата на зида. Това е въпрос на лични предпочитания все пак, всякакви варианти са възможни.
При нас нещата с дов. работи са в застой, чакаме да съхнат стените и да видим какво ще се случва след монтажа на възвратната клапа. При всички случаи намалихме темпото, тъкмо бяхме намерили още майстори за плочките и гранитогреса, но сега е безмислено, ще си работи само един за сега. Иначе таваните са ни почти готови. Ще правим без да бързаме голямата баня и WCто, догодина отоплителната инсталация. Криво ми е, но това е положението.
Еласмен и от теб ще чакаме снимки. Галана покажи и ти нещо  Wink

# 121
  • София
от мен снимки в неделя, утре е работен ден няма да мога да снимам, но се надявам в неделя да хвана малко слънце та да а я щракна да излизнат хубави снимки, дограмата няма да се вижда мн добре защото още има фолио върху нея  Peace

# 122
ехооо

И нашата дограма е монтирана по средата на зида. И аз дълго я мислих, но в крайна сметка така, Отвън перваз за цветя, отвътре перваз за каквото дойде  Wink

mds, жалко, но пък дано да е за добре...

Ние сме готови с мазилките и замазките. Бях на тръни през цялото време, защото започнахме с фал-старт, обещания трифазен ток се превърна в МИТ, смили се друг съсед. Цената бе 13лв, както ви казах. Фирмата, с която работихме бе супер коректна, за първи път не ни поискаха никакъв аванс нито за труд, нито за материали. Парите си получават при 100% завършена работа.  Без да има в нито един момент мрънкане за нещо, а имаха сериозен проблем с тока. Момчетата бяха супер пъргави, почистваха си всичко, абе нямам думи просто... ако нямахме проблеми с тока, за макс 10дни щяхме да сме приключили. Отношението на шефа бе супер разбрано, чак ме успокояваше човека... А го намерих... не ме питайте как, бях си записала тел от някъде обадих се, иии се харесахме  Laughing А и с времето късмет извадихме  Wink

# 123
  • Пловдив
Rени браво, радвам се за вас. Като прочета такова мнение и си мисля, че все още има надежда за тая страна да се започне да се работи както трябва.

При нас развитието е, че пак чакаме. Само дето този път уж работата ще се свърши до десетина дена. След като миналата седмица два дни въртях в София и ме прехвърляха на какви ли не телефони и служители, и след като търпението ми се изчерпа и взех направо да се карам по телефона, една госпожа благоволи да ми обърне внимание и се разбрахме след 10 дни пак да се чуем и уж вече да има резултат. Дано  Praynig

# 124
така... аз влизам да кажа при нас какво се промени... Спряхме се на архитект ,( благодарение на jonima   bouquet) в момента подготвq договора.Крайна цена с всичко 10 Е на кв. ..Идеално се разбрахме какво искаме и още в идейния проект заложи нашите идеи. Покрива ни ще е четирискатен, като ще  е малко по голям понеже ще покрие верандата  и няма да правим отделно навес за нея, че ни харесва. Тези дни ще сложа идейния проект макар, че има доста неща от фасадата които отпаднаха  Laughing ааааа...И най важното ще строим с тухли. Ще кажете "казахме ти '"  Joy Joy (тука благодаря на Буболечо, Гретел, Галана и останалите )бяхме се засили за итонга, но  ми помогнахте много със съвети,сега последно е решено с тухли и сторопор за изолация. Това е засега..Благодаря че ме изтърпяхте, до тук по натам пак ще досаждам.   Laughing hahaha Hug Ще гледам да кача разпредленеието тея дни, че сега главата ми пуши  smile3515

само някой инфо ако има как върви труда за покрив, че рових нещо, ама гугъл мълчи  newsm78 или аз не виждам  Laughing

# 125
dreamhouse, ние май имаме доста близки идеи  Simple Smile
За стълбището - за момента нещата отиват към окачена фасада, но всичко се решава в последния момент - семейния съвет се събира тогава.
А за монтирането на дограмата - сега е борба за решения, но не искам да е по средата - Rени споменава че има място за цветя отвън, но аз цветя пред прозорците на 2-ри и 3-ти етаж не искам. Докато вътре, едно пространство от около 20 см е много полезно и лесно за усвояване, можеш да поставиш каквото искаш! Та при нас всичко тепърва предстои!
А за валежите от последните дни - ние сме повече от доволни - по принцип цялото поле се събира при нас и комшиите когато вали, и сега беше така, но в къщите протече само от едно място и то поради наша грешка /или по-скоро забавяне/. Просто дренажната шахта е по-дълбоко от шахтата свързана с канала и решението беше за потопяема помпа, която да изпомпва дренажните води в канализацията - е ние не бяхме взели тази помпа и в неделя протече и то над хидроизолацията, но само в едното мазе! Сега вече всичко е точно, само един проблем ме мъчи - пред двете къщи имаме басейн, на който сифона е запушен, та този басейн се пълни с вода от няколко дни - вече е около 50 см /ако не беше толкова хладно да съм се изкъпал досега/. Мислехме че се пълни от фуги в бетона /той е само излят бетон, без никави изолации/, но след като дренажа работи, би трябвало през същите фуги през които се е напълнил, сега да се празни - да, ама не  Naughty

# 126
mds, днес мислех да поснимам, но беше много кално на парцела, а аз бях с нови бАтушки и въобще не слязох от колота Embarassed Laughing
♥VIKI♥, ще ми бъде интересно да следя развитието на нещата около вашия строеж Hug
Rени, чудесни новини Hug Да са ви честити мазилчиците Peace
coala1, ами трябва да викнеш тези, които са ви ляли басейна. Наведнъж ли ляха бетона, всичко едно цяло ли е или по отделно дъното и стените?

# 127
  • Банкя
При нас развитието е, че пак чакаме. Само дето този път уж работата ще се свърши до десетина дена. След като миналата седмица два дни въртях в София и ме прехвърляха на какви ли не телефони и служители, и след като търпението ми се изчерпа и взех направо да се карам по телефона, една госпожа благоволи да ми обърне внимание и се разбрахме след 10 дни пак да се чуем и уж вече да има резултат. Дано  Praynig

Стискам палци, да имате скоро резултат след толкова дълго чакане. Hug

Аз тихичко ще споделя, че при нас се появи светлината в тунела, за мое най-голямо съжаление не по стандартния начин, а по типично български - чрез познати и връзки.
Но спокойно дъх ще си поема, след като получим заповедта за делбата, а пък ще почерпя, след като си получим нотариалния акт за самостоятелния парцел.
Wink

Rени Браво! Радвам се, че сте успели. Да си запазиш номера на майстора/фирмата, след време ще ти го потърся. Wink

coala1 Не съм мислила още за местоположението на дограмата, но най-вероятно ще е около средата и ще зависи от кутията на щорите - тоест кутията на щорите да равни отвън със зида, така че изолацията да продължи пред нея, за да я закрие. Peace

♥VIKI♥ Поздравления за напредъка! Hug
Чакам да покажеш, какво ви е начертал архитектът. Wink

elasmen Освен входна врата, какво правите в момента - може би вече вътрешни мазилки и/или гипскартон? Thinking Чакам снимките! Grinning

dreamhouse Много ми харесват цветовете на фасадата и самото им съчетание. Peace

mds Не се ядосвай и наистина давай по-спокойно. То и аз се бях засилила, като купихме парцела, да започваме строеж още тази есен, но не стана. Първо ме беше яд, но вече съм решила, че не си заслужава. Всяко нещо с времето си и сигурно още много нерви ще отидат по този строеж, та да не си ги хабя ненужно. Hug

# 128
  • Перник
Rени Браво! Радвам се, че сте успели. Да си запазиш номера на майстора/фирмата, след време ще ти го потърся. Wink
...
dreamhouse Много ми харесват цветовете на фасадата и самото им съчетание. Peace

Рени, и аз се нареждам на опашката за телефона на майсторите  Simple Smile Радвам се, че сте доволни.

Дриймхаус, и на мен много ми хареса фасадата. Все повече ми се иска и нашата да е в подобни цветове, но дори не смея да споделя идеята с мъжо, защото подозирам, че ще бъде отхвърлена моментално  Thinking

# 129
  • София
ето снимки, надявам се сте си запазили паролката  Hug а пък който не да пише на лс
http://elasmen.snimka.bg/architecture/house.548942.21715520
не ми излезе снимката на врата, утре ще я доснимам като купа батерии защото свършиха  Whistling

Рени браво много се радвам че сте намерили добри майстори  Hug
ние другата седмица ще ходим да избираме цветове за фасадата, последно се разбрахме че ще са два цвята, също така ще избираме и плочки за кухнята, банята и коридора, паркет за хола и спалнята, на първо време ще направим само първия етаж, за да можем да живеем в него пък втория етаж и мазето като по съберем пари че сега малко кризата ни удари  ooooh!

Акси браво и на вас, дано се получат нещата и да минат гладко  Peace

VIKI поздравления мн добра цена са ви дали  Hug

dreamhouse страхотно сте съчетали цветовете  Peace

nan4etobg стискам палци  Peace нали знаеш на Коледа стават чудеса  Hug

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 14:02 от elasmen

# 130
И ние сме на етап търсене на архитект, ама все попадам на едни ... Сега намерих един, който ни иска х 12 евро на кв.м. само за проект или 16 евро на кв.м., ако има и идеен проект с 3Д,та какво ще кажете за тези цени?

# 131
  • Пловдив
elasmen кутията ти е пълна. Моля да ми пуснеш паролка да ви се порадвам и аз. Благодаря.

# 132
elasmen, дай ми пас и на мен

# 133
  • Пловдив
Е, най-после да се доредя до компютъра и да си чета любимата тема  Grinning
Elasmen, много сладурска ви е станала къщичката   Hug! /а пък колко ти завиждам, че ще ходиш вече да избираш и плочки, и настилки, и .../
И ние сме на етап търсене на архитект, ама все попадам на едни ... Сега намерих един, който ни иска х 12 евро на кв.м. само за проект или 16 евро на кв.м., ако има и идеен проект с 3Д,та какво ще кажете за тези цени?
- ще кажа, че е висока тази цена ... То аз и нашата намирам за висока /11,50 евро на кв. м/, де, но пък получихме пълно съдействие от архитектите в "преговорите" с общината до получаване на разрешителното за строеж.
Рени, много се радвам че сте доволни от вашите мазачи, ние от нашите - също - и като изпълнение, и като цена, и като срок /10 работни дни/, само мрънкането им в началото ми дойде в повече, но после се разбрахме  Wink.
VIKI, поздравления за избора, чакам разпределенията  Simple Smile

И един малък отчет от мен  Laughing - при нас се правят таваните и мокрите помещения. От бурния вятър нямаме поражения /за разлика от отсрещната къща, където има паднали и обърнати керемиди, има оголена покривна конструкция, а собственика не е в страната  Sad. Пробваме чрез познати да му издирим някакви координати, че ако завали сняг ... /
За первазите да кажа - предвидили сме гранитни отвън, дървени ще правим вътре /че все още имаме за оползотворяване челни дъски 15 см широки и ще ни стигнат за всички прозорци  Laughing/. Отвън ще са 20 см первазите, затова изместихме дограмата лееекинко навън от средата, освен това предвидихме по-голям луфт между дограмата и зидарията отдолу. Ами това, а следобед ще ходя да видя "майсторите" докъде са стигнали  Laughing.

# 134
  • София
Буболечо   bouquet стискам палци при всички ви да дойде по-бързо този момент, в сряда ще ходим при строителя а малко по-късно ще добавя и снимка на входната врата, че все забравям  Whistling Peace
ето и обещаните снимки
 Peacehttp://elasmen.snimka.bg/architecture/house.548942.21747911

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 17:01 от elasmen

Общи условия

Активация на акаунт