Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 638
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, момичета! Да кажа докъде я докарахме и ние - имаме си вече предварителен договор с ЧЕЗ, пуснала съм искане за изходни данни към Софийска вода, които ще станат в петък и после ще трябва да се боря с другите институции, за да може да вземем предварителен договор и от Софийска вода. Архитекта напредва бавно-бавно, но се надявам скоро да е готов. Относно мястото оказа се, че скицата която са издали от общината за купуване на мястото не е вярна - в нея пишеше упи 500 кв.м., а се оказа, че упи са 370 и 130 са извън регулацията, та се чудя да ги съдя ли, защото цената да купуваш упи и да купуваш поземлен имот са съвсем различни. От общината ми дадоха документ, че са допуснали те грешка, ама тази грешка се повтаря от години, защото имам документите на всички собственици назад и все едно и също пише в скицата. Важното е, че на тези 370 кв.м. можем да построим това, което искаме, а останалите 130 ще са ни към двора. Абе с тез държавни изпълнения ужас направо, такъв скандал им вдигнах в общината и те ми отговориха, еми техническа грешка, все едно нищо не се е случило. #Cussing out

# 481
  • Банкя
АКСИ, 300 кв е къщата или 300 кв е изолацията?

4 лв/кв.м за работа ни взеха, материала отделно. Излезе ни 1093 лв мазането всичко. 150 кв.м.

300 кв.м ще ни е изолацията/мазилката. Къщата стана 240 кв.м. Crazy
Благодаря за инфото за цената! Hug

Аз преди време те бях питала точно по въпроса, как мислите да опазите кабелите, като още не е сложена дограмата... И ние бихме искали да направим първо инсталациите и мазилките и след това да сложим дограмата, но още не сме измислили момента с охраната. Thinking
Иначе относно безопасността по принцип, ние смятаме да слагаме СОТ със сигурност, може би и куче - ще го помислим още. Peace

Финбан (XPS) не се препоръчва да се слага като външна изолация, тъй като е паронепропусклив и влагата остава в зида и той мухлясва. Peace

ann79 Наистина скъпа грешка, поне за вас. Confused
Ние купихме по скица 390 кв.м (като 1/2 от цяло УПИ), като по нотариален акт целият поземлен имот беше 930 кв.м, тоест 465 кв.м, като разликата е била очуждена преди време за улици, но това си беше ясно. Peace

# 482
Акси като слагате СОТ се ориентирайте по тоа къде седи колата... Не го обясних добре...
В наше село в центъра има кола на Аркус да речем, а колата на СОТ 161 е в Дружба... Тоест по-добре би било в наше село да са към Аркус... Вземето го под внимание, важно е. Познат работи в СОТ и ако знаеш колко "бързат' за сигнал Sad Все казва, аз като кажа, че е имало задръстване нека някой дойде да каже, че е нямало Sad Никога не са засичали досега крадци  Rolling Eyes Бързат единствено, за да се върнат на кафето Sad Много кофти, ноооо все пак уж отбива дребните крадци  Peace

# 483
  • Русе
То като построим ясно, че ще има аларма, сот, куче Шаро бълг немска овчарка Simple Smile Simple Smile Simple Smile, но мисълта ми е сега като строим. То ние сме си направо в града, от другата страна на улицата са блоковете от квартала, я който и сега живеем, но от нашата страна са лозя, а в началото са къщи. Та засега мислим да заковем дъски на прозорците на по-голяма височина. Друго не можем да измислим. Мъжът ми е сложил едни лампи дето мигат, но те са временно докато измислим какво, макар че на комшиите веднага им направило впечатление, а пък ние им казахме, че е аларма Wink. Ще направим и застраховка, включително и срещи кражба, но нали се сещате, че няма кой сега да направи такава на едни голи тухли и без дограма.

А за дограмата някой беше питал преди няколко дни - 8500 лв на Теодосита, в подписа ми има проекта,за да се видят прозорците. Като цяло нямаме много, а 2 от тях в хола големите са неотваряеми. Това е без входна врата. Продължава да седи пред нас дилемата с отваряема навън дограма.

# 484
Меги, нашата къща е измазана и с дограма, което не ги беше спряло, нали ви се оплаквах преди. Е от както сложихме лепенки на Аркус и помолихме комшиите да хвърлят по едно око и да не навъртат около къщата от време на време не сме имали проблеми. То в двора пред къщата в момента има доста по-апетитни боклуци от когато бяха влизали  newsm78

Меги, а това е за обикновена варова замазка, нали?

# 485
  • Русе
Меги, нашата къща е измазана и с дограма, което не ги беше спряло, нали ви се оплаквах преди. Е от както сложихме лепенки на Аркус и помолихме комшиите да хвърлят по едно око и да не навъртат около къщата от време на време не сме имали проблеми. То в двора пред къщата в момента има доста по-апетитни боклуци от когато бяха влизали  newsm78

Меги, а това е за обикновена варова замазка, нали?

Мен ми е ясно, че не дай си боже няма да ги спре, но поне да опазим малко нещата евентуално.

Това е за хастар дето го водят, хоросан с цимент мисля, но дали има вар не знам, по-скоро не, че тогава не съм ходила на строежа. Само гледам таблицата с цените. Ако ще помогне като цена, хоросана е 200 лв, но не знам колко кг.

# 486
  • Русе
Нещо не ми се получи линк да вмъкна

http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.21331613

# 487
Аз съм много доволна от тези: http://studioglass-diva.com/

Направиха ми парапети от ковано желязо, врата гаражна плъзгаща се и задължително бих се обърнала към тях всеки път, когато искам парапети. Тези които исках бяха от най-евтините - 60лв.на кв., но наистина много ми харесват.
Luda, може ли да покажеш снимка, или линк към модела, който е за 60лв./кв.м.. И кога е тази цена? Благодаря! Simple Smile
Акси, ми пък няма ли да покажеш крайния архит. проект ....:Simple Smile)))))))) Може и на лични...

# 488
  • Банкя
Акси като слагате СОТ се ориентирайте по тоа къде седи колата... Не го обясних добре...
Благодаря за съвета, ние и сега сме с подобен СОТ, който не е много разпространен, но е ситуиран близо. Wink Peace

Meggysan Имате ли изолация под подовата плоча? Отгоре видях, че имате фибран, но има ли и отдолу?

A tale that was right
По принцип няма голяма разлика от това, което бях показвала като последен вариант - появиха се няколко колони в повече и една греда в хола, но нищо страшно. Поисках си и леко разширение на кухнята за сметка на складчето (с 10см), така че да имам 3,10м - 5 стандартни шкафа и 2 бледни отляво и отдясно по 5см.
По-късно ще кача окончателния вариант. Wink

# 489
  • Русе
Meggysan Имате ли изолация под подовата плоча? Отгоре видях, че имате фибран, но има ли и отдолу?

Не, няма фибран под плочата, имам отвън около къщата, където изляхме бетон за настилката, но той не се вижда след като сложихме хастара. Имаше някакъв найлон около основите от кофража, които оставихме. Не знам дали сме правили такава снимка.

За тези става въпрос:
http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.14885472
http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.14915864

# 490
A tale that was right [/b] [/color] По принцип няма голяма разлика от това, което бях показвала като последен вариант - появиха се няколко колони в повече и една греда в хола, но нищо страшно. Поисках си и леко разширение на кухнята за сметка на складчето (с 10см), така че да имам 3,10м - 5 стандартни шкафа и 2 бледни отляво и отдясно по 5см.
По-късно ще кача окончателния вариант. Wink
Аха, може да съм изтървала какво реши за кухнята, а и за спалнята горе....Аз по едно време сметнах, че нямам вече работа тук, но си мятам по едно око...Тръпка ми е...А и като няма тема за цялостно обзавеждане и разпределение на къщи...Simple Smile
Буболечо печели искреното ми възхищение за организацията и точните си сметки по строежа...Но ми се струва, че някои момичета, които се хващат за цени като 40-50-60 лв. за труд строеж, не са наясно с всички останали разходи по строенето на къщата - отстъпки за материали, транспорт, специализирана техника, изхвърляне на изкопен материал, насипване.... и т.н.Въобще много, много неща около строежа, които са извън зидането напр.. Та, без да се натрапвам /просто някои постове малко наивни ми се сториха/, не забравяйте да помислите за всичко... Peace

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 17:01 от A tale that was right

# 491
  • Русе
В това отношение да кажа нещо и аз. Знаете, че строихме с фирма, покрива ни го прави друга фирма. И с двете имахме подробен договор кое колко струва и сметките ни излязоха съвсем точно. Нямаше точно такива неприятни изненади, за които пише A tale that was right. Това ни спести и много ядове на дребно, както обичам да казвам аз и вместо строежа да струва 40 000 примерно той да стане 50-60 000. Така си правим и плануване на разходите, знаем за какво имаме пари, кое може да почнем веднага и т.н После едни ни правиха хастара и настилката около къщата, друг ще прави Ел-а, друг в момента прави ВиК, парното, замазка, представя се добре, така че най-вероятно ще продължи със стени, тавани и др. Със всички процедираме така. Не приемаме оферти ей така просто казани, ако иска да работи, ще седне, ще си сметне, ще си калкулира и тогава.
Айде стига,че пак дълго стана, а съм седнала уж да правя обзавеждане и т.н. на Chief Architect-a. Simple Smile

П.П. АКо някой е запознат с програмата и има библиотеки и нещо на бг, да свирка.

# 492
Именно, Meggysan . И при нас беше така. Сключихме договора и оттам изобщо не ме интересуваше колко струват тухлите, или бетон-помпата на час. Но все пак имах някаква представа, затова някои постове тук ми се струват леко наивни.
 spam2 Отвори тема за цялостно обзавеждане и разпределение на мебели, де...Simple Smile

# 493
  • Русе
spam2 Отвори тема за цялостно обзавеждане и разпределение на мебели, де...Simple Smile

Не знам дали има смисъл, все пак има теми за всяко помещение отделно.

# 494
  • Банкя

Мисля, че има 2 подобни - едната е на Niviana - "Съвети на вътрешния дизайнер". А другата май беше на tania_ilieva или подобен ник, но беше повече за изработката на самите мебели. Wink

И на мен ми се иска да строим с фирма, но да видим, какви оферти ще ни направят и дали ще се вмъкнем в бюджета. Peace

Общи условия

Активация на акаунт