Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 760
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Да споделя напредъка - проблемът с покрива е наполовина решен, подмениха ни тръбите, които при някаква снадка не са били направени както трябва и направо са били локви под изолацията  Twisted Evil Сложихме отдушници и направихме нова хидроизолация с посипка върху старата, по която също имаше пропуски. Не ме пуснаха да се покатеря на покрива, но мъжът ми се качва да гледа, беше  #Cussing out  Сега ни трябва още един ден без дъжд за да положат още един слой от изолацията и сме готови. Дават ни и 10 години гаранция за поставянето този път  Crazy дано нямаме повече проблеми близките години. Довършваме тавани и ел в дневната и после идва ред на отоплението. Паралелно на това ще правим още една баня и тоалетна и чакам оферта за инт. врати.
Хубав ден на всички!

# 91
АксиHug голям сладушко е твоето детенце Hug
mds, напредвате Peace Браво Peace Дано това да е последният ремонт на покрива.
Аз засега нищо интересно не мога да споделя. Шкурят тавани, дооформят басейна. Сега по вертикалната планировка се оказва, че басейнът ще е задигнат в единия си край, което валко ме разочарова, но после пък реших около тази задигнатата част за се направи малка подпорна стеничка и вътре да има растения. Мисля да са падащи. Да се похваля, че измислиха как да сложат первази на прозорците без да запушат камерките на дограмата. 

# 92
  • Sofia
Май само аз ще си пиша тия дни и ще си мрънкам на воля.  #2gunfire Наводни ни се първия етаж.   #2gunfire Канализацията се е запушила малко след нас, най вероятно от някой от съседните строежи, шахтите са препълнени и е връщало обратно. Добре, че имаме работници там и са усетили какво става. Пробили са дупка под френските прозорци които излизат на двора  Shocked за да изтече водата, било е на около 10см. Чакаме фирма да дойде всеки момент да отпушва, че преди малко пак е започнало да връща вода. Не е истина направо, последната седмица проблемите нямат край. Сега остава и покрива да протече наново и .... Поне ще разберем дали е направен както трябва. И не спира да вали, мъжът ми е пред инфаркт направо...

# 93
след време оставят само хубавите спомени Simple Smile

# 94
Май само аз ще си пиша тия дни и ще си мрънкам на воля.  #2gunfire Наводни ни се първия етаж.   #2gunfire Канализацията се е запушила малко след нас, най вероятно от някой от съседните строежи, шахтите са препълнени и е връщало обратно. Добре, че имаме работници там и са усетили какво става. Пробили са дупка под френските прозорци които излизат на двора  Shocked за да изтече водата, било е на около 10см. Чакаме фирма да дойде всеки момент да отпушва, че преди малко пак е започнало да връща вода. Не е истина направо, последната седмица проблемите нямат край. Сега остава и покрива да протече наново и .... Поне ще разберем дали е направен както трябва. И не спира да вали, мъжът ми е пред инфаркт направо...
Съчувствам ти много... Още повече, че сме в същата ситуация... Само че мазето ни е пълно с вода, канала връща, дренажа връща  Cry
Стискам палци покрива да е ОК  Hug

Иначе с една приятелка окончателно окабелихме къщата... Още малко мазилка остана.

За Украсата, тероризират ме от 2 седмици... та сме накичили къщата вече Wink

# 95
  • Пловдив
Леле, момичета - Mds и Rени - какви са тези ужасии при вас   Sad Направо  не мога да си представя какво ви е.
Надявам се да се справите с всичко това максимално бързо  Hug.

И да се отчета - днес приключиха с мазилката, материалът стигна /значи съм смятала правилно/. Сега ще съхне, а аз започвам да смятам пак - този път гипс-картона ...

# 96
  • Банкя
Буболечо Не знам, каква си по специалност, дали си инженер или не, но с тези сметки ме разби тотално. Crazy Браво! Peace
И за напред така правилно да смяташ. Hug

Rени, mds Наистина много гадно. Sad
Но пък то и сега точно толкова вода се изля, толкова реки преляха, че предполагам малцина са тези, на които мазетата не са се наводнили или каналът не е върнал. Peace
Дано скоро се нормализират нещата и оправите щетите. Hug

# 97
  • София
аз да си призная след тоя дъжд който се изсипа не смея да отида да видя дали има и при нес някакво случайн езерце в мазето  Whistling
момичета стискам палци всичко да се нормализира  Peace

# 98
  • Sofia
ДД 55

Момичета благодаря за милите думи и съчувствието.
Вчера като отидох до къщата ми се доплака. Цял ден, въпреки че затапихме каналите продължаваше да връща вода на няколко пъти. Снощи така ме боляха ръцете от работа, че в 9 си бях в леглото, но днес вече съм добре. Мъжът ми снощи се шегуваше,че в чистотата нямало да ме вземат на работа, ако реша, с тези оплаквания. Обаче ме признаха всички, че съм много добра с метлата.  Crazy
Рени ние нямаме мазе и затова първия етаж.
След нас има два строежа и от там е станала цялата бела. Видяхме, като отворихме едната шахта точно пред нашата къща, че в канализационната тръба има греда някаква. Или някой от работещите нарочно е решил да прави мръсно на собственика или просто е пълно безхаберие от страна на изпълнителите на строежите. Въпреки,че цяла греда да попадне случайно в канала, ми е малко съмнително.
Хубавото в цялата работа е, че още няма реално ползване на канализацията и това което се връщаше по тръбите беше чиста дъждовна вода, а не мизерии. В другия случай не ми се мисли, какво щяхме да правим. Като спадне водата в шахтата ще слагаме някаква възвратна клапа, която при нас липсва и се надявам това да ни спаси от повторение на случката. Рени вие имате ли такова чудо?
elasmen когато се препълнят шахтите, както сега например от обилни валежи, всичко се случва на принципа на скачените съдове. Зависи на какво ниво спрямо шахтата имате канали и дали са затапени.

# 99
MDS RENI Ужас , гуш  Hug

момичета  спряхме се на архитект вече,но сега сме пред огромна чуденка, моля да споделите опит че ми е спешно и трябва да решим. Четири скатен покрив повече ли ускъпява от двускатен и колко горе идва на квадрат строеж на покрив с битумни керемиди,. Нещо ми се върти сумата от  50лв. на квадрат средно за за  работа ама дали е така незнам  newsm78 Моля споделете. Понеже чух някъде че четирискатния покрив бил по сложен за изпълнение  Confused

# 100
  • Русе
MDS RENI Ужас , гуш  Hug

момичета  спряхме се на архитект вече,но сега сме пред огромна чуденка, моля да споделите опит че ми е спешно и трябва да решим. Четири скатен покрив повече ли ускъпява от двускатен и колко горе идва на квадрат строеж на покрив с битумни керемиди,. Нещо ми се върти сумата от  50лв. на квадрат средно за за  работа ама дали е така незнам  newsm78 Моля споделете. Понеже чух някъде че четирискатния покрив бил по сложен за изпълнение  Confused

Ние сме с 4-скатен покрив с битумни керемиди. Цената е около 100 лв на кв.м труд и материали, но не мога да ти кажа дали и колко оскъпява 4-скатен от 2-скатния, защото държахме да е такъв, нещо не ни допадат много 2-скатните. Ето снимка на покрива http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.19092717.

А това с водите и просто ужасно, но то толкова дъжд се изваля последните дни, че предполагам, че на доста места положението е страшно.

П.П. Забравих да кажа ориентировъчно, че на 132кв.м. площ този 4-скатен покрив е 200 кв.м. и на тази квадратура се смята цената.

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 14:49 от Meggysan

# 101
MDS RENI, ужасно Confused Милите ми те Hug
Meggysan, при вас пък супер. И къщето и дечковците Hug Wink

# 102
Meggysan   bouquet мерси за информацията, май и ние ще сме с такъв , ще потърся в гугъл още инфо, че тук нещо не намирам  Tired
при нас нещата почват да се развиват в друга посока от първоначалната, по натам ще пиша

# 103
  • София
да се включа, Честит Имен Ден на всички именяци   bouquet  ura
и да се похваля, утре поръчваме входната врата и вече имаме подписания документ от гл. архитект на общината   newsm18 newsm18 newsm18

# 104
  • Перник
Но пък то и сега точно толкова вода се изля, толкова реки преляха, че предполагам малцина са тези, на които мазетата не са се наводнили или каналът не е върнал. Peace

Ами, ъъъъ, нашето мазе си е идеално сухичко. И покривът не протече...пу пу  Wink

Hug за всички наводнени, дано бързо се нормализират нещата и да не се повтарят тези случки.

Честито на всички именници! Да ви е живо името!

Общи условия

Активация на акаунт