Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 741
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Здравейте!

При нас май ще се окаже спукана тръба и ще трябва да разбутаме покрива. Ужасна ситуация, лошото е, че май и майсторите се чудят дали е това или просто хидроизолацията някъде прави проблем. Определено е най лошото, което можеше да се случи като проблем.
Галана това ни е най голямата грешка, че не строихме с фирма. Продължаваме да си плащаме за тази глупост.
За капак получихме "покана" от общината да се явим с документ за собственост, разрешение за строеж и разрешение за ползване. Само по себе си не е проблем, това което ме изуми е, че се оказа, че има пусната жалба за незаконно ползване.   Twisted Evil  Много ми е интересно на кого пречим толкова, че да отиде до общината да пуска жалби за глупости.

# 61
мдс, това, което пишеш е ужасно Sad съжалявам.
Имам идея за разширяване на етажа, на който живеем, но искам вашето мнение за разположението на мебелите, че 2 седмици го умувам. Не сме започнали да строим, че ще се бута външна стена, но... Утре ако ви представя примерен чертеж, ще помагате ли?

# 62
mds, крайно неприятна ситуация, особено с оглед на идващата зима Sad И все пак съм на мнение, че по-голямата грешка от това да не строиш с фирма е именно.. да строиш с фирма.
Скромният ми едногодишен+ опит до момента показва, че при доволно повече похарчени средства са налице същите разправии и проблеми със сроковете и качеството, каквито човек очаква и при строителство по 'стопанския метод' Tired С малката разлика, че ако не си доволен от майсторите ги гониш и не им плащаш, докато с фирмата отивате на съд..  А евентуалната гаранция, която фирмата би дала има по-скоро пожелателен характер, имайки предвид милата родна действителност и тромавата ни съдебна система.
В крайна сметка всичко опира до намирането на читава фирма, а шансът за това не е по-голям, отколкото да намерите читави майстори/бригада. Така че не съжалявай за минали неща с неизвестен край thumbsup

Дано решите проблема с теча по-скоро!

# 63
  • Банкя
mds Завистта ходи по хората, нали знаеш. Не се ядосвай, нали всички документи са ви наред. Wink

Аз само набързо да поспамя темата. Mr. Green

Честит Рожден Ден, SvetlaK!
Много здраве и щастие, скоро заветната виза, след това разрешителното, строежа и след година или две да празнуваш рожден ден в новата къща! Hug

Давай насам чертежа, Шушулче! smile3539

# 64
Здравейте!

При нас май ще се окаже спукана тръба и ще трябва да разбутаме покрива. Ужасна ситуация, лошото е, че май и майсторите се чудят дали е това или просто хидроизолацията някъде прави проблем. Определено е най лошото, което можеше да се случи като проблем.
Галана това ни е най голямата грешка, че не строихме с фирма. Продължаваме да си плащаме за тази глупост.
За капак получихме "покана" от общината да се явим с документ за собственост, разрешение за строеж и разрешение за ползване. Само по себе си не е проблем, това което ме изуми е, че се оказа, че има пусната жалба за незаконно ползване.   Twisted Evil  Много ми е интересно на кого пречим толкова, че да отиде до общината да пуска жалби за глупости.

Що за жалба за незаконно ползване? Това е нещо ново, има много хора които живеят в къщите си без да са извадили още акт 16.

# 65
  • Пловдив
mds някой "доброжелател" ще да е бил, дето от яд ще си изяде Д-то.

galana останах с убеждението, че си от Варна. Я кажи, моля те, колко месеца ви мотаха в Общината за разрешителното, да съм подготвена така психически. То не че имаме развитие по въпроса де, още си чакаме. На 7-ми захващаме шестия месец. Любопитно ми е НИПК или Общината ще бият рекорда по мотане на документи  Mr. Green
Еееех представяте ли си ако всички си спазваха законовите срокове колко по-малко нерви щяхме да хабим. 

# 66
nan4etob, април беше внесен проекта, края на август започна строежът Close И това въпреки , че ходих 2-3 пъти да се разправям ooooh!
mds, някой завистлив съсед ви е натопил Confused . Понякога ме изумява човешката злоба. И при нас като почнахме строежа идвал един оли да проверява дали имаме разрешително.

# 67
Мдс, дано се разбере откъде е теча Sad А за жалбите  ooooh! Това със съседите е голяма мъка  ooooh!
Една приятелка 1000 пъти си показва разрешителното за строеж, защото съседката им само пускаше жалби, "че ми строят тука нещо на главата".

А пък братовчеда на мъжа ми има проблеми с нови съседи, от другата страна на улицата и доста далече от тях. Брат'чеда гледа кокошки  Sick а този всеки ден праща ХЕИ и жалби, че коли животните нехуманно  Crazy

# 68
  • Sofia
...
Що за жалба за незаконно ползване? Това е нещо ново, има много хора които живеят в къщите си без да са извадили още акт 16.

Идея си нямам, говорихме по телефона с техника, който ни движи въпросите с общината, той ходи вчера до общината и са му казали, че проверката е по повод тази жалба. Дали точно така е формулирана не знам, това разбрах по телефона. То сега стана модерна темата...  Rolling Eyes  Това не е проблем, защото документите са ни наред, по-скоро ми е дразнещо, че има такива ид...и около нас.
Еличка  Laughing 
Дано този за покрива излезе читав майстор, уж много препоръчан, да видим. Малко ме притеснява, че искаше да започва направо с ново правене на изолацията и тогава да чакаме да видим дали е от въпросната тръба. Не ми се струва много логично...

Щущулче давай схемите да мислим, моето обзавеждане засега ще чака, поне да измислим твоето.
Оф, много ме е яд, вчера щяхме да поръчваме първата част от мебелите - кухнята и детските стаи - и сега амо мрънкам, извинете за което.

# 69
ЗДРАВЕЙТЕ "СТРОИТЕЛКИ"
ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ НЯКОЯ ОТ ВАС СТРОИЛА ЛИ Е САМО ВТОРИ ЕТАЖ?
ДА ОБЯСНЯ:
ПО НАСТОЯЩЕМ ЖИВЕЕМ В ПАЗАРДЖИК В ЦЕНТЪРА.КОЙТО СИ МЕЧТАЕ ЗА ТАКАВА ЛОКАЦИЯ ЛИЧНО МОГА ДА ГО РАЗУБЕДЯ. ДА ,УДОБНО Е НО, Е УЖАСНО ШУМНО,ПРАШНО, НАТОВАРЕНО ,ПОСТОЯННО НИ ЗАДРЪСТВАТ И НЕМОЖЕМ ДА СИ ИЗКАРАМЕ КОЛАТА.ТА ЗАТОВА СИ МЕЧТАЯ ЗА СЕЛО. СЕЛЯНЧЕ СЪМ СИ И СЕ НАСИТИХ НА ГРАДА. НА 8КМ. ОТ ПАЗАРДЖИК Е РОДНОТО МИ СЕЛО С КОЛА Е БЛИЗО . ИДЕЯТА  Е ДА СИ ПОСТРОИМ 2РИ ЕТАЖ ВЪРХУ РОДНАТА МИ КЪЩА. ИМА ПЛОЧА , ВСИЧКИ ГРЕДИ И КЕРЕМИДИ СА ЗДРАВИ-МОГАТ ДА СЕ ПОЛЗАВТ -120КВ. Е .
АКО НЯКОЙ ИМА ИДЕЯ -КАКВИ СТЪПКИ И КЪДЕ СА НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВЯТ ЗА ДА СЕ ПРИСТЪПИ КЪМ СТРОЕЖ . КАКВИ ДОКУМЕНТИ. АКО НЯКОЯ ОТ ВАС ЗНАЕ ЩЕ БЪДА БЛАГОДАРНА И НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА КОЛКО ЩЕ Е СРЕДНАТА ЦЕНА НА КВ.М. ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

П.П. НЯКОИ ОТ ВАС ВЕЧЕ СА СТИГНАЛИ ДО ОБЗАВЕЖДАНЕТО -ПРЕКРАСЕН МОМЕНТ СТИГА ДА НЯМА КОЙ ДА ВИ СЕ БЪРКА .В сегашното ни жилище което е наследство на мъжа ми ,при ремонта за всичко трябваше да постигнем компромиси. При следващ ремонт ,строеж,или покупка на мебели няма да правя чак толкова компромиси със съпружеското тяло Crossing Arms
Да добавя само че, съм влюбена в старите масивни, резбовани мебели ,в мебели с обков .Ако някой знае къде в БГ има на разумни цени подобни красоти моля, да сподели!

# 70
  • густо майна Филибето
kariet ,по принцип цените на резбованите мебели са си неразумни Mr. Green  В Гугъл ще излязат достатъчно резултати за фирми, произвеждащи резбовани мебели, има и фирми, които внасят такива от Холандия, втора употреба, някои от тях антики. Можеш да следиш аукционите , а в свободните обяви понякога има истински находки, попадала съм на столове с дърворезба на смешни цени, нещо от рода на 6 стола за 250лв, старинни бюфети по 200лв и какво ли не. Трябва време и да се следи.

# 71
  • Русе
Оттървах ви от предната тема, сега надявам се ще имам повече време да ви следя, а като имам време ще сложа снимки да видите докъде сме докарали, ако ме помните Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Грубият строеж е готов, настилката около къщата също, грубо измазване направихме, малко бавно, но няма значение. Догодина живот и здраве почваме инсталациите и т.н.

# 72
Ljuboznatelna,
Благодаря ,не бях се сещала за свободните обяви  Thinking
Мебелите внос от Холандия са прекрасни и бяха на добри цени преди но, в момента истински злоупотребяват
Моля, още един път ако, някой знае нещо за строеж само на втори етаж да сподели  Praynig

# 73
Meggysan, как да не те помним Hug Ние с теб заедно започнахме строежите и вие напредвахте много бързо Peace Предполагам от грижи покрай бебетата не ти остава време да пишеш Peace 

# 74
  • Русе
Meggysan, как да не те помним Hug Ние с теб заедно започнахме строежите и вие напредвахте много бързо Peace Предполагам от грижи покрай бебетата не ти остава време да пишеш Peace 

Ние напредвахме бързо, но вече не чак толкова, но покрай малките и други неща нямаше много време, но сега се надявам и вас да следя повече, а и напролет да напредваме пак бързичко. Когато мога ще се върна назад да видя докъде сте докарали нещата. Надявам се да има много новодомци, а ентусиастите за започване на нов строеж да са все повече и повече Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт