Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 702
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • ENGLAND
Не мога да не се включа щом споменахте моята любима Grand Designs. Има супер идеи, тук по един от каналите непрекъснато дават и старите серии. Имат и списание, а всяка година организират и лайв шоу. Аз вече 2-3 години ходя на тукашното в Бирмингам.
Сори за включването, аз къща няма да строя, само ако спечеля милион, но пък ви чета редовно.

# 391
  • Русе
Акси, той канала хич не е нов Simple Smile, следим го отдавна, как то и другият ми любим канал FLN  Wink

# 392
  • Горна Оряховица
Откакто открихме FLN  в къщи не гледаме нищо друго освен него (и анимация Crazy). TLC къде го дават, ние сме на Булсатком и не съм го срещала, не че съм разглеждала де...

# 393
  • Русе
Откакто открихме FLN  в къщи не гледаме нищо друго освен него (и анимация Crazy). TLC къде го дават, ние сме на Булсатком и не съм го срещала, не че съм разглеждала де...

TLC е част от каналите на Дискавъри, ние сме към Близооо и там го има от доста време вече.

# 394
  • густо майна Филибето
Акси, хванах края на готическата къща и изгледах тази, на мястото на тухларната. Можеше да включат и камък някъде, за да свържат с останалите сгради и каменните руини зад къщата, така не ми се вързваше с екстериора, каквото им беше желанието. Сигурно защото дървото още не беше посивяло. Хареса ми дизайна. Някои цифри ме втрещиха - например 5000 лири за експертиза на почвата, 40 000 лири за стъкла, и цената на чимовете за покрива, която не помня Blush
Направи ми впечатление остъкляването на малката каменна къща. Беше избран цвят, който страхотно пасваше на цвета на камъка,и прозорците не се натрапваха въпреки размерите си.

# 395
  • ENGLAND
Ljuboznatelna тук цените са такива Cry
Тук може да се гледат шест от сериите,  не са включили последните четири сезона. Дано да може да ги отворите в България. http://www.channel4.com/programmes/grand-designs/4od
А тук има много идеи, ако не сте попадали ето http://www.channel4.com/4homes/

# 396
  • Банкя
Наистина от финансова гледна точка нещата са по-различни, но основните аспекти в строителството са все същите:
- колко се различават предварителните сметки от окончателно платеното;
- как сроковете стават по-дълги заради неблагоприятни атмосферни условия или грешки/недомислици в проекта;
- как един строител може да направи големи бели и как бива сменен с друг...

На мен освен да гледам различни проекти, стилове и детайли, сериите ми помагат да се настроя и подготвя за строежа. Mr. Green

Както каза един от инвеститорите: "Ако някой Ви каже, че това не е финансово и емоционално изпитание, Ви лъже." Peace

Doret Благодаря, но в момента не пуска да гледам. Ще се консултирам с хакер (брат ми) и сигурно ще мога да ги гледам скоро. Wink

# 397
Акси ако разгадаеш как да се гледа сподели  Peace

# 398
и аз тукааааааа   smile3538

# 399
  • Перник
Ооо, преди години Grand Designs  ми беше любимото предаване по Travel&Living. Оттам се зарибих за сглобяемите къщи, както и за пасивна къща, което обаче няма да се случи в този живот.

# 400
Привет  bouquet
Надявам се да приемате нови попълнения сред вашите редици  Wink
Ние сме стигнали до покрив, който ще е четирискатен и обмислям да е покрит с Onduline...имате ли някакво мнение за този материал??? Също така се интересувам какви идеи можете да ми дадете за използване на подпокривното пространство, като надзида до покрива е между метър и метър и половина...

# 401
  • Пловдив
...
Надявам се да приемате нови попълнения сред вашите редици  Wink ...
- приемаме, но придружени със снимки  Wink   добре дошла Hug
За Ондулина - ако имаш предвид вълнообразните листове - нашата барака е покрита с такива. За къща не си го представям някакси ... Ако имаш предвид битумните керемиди - тук има доста момичета, при които покривът е изпълнен по този начин и могат да дадат отзиви  Simple Smile

# 402
И снимки ще дам, само да направим покрива да има някакъв вид Peace Да, говоря за битумните керемиди Simple Smile

# 403
И да попитам срам не срам...някой дали случайно знае с какво е покрит покрива на хотела на ''Църна маца" дето е на изхода на София посока Пловдив...??? Покривът е с някакъв материал и е един червеничък и много ми харесва Embarassed

# 404
Здравейте, имам един съвсем конкретен въпрос: Каква ви е цената на проекта, който се внася в общината за разрешително за строеж? Имам предвид цената на всички проекти, които влизат в документацията за вадене на разрешително, а не само част архитектура. Различни архитекти ни казват различни цени, които се различават главозамайващо една от друга. А ние си мислехме, че тези цени се движат в някакви граници. Явно сме били много наивни  newsm45. Много ви благодаря предварително!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт