Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 700
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
_KIARA_ , на тази дограма й казваха двукатна. Беше на по-голяма почит от слепената- онази дървена, която слагаха масово.
Да, май наистина е двукатна и много искам такава...

Elichka_mama
, снощи мислих защо се получава така, че като отвориш едните крила става малко по-хладно/както ти постави въпроса/...е, измислих го  Crazy...логично нали са два неслепени единични  прозореца, когато и двете крила са затворени се получава една топлина, но като отвориш единия прозорец, фактически остава едно крило с единичен прозорец и ето как лекичко се разхладява стаята  Wink без да се изстудява  Peace

# 451
 Laughing Ама и ние сме се разбрали недоразбрали  Whistling
Аз си мислих, че искате да сложите 2 прозореца всеки с двоен стъклопакет и затова ти казах, че според мен трябва стената ти да е по-дебела и едва ли има смисъл от толкова стъклопакети  ooooh!

Нашата дограма в хола е с 3-ен стъклопакет и сме решили и на новата къща такава да сложим Много по-тихо е и според мен доста по-топло. Само четох някъде из нета, че оптимално за звуко и топлоизолация е 3-те стъкла да са с различна дебелина и разстоянието между тях да е различно.

Малко дебелички и по-тежки са ни прозорците, но определено си заслужава, а и имаме база за сравнение с другата дограма в къщата.

Момичета наистина ли желязото се е вдигнало. Чух от един познат тези дни и ми се изправи косата  Cry Ние бая тонаж ще вкараме и... Не ми се мисли просто с нашата кооперация  Rolling Eyes Ще трябва бая бетон да се налее, за да сме сигурни, че старата къща е добре укрепена. голям автогол, че не я бутнахме веднагически   Tired

# 452
  • Банкя

Момичета наистина ли желязото се е вдигнало. Чух от един познат тези дни и ми се изправи косата  Cry Ние бая тонаж ще вкараме и... Не ми се мисли просто с нашата кооперация  Rolling Eyes Ще трябва бая бетон да се налее, за да сме сигурни, че старата къща е добре укрепена. голям автогол, че не я бутнахме веднагически   Tired

Аз чух за 1,40лв, но не съм проверявала, колко е било миналата година и не мога да преценя, с колко се е вдигнало. Peace

Ние пък размразихме обекта тази седмица. Почваме инсталациите - ВиК, парното, изолация, замазка на пода. После тока, замазка на стените, таван. Надявам се за мах 2 месеца да сме готови. Малко да изсъхне и слагаме дограмата.

Ако правилно съм те разбрала, смятате да направите първо инсталациите, след това замазката и мазилката и след това дограмата. И на мен тази последователност ми се струва оптимална, но срещнах много мнения относно сигурността на инсталациите докато къщата не е затворена. Вие как сте го измислили? Ще имате ли пазач? Simple Smile

# 453
Та на въпроса на _KIARA_, сега сме с тази http://teodesita.com/. Изключително сме доволни и ще слагаме пак такава. Цената наистина не е малка, но си заслужава.
Bi li споделила ориентировъчна цена?

# 454
  • Пловдив

Аз чух за 1,40лв, но не съм проверявала, колко е било миналата година и не мога да преценя, с колко се е вдигнало. Peace

Най-високата цена, която ни бяха дали, беше 1,16 лв. /кг ... А ние го взехме на по-ниска  Simple Smile.

# 455
Та на въпроса на _KIARA_, сега сме с тази http://teodesita.com/. Изключително сме доволни и ще слагаме пак такава. Цената наистина не е малка, но си заслужава.
Bi li споделила ориентировъчна цена?
и моят въпрос е същият. Simple Smile Благодаря предварително   bouquet

# 456
  • Балчи-Варна
Здравейте,чета 2 страници назад говорите за 65лв на кв. за строеж това вярно ли е?Преди 2-3 год. беше 40-50лв.Сега е наполовина,е щом има кой да ги дава и майсторите взимат.Преди2-3 месеца правих покрив 160-170кв.за 3000лв труд и то не по проект,защото беше двускат,а аз не исках и му казах на майстора,че му имам доверие да го прави по-раздвижен.Е,който го види и го харесва.Че и таванска стая голяма с прозорец имам.Че исках да кажа-пазарете се те сега нямат работа.За ВК идва приятел и иска 750лв. като за приятел,а чужд човек иска 350лв труд.За ел.инст. пак приятели-10лв.точка,друг 600лв труд,а аз 400лв и то най-голямата фирма в града.Къщата ми е 250-280кв.Така че пазарлък до дупка.А и арматурата като взимах беше 1.40, обаче казвам,че плащам предварително и така взимам за 1.10.Така,че не се минавайте.А сега и за циглите-Брамак имаше промоция-аз му казвам намали още той неще е и аз отивам в Добрич и ги взимам освен 15%с още 10% ипревоза ми дори по-евтин отколкото от тук.Успех и се пазарете до дупка.И за прозорците да ви пиша-5камерно рехау с троен стъклопакет с К стъкло тук към 8000лв за цялата къща,а във Варна-4800лв.Щом са над 25кв.има отстъпка-изчислявали се по друг начин.Успех.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 21:32 от gul4i

# 457
  • Русе
Честно казано в момента не мога да ви дам кажа цена, трябва да изровя отнякъде офертата от есента, когато мислехме да сложим дограмата, но в последствие се отказахме. Цената мисля,че беше около 8500 лв за къщата. Ще гледам утре да проверя цената, ако пазя офертата, но беше от този порядък.

# 458
  • Пловдив
 Grinning Да вдигна малко темичката - ето тук как дими коминчето  Laughing

# 459
Буболечо, то си е съвсем истинска къща вече!!  Simple Smile
Цената на желязото в момента е около 1070 лв/тон без ДДС. Миналата година беше стигнало до 810-840 лв/тон.

# 460
Буболечо вижда му се края Simple Smile Сега да се затопли и почвате вътре, нали? Ние да стигнем до този етап и ще умра от кеф  Peace

Много се радвам на вашата къща  Hug

A tale that was right Мерси много за инфото за цената на желязото  Hug

# 461
  • Перник
Буболечо, ами че вие сте готови! Браво! Остава ви по-приятната за мен част - мазилки, цветове...  Simple Smile

Моя мъж се нави да събаряме...след като аз се навих на 100 % да укрепваме  Crazy Иначе :офисът" напредва - шпаклован е, вратата и прозореца са лакирани, даже имаме и къщичка за птички  Laughing

# 462
Буболечо, браво, от къде идва дима, от камина ли?
Вие на каква топлоизолация и на каква мазилка се спряхте. Сподели цени за материали и труд, ако ти е възможно.

# 463
Светла ако знаеш какво ни чака, за да укрепим старата къща  ooooh! Яд ме е, но минало свършено  Rolling Eyes
Едно от нещата е подкопачане на основите  ooooh! Как ще го изпълнят не знам, но шайбите са ни в средата на къщата и ще копаят под сега съществуващите каменни основи...

Ние все още чакаме разрешение. макар че едномесечния срок изтече Sad

# 464
  • Перник
Светла ако знаеш какво ни чака, за да укрепим старата къща  ooooh! Яд ме е, но минало свършено  Rolling Eyes
Едно от нещата е подкопачане на основите  ooooh! Как ще го изпълнят не знам, но шайбите са ни в средата на къщата и ще копаят под сега съществуващите каменни основи...

Ние все още чакаме разрешение. макар че едномесечния срок изтече Sad

Ох, знам какво ни чака... ooooh! Ама тъкмо се съгласих с него да укрепваме и той си смени мнението, но така е, като говори с различни хора и всеки има свое виждане... При нас надявам се да не е много ужасно, защото реално няма да надстрояваме много...
Ако бутнем тухлената къща май ще се местя в темата за сглобяеми,и без това дървената къща ми беше първоначалната идея  Wink

Еличка, дано скоро си получите разрешението  Peace

Общи условия

Активация на акаунт