Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 644
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Някой скоро препоръчваше фирма за парапети. Да си спомняте кой беше, че не мога да го открия. Каза, че са на много добри цени newsm78

# 466
аз да се присъединя отново към темата. нашата къща стигна на ниво проект, внесен, одобрен в общината и ни хвана кризата  Sad и така сега само си гледам проектите и си ходя до парцела да мечтая.
напоследък обаче ми е влязла мухата пак да почна да изчислявам колко ще струва поне грубия строеж. аз ще се върна да чета назад в темата, но ако ми хвърлите някакви цени, ще съм ви благодарна.
и един въпрос- чух, че може да се стори на етапи. т.е. построяваш единия етаж, слагаш временен покрив и обявяваш в общината, че това е засега. вторият етап трябва да го завържиш до 10-15 години ли нещо такова. цитирам наизуст и сигурно неточно, но да сте чували нещо за това?
въпросът е, че нашата къща я проектирахме 300 кв.м на 3 етажа и сега се чудим дали да не я преправим, защото де факто третият етаж беше просто за разкош- с тераса от 30кв и прекрасна гледка към витоша.

# 467
Някой скоро препоръчваше фирма за парапети. Да си спомняте кой беше, че не мога да го открия. Каза, че са на много добри цени newsm78
radinna, от какви парапети се интересуваш - алуминиеви, или ковано/черно желязо?

# 468
  • Банкя
Буболечо Снощи гледах снимки, връщах се и старите да ги гледам и си мислех даже, че съм ти писала, но явно само съм си мислила. Mr. Green
Поздравления за дима! Grinning
Като гледам вашата къща и парцела, започвам да се обнадеждавам, че и от нашето ще стане къща с двор. Пък и че ще се справим от финансова гледна точка. Много оптимистично ми действаш. Hug

Юка Проект на вашата къща съм гледала в старите теми (от времето на Синьото безвремие) - тя е с плосък покрив, ако не се лъжа. По принцип е възможно да изпълнявате поетапно строителство, но мисля, че трябва да ви е издадено така строителното разрешение, но не съм съвсем запозната с подробностите. Най-добре да попитате в общината. Peace

# 469
аз да се присъединя отново към темата. нашата къща стигна на ниво проект, внесен, одобрен в общината и ни хвана кризата  Sad и така сега само си гледам проектите и си ходя до парцела да мечтая.
напоследък обаче ми е влязла мухата пак да почна да изчислявам колко ще струва поне грубия строеж. аз ще се върна да чета назад в темата, но ако ми хвърлите някакви цени, ще съм ви благодарна.
и един въпрос- чух, че може да се стори на етапи. т.е. построяваш единия етаж, слагаш временен покрив и обявяваш в общината, че това е засега. вторият етап трябва да го завържиш до 10-15 години ли нещо такова. цитирам наизуст и сигурно неточно, но да сте чували нещо за това?
въпросът е, че нашата къща я проектирахме 300 кв.м на 3 етажа и сега се чудим дали да не я преправим, защото де факто третият етаж беше просто за разкош- с тераса от 30кв и прекрасна гледка към витоша.

Здравей!И ние сме на същото дередже, изкарахме проект за къща на 2 етажа, купихме 10 000 тухли(за къщата, за гараж, за огради и др.), но и нас ни хвана кризата.И ние решихме да строим поетапно.Отидох в общината и питах-отиваш при архитекта , който ви е правил проекта, той ще направи допълнителен проект(на мен ми каза-300лв.още) към вашия и после трябва да мине през техническия и после в общината.Така новия проект ,ще бъде издаден с нова дата и ще имаш още 5 год. за груб строеж.Незнам дали ти помогнах с нещо , но ако има нещо питай.

# 470
Точно така е. Проектът трябва да се преработи малко - да се означат етапите и да се уточни какво включва всеки от тях. Внасят се пак за одобряване в общината, и Разрешението за строеж е вече за етапно строителство. То е ново, с нова дата и от тази дата тече 5-годишния срок за груб строеж. Може би ще трябва актуализиране на разрешителните за ВК и ЕЛ.

# 471
  • Пловдив
Буболечо, браво, от къде идва дима, от камина ли?
Вие на каква топлоизолация и на каква мазилка се спряхте. Сподели цени за материали и труд, ако ти е възможно.
- от печка чудо  Laughing Сложихме я още миналата година - малко преди Коледа, за да може да се работи вътре, да съхне мазилката, а и да посрещнем Новата Година там  Grinning. Изолацията последно ще правим с Неопор /май така се казваше полистирола с графитни включвания  newsm78/, но за мазилка още не сме мислили - при нас ще е наесен този етап.
Иначе за вътре аз нещата почти съм ги измислила - като цветове и настилки, дори кухнята почти съм изпроектирала, сега остава да измисля няколко десетки хиляди лева отнякъде  Laughing и съм готова.
Успех на всички - кой с каквото се е заел и кой каквото чака да получи от институциите  Wink

# 472
  • Банкя
... сега остава да измисля няколко десетки хиляди лева отнякъде  Laughing и съм готова.

Ще ги измислиш. Wink Благодаря, успех и на теб! Hug

С каква дебелина мислите да е неопорът? Колко е по-скъп от стиропора (процентно)?

Аз се ровя в нета да разбера 10см стиропор на колко см вата отговаря като топлотехнически характеристики и каква е ценовата разлика при цялостно изпълнение на фасада (всичко до мазилка)... Thinking Ако някой е сравнявал, ще съм благодарна, ако сподели. Grinning

# 473
  • в моя свят на мир и любов

Аз съм много доволна от тези: http://studioglass-diva.com/

Направиха ми парапети от ковано желязо, врата гаражна плъзгаща се и задължително бих се обърнала към тях всеки път, когато искам парапети. Тези които исках бяха от най-евтините - 60лв.на кв., но наистина много ми харесват.

# 474
... сега остава да измисля няколко десетки хиляди лева отнякъде  Laughing и съм готова.

Ще ги измислиш. Wink Благодаря, успех и на теб! Hug

С каква дебелина мислите да е неопорът? Колко е по-скъп от стиропора (процентно)?

Аз се ровя в нета да разбера 10см стиропор на колко см вата отговаря като топлотехнически характеристики и каква е ценовата разлика при цялостно изпълнение на фасада (всичко до мазилка)... Thinking Ако някой е сравнявал, ще съм благодарна, ако сподели. Grinning

Зависи каква вата и какъв стиропор, на кой производител, но примерно 10см стиропор е колкото 12 см вата или 8 см XPS (фибран). Ватата ако е окачена фасада е лека, ценово е горе-долу колкото стиропора, проблема е самата фасада, единственото евтино решение са пластмасовите ламели, които прават къщата да изглежда като американска барака Wink (около 20 лв на м2 само ламели и конструкция без изолацията). Другите окачени фасади дето имат вид - керамични плочки, клинкер и т.н. са убийствени - 100-200лв на м2 и нагоре. А ако искаш да е с мазилка като стиропора трябва да е тежка вата - мисля поне 150кг/м3 беше, която също е твърде скъпа, около 3 пъти спрямо стиропора. Аз като го мислех беше 2007-ма някъде и беше под 2 пъти цената на стиропора и го обмислях сериозно но точно тогава Изовер и другите дигнаха   цените драстично и се отказах. Сложих 10 см стиропор, плътност 20кг/м3, доволен съм.
Препоръчвам обаче да измажете отвън преди да налепите стиропора ако имате възможност. И ако е измазано да бъдат така добри да лепят стиропора на гребен а не на топки, дето после не можеш да му хванеш краищата откъде минава въздуха и подухва. Хем аз лично уплътних максимално под стрехата, около прозорци и долните ръбове с пяна и пак има отнякъде по нещо да подухва малко между изолация и тухлена стена а това компроментира изолацията. Ако много духа направо я обезсмисля.

# 475
  • Балчи-Варна
Говорих с фирма от Варна за пластмасовите ламели казаха цена-35лв.кв. за труд, материяли-всичко и дори отстъпка щели да направят.Няма голяма разлика в цената с облицовката от фибран и пластмасовите ламели.

# 476
Ние ще изолираме с каменна вата (на плочи не навита  newsm78, не знам дали се изказах правилно), доколкото си спомням "тежка'  newsm78 и със сайдинг Simple Smile В момента сме с такава изолация и сме много доволни. При дъжд къщата на комшията (с мазилка) е вир вода, а нашата е изчистена  Mr. Green Много помага дъжда за поддържането на чист сайдинг  Laughing

при нас най-големия + е факта, че ще ни излезне по-евтино най-вероятно. Мъжа ми и брат ми с помощ от тук от там сами ще я спретнат. То е лесно де, дори аз бих се включвала ако ми дадат, ако не ще разкроявам сайдинга, имам опит в това  Sunglasses

Проучете добре нещата, мъжа ми една година прави парапети и навес на една къща с наскоро направена изолация (не знам каква точно мазилка, не им знам много разновидностите). Та за да захване парапета и за да подпъхне навеса (за да не тече между навеса и къщата) му се е наложило да изреже от изолацията. И тогава е видял, че цялата стена е мухлясала под фибрана!!! Затова смятаме да пропуснем такива "задушаващи" къщата изолации Sad  Sunglasses

Ако искате мога да пратя снимки на нашата къща  newsm78  На 3 години ни е изолацията, преди нямаше чак толкова избор, но сега има много фирми, които предлагат и избора е по-голям.

# 477
  • Банкя

Препоръчвам обаче да измажете отвън преди да налепите стиропора ако имате възможност. И ако е измазано да бъдат така добри да лепят стиропора на гребен а не на топки, дето после не можеш да му хванеш краищата откъде минава въздуха и подухва. Хем аз лично уплътних максимално под стрехата, около прозорци и долните ръбове с пяна и пак има отнякъде по нещо да подухва малко между изолация и тухлена стена а това компроментира изолацията. Ако много духа направо я обезсмисля.

Точно така сме го мислили, мисля, че бяхме коментирали преди няколко теми за лепенето на гребен и на "кюфтета". Mr. Green
Сайдинг не смятаме да слагаме, другите окачени са ни скъпи. Обмислях ватата, но при такова съотношение ще си останем на 10см EPS.

Колко излиза ориентировъчно измазването преди изолацията - при нас става въпрос за около 300 кв.м. - двуетажна къща?

Elichka_mama Определено XPS (така познатия фибран) ще се слага само в основите, нагоре ще си е стиропор. Peace

# 478
  • Русе
Ние пък мислим 7 см стириопор или фибран ще видим (по проект е стириопор), отгоре мазилка някаква, но не сме измислили какво точно, но няма да е много скъпа, че не се знае докъде ще стигнат финансите. А пък пвц- сайдингите изобщо не ми харесват. Тези обаче дървените, с които къщата става като финландските много ме кефят, но няма и да е такава. Вече имаме един хастар направен върху тухлата, след тази голяма зима, сняг и т.н. тук вътре си беше сухо отвсякъде, нямаше влага избила.

Ние вече имаме почти положени тръби за парно, вик-ти е прекарано и то и скоро ще направим замазката. И почваме ел-а, вече нямам търпение.

А и един въпрос. Много от вас строите на по-отдалечени места. Как се справяте с евентуални крадци? Ние не сме извън града, вярно като вилна зона, но все пак отстреща постоянно се обитават 3 къщи, на 100-на м има сервиз и т.н., но пак са влизали през дворовете. Не са откраднали нищо от нашата, на комшиите са разбили, кабели са взели, та сега най-много се притесняваме като правим ел инсталацията. Че този, който ще ни я прави, разправя как в някаква къща по селата направили ел-а, замазали и някакви отрязали кабелчетата, които висят за лампи, контакти и т.н.

АКСИ, 300 кв е къщата или 300 кв е изолацията?

4 лв/кв.м за работа ни взеха, материала отделно. Излезе ни 1093 лв мазането всичко. 150 кв.м.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 09:44 от Meggysan

# 479
Меги, ние строим в населено място, но пак бяха влизали в къщата.... Решили ли са да влезнат ще влезнат Sad

Общи условия

Активация на акаунт