Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 573
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Ние сме с гранитогрес за первази в тази ни къща... в другата може с гранит или пак с гранитогрес  Crazy Далече ни е това като планове Simple Smile Ще се разровя за снимки на някой наш перваз Simple Smile

Понеже едните первази правихме след другите и челните им плочки се различават Sad Слава богу не и на една и съща страна (всъщност на този при терасата е различен, но не се вижда отвън  Embarassed ). Просто се оказа, че не успяхме да намерим същите плочки  ooooh!

Та на първата снимка с една приятелче на дъщеря ми:
http://www.prikachi.com/images/695/3135695R.jpg
А тук може да се видят как изглеждат первазите от улицата:
http://www.prikachi.com/images/696/3135696R.jpg

Малко размазана е 2-рата, но е стара от телефона на мъжа ми. Това успях да намеря набързо.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 23:04 от Elichka_mama

# 616
  • Русе
То натам вървят нещата, ама нещо не ми се иска, а пък ако е гранит няма ли да ми излезе цената като на дървените newsm78?. Отвън ще слагаме като облицовка някакъв вид тухлички, около прозорците пак такива и от тях мисля да направя външните первази. От вътре сигурно в хола пак ще имаме стена от тухлички, но такива не мога да сложа за первази, защото няма да ми се задържат саксиите на тях, а и ще са трудни за почистване.

# 617
Ама ти за вътрешните ли питаш  ooooh! аз снимки на външните дадох горе  ooooh!

Вътрешните в момента са ни ПВЦ  Rolling Eyes Но мен лично не ме кефят  Peace

Външните можеш да сложиш гранитогрес отгоре и тухлички за чела Simple Smile

# 618
  • Русе
За вътрешни питам. За външни направо тухличките сигурно, те имат и ъглови.
Вътрешните са ми зор. Придобих някаква представа как е с гранитогрес, но май нещо няма да ми пасне на стила.  Може би ако сложа такъв, който имитира паркет и без това ще се наложи да сложим такъв 2-3 кв пред камината. Това е идея, само да улуча и на цвят. Мерси за насоките.
ПВЦ-то и аз ги гледах, но едва ли ще уцеля същия цвят, а не съм фен на пвц-то нещо.

# 619
Meggysan, не може ли направо дограмаджиите да ви направят первазчета newsm78

# 620
Нашите первази са  от дограмата. На мен си ми харесва. Но тя не е дървена. Дървен перваз не ми се струва практично. Тъй че, макар че е много малко вероятно да нацелиш - вземи парче от дървото и мини по фирмите за пвц дограма. Може пък случайно да намериш същия цвят, или нещо подходящо.
Галана, мен пък ме влече зеленко за басейна.  Simple Smile Ама аз идея си нямам от поддръжка на басейн.

# 621
  • Русе
Може, но както съм писала по-горе, цената на дъските, особено, както искам по-широки, са много скъпи. Правят ги от същия тройнослепен без чепове материал. Сега съм с техни, обаче за един прозорец на хола дъската може да стигне към 300 лв, общо може би около 2000 лв биха ни стрували всички подпрозоречни. Малко много ми идват. Ще смятаме пак в понеделник.

Ами няма проблем с дървените первази, въпреки че са със саксии, позаливали сме ги естествено. Най-много ми харесват. Иначе съм взела мостра, да видя какво ще намеря. Голям проблем ми се оказа, а не предполагах.

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 11:00 от Meggysan

# 622
Ох, пустите пари...За съжаление, обаче, почти няма вариант хубаво и качествено + евтино. Аз гледах да спестявам от неща, които лесно мога да сменя после. Казвах си - ще го правя, както трябва, пък докъдето стигнат парите. Напр. спестих от щорите - исках си такива, хоризонтални /смятам, че са най-функционални/, само че дървени. Ама като ми запращаха едни оферти от по 14-15000 и си сложих най-обикновени алуминиеви. Винаги мога да ги хвърля, без да ми мигне окото.

# 623
  • Русе
Ауууу, толкова ли искат за дървените, тях още не съм ги проучвала, че и аз искам такива. Мдааа, няма да са дървени. Иначе и ние така гледаме от важните неща да не пестим, затова от дограмата няма, само май от пустите первази. Айде стига съм ви надувала главите с тях вече, ще видим какво ще стане в понеделник.

П.П. Намерих си офертата като подробни цени:
От Бял бор
със стъклопакет тип – ”EURO – JET - 68 ”
Неотваряема част        8.75 м2       = 2 521 лв     (288.00 лв/м2)
Отваряема част           10.1 м2       = 6 007     лв (595.00 лв/м2)

Средно 441.50 лв./м2

10 % отгоре, ако е от сибирска лиственица.

# 624
 Laughing Така е наистина. Една къща гълта много повече пари отколкото сме предполагали. Както казват едни приятели-къщата е ламя. Аз пък да се оплача, че получих оферта за тапети за хола 13 500лв., за спалнята-4500лв., за детска само 1080  Laughing Просто се шокирах  Shocked Разбрахме се уж да заменим с по-евтини варианти, че мъжът ми щеше да получи исхемичен пристъп Laughing, но все още не са ми звъннали. Иначе вариантът, който бяха направили за хола беше нещо разкошно Heart Eyes. Осъзнавам, че ако заменим с по-евтини няма да е същото, но сумата е трудна за преглъщане за тепети.
Гретел, и аз залитам по зелено Crazy Да видим накрая какви ще ги измъдрим. Вече нямам търпение и пришпорваме работниците да бързат, а и аз се усещам че вече прибързано избирам нещата само и само да успеем до лятото. Hug

# 625
Какви са тези тапети за 13 500?
Дори не съм подозирала, че има чак такива цени?
Е, зависи и от квадратурата естествено, но пак ми се вижда много.
Аз честно казано съм си харесала тапетина Есприт/не, че съм гледала други де/, но не се сетих да питам въобще за цените.
В какъв диапазон са горе-долу и качествени ли са?

За изхвърлянето на отпадъците звъннах за справка на 1-2 телефона-цените са от 60 до 100 лв. на камион/2.5 тона/, в зависимост дали е само извозване или включва чували, събиране и товарене.
Но не е като 250 лв. на кубик.

# 626
Бръмбофръц, тапетите са текстилни, много красиви, но тази ценааа Shocked Като имена мога да ги цитирам  от офертата: SALISBURY, ALURE,  ESTETICA. При нас ще е комбинация от няколко десена-райе, дюс и цветя в рамки. Най-скъпите бяха 100 лева на линеен метър, а не на ролка както по принцип се продават повечето. Ох защо ги видях въобще Laughing Като се добвят и декоративните лайсни /май не е точно казано/ на BOVELACCI, които пък са 52лв. на метър и вече става плашещо. Ще ги подменяме с по-евтини варианти, винилови Rolling Eyes
Ето тук гледам че ги има.
http://www.genesis.bg/bg/sectionid/1/products/productslist/id/4750/cid/691

По принцип тапетите се делят на три вида: текстилни, които са най-скъпите, винилови и хартиени. Тези, които си харесала са много хубави, страхотни като цветове и десени, винилови са. Цените можеш да видиш тук, хубаво е че са на ролка Peace
http://www.e-domko.bg/products/210-esprit-v.html

# 627
  • Русе
Лелееее, Галана, те тапетите ти по-скъпи отколкото цялата дограма на къщата, пък била тя и дървена. Вярно, че нашата къща е малка, а твоя хол голям, така че разбирам мъжа ти Simple Smile Simple Smile. Аз още не съм гледала тапети, това след някой друг месец, но не предполагах, че има чак толкова скъпи. Ще разгледам линковете с удоволствие.

# 628
Дами,
нали не забравяте, че за луксозните материи на тапети, както и за скъпите латекси е нужно напълно изправени стени и перфектна шпакловка.  Hug

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 12:00 от tzenzura

# 629
  • Русе
Дами,
нали не забравяте, че за луксозните материи на тапети, както и за скъпите латекси е нужна напълно изправени стени и перфектна шпакловка.  Hug

Естествено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт