Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 569
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Вече нямам търпение и пришпорваме работниците да бързат, а и аз се усещам че вече прибързано избирам нещата само и само да успеем до лятото. Hug
И аз бях така - претупах осветлението например, с изключение на това в хола и трапезарията. Набързо купих и килимчета и пътеки за втория етаж, както и за кухнята. И друг път съм казвала, че накрая като че ли досадата взима връх над удоволствието да твориш нещо твое си...Затова и посъветвах /май/ мимоза преди няколко страници, ако готовата къща е наистина прекрасна, както каза, да вземе нея и да си хвърли усилията в "обличането" й. Simple Smile
Галана, видях, че питаш за градинска мебел. Завъртала ли си се скоро в Селамор? Фиоре, мисля, не предлагат, но имат доста неща, които не са изложени в сайта.  Да не говорим в момента каква оферта имат - ако купиш диван на Алберта Салоти, получаваш безплатно трапезарна маса и столове на Калигарис. Иде ми да изгриза компютъра от яд. Mr. Green

# 631
Момичета, заговорихте за первазите.
ние сме на този етап. С ПВЦ дограма сме и искахме такива первази, обаче трябвало да кажем при самото поставяне на дограмата. Какви первази да сложим от вътрешната страна? Мрамор как ви звучи?

# 632
Аз как удобно се наместих при вас Flutter
Ще слагаме и тапети, но и боя.
Та се чудя каква да е.
Препоръчаха ми някаква гръцка- Вивехром и още една гледах, немска, но не помня името.
Понеже искам тъмни и наситени цветове незнам дали имат добра покривност.
Препоръчайте марка боя, моля.

# 633
Понеже искам тъмни и наситени цветове незнам дали имат добра покривност.
Препоръчайте марка боя, моля.
Ще препоръчам. Вече имам сигурно 6-7 поста за тая боя. Достатъчно, че да съм подозрителна на тема реклама...Ама не би, де, даже отстъпка за количество не ми направиха гадовете....Все пак - ДУЛУКС! Страхотни цветове - над 12000. Много добра покривност. Лесно се нанася /бояджийте не спряха да се възхищават/.И най- важното: почиства се БЕЗ проблем. Имам 3-годишно дете, ръчичките й са навсякъде - само с влажна кърпа минавам мимоходом и няма и помен от следи. Имат 3 вида -мат, гланц, и нещо средно там. Аз сложих мат навсякъде.

# 634
Това е латекс, така ли?

Искам да ви питам за едни покривни плочи от шисти на Ондулин. Някой случайно да е проучвал http://www.onduline.com/bg//files/docs/1299001716.pdf, система "Ардоаз" се казва. Това каменни шиндли ли са или е нещо друго?

# 635
Бръмбофръц, добре дошла, радвам се като се "намърда" ново попълнение. На нас ни препоръчаха Капарол, немска, покривала с една ръка.
A tale that was right, и на мен за много неща ми иде да си загриза клавиатурата вече. Появяват се неща, които са резултат на недообмисляне- в някои бани, монтажа на джакузито не там където трябваше и последно цвета на къщата Crazy Яд ме е, че я боядисахме жълта. Винаги съм харесвала по-неутрални цветове и сега като го видях това жълто нещо малко се ядосах, че си смених идеята за бежавеещ цвят и се увлякох по модерните сега ярки цветове. Надявам се да поизбелее с времето Laughing Гледам обаче да не се ядосвам, то винаги ще има нещо Peace А мебелите ги поръчахме и холовата гарнитура и трапезарна маса, лежанки, конзолни маси... Само тапетите са ми мъка. Ще вземем да му ударим една боя и толкова Crossing Arms 
 Eто го жълтурника  Laughing
http://galana.snimka.bg/family/3d-ka6ta.340596
Има още работа по фасадата, но общо взето е това.

# 636
Май си сменила паролката, а? Пращай, моля, да ни светне нещо жълто и слънчево в това мрачно време.... Laughing

# 637
Може ли и за мен паролка, че и аз съм на тема цветове. Май ще се ориентирам към мляко с какао в съчетание с мръсно бяло от мазилките на Церезит.

# 638
Галана, разкошна къща, стила и формата са толкова впечатляващи, че едва ли някой ще мисли за цвета. Хубаво ви е жълтото, може би при другия цвят щеше повече да изпъква тъмната дограма, но на мен и така много ми хареса. Вероятно е за повече от едно семейство, защото ми изглежда много голяма.

# 639
Благодаря ти, temir Hug Тя всъщност дограмата още е със стикерите и затова не се вижда Wink

# 640
изобщо не се притеснявай, много яко е станало.Цветът не е толкова фрапиращ поне от снимката така изглежда.много голяма къща.Ако е за едно семейство, д..е да ти е яко:)))) за прозорците.Но иначе е рай.

# 641
Благодаря за успокоението, Ширин  bouquet Абе ще свикна с жълтото пък и като се раззелени градината и като направят и колоните може би ще добие друг вид Wink

# 642
Определено ще е така, ще стане супер newsm10

# 643
Искам и аз да видя жълтата къща, моля Flutter

Галана, благодаря за посрещането, но няма да пиша дълго в темата ви, че ме е срам.
Ние не строим къща, а ще правим ремонт на апартамент.
Напълно нов е, но искам да местя разни неща и да правя преустройства, а и има стая на втори етаж, за която умувам една стълба.
Намърдах се в темата ви, понеже ни предстоят строително-ремонтни дейности/изграждане на конструкция, покриване на тераси,местене на ВиК, усвояване на един балкон../, а сметнах, че тук има повече информация.
Помня когато строяхме къща/родителите ми, не ние, просто участвахме дейно/ колко много неща научихме в движение и какво лудо търчане беше.
В момента единственото, което остана там за довършване е облицоването на басейна и все още се чудим как да изглежда, понеже къщата е на село, битов стил и онези малки красиви сини плочици ни се струва, че няма да подхождат.
Ако имате идеи/ и снимки/ на по-немодерни басейни ще се радвам да споделите.

# 644
Бръмбофръц, басейните са с плочици и с фолио според предпочитанията и бюджета. Вече можете да заложите на по битова облицовка ако басейнът е задигнат над земята както и на настилката около него. Например настилка от тиково дърво внася определено излъчване, настилка от травертин друго, от клинкер трето, от дялан камък съвсем различно и така Wink 
Този сайт е много подробен:
http://www-bg.aquatec-bg.com/?81&01&92

Общи условия

Активация на акаунт