Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 563
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Може ли и на мен една паролка, моля  Praynig
И да се похваля, днес архитекта на Аспарухово се е обадил на мъжа ми да го осведоми, че тези дни подписва узаконяването на съществуващата част от къщата. Така, че тези дни ще се подава и окончателният план за разрешително за строеж и да е надяваме до края на април да може да продължим със строежа.
Да се извиня, че малко нахално нахлух в темата.  Embarassed Но редовно ви, чета и много благодаря за полезната информация, която давате   bouquet  bouquet  bouquet

# 646
Krasuna, живо ме интересува района ви, по-скоро Ракитника-нали се водите към един район newsm78 Имаха по едно време забрана за строеж...вдигната е виждам?
Хубав ден е бил за вас. С лекота да взимате и занапред всички разрешителни и да няма бюрократични спънки Hug

# 647
galana_s , ние строим на Боровец. Купихме парцел миналата година с недовършена постройка, която имаше разрешение за 30 кв, а тя самата е 70. Та сега узаконяваме именно нея, като използвахме периода докато се тутат в общината ние да преправим наличното, така че да ни хареса на нас. Сега остава да достроим последният етаж и покрива, след като са готови документите  Laughing
Тази забрана не знам кога е била, но в момента няма. Доколкото разбирам от мъжа ми има забрана от Е ОН някаква, нещо не достигала мощност ли нещо такова.
 Hug
П.П. Поздравления, къщата е супер   Peace Hug

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 19:11 от Krasuna

# 648
Момичета, заговорихте за первазите.
ние сме на този етап. С ПВЦ дограма сме и искахме такива первази, обаче трябвало да кажем при самото поставяне на дограмата. Какви первази да сложим от вътрешната страна? Мрамор как ви звучи?
Продължавам да си питам.
Галана, и аз искам парола, плийз.

# 649
Мрамор от вътрешната страна звучи идеално Peace Аз специално провокирана от твоя въпрос днес с притеснение тръгнах да гледам как така не сме предвидили первази, къде съм бляла пак и какъв смях му дръпнах сутринта рано сама като видях, че след като сме с френски прозорци, те первазите се сливат почти с пода и ще са от гранитогрес най-вероятно. ....И щях да ти пиша...Вече към края на стоежа почвам да давам заето Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 21:34 от galana_s

# 650
  • Банкя
galana_s Много добре се е получило с жълтото. Grinning А аз по принцип не харесвам жълто, но при вас с големите прозорци, колоните и белите рамки на прозорците, се е получило точно на място - не е натруфено, а прави къщата атрактивна и привличаща погледи, не само с форма, а и с цвят. Wink

Може ли, когато можеш, да снимаш белите рамки на прозорците в близък план? Ние още не сме решили, как да ги изпълним. Peace

# 651
Още утре ще ги снимам, Акси Peace

# 652
  • Русе
Аз уж имах парола, пък нещо не я откривам. Ако не е много нахално да се примоля пак Wink.

# 653
Galana, къщата изглежда супер-дупер. Цветът е чудесен.

# 654
Галана ако може и на мен да метнеш паролата   bouquet

Мъжа ми ходи до Стройко с баща ми и брат ми и са събрали един тон идеи  ooooh! Нови технологии, нови "тухли"... Аз точно наклоних везните за Поротерм и те вече са на друга вълна  ooooh!

Не знам вече какво да правя  Rolling Eyes Някакви термоизолационни зидарски блокчета Тивит... хубавото било, че можело да не ни ги правят на блокчета, за да не се зида, а направо да се изливат  Thinking  и някакви такива http://www.maxim.bg/maxterm/sravn.htm  newsm78

Това второто ми е познато и май сме говорили за тези ЕПС... Разногледа станах, ако не почнем да строим скоро ще си останем на сухо  #Crazy

# 655
Галана, може ли и за мен парола?! Ние имаме къща на Ракитника, на която правим основен ремонт в момента и аз не знам за някаква забрана. Има и доста хора, които в момента строят. Ако нещо друго те интересува за там пиши и каквото мога ще ти бъда полезна!

# 656
Галана, може ли и на мен паролка Praynig!
Нашата е на груб строеж, но не знам как да кача снимки!

# 657
Галана и на мен ми хареса в жълто, като имаш предвид, че аз жълти къщи не харесвам  Embarassed Много си отива жълтото с цвета на покрива, а и както някой каза по-напред, изпъква бялото около прозорците Simple Smile

Аз разгледах целия албум на един дъх, много вълнуващо и изглежда като детска игра Simple Smile Видях, че имате прекрасна гледка, и от двата горни етажа ли виждате морето?

Иначе гледайки басейна се сетих за още една причина да не сложа (ако бях аз де) зелени плочици. Представих си басейна покрай тревата и хоп... ако е със зелени плочици много или малко ще се слива, а иначе синия басейн ще изпъкне Simple Smile Е то аз вече няколко пъти казах, че съм с малко ограничено мислене Simple Smile Не съм експериментатор, залагам на сигурното (разбирай познатото  Mr. GreenEmbarassed

# 658
И аз да помоля за паролката, че нямам спомен последно кога гледах снимки от къщата ти galana_s Embarassed

и да попитам дали има някой скоро слагал хидрофор, за да ме ориентира в цени Thinking за тон, тон и половина?

За външна изолация с Неопор имате ли впечатления? Горе-долу ако се работи с материали Вебер ( имам предвид лепила, мазилка, мрежа и т.н. без самия EPS) колко е цената на квадрат? Аз имам оферта за 46-47 лв/м2 при 10 см дебелина на Неопора.
Чудя се има ли смисъл да е графитен или може направо стандартен EPS със същата дебелина newsm78

# 659
И аз да помоля за паролката, че нямам спомен последно кога гледах снимки от къщата ти galana_s Embarassed

и да попитам дали има някой скоро слагал хидрофор, за да ме ориентира в цени Thinking за тон, тон и половина?

За външна изолация с Неопор имате ли впечатления? Горе-долу ако се работи с материали Вебер ( имам предвид лепила, мазилка, мрежа и т.н. без самия EPS) колко е цената на квадрат? Аз имам оферта за 46-47 лв/м2 при 10 см дебелина на Неопора.
Чудя се има ли смисъл да е графитен или може направо стандартен EPS със същата дебелина newsm78

Вебер са наистина отличен избор, цената не е завишена, а относно EPS може и със стандартен, но Неопора  е по-добър.

п.с. Само да ви кажа, че за даване на гаранция ( 10г. ) от страна на Weber минава техен експерт да провери изпълнението на топлоизолацията   bouquet Така, че следвайте задължително всички технологични процеси.

Общи условия

Активация на акаунт