Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 623
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 260
  • UK
Шоколадче, как си днес?

# 1 261
На прага на агресивна маниакална депресия. Снощи пак имах кръвоизлив - 4 часа и повече тече от мен като от спукан радиатор. Тази сутрин ми правиха преглед - в матката не се открива причина за кървене. Малкото отлепване, което имах, е зарастнало. Бебето е добре и даже продължава да се развива със седмица напред. Днес заключението беше, че кървя от шийката. Но тъй като кървя предимно вечер, а сутрин е много оскъдно, остана да ме гледат вечерта. Утре вечер. Защото чакам да дойде на смяна, който се интересува от моето кървене. От вчера бактериалното изследване е готово. Днес попитах специално, изровиха го, видяха бактерията и пуснаха антибиотик за нея. Помолих и за изследване на аномалии в съсирването. В норма са, доколкото разбрах от сестрата. С една дума - здрава като бик съм. Защо съм още недоволна е друг въпрос. Сигурно съм такава недоволна по характер.

# 1 262
  • UK
 Hug
Ще се разбере накрая какво е, няма къде да иде, важното е, че бебето е здраво и расте, това никак не е малка новина Simple Smile Явно не е нещо, което директно рефлектира на плода. Стискам ти палци да ти се размине тази вечер.

# 1 263
Наистина ти съчувствам, сигурно е много неприяно и изнервящо да не се знае от какво е кървенето и т.н и да не спира толкова време, важното е, че бебчето е добре  Hug  bouquet

# 1 264
Да, и аз с това се успокоявам.

# 1 265
Добър ден на всички, как си днес Шоколадче, надявам се да си по-добре?

# 1 266
не смея още да се похваля, но нека кажа така - не се влошавам. обаче имам едно притеснетие за гинипрала - прочетох в листовката, че е противопоказан при кървене от матката... някой знае ли нещо?

# 1 267
  • UK
Аз Гиниприл не съм поемала под никаква форма, сигурно съм единствената в тая тема, но що лекарства съм изгълтала, дето по листовките им пише, че не трябва да се приемат от бременни, после пък по време на кърмене... Сега също понякога да изписват на детето лекарства на чиито листовки пише да не се прилага при деца под еди-каква-си възраст.  Thinking Лекарите знаят какво правят. А възможните странични ефекти въобще не ги чети, моля те.  Simple Smile Да знаеш, че листовките не са това, което са.  Simple Smile Отговарям напълно в твоя оптимистичен дух:
не смея още да се похваля, но нека кажа така - не се влошавам.
Crazy
Само така.  Laughing  Hug

# 1 268
не смея още да се похваля, но нека кажа така - не се влошавам. обаче имам едно притеснетие за гинипрала - прочетох в листовката, че е противопоказан при кървене от матката... някой знае ли нещо?
Без да съм лекар, но си мисля, че логиката е следната:
гинипрала спира контракциите и ако имаш кървене от матката е противопоказно, защото няма да има контракции , които да изтласкат кръвта от матката.В такъв случай тази кръв ще се задържи в матката и може да получиш вътрешен кръвоизлив, което е опасно.
Пак казвам, не съм го чула от лекар, не съм го чела никъде, това са си просто мои интерпретации.
Най- добре питай лекар.

# 1 269
има и още нещо - изписаха ми и калций с вит. с за подпомагане на кръвоспирането, а в листовката пише и гинипрала да не се приема с калций ...

# 1 270
И аз споделям мнението на dejie, че докторите си знаят работата, а относно Гинипрала, аз също четох листовката- в нея пише да не се приема при тежък кръвоизлив от матката(преждевременно отлепване на плацентата) или при инфекция на матката, а аз се надявам, че нямаш нито едно от тях Simple Smile много се радвам, че има все някакво подобрение, преди беше споменала,че имаш и хематом, с него какво става?

# 1 271
четох в интернет, че гинипрала и калция взаимно се неутрализират и не се усвоява нито едното, нито другото. на мен калцият ми е предписан заедно с вит. с за подпомагане на кръвоспирането и ми е важен. не мога да разчитам, че лекарите знаят всичко и са обърнали внимание на всеки аспект от терапията. пия 8 лекарства. лесно може да се пропусне някое взаимодействие.

трудно ми е да дам новини за мен. проблемите не са решени, но бебето расте и е добре. поне така беше посл. път, когато го видях.

# 1 272
  • UK
Шоколадче, питай ги, когато минават на визитация, не оставяй нещата ей така с разсъждения тук във форума и четене в нета, досега трябваше да си питала поне един доктор, който минава покрай стаята ти. Предполагам вече си на "ти" с всички акушерки в отделението, говори с хората, за да ти обърнат повече внимание.
Ако не се лъжа с първата бременност имах изписани магнезий и желязо, тогава докторът просто ми каза така да разпределя приема, че да не са заедно, да има 2-3 часа интервал между тях. Може тук случаят да е подобен. Питай ги, досаждай им щом трябва. 

# 1 273
мен ме изписаха. снощи пак имах кръвоизлив. утре съм на друг преглед. никой не може да ми помогне.

# 1 274
мен ме изписаха. снощи пак имах кръвоизлив. утре съм на друг преглед. никой не може да ми помогне.
Много е странно, че са те изписали толкова скоро. Не знам къде си била, но потърси по-добър родилен дом, където да те лекуват. Сигурна съм, че при добро и последователно лечение проблемът може да се овладее.

Общи условия

Активация на акаунт