Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 530
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 455
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, момичета ! И аз да се включа по темата...
От Пловдив съм и аз. От утре започвам 7 г.с.
От Два дни бях с леко кафеникаво зацапване. Веднага се консултирах и започнах Утрогестан и Но-Шпа 3х1т и двете. Днес бях и на преглед и при мен се оказа, че имам леко отлепване (9 мм) на околоплодния сак. Не съм притеснена вече, тъй като плода се развива нормално за седмицата и вече се видя, че има и сърчице Simple Smile Лежа си вече два дена и така ще е тая седмица. Имам детенце на годинка и 8 месеца, та мъжа ми ще го гледа тия дни, че няма кой да ни помага, а е малък и си иска своето внимание и ласки.
Любипитна съм някой, който се е сблъсквал с това може ли да разкаже как са се развили нещата след това?
Имах отлепване на плоден сак в 5 г.с. Пих Утрогестан и зацапването изчезна за около 10 дни. Но си иска да полежиш и да се пазиш. Дано всичко да е наред Hug

# 1 456
И аз при вас  Cry С кафеникаво зацапване от 3 дни, вчера бях на гинеколог и ме прегледа с коремен ехограф. Видя нещо в дясно, но не потвърди да е ембрион. Както и не отрече. С късна ову съм около 18 ден, и в момента по мои изчисления съм в 5г.с. и 5 дни. Каза да изчакам околко 10 дни и изписа дуфастон и нош па. Пия от вчера следобед, но не намирам зацапването да е намаляло. След колко време би трябвало да има промяна? Благодаря! 

# 1 457
Лейла, при мен намаля на втория, третия ден, но изчезна след 10 дена.

# 1 458
Daisy благодаря!

# 1 459
Аз вече съм вкъщи с 3 по 2 капсули Утрогестан и 3по1 но шпа
Бях 5дни в болница имам освен зацапване и киста!
На 19.02 съм на преглед!
6г.с днес чухме пулс нежен?
От Пловдив вие при кой лекари ходите!

# 1 460
Отново съм аз днес получих кръвотечение тъмно червено с един съсирек. Сега вече спря! Чух се с гинеколога той каза да увелича и но шпа 3, по 2хспчета и да лежа за сега всичко е ок!
Вчера два пъти и днес веднъж ми стана много зле отмаляло,чувствах се като наркоман и гледах като дрогирана ръцете и краката ми омекваха. Йончев каза, че било от Утрогестана!
На вас случвало ли ви се е?

# 1 461
От Пловдив вие при кой лекари ходите!
Ходя на частно при Михаил Бачуров. Той проследи и първата ми бременност и съм много доволна от него Simple Smile

# 1 462
Имах отлепване на плоден сак в 5 г.с. Пих Утрогестан и зацапването изчезна за около 10 дни. Но си иска да полежиш и да се пазиш. Дано всичко да е наред Hug
newsm51 Благодаря Simple Smile Да чукна на дърво бързичко приключи "драмата". Да не казвам голяма приказка, но от вчера сутринта нищо нямам. Почивам си и така. В сряда ще ида на преглед. Чудя се просто това отлепване на околоплодния сак макар и малко зараства ли някак, така ли си остава....дали ще трябва да се пазя до края на бременността повече Sad Все въпроси, на които предполагам гинеколога трябва да отговори.

# 1 463
Гиниколог ще ти го разясни по- добре от мен, но с нарастване на бременността, тя уема матката и така сакът се закрепва. Дано не съм го написала много глупаво  Crazy
Добре е да се пазиш повече, обсъди го с лекаря си и ако се налага поостани някоя друга седмица вкъщи.
Аз за мое успокоени си полежавах до 10-11 седмица, но се поуспокоих след 14-та.

# 1 464
  • София
Чудя се просто това отлепване на околоплодния сак макар и малко зараства ли някак, така ли си остава...

Сакчето, в което е ембрионът, се закрепва за стената на матката чрез тънки влакна, които започват да образуват плацентата, от която ще се храни на по-късен етап бебето. При отлепването, тези влакна се късат, но стремежът на сакчето е да се закрепи отново, така че, ако се закрепи бременността, или просто пораженията и причините не са били сериозни, той пак ще започне да образува такива влакна, за да се закрепи по-здраво и за да оцелее.

# 1 465
Разбрах ви, момичета. Благодаря за отговорите Simple Smile От днес пак имам леко зацапване...Като размито кафяво... Cry Много е депресиращо така...Но Божа работа. Ще си чакам прегледа в сряда  Sad

# 1 466
  • Pb
daisy, така е, депресиращо е. Просто се изисква почивка и търпение. За съжаление нещата не винаги минават за ден-два. При първата бременност цял месец се влачи зацапването ми (започна от 12 г.с. с доста стряскащ кръвоизлив). Ту почти изчезваше, ту пак тръгваше.
С тази бременност зацапване ми се появи рано-рано (някъде 6 г.с.) и отново се наложи цял месец пазене на леглото, докато отшуми.
Появи ли се плацентата нещата стават по-стабилни.

# 1 467
daisy, така е, депресиращо е. Просто се изисква почивка и търпение. За съжаление нещата не винаги минават за ден-два. При първата бременност цял месец се влачи зацапването ми (започна от 12 г.с. с доста стряскащ кръвоизлив). Ту почти изчезваше, ту пак тръгваше.
С тази бременност зацапване ми се появи рано-рано (някъде 6 г.с.) и отново се наложи цял месец пазене на леглото, докато отшуми.
Появи ли се плацентата нещата стават по-стабилни.
Да. Да чукна на дърво са добре нещата вече и на ехографа не се вижда и отлепването, та явно наистина "зараства" Simple Smile Гледам да не се натоварвам много като цяло. Simple Smile

# 1 468
Радвам се на добрите новини Hug

# 1 469
  • Pb
Чудесно, daisyGrinning

Общи условия

Активация на акаунт