Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 406
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 650
Изобщо не слушай тамошните знахари,които явно се опитват да те претупат.Лежи си и си почивай,не се натоварвай,избягвай разходкоте.Аз лично излизах само до магазина и то в краен случай,през останалото време лежах и ядях.Бях в четвъртия месец някъде когато ми спря кървенето,като до тогава взимах Утрогестан.Доктора ме беше подготвил ако продължи кървенето след четвъртия месец да ми изпише Дуфастон и ако се налага да си полежа и в болница,но да чукна на дърво не стигнах до там.При мен кървенето се получаваше от малка плацента с голям плод и след като се поинтересувах как да и помогна да се развие (оказа се с белтъчини) юрнах бабите за домашни яйца,месце и хапвах здраво та чак доктора се очуди как за 1 месец плацентата ми е станала двойна.Питай малко по-сериозно на какво точно се дължи това кървене и виж как и самата ти да си помогнеш,не разчитай само на докторите и най-вече много ама много се пази.Стискам палци да се оправиш  newsm67

# 1 651
  • гр.София
.... Искам да попитам някой знае ли как действат инжекциите Pregnyl при такива състояния. Другото, което искам да ме посъветвате е дали ако се прибера в България може да се направи нещо повече за състоянието ми....
Pregnyl са хормонални инжекции. Бяха ми изписани точно заради продължаващо почти два месеца кървене. До колкото си спомням претекста да ми ги изпишат беше, че в тези начални седмици се формирала плацентата и с помощта на този хормон нещата ще се регулират след 13та седмица. Бият се мускулно и трябва да се поставят задължително от лекар. При мен нямаше никакъв ефект от тях и кървенето продължи.
Според мен консултация в БГ би имала смисъл само ако имаш доверен лекар към когото да се обърнеш веднага след пристигането ти. В противен случай ще започне едно размотаване, което ще ти коства доста време, нерви и пари.
  bouquet

# 1 652
Zdr... Iskam da spodelq kakvo se slu4va i pri men. Na 5 dekemvri be6e posledniqt mi cikul. Rrobvah dosta testove , no vse otricatelni. Na koleda mi kazaha, 4e imam cistit. Izpisha mi lechenie. Dosta vreme mina ,a cikulut mi produlji da zakusnqva. Predi dve sedmici doktota ne moja da ytochni 5 ili 6 sedmica sum poradi zakusnenieto na cikulut mi. No ustanovihme bremennost. Izpisaha mi dufaston za 10 dni. Sled koeto polu4ih kurvene suvsem leko'posle premina vse edno mi idva cikul i az v4era otnovo otidoh na pregled. Izpisaha mi Ytrogestan 2*2 na den..... doktora kaza , 4e tova kruvotechenie se duljalo na tova, 4e bebeto e o6te malko i ne moje da zapulni cqloto prostranstvo v rezultat na koeto se polu4avali takiva prokurvqvaniq. Moje bi i az sam v riskova bremennost. Prosto mi e 4ydno za6to na momenti imam kato susireci osven kruvta i dali tova e normalno. Ne me posuvetva da ne hodq na rabota, no az imam bolki nisko dolu i v krusta. Neznam dali na vas sa vi kazvali!4e ako ne povru6tam 6te imam kurvene i obratno.... Posuvetvaite me ne6to, vse pak mi e purva bremennost.  Blagodarq vi predvaritelno

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 19:11 от AnMary

# 1 653
Моят съвет е да лежиш повечко, приемай лекарствата, които са ти изписали. Аз също бях с кървене в 7 седмица, но се оказа, че имам отлепване на плодният сак. Кървях около 2,3 седмици, някои дни леко, други по-силно и в един момент спря. Аз също приемах утрогестан 2×2, в същото време в болница на системи.

# 1 654
 Ами много ти благодаря. За съжаление нямам тази възможност, тъй като съм на работа, но вечерно време гледам да лежа. Иначе нямам за сега никакви други оплаквания. Надявам се всичко да е наред. Единствено което ме очуди,че ми предписаха утрогестана, а не ми направиха никакви изслдвания.

# 1 655
  • София
Моят съвет е да зарежеш работата и да си легнеш- буквално, ставаш само до тоалетна! Кой е тоя лекар, който не ти казва в това състояние да спреш работа????!!! А това за повръщането и кървенето са глупости.

# 1 656
Здравейте, отново! Въросният доктор е Николай Христов от гр. Стара Загора...... Без изследвания той ми изписваше лекарствата и ми казваше,че всичко е наред. Да не се притеснявам от това, че вече втора седмица все кървя като на цикъл, а не повръщам. Вчера решихме да отидем в София при доктор Нецов .за когото ни дадоха доста добри отзиви, а ипрочетохме че е един от най-добрите специалисти в тази област......той директно установи спонтанен аборт, който съм направила преди няколко дни с това обилно кървене, което си беше нещо съвсем нормално за доктора от Стз.....и така бебето вече го няма.......

# 1 657
Съжалявам много за загубата.

# 1 658
Здравейте на всички Simple Smile С кафяво течение или по скоро цапане съм от 3 дни и пия ношпа и дуфастон ,след като не става от леглото положението е много добре няма и следа от цапането днес станах за 5мин да измия чините и пак почна цапане Sad  До кога ще е така моля за съвети вече се схващам от лежане Sad

# 1 659
Нормално е като станеш да го има, но схващане или не трябва да лежиш. Аз лежах 3 месеца, но като знаеш за какво го правиш просто го правиш Simple Smile Въоръжи се с търпение, тези неща не отминават бързо в повечето случаи. Успех до пухкавия финал

# 1 660
Днес ходих на преглед при двама лекари и не се вижда ембрион Sad В шеста седмица съм Sad

# 1 661
  • София
В шеста все още е възможно понякога да не се види...Зависи и от лекарите. Те какво предлагат?

# 1 662
Как така? Какво ти казаха?

# 1 663
Чакаме една седмица и не ми се мисли за после сигурно абразио защото според тях ако не се види след още 7дни значи не се развива Sad  Sad а така се радвах дори и цапането ми спря след многото лежане Sad Имало шанс за сега защото съм имала жълтъчно мехурче ,нооооо......... Sad

# 1 664
Здравейте момичета. Преди 4 дена от мен излезе огромен съсирек. В 14 г.с бях. Нямам болки нито контракции-нищо. Веднага отидох в бърза помощ. Кръвните изаледвания и урината ми бяха ок а бебчо си беше ок. Плацентата цяла. Препоръчаха ми да лежа една седмица но продължава да ми изтича съвсем малко почти черно течение. Никой не ми даде обяснение за кървавия съсирек. Някой знае ли причини за кървене на този етап от бремеността? Никъде не намирам инфо...

Общи условия

Активация на акаунт