Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 408
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 635
Момичета не знам дали това е  подходящата тема да ви споделя кошмара който преживях но мойе историята ми да помогне на някого.Бях бременна в 23г.с.до тук имах 3 прокървявания бяха ярки течения без болка пих утрогестан и нош-па като цяло чудесна бременност докато не дойде 28.12 най отвратителният ден в живота ми.На 25.12 коледа прокървих слузеста кръв по скоро беше бяла слуз със кръв като спукан капиляр в тая слуз имаь и контракции до тогава незнаех какво е това на другият ден се засили бях на преглед на 27-ти прегледа ме с ехографа бръкна ме каза че бебето е добре натиска който съм усещала са контракции и шййката ми била къса слузта не му харесвала изписа ми магнезии и утрогестан защото го бяхме спрели към 10.12 ако не спряла тази слуз  на28 да влизам в болница но на 28сутринта в6и30 започнаха силни контракции през 5мин в 8часа тръгнахме за спешното там ми съобшиха че ще раждам че съм имала пълно разкритие беше кошмар неубясним бебчето ми се роди живо но много малко почина след 24часа за което благодаря на господ че го отърва от мъките .Не пожелавам и на най големият си враг такава болка.Гледаме с мъжът ми да не мислим за това сега ще си правим изледвания живот и здраве ще се пробваме пак и ще се молим на господ да ни помага.Пиша това със сълзи на очи за да ви помоля да се пазите и ако ви се случи нещо такова дори и подобно веднага да отивате в спешното господ да ви пази и не се плашете от тази история когато нещата се случват навреме всичко ще бъде наред.Успех!

# 1 636
miiii, много съжалявам за случилото се. Явно си имала контракции, но не си се усетила навреме. Аз така родих второто си дете в 32-ра седмица, след като цяла седмица не обръщах внимание, че коремът ме стяга, понякога болезнено.
При предишна бременност получих силни контракции в четвърти месец и лекарката ме изпрати вкъщи, което беше фатално за бременността.
Сега ще си задаваш какви ли не въпроси, вероятно ще обвиняваш себе си и лекаря, че не те е изпратил веднага в болница, това са нормални емоции, които всеки изживява. Никой не може да каже дали е било възможно да се спре раждането.
Кураж и не се отчайвайте. Дайте си време, за да се справите с мъката, а и ти да се възстановиш.

# 1 637
miii  cry cry no и аз съжалявам но преди година и половина пометнах  със същите симптоми бях и аз.бях бременна във 19 и навлизах в 20г.с.Знам каква болка си усетила но поне ти си имала възможността за миг да зърнеш детето си ,чула си рева му а моето дете го извадиха на части се едно беше касапница  Sad сега отново сам бременна след този тежки случаи отново сам в 19г.с и умирам от страх , че ще загубя бебето си .Моята АГ ми каза , че за сега всичко е наред само където съм имала завишена амплитуда на маточна дисорбция или нещо такова трудно ми е да го произнеса  Rolling Eyes  и ще се наложи да вляза за малко в болницата на 22г. съм и не съм се страхувала толкова много когато бях малка.А и наскоро прокървих ,както споделих , вземаха ми маточен секрет и лекарката ме предупреди.Не  знам дали сте запознати но тук е мястото да споделя- д-р Пиперкова от 3-та поликлиника в Стара Загора е просто специалист в рисковите бременности -много съм доволна от нея тя ми помогна да усетя какво е да си жив, да се радваш на бременността си. Hug Hug Hug Praynig Heart Eyes

# 1 638
  • София
Не знам що за ....... трябва да е лекар, да взима цитонамазка на бременна с рискова бременност?!

# 1 639
И аз се чудя за цитонамазката. На мен микробиологии ми вземаха един-два пъти месечно, но цитонамазка не са. Miiii, съжалявам за кошмара, който си изживяла. Единственото, което мога да кажа е, че трябва редовно да се правят при специалист профилактични микробиологии, както и кръв, урина и ЦРП. Това, което ЗК отпуска
, не е достатъчно. Мои познати, на които гинеколозите им казваха, че "всяка бременна имала гъбички"; родиха преждевременно, защото седмици наред си ходеха с контракции. В същото време аз чинно си пих АБ заради гъбички и то неведнъж. Въпреки всичко беба се роди с инфекция и завишено ЦРП.

# 1 640
Да споделя и моите преживявания от самото начало. Започнахме с опитите за бебче и така 2 месеца по-късно вече не ми идваше,направих си тест след 10 дневно закъснение беше отрицателен и отидох на преглед.След хубав оглед на видеозона доктора каза,че няма нищо и може да се дължи на стрес.Тъкмо си бях сменила работата та го отдадохме на това и двойното количество труд,което полагах (с моите тогавашни 54 кила станах продавачка плод и зеленчук и мъкнех щайги,като луда) Месец по-късно обаче въпросният цикъл така и не идва и естествено веднага правя друг тест-този път положителен и айде пак на преглед.Видеозона си показа бременноста а аз и доктора спорихме 20 мин кога ми е бил последния цикъл при което той изтърси нещо от сорта,че било закъсняла бременност за това не я уловил миналия път       а аз гледах в шах нали уж закъснялата я водят над 35 години а аз съм на 25  newsm78.Разбрали недоразбрали има бебе и се почна..... Още първия месец кървене,преглед,Утрогестан по 2 на ден вечерта преди лягане вагинално и в седмицата по 1 път на преглед,като при спешност отивам веднага.След 2 седмици така кървенето не спира,забраниха ми всякакъв вид дейност,доктора каза че имам малка плацента а плода щял да е голям и бях до там с разходките и работата в противен случай щели да ме сложат на легло.Удвоиха ми и Утрогестана 2 пъти на ден по 2 и така карах до третия месец,като още от втория се образовах на тема плацента и започнах да се храня с всичко що има белтъчини и е домашно производтсво.Така в третия месец вече гледаме плацентата и доктора възкликва    колко ми е голяма плацентата а аз вече нямам кървене.Сега съм 30 г.с. с термин 25 март и се радвам на задържаното ми момченце,което не спира да се върти и да ме рита и яде като невидяло (плацентата ми била на леки петна,което значело че яде много) а аз продължавам да се храня с де що видя домашно и страшно много плодове и зеленчуци,като съм станала 73 кг  Embarassed newsm47

# 1 641
Две успешни бременности изкарах с т.нар. "цветна бременност", макар и трудни. Четох по-назад за жена, която получила ярко кървене вечерта и чакала да сутринта, моят съвет е никога не чакайте толкова много, отивайте веднага в болница, защото не знаете какво всъщност се случва, дали е често срещаното кървене около датата на цикъла, дали е спонтанен аборт или недай, боже, извънматочна бременност със спукана тръба.
С втората бременност се отлепи частично плацентата - беше ярко кървене, болница и два месеца лежане, но се закрепиха нещата. Сега съм бременна с трето, директно от втора г.с. на Дуфастон.
Успех на всички  Peace

# 1 642
Здравейте, момичета! Аз все още пазя леглото, диагнозата в болничният ми е заплашващ аборт. Кървенето ми беше намаляло, дори спряло за известно време, но тогава започнаха едни болки, които може би се оказаха нещо като спазми. Започнах да пия ношпа. Сега в момента няма болка. След като почти спря кървенето реших да ползвам утрогестана пак вагинално. Ден по-късно започна пак обилно течение, което е тъмно кафяво, дори черно. Незнам дали е така, но ми се струва, че утрогестана приеман по този начин по-скоро ми навреди. Започнах пак да го пия. Вчера се обадихме в болницата и след дълги обяснения с мед. сестра за състоянието ми, каза, че може да отидем за разговор с доктор. Отидохме, доктора каза, че се случвали такива кръвотечения и не можело да се даде точна причина защо ми се случва. Щом кръвта била тъмно кафява това било добре. В деня на големия ми кръвоизлив бебето изглеждало много добре затова трябвало да минат 2 седмици, за да ме видят пак на ултразвук. Насрочи ми час за ултразвук в четвъртък и каза, че ако е добре бебето ще ми изпишат лекарства. Засега да съм пиела парацетамол. Наистина разбрах, че оставят нещата в ръцете на природата. Явно започват лечение около 12 седмица, а преди това нищо. Чакам с нетърпение четвъртък, това ще е ден, в който или ще съм много радостна, или много тъжна. Знам, че през тези почти 2 седмици на болки и кръвотечение може да се е случило най-лошото. Дано Бог е с мен и всички вас  Praynig

# 1 643
Georgia, стискам ти палци и вярвам, че всичко ще бъде наред! Hug  bouquet

# 1 644
Здравейте, момичета! Аз все още пазя леглото, диагнозата в болничният ми е заплашващ аборт. Кървенето ми беше намаляло, дори спряло за известно време, но тогава започнаха едни болки, които може би се оказаха нещо като спазми. Започнах да пия ношпа. Сега в момента няма болка. След като почти спря кървенето реших да ползвам утрогестана пак вагинално. Ден по-късно започна пак обилно течение, което е тъмно кафяво, дори черно. Незнам дали е така, но ми се струва, че утрогестана приеман по този начин по-скоро ми навреди. Започнах пак да го пия. Вчера се обадихме в болницата и след дълги обяснения с мед. сестра за състоянието ми, каза, че може да отидем за разговор с доктор. Отидохме, доктора каза, че се случвали такива кръвотечения и не можело да се даде точна причина защо ми се случва. Щом кръвта била тъмно кафява това било добре. В деня на големия ми кръвоизлив бебето изглеждало много добре затова трябвало да минат 2 седмици, за да ме видят пак на ултразвук. Насрочи ми час за ултразвук в четвъртък и каза, че ако е добре бебето ще ми изпишат лекарства. Засега да съм пиела парацетамол. Наистина разбрах, че оставят нещата в ръцете на природата. Явно започват лечение около 12 седмица, а преди това нищо. Чакам с нетърпение четвъртък, това ще е ден, в който или ще съм много радостна, или много тъжна. Знам, че през тези почти 2 седмици на болки и кръвотечение може да се е случило най-лошото. Дано Бог е с мен и всички вас  Praynig

Най-важното е да не се притесняваш. Мойта майка на времето също е лежала в болница с много силно кървене и болки пък брат ми си се е родил жив и здрав.Аз също кървях да чукна на дърво не стигнах до болница и момченцето ми е на път.Утрогестана по-добре си го взимай вагинално,в началото го пиех и не се чувствах никак добре,после минах на вагинално а и се поинтересувах каква е разликата между двата вида прием и доктора ми каза че при по-продължителен орален прием може да се увреди черния дроб.

# 1 645
Georgia, обикновено кървенето не спира веднага. Може да намалее, после пак да се засили. Важното е матката да е спокойна. Повече лежане и но-шпа, може и магнезий. Аз съм оптимист, щом си стигнала до 9-10 седмица и бебето изглежда добре. Явно причината е в твоя организъм.
Това с парацетамола не го разбрах  newsm78

# 1 646
Благодаря много за подкрепата, мили момичета! Утре съм на преглед. Болките изчезнаха. Както ви казах пия ношпа 3 по 2 и на своя глава реших да си поръчам магнерот от ибей., който трябва вече да пристигне. Парацетамол изобщо не съм пила, тук в Англия като отидеш на лекар и независимо какво ти има ти казват да пиеш парацетамол. Когато кажеш, че си ги приемал и не ти минава, тогава може да ти обърнат малко повече внимание. Това е обичайна практика и други лекарства не изписват как да е. Иначе като цяло в болниците и клиниките всички са много любезни, обстановката е доста приветлива, не мога да се оплача, просто явно системата им е такава. Ако бебето е добре обешаха да ми изпишат някакви лекарства, ще видим какво ще стане. Още един път - благодаря за съветите и утехата, които ми давате   bouquet

# 1 647
Здравейте, момичета! Времето минава и вместо да се съвземам, имам чувството, че вече съм на ръба на отчаянието. Днес пак получих 2 седмици болничен. На 15.01 бях на ултразвук - бебето е добре, но това кръвотечение така и не спира. Струва ми се доста обилно, като при цикъл, но тъмно кафяво. След ултразвука пак никакви лекарства не ми изписаха, да съм пиела парацетамол и не било задължително да лежа по цял ден. Имам чувството, че тези хора не са добре щом така омаловажават състоянието ми. Не разбирам много, но много ме притеснява резултата от ултразвука - бебето е добре, но има нещо като рана между сака и стената на матката с размери 5 на 3 см. Не ви ли се струва твърде голямо при условие, че самия сак е около 14 см. На доклада пише, че е намаляло, но ми струва, че това намаляване е твърде малко за 2 седмици. На 02.01 е било 5,6см на 3,2см.  Зарастнало е само с някакви нищожни милиметри. В петък влизам в 12 седмица и трябва да спра утрогестана, не ми се мисли какво ще стане. Искам да попитам някой знае ли как действат инжекциите Pregnyl при такива състояния. Другото, което искам да ме посъветвате е дали ако се прибера в България може да се направи нещо повече за състоянието ми. Тоест да ми помогнат с някакви лекарства. Имам чувството, че няма да се оправя изобщо. Вече ми е неудобно с тези болнични, чувствам се виновна за това, че не мога да отида на работа. Не съм предполагала какви мъки може да изживее една вече забременяла жена, на никой не пожелавам да има проблемна бременност. Мислех, че бременността е период изпълнен с положителни емоции, а аз все още не мога да се зарадвам...

# 1 648
Здравей Джорджия, много страшно ми се струва това да нямаш сигурност в лекуващите ти доктори.
Аз също имах кървене , съпроводено и с болки. Започна с леко прокървяване в деня на теста за бременност. След това зацапваше сутрин и то не всеки ден. В 7 седмица, една вечер преди лягане получих обилно кървене и изпаднах в ужас. Звъннах на док и той каза да отивам в клиниката. Хоспитализираха ме същата вечер и ме включиха на системи. Един от деж. доктори ме видя на ехограф и установи, че имам отлепване на плоднивят сак и кървенето е предизвикано от това. Спомена, че има риск от спонтанен аборт 15% , пиради което е необходимо само лежане и нищо друго. Пих си хаповете, лежах 6 дни в клиниката на системи постоянно. Кървенето спря към 9,10 седмица.
Моят съвет е да лежиш и нищо друго, аз съм 19 г.с и все още слагам утрогестан, според моя док е в голяма помощ за рискова бременност.
Бързо оздравяване и само лежане и спокойствие. Силни прегръдки Simple Smile

# 1 649
Аз имах вътрематочен хематом, който в началото беше по-голям от плодния сак. Той се резорбира доста бавно, постепенно намаляваше, а бебето растеше, и през цялото това време си имах обилно кървене. След като ми казаха, че вече не виждат хематом, кървенето продължи още 2-3 седмици и накрая спря.
След като бебето ти е добре, не се отчайвай. Лежането може да ви спаси. Трудно ще стигнеш до България в това състояние, пък и щом имаш болнични, поне можеш да си почиваш. След 2 седмици нещата могат да изглеждат много по-добре, дай Боже.

Общи условия

Активация на акаунт