Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 413
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 620
Здравейте, от снощи имам кървене, ярко червено със съсиреци.. бременна съм в 10 г.с. имам и леки спазми високо на корема. В коя болница в софия да отида по спешност?

# 1 621
  • София
Майчин дом, I-ва АГ "Света София" (бившата Тина Киркова), Токуда, Болница Лозенец, ....

Отидете в най-близката ви болница, в която има родилно отделение.

По време на 1вата ми бременност ходих в Пирогов заради кървене, но ме върнаха.

# 1 622
  • София
Аз препоръчвам клиника Надежда, също може и Щерев.

# 1 623
Здравейте, момичета! Бих желала да споделя своите тревоги, като бременна жена, получила кръвоизлив. Вече съм много объркана и незнам какво да предприема. Живея в чужбина. В момента съм бременна на 9 седмици и два дена след първи опит инвитро правен в България. Върнати ми бяха 2 ембриона. На 14 ден след трансфера теста ми за бременност беше положителен и тогава реших да се обърна към лекар, за да може в 6-7 седмица да ме прати на ултразвук и да се види как се развива бременността (колко плодни сака има и дали има сърдечна дейност). Лекарката, при която отидох каза, че трябва да отида на частен преглед с ултразвук, защото не съм била забременяла от спонсориран от държавната каса опит инвитро. После ми взеха кръв и казаха, че ако са нормални стойностите на ЧГХ ще ми запише час за частен ултразвук, а ако са малки и има опасност от аборт, тогава ще ме пратят на безплатен. Съгласих се, въпреки страшно високата цена - 155 паунда за 10 минути преглед на ултразвук. Всичко се оказа нормално при прегледа. Бях в 8 седмица, установи се наличието на един плоден сак. Плодът отговаряше на размерите си за 8 седмица и имаше сърдечна дейност. Нямаше нищо обезпокоително. Лекарят каза, че явно вторият ембрион изобщо не се е бил захванал и това се срещало често. Всичко вървеше добре, докато точно в деня, в който навлязох в 9 седмица не прокървих. Отидох на работа и преди да започна отидох до тоалетна, където с ужас видях кръв. Кръвта не беше просто зацапване, а си течеше обилно. Отидохме веднага в спешното отделение, приеха ме в женско отделение и ми насрочиха час за ултразвук. Кръвта течеше и беше сравнително светла на цвят, нямах и все още нямам никакви болки. Ултразвукът показа, че плодът има сърдечна дейност и отговаря на размерите си за 9 седмица. От там нататък нямаше никакво адекватно отношение от лекарите в женското отделение. Казаха ми да се прибера и, че няма лекарства, които да ми дадат. Дори не подчертаха, че примерно трябва задължително да изляза болничен и да лежа. Не можаха дори и да обеснят какво ми има. Лекарката на ултразвукът каза, че под сака имало кървене, а на монитора се видя нещо като бяло оцветена резка в матката. После като се върнах в болничната стая, лекарят каза, че трябвало да се прибера и ако продължава кръвоизлива и имам съсиреци или болка да се обадя. Никакави лекарства! Друго медицинско лице после дойде в стаята и ми каза също да си ходя, че бебето е добре и имало кръв в матката, която трябвало да изтече. Всичко това се случи в петък. Прибрах се, имах малко кървене, което премина към кафяво. Вчера имах леко кафеникаво зацапване цял ден. Днес пак е кафяво, но ми тече по-силно (като при цикъл). Нямам болки, нямам температура. Няколко дена преди трансфера  започнах да приемам утрогестан вагинално(3 пъти по 200мг на ден). Трябва да го приемам до 12 седмица. Но с това кървене незнам дали трябва да се приема вагинално. Тук в Англия си купих и утрогестан, който се приема само орално, но на листовката пише, че не бива да се ползва от бременни и незнам дали мога да го използвам като заместител на вагиналния. Изобщо страшно объркана история  Cry . Лоша работа е да си в чужбина и да не знаеш към кого да се обърнеш, да плащаш ежеседмично от 20 до 50 паунда за National Insurance и после като имаш нужда от помощ да те пращат на ултразвук, който струва почти колкото едноседмична заплата. Моля, ако някой е преживял такъв кръвоизлив да сподели опит. Вече се мъча да свикна и да приема и най-лошото. Извине за дългия разказ и ако съм ви досадила  Praynig

# 1 624
  • София
Те в Англия така правят, оставят нещата в ръцете на природата.
Нещото, което може да направиш е да лежиш, да ставаш само до тоалетна докато спре кървенето. Пий си утрогестана, ако може някой от БГ да ти прати, не знам какъв е техния, може и но-шпа 3*2 да пиеш и дано всичко бъде наред. Ако трябва де обади там където си правила инвитрото, може още някое хапче да ти кажат да пиеш.

# 1 625
  • гр.София
Здравей georgia_cvetina, аз също направих подобен доста обилен  кръвоизлив по време на бременността придружен с много силен спазъм ниско долу. Беше някъде към 6ти месец. Тук в БГ постъпих по спешност в болница за около 5 дни. Сложиха ми някаква система, мисля че беше нещо за отпускане на коремната мускулатура от сорта на но шпа. След това пих утрогестан през устата и продължих на инжекции но шпа 3 пъти на ден + антибиотик заради силния кръвоизлив. След тези 4-5 дни кървенето спря и започна кафеникаво течение, което е за изчистване. Така и не можаха да кажат със сигурност от какво и предизвикан кръвоизлива.
След това нямаше проблеми с бременността и спрях лекарствата.
За чужбина съм чувала, че наистина оставят нещата да се решат от природата. Не знам кое е правилно и кое не, защото тук пък често пъти те приемат само и само да вземат пари от Здравната каса и си измислят какви ли не лечения.
При всички положения е добре да почиваш и полежаваш повечко особено следващите 5-6 дни, да не вдигаш тежко и да отидеш пак на преглед при първа възможност. Според мен нещата изглеждат добре щом кървенето е спряло и бебенцето има сърдечна дейност. Но мое мнение лекарствата не са толкова ефикасни колкото ни се иска, особено що се отнася до бременност, но това си е лично мое мнение.

Пожелавам ти много успех и късмет!  bouquet

# 1 626
Добре е да намериш начин да вземеш отпуск и да лежиш. Нямаш представа какво лекарство е лежането. И аз преживях такъв кръвоизлив по време на бременност и ни се размина, така че е рано да се отчайваш. При мен беше хематом, който чакахме да се резорбира поне един месец, а след това кървих 2-3 седмици, след като хематомът официално изчезна на ултразвука  Rolling Eyes
Странно ми е това разиграване с ултразвука, където и да съм била на гинеколог, той си има ултразвук и си го ползва по собствено усмотрение. Явно там системата е доста тегава.

# 1 627
туко що се прибирам от преглед при личния гинеколог. Каза ми, че бебето не отговаря на растежа, изостава с един месец. Посъветва ме ако кървенето продължи или болките станат по-силни да отивам веднага за приемане в Майчин дом. От друга страна се чудя изобщо дали да чакам или да заминавам.... Много съм объркана...

# 1 628
  • София
anzhela93, не чакайте, а отивайте в болница.

# 1 629
  • Sofia
anzhela93, не чакайте, а отивайте в болница.
На твое място и аз не бих чакала  Peace

# 1 630
Georgia, моята бременност също беше инвитро. Често имах кървене, дори единият път, след като изведнъж ми стече внезапно много кръв и бях изцапана до коленете, реших, че всичко е приключило. Казваш, че са ти върнали два ембриона, но се е имплантирал единият. Възможно е кървенето да идва от другия!? Поне при мен беше така. Върнаха ми три, закрепиха са три, но ми намалиха рязко лекарствата от датата на теста с цел резорбция на единия. От негово изчистване идваше и кървенето. После след редукцията на втория пак имах кървене. До края на трети месец почти бях с превръзки. Като имах кървене пиех утрогестана, иначе -вагинално. Нкл .пъти лежах в болница - на системи. Редовно пиех магнерот, но шпа и още куп илачи. Много трябва да лежиш. Ставай
само да хапнеш и до WC. Вярвам, че всичко ще бъде наред! Peace

# 1 631
Много благодаря за съветите момичета! До петък съм болничен и от днес сериозно съм решила да прекарвам 90% от деня в леглото. Вчера стоях на дивана в полуседнало положение и кървенето се беше засилило, явно в седнало положение притискам матката и това и влияе. Записах час за GP в сряда и ще се моля за още болничен, тъй като работата ми е доста тежка. В момента съм на Utrogestan 100 мг за орално приложение - 3 по 3. Не смея да ползвам вагиналните таблетки за сега. Пия витамини за бременни, плюс допълнителна доза витамин С и фолиева киселина. Не чувствам болки и гледам да запазя спокойствие. Дано имам късмет  Simple Smile   bouquet

# 1 632
Здравейте  Peace тъкмо се регистрирах. наскоро моята АГ ми взе вагинален  секрет за микробиологично изследване и на втория ден прокървих малко - тя ме предупреди , но аз си мислех че ще имам кръвотечение още вечерта когато се прибрах у дома.Та въпроса ми е дали е нормално след дни да се прояви предупреждението на лекаря . Или това е признак , от рисковият ми фактор. Преди година и половина когато бях в 4 месец направих спонтанен аборт.Сега съм бременна в 19г.с.  newsm10 newsm53

# 1 633
Здравейте отново, момичета! Моето пазене на леглото продължава. Вчера ми дадоха още две седмици болничен, което много ме успокои, защото живот и здраве някъде там ще стана на 12 седмици. Кървенето почти спря, няма кой знае какви следи вече, но ме притеснява нещо друго. От 2 дена започнах да усещам нещо странно в долната част на корема. Нещо като изртръпване, или съвсем лека болка ( приличаща на менструална). Когато си поставя ръката там или сменя позата на тялото, като че ли отминава. После по някое време пак се появява. До днес не съм пила други хапчета освен утрогестан. Поръчах на мъжа ми да купи ношпа, да видя дали няма да ме облекчат. Въпреки, че кървенето спря, много се страхувам от тази болка, защото преди я нямаше.

# 1 634
Бравоооо! Много се радвам, че кървенето е спряло толкова бързо. Болката ниско долу най-вероятно се дължи на това, че матката постепенно излиза от малкия таз. Много често срещано е, и при мен беше така. Вероятно ще продължи няколко седмици. Не пречи да взимаш но-шпа.

Tanq Stoycheva, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт