Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 390
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 710
  • гр.София
 Здравейте,момичета!
След като най-накрая решихме да си имаме бебок, миналата неделя се появиха двете чертички, бяхме много щастливи. В момента съм в 6г.с. и от няколко дни ми си появи леко кафеникаво зацапване. Тази сутрин станах с леки болки в десния яйчник и отидох бързо при докторката. Изписа ми Утрогестан и Папаверин, но след като ги пих на обяд, след няколко часа ми си появи болка в средата на корема и червеникава слуз. Цял ден лежа.Това нормално ли е? Направо ще се побъркам

# 1 711
Лежи и си взимай лекарствата. За съжаление никой не може да ти каже накъде вървят нещата в 6-та седмица, дори лекарите. След 1 седмица ще се знае повече.
На въпроса "това нормално ли е" - не е нормално, но се случва често и в немалко бременността се развива и всичко в крайна сметка е наред. Болките и кървенето не са от лекарствата.

# 1 712
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте момичета, в 25 г.с. съм и от 5 дни имам кафяво зацапване и прерязващи болки ниско в корема както и втвърдявания. Течението ту намалява, ту се засилва. Ходих на преглед и казаха, че няма отлепване на плацентата, нито разкритие. Пия Магнезиев цитрат 2х1 и но-шпа и гледам повече да лежа. Много съм притеснена и изплашена все пак съм в 6 месец. На какво може да се дължи това кафяво течение. Ако някоя има като моя проблем  нека да пише.   Sad
Писала съм тук, но го споменавам пак. Прокървих в 26 г.с. Бях на системи Гинипрал и после на лекарства. Лекуващият лекар прецени, че е от нископрикрепената плацента. Бях до края на бременността на легло, ставах само за тоалетна и на преглед. Изкарах успешно до 40 г.с., родих 4 дни преди термина.
Лежи и си пий лекарствата. Горе главата!!
Успех Hug

# 1 713
здр мили мам4ета дайте съвет..... в 12г.с. съм и снощи след секс имах зацапване кафеникаво .Много се уплаших днес по4ивам .Мисля 4е сега са наред нещата, но ако пак видя пак зацапване ще званя на докито.Някой в подобна ситуация????

# 1 714
mali_nikol, спокойно  Hug, ако продължи зацапването, веднага при док да те види. Peace
А Утрогестан, Дуфастон приемаш ли?

# 1 715
утрогестан от както разбрах 4е ше имаме беб4е , първа бременност,взех тази сутрин и нош па. за първи път ми се слу4ва такова зацапване макар 4е беше еднократно и се притесних . иде ми да го убия половинката.

# 1 716
Здравейте момичета!Имам кафеникаво зацапване от вече 31дни от 4г.с.(на 2-пъти имах и повече придружено и със светло червено),през др.време е като кафеви нишки или излиза с утрогестана пак така.Таман се бях зарадвала,че спря и след като спрях естрофема пак започнаха кафеникавите нишки.Може ли пък от спирането  на естрофема да се появи отново?Иначе съм на 3х2 утрогестан,1хнеофлик(фолиева к-на)и от вр.на вр.но шпа.Ходих и при моя д-р който ме гледа на видеозон и каза,че всичко е наред.След ин-витро процедура съм.

# 1 717
Здравейте!
Много моля някой да ми отговори!
1. Не знам дали съм бременна. В 12-ти ден съм след евентуалното зачеване.
2. Направих си 2 теста за бременност защото бях нетърпелива - и 2-та отрицателни.
Но съм вътрешно на повече от 100% убедена, че съм бременна.
Вчера обаче ми започна кървене като при мензис. Алено червено. Първо беше само 1 капка на гащите и си помислих, че е имплантиране на яйцеклетката но после почнаха големи спазми и се появи обилното кръвотечение.
3. Ходих на гинеколог - гледа ме - каза че не съм бременна, но на видеозона видях нещо като запетайчица.
4. Въпроса ми е как да съм 100% сигурна дали съм бременна в такъв ранен етап? На видеозон още няма сърдечна дейност. Как трябва да изглежда зародиша тогава и дали може изобщо да се види?
Ако си направя кръвен тест това 100% еднозначен резултат ли ще ми даде. Мога ли да съм бременна и хормона ми за бременност да е под нормите (или под тези при уринните тестове).
Страх ме е, че съм бременна и в момента правя аборт. В такъв случай и да отида на гинеколог той как ще разбере преди това имало ли е бременност или не?
Много моля някой да ми отговори - не знам какво да правя. надруг гинеколог ли да ходя или да си правя кръвен тест?

# 1 718
  • София
Явно желанието да си бременна ти играе лоша шега. При отрицателни тестове и менструация какво очакваш?  newsm78
И лекар ти го е потвърдил...Надявам се, че се шегуваш...

# 1 719
  • София
Кръвен тест ще даде отговор,  но не виждам смисъл да правиш такъв. ..дошло ти е, пикливите тестове са отрицателни. Въобразяваш си.
А какво се вижда..на ранен етап се вижда плодния сак, не запетайка.
Той обикновено е кръгъл.
Няма за какво да се разкарваш по лекари. Успех с опитите като ти свърши кървенето.

# 1 720
  • Sofia
Явно желанието да си бременна ти играе лоша шега. При отрицателни тестове и менструация какво очакваш?  newsm78
И лекар ти го е потвърдил...Надявам се, че се шегуваш...

И на мен преди 2 години ми изигра лоша шега.

Много е гадно...  Hug

# 1 721
Няма как да има бременност при това положение. И аз веднъж бях толкова сигурна, че съм бременна, че ми ставаше лошо, дразнеха ме миризми - втрещих се от отрицателния тест и накрая... ми дойде  Sad

# 1 722
  • Sofia
Здравейте!
Много моля някой да ми отговори!
1. Не знам дали съм бременна. В 12-ти ден съм след евентуалното зачеване.
2. Направих си 2 теста за бременност защото бях нетърпелива - и 2-та отрицателни.
Но съм вътрешно на повече от 100% убедена, че съм бременна.
Вчера обаче ми започна кървене като при мензис. Алено червено. Първо беше само 1 капка на гащите и си помислих, че е имплантиране на яйцеклетката но после почнаха големи спазми и се появи обилното кръвотечение.
3. Ходих на гинеколог - гледа ме - каза че не съм бременна, но на видеозона видях нещо като запетайчица.
4. Въпроса ми е как да съм 100% сигурна дали съм бременна в такъв ранен етап? На видеозон още няма сърдечна дейност. Как трябва да изглежда зародиша тогава и дали може изобщо да се види?
Ако си направя кръвен тест това 100% еднозначен резултат ли ще ми даде. Мога ли да съм бременна и хормона ми за бременност да е под нормите (или под тези при уринните тестове).
Страх ме е, че съм бременна и в момента правя аборт. В такъв случай и да отида на гинеколог той как ще разбере преди това имало ли е бременност или не?
Много моля някой да ми отговори - не знам какво да правя. надруг гинеколог ли да ходя или да си правя кръвен тест?

Пак аз  Embarassed

В цикъл си, не си бременна.
Няма да се учудя, ако си зодия Риби или със силно присъствие на Рибите и Нептун в хороскопа ти.
Честно, разбирам те и ми е тъжно, че и друга жена преживява симптомите на мнима бременност...

Аз дори повръщах. Гадеше ми се. Гърдите ми се подуха. Всичко точно както при първата ми бременност. Толкова бях сигурна, че е станало. Привиждаха ми се две черти, толкова исках наистина да ги видя. Като прокървих заради МЦ, си наумих, че правя спонтанен аборт и губя бебето.

Наистина неприятна история!

Съветът ми е: спри да си самовнушаваш и вярвай на лекаря и тестовете!

# 1 723
Ами явно сте прави. Кръвния ми тест показа 1mIU/ml. Никога досега не бях имала спазми в корема без да имам менструация. Следващия път се надявам да не се психясвам толкова и ще чакам търпеливо резултати и закъснение на цикъла.
Благодаря на всички.

# 1 724
Здравейте, нова съм тук но и аз с проблема си. По мои изчисления, трябва да съм в 6 г.с., понеже миналата седмица доктора ми каза, че съм в 5 г.с. и бремеността ми е вътрематочно. Но...... сега от 3 дни имам кафяво течение и болки ниско долу. Ходих на друг лекар и ми каза, че според видиозона сакчето отговаря на 4 г.с
, т.е. изостава в развитието си. Пуснах си ЧХГ и е 1268. Някой може ли да ми каже на коя седмица отговарят тези стойности?

Общи условия

Активация на акаунт