Кървене по време на бременност - тема 3

• 376 351
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за стиснатите палци, момичета. Вчера бяхме на преглед в София - има отлепване на плодния сак, но си имаме и сърчице. В 5г.с. и 5 дена. Няма ли болезнени контракции - има надежда. След първия ден кървенето почти спря, но въпреки  лежането и лекарствата на следващата сутрин имаше втора серия, по-слабо от преди. Вчера след прегледа имаше леко засилване, но въпреки пътуването имаше само зацапване. Днес е само оскъдно зацапване, тъмно кафяво.

ТЕО много се радвам за теб!В началото на бременността ми и аз ихам кървене,и аз съм на фраксипарин,лежах и в болница където всички бяхме с кървене и с отлепвания.Много от тях вече родиха здрави бебенца и всичко им е наред!Най-важното е наистина да лежиш у вас като парализирана и да си почиваш.Пожелавам ти и на теб всичко да мине добре и да получиш големия си подарък през Новата 2013  ylinfant !
Успех  Hug

# 706
  • Щастлива мама на 3 слънца
да споделя и аз в началото прокървих казаха ми ,че е отлепване на плацента и да лежа много ,сега си имам прекрасно момиченце

# 707
Здравейте момичета!!! Аз забременях с инвитро и имам едно ембрионче. На 3.01 ми беше 1-я тест ЧХГ 135, а на 5.01 ЧХГ беше 318. На преглед съм чак на 22.01. По мои изчисления съм в 4-та седмица. Преди два дни видях розово зацапване, не много с големината на 50 стотинки  Cry. Имах и леки болки, но не ниско долу, а по-скоро в яйчницие и от двете страни. Все едно ще ми идва цикъл. От клиниката ми казаха, че не е нищо, че се случва и щом е спряло е добре(вчера беше спряло). Днес пак видях 1 капка(едва се виждаше) и сега няма нищо. Постянно гледам вече ще се побъркам.
От клиниката не ми казаха да си увеличавам дозите. Аз съм на 2х1 Утрогестан 200 и на всеки 3-ти ден инжекция Пролутон. Дали е достатъчно  newsm78 като гледам тук вземате по-големи дози Утрогестан  newsm78. За съжаление аз съм в Гърция и тук няма Но шпа или нещо подобно.

# 708
  • Бургас
Аз първоначало пиех Дуфастон http://apteka.framar.bg/05002529/%D0%B4%D1%83%D1%84%D0%B0%D1%81% … -20-solvay-pharma - първо по 2т дневно, после по 3т, накрая с обилен кръвоизлив бях стигнала до ударна доза от 3п по 2т.
Впоследствие го смених с Утрогестан http://apteka.framar.bg/20000908/%D1%83%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3% … 0-%D0%BC%D0%B3-30 - като намаля кървенето и зацапването пиех 3п по 1т.

Твоят обаче ако е 200, дозата е прилична. Ако продължават проблемите /дано не Praynig/ може би е възможно да се вдигне малко.

Някакъв спазмолитик винаги е от полза - но-шпа, папаверин .../няма ли начин от тук някой да ти прати или пък да поискаш да ти изпишат нещо подобно, което го има там/.

И много лежане и спокойствие.

Успех  Hug

# 709
aaangel, честито. Много често в началото има зацапване в следствие на имплантация на ембриона. Ако си имала повече ембриончета, може и да е някое от тези, които не са се захванали и да се е отлепило малко.
Важно е да си спокойна и да си пиеш лекарствата. Тъй като аз много дълго време кървях, знам, че когато има кървене Утрогестана е добре да се пие, а не да се поставя. Добре е да пиеш нош-па, папаверин също може, но ноп-па е по-добрия вариант.
И наистина е най-добре да се чуеш с твоя лекар, който ти е правил инвитрото.

# 710
Благодаря ви момичета. Аз съм с един ембрион. Май че съм в 5 седмица(20 дни след трансфер). От клиниката ми казаха да не променям схема на лекарства и щом било спряло няма опасност. Дори не ми казаха да лежа  newsm78. Но аз си лежа. Засега няма нищо. Реших днес да не слагам Фраксипарин, защото това и 2-та пъти се получи няколко часа след фраксипарина. 1-я път и след напън в тоалета  Embarassed  newsm78.
Сега само от време на време ме наболяват яйчниците все едно преди цикъл. Не знам дали е нормално  newsm78  Няма зацапвания.
Ходих да пускам ЧХГ за мое успокоение. Обаче резултата утре Rolling Eyes Надявам се да се качило подобаващо  Praynig .Иначе гърдите ми са си подути.

# 711
Браво teo_p страхотна новина.Лягай и пази леглото.
Вече имаме две сакчета с ембриони и сърдечна дейност Laughing
Кървенето почти спря, зацапва ми само при избърсване и то не винаги. Лежа, но се наложи да пътуваме до Испания със самолет. Зная, че е лудост, но така се наложи. Пристигнахме. Утре съм на преглед, дано всичко е наред. Симптомите ми са на лице, но все се притеснявам.
Късмет, момичета. Розовото зацапване понякога е свързано и с извънматочна бременност. Имайте го в предвид.

# 712
Аз се поуспокоих малко. Зацапването спря. Беше само еднократно около датата на цикъла ми предния Понеделник. Сега се движа малко, но из къщи.
ЧХГ 2 дни след зацапването ми беше 3200(едно ембрионче). На мен ми се вижда високо. Според калкулаторите се удвоява на 1,6 дни  newsm78. Не зная дали е добре. От една страна се опасявах и аз за извънматочна заради розовото зацапване, от друга съм чела, че при извънматочна ЧХГ нараства бавно. Някой чувал ли е такова нещо?
На преглед съм на 22.01. Нямам търпение. Моля се всичко да е наред  Praynig.

Прогестерона ми е 50 ng/ml с 2х200(1 сутрин и 1 вечер) Утрогестан на ден.

# 713
Вчера бях на преглед. И двата ембриона са си със сърдечна дейност. Кървенето беше спряло. Дадоха ми направление за хематолог, за да прецени той дали да започна отново фраксипарина. Снощи реших да започна отново да слагам вагинално утрогестана, нали спря кървенето и тази сутрин отново кървене. Не толкова силно както първия път, но тъмно-червена кръв. До объд намаля, до зацапване само при избърсване. Хематолога каза да започна само аспирин и да изчакаме още с фраксипарина. Не зная дали е възможно, но може ли причината за това кървене да е във вагиналното приложение на утрогестана - някаква реакция. След първото силно кървене, когато затихнаха нещата на 3-ия ден пак сложих вечерта утрогестана и сутринта пак така прокървих. На някой случвало ли се е подобно нещо? 

# 714
момичета здравейте... ето аз съм тук отново

Та за утрогестана няма как да прокървиш- той предпаза от аборт...

Както знаете аз ноември направих спонтанен аборт... започна с кървене.. описала съм всичко в по старите плостове няма да се повтарям... при мен започна със зацапване и приключи с бистра кръв съсираци и спонтанен аборт.... слава богу съм изчистена от самосебе си и не се наложи кюретаж вакум или каквото и да е/..като можехме да правим опити след следващия цикал,който беше декеври...

Сега съм пак бременна... вече в 6 седмица... пия дуфастон но шпа бускулизин- 3 пъти по 2 ... и 2 фолиева на ден... освен това 2 пъти по 3 утрогестан вагинално и освен това ми изписаха инжекции - ЗИБОР - тожа е понеже имаха съмнение ,че кръвта ми се съсирва бързо и това вреди на плода... бият ми ижекции през  48 часа.... толва до края на месеца...ако не ще ходя при хематолог...нямам никакво кървене да чукна на дърво.. надявам се септември да си имаме здраво бебче....

успех на всички мами

# 715
  • Бургас
CurlyD, много се радвам за теб, успех, лека бременност този път и здраво бебче на финала  Hug

# 716
  • UK
Кърли, страшно много се радвам за теб, много късмет ти пожелавам и много лека и щастлива бременност!  Hug
Аз ще си почакам повечко време, при мен се стекоха гадно нещата след аборта.

# 717
Благогаря тк... надявам се всичко да е ок при мен този път... нещата много бързо се случиха....
С теб защо така стана? аз бях доста уплашена...сега не съм по-малко, но поне знам ,че няма кървене и към момента се успокоявам, а и страхувам се сега да не би да падне или пак нещо да стане без да разбера ... дории и без кръв... незнам дали е възможно...

# 718
  • Бургас
а и страхувам се сега да не би да падне или пак нещо да стане без да разбера ... дории и без кръв... незнам дали е възможно...

Не мисли глупости  Crazy
Нормално е да си притеснена и уплашена, но все пак, опитай да мислиш, че всичко ще е наред и да не се тревожиш излишно.  Hug
Имай предвид и че не винаги кървенето означава аборт.

Слушай лекаря си, почивай си повечко и вярвай, че всичко ще е ок този път  Hug

# 719
  • София
CurlyD, успокой се и почивай.
Минах през кръвоизлив, лежане в болница, много инжекции,... родих дъщеря ми 20 дена по-рано, в момента е непокорна тийн в 5ти клас.
И аз имах какви ли не мисли от рода "ами ако не разбера"...
Успокой се, почивай, и всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт