Кървене по време на бременност - тема 3

• 376 357
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 690
Ох момичета, свива ми се сърцето, като ви чета.
Вярвайте, че всичко ще мине благополучно
След моето преждевременно раждане,
ми правиха ревизия на матката и механично изчистване, за да може да се изчисти всичко, което е останало от плацентата.Болезнено, но много резултатно.При мен следяха тоновете всеки ден с някакъв апарат, не ехограф.Моето започна като кафеникаво-слузесто зацапване.След едноседмичен престой в болница получих много силен кръвоизлив.След прегледа лекаря който беше на смяна ми каза в прав текст, или правиш аборт, или кървенето намалява и се опитваме да задържим бебето още три седмици, след това правим секцио по медицински показания.Овладяха кръвоизлива но започнах да получавам контракции, които пък от своя страна отлепиха плацентата повече и се стигна до втори много силен кръвоизлив.След цяло денонощие кървене, накрая се събра екип за спешно секцио.Лекаря който овладя първия кръвоизлив се оказа пак на смяна, и именно той се сети да провери за разкритие, оказа се че имам разкритие и шанс да родя нормално.Благодарение на него и детето и аз сме живи и здрави.Имам осем годишна ученичка, която, благодаря на бога е здраво и умно дете.Просто вярвайте в добрия край и сами си давайте кураж.Пожелавам на всички да гушкате здрави бебчета, когато им дойде време да се появят на този свят

# 691
  • гр.Русе
Благодаря за отговора, a6li8512 - съжалявам за загубата ти. Пазя се, лежа и имам прекалено много време за четене в интернет и само негативна информация събирам за съжаление.
Това е най голямата грешка която правим.Да четем в интернет и започваме да си внушаваме какво ли не.Почивайте повечко, мислите само за хубави неща.Само като си помисля и аз какво съм преживяла душицата ми се свива и за вас.

# 692
  • Монреал
 julliqna, права си за четенето  Grinning

При мен явно кървенето също е било причинено от хематом в плацентата, вчера ходих на преглед и лекарката каза, че не го виждала повече, в момента съм с кафяво зацапване, почтиииии на спиране  Praynig Дано дано дано! Иначе плацентата превия си продължава, но лекарката все още казва, че има някакъв шанс да се вдигне. Като я питах наистина ли предишно секцио е предпоставка за плацентата да не се вдигне обаче и се съгласи, че е така. Лежането продължава  Grinning

# 693
  • гр.Русе
TariliMom   може би си писала по напред, но в коя седмица си?Питам защото и моята по късно се вдигна.Докторката ми обясни, че е в следствие на голямо първо бебе и матката ми била леко отпусната.Големия ми син се роди четири килограма.

# 694
  • Монреал
В 18та седмица съм. Казват, че и към края вече може да се вдигне - примерно към 37мата седмица, но при мен ме съмнява, защото съм с 2 предишни секцио и е много вероятно плацентата да се е прикрепила към мястото, където е била рязана матката. Но все пак лекарката ми е доста позитивна, за което много си я харесвам  Grinning

# 695
Здр скъпи мами.ето че и аз имам възможност да пиша тук макар и за нещо не много хубаво.и така преди 10 дни разбрах че уж съм бременна.казвам уж защото имам 4(+)теста и два "отрицателни при АГ-та.казвам (–) защото там бременност не се видя.и така моят проблем е че преди 2 дни прокарвих и отидох на лекар.и двамата ми казаха едно и су6то че бременност не се вижда а въпреки това ми исисаха хапчета за задаржане при което днес пак имам кървене.моето питане е имал ли е някой тук с моя проблем.питам защото се притеснявам че може да си изгубя бебето ако има такова но мисля че при (+) тестове има Simple Smile Блаходаря Ви предварително  Sad

# 696
Здр скъпи мами.ето че и аз имам възможност да пиша тук макар и за нещо не много хубаво.и така преди 10 дни разбрах че уж съм бременна.казвам уж защото имам 4(+)теста и два "отрицателни при АГ-та.казвам (–) защото там бременност не се видя.и така моят проблем е че преди 2 дни прокарвих и отидох на лекар.и двамата ми казаха едно и су6то че бременност не се вижда а въпреки това ми исисаха хапчета за задаржане при което днес пак имам кървене.моето питане е имал ли е някой тук с моя проблем.питам защото се притеснявам че може да си изгубя бебето ако има такова но мисля че при (+) тестове има Simple Smile Блаходаря Ви предварително  Sad
[/size]

Славина, аз бях с подобен проблем, бебка не я виждаха много дълго, защото бях с нередовен цикъл и явно овулацията не е била тогава, когато си мислеха. Последния ми цикъл беше на 10.01.12, а я видяха като "точица" едва на 26.02.12. Теста си ми показа веднага след закъснението, но при тях- нищо. Виждаше се обаче признаци на бременност- удебелени стени на матката, свръх засилено кравоснабдяване и т/н, ноето говореше за настъпила бременност. Доктора ми каза "Ама аз те гледам на ехограф, не под микроскоп"  Mr. Green Така че не се тревожи, може би просто бебчо е все още няколко малки клетки, невидими за техниката.
Относно кървенето, аз бях с кървене, но на по-късен етап- около 3-ти месец. Пих УТРОГЕСТАН първо през устата няколко дни, докато спря кървенето, после ги поставях вагинално, като свещички. Дължеше се на чувствителни стени на матката по време на закрепването на яйцеклетката. Лежи много, почивай си и мисли позитивно- това е най-важното  Peace Вярвам, че всичко ще бъде наред и скоро ще видиш малката точица. Само не се напрягай и не мисли за лоши неща.
Желая ти успех и скоро да се похвалиш с хубави новини  Hug

# 697
Благодаря ти за бързия отговор но аз изгубих надежда вече.Днес съм с обилно кървене и ужасно силни болки в яйчниците.Тежко ми е  Sad плача постоянно  ама съм млада и се надявам след 3 мес пак да имам

# 698
В 5г.с. и 2 дена съм след ЗЕТ на 3 бластоциста. Уринен тест се позитивира още  на 6-7 ден от трансфера. Имам преди това 6 опита инвитро, 4 бременности, от които една извънматочна. На 28.12. видяхме плоден сак в матката, но от 2 часа тази нощ съм скървене - тъмна червена кръв. След половин час започнаха болки в кръста и изхвърляне на парченца, придружено с болки като спазми. Взех 2 но-шпа и отново в легото. На 2-3 пъти имаше парченца при ходене до тоалетна, но към 4 часа през ноща съм заспала и всичко се укроти. Днес кървенето почти спря и потъмнява. Гърдите ми са сякаш още болезнени както преди. Болки нямам. Лежа и пия утрогестана 2х3, но-шпа 3х2, преднизолон 2х1, неофолик 2х1. Слагам Неупоген прз 3 дена, но-шпа мускулно. Фраксипарина и аспирина ги спрях. Дали има шанс БР да се запазила след такова кървене в тази седмица?
От лекарите в околността съм ужасно разочарована. С моя лекар в София се чухме по телефона и каза да си остана на легло и с тази терапия до затихване на кървенето и тогава на преглед при него. Тук няма къде да направя кръвен, най-близкото място е на 80км, а и сега са почивни дни.
Незная да се надявам ли...

# 699
  • UK
teo, не знам какво да ти кажа, дано днес нещата вече са добре, стискам палци!

# 700
  • гр.Русе
teo стискаме ти палци.Всичко наред ли е с теб?

# 701
teo, и аз ти стискам палци. Това че са паднали парченца ,може нищо да не означава. Но кървенето трябва да спре,това е много важно и да се овладее болката. Лежане . Само вагинален ехограф може в момента да каже дали плода е вътре или не. Но за момента не се препоръчва.
Дано бебо да е борбен и да се задържи.

# 702
Благодаря за стиснатите палци, момичета. Вчера бяхме на преглед в София - има отлепване на плодния сак, но си имаме и сърчице. В 5г.с. и 5 дена. Няма ли болезнени контракции - има надежда. След първия ден кървенето почти спря, но въпреки  лежането и лекарствата на следващата сутрин имаше втора серия, по-слабо от преди. Вчера след прегледа имаше леко засилване, но въпреки пътуването имаше само зацапване. Днес е само оскъдно зацапване, тъмно кафяво.

# 703
  • UK
Страхотна новина, сега само лежане, хапченца и всичко ще е наред!  Hug

# 704
  • гр.Русе
Браво teo_p страхотна новина.Лягай и пази леглото.

Общи условия

Активация на акаунт