Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 591
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 320
Много благодаря desisue Simple Smile

# 1 321
Здравейте знам,че не е много свързано с темата но имам голям проблем,пия гинипрал за задържане но по неизвестни причини са изтеглили всички партиди и не мога да  си го набавя а знаете колко е важен!Моля ако някоя от вече родилите мами или тези които са го спрели имат останал да ми пишат за да си закупя от вас!Аз съм от Русе  Sad

# 1 322
  • София
Petinka, дано го намериш!

И аз да се включа по темата, която изчетох от началото до края по обясними причини.

Появи ми се зацацване в 6 г.с, въпреки мерките, които уж бяхме взели (но-шпа 3х2 и дуфастон 3х1 ) предвид проблеми с началото на предишните ми 2 бременности - успешно завършили, слава богу! Няма да ви обяснявам колко се уплаших, най вече защото когато го установих се избърсах по-добре и по-навътре и дори забелязах, че не е само кафяво. На следващия ден то почти беше изчезнало, да не говорим, че не сглупих повече да го "пресрещам" в некафевия му вариант. След прегледа ми смениха но-шпа с папаверин, дадоха ми и утрогестан 2х2 вагинално и ми сложиха една инжекция Прегнил 500. От началото на бременността съм с едно неразположение, защото не бих го нарекла болки менструални, защото какви болки съм имала преди първата си бременност, не е истина и въобще не могат ад се сравняват с тези, които повече приличат на някаква тежест и затопляне, по-скоро откъм яйчника, от който се отдели яйцеклетката. И на която "болка" не обръщах внимание преди зацапването. Сега пазя леглото вече 3ти ден, това не спира да си ми тежи и аз само за него мисля, от време на време и изчезва - например нощем хич го няма, но... когато се движа акълът ми е все там. Трябва да се пазя, което естествено го разбрах (да не казвам, че бях се понатоварила в деня на зацапването с едни пазарски чанти), но защо това усещане не минава. Дали има някаква връзка с това, че имам 2 секциа? Четох и че е нормално "усещането" на разпъването на матката, но... Според лекарката ми не би трябва да усещам нищо.

Ще се побъркам направо. Предишните ми 2 бременности ги изкарах на крак, въпреки първоначалните подобни проблеми, но сега - повече акъл ли имам, повече време за четене ли...

За притеснението ми какво ще видя, като отивам към тоалетната, няма да ви казвам - сигурно ви е познато.

# 1 323
Петинка има цяла тема за гинипрала, няма го и няма и да го има, много бъдещи мами го търсят но без успех, за това и всички прибягваме до алтернативи- аз, след консултация с моя гинеколког минавам на Партрусистен, който също го няма в България, а в Сърбия, най-добре се консултирай с твоя лекар и търси алтернативи Simple Smile много кофти наистина, но нищо не зависи от нас  Peace
Coming to life дано само това да е, пожелавам ти го от сърце, а колкото до ходенето до тоалетна и ужаса, аз и до днес съм така за съжаление

# 1 324
Petinka, дано го намериш!

И аз да се включа по темата, която изчетох от началото до края по обясними причини.

Появи ми се зацацване в 6 г.с, въпреки мерките, които уж бяхме взели (но-шпа 3х2 и дуфастон 3х1 ) предвид проблеми с началото на предишните ми 2 бременности - успешно завършили, слава богу! Няма да ви обяснявам колко се уплаших, най вече защото когато го установих се избърсах по-добре и по-навътре и дори забелязах, че не е само кафяво. На следващия ден то почти беше изчезнало, да не говорим, че не сглупих повече да го "пресрещам" в некафевия му вариант. След прегледа ми смениха но-шпа с папаверин, дадоха ми и утрогестан 2х2 вагинално и ми сложиха една инжекция Прегнил 500. От началото на бременността съм с едно неразположение, защото не бих го нарекла болки менструални, защото какви болки съм имала преди първата си бременност, не е истина и въобще не могат ад се сравняват с тези, които повече приличат на някаква тежест и затопляне, по-скоро откъм яйчника, от който се отдели яйцеклетката. И на която "болка" не обръщах внимание преди зацапването. Сега пазя леглото вече 3ти ден, това не спира да си ми тежи и аз само за него мисля, от време на време и изчезва - например нощем хич го няма, но... когато се движа акълът ми е все там. Трябва да се пазя, което естествено го разбрах (да не казвам, че бях се понатоварила в деня на зацапването с едни пазарски чанти), но защо това усещане не минава. Дали има някаква връзка с това, че имам 2 секциа? Четох и че е нормално "усещането" на разпъването на матката, но... Според лекарката ми не би трябва да усещам нищо.

Ще се побъркам направо. Предишните ми 2 бременности ги изкарах на крак, въпреки първоначалните подобни проблеми, но сега - повече акъл ли имам, повече време за четене ли...

За притеснението ми какво ще видя, като отивам към тоалетната, няма да ви казвам - сигурно ви е познато.
     А защо се товариш с 2 торби, а? CryЯ лежи и почивай, радвай се на децата и пази леглото, ама и стига лоши мисли, че психиката ти ще отиде на кино!Я виж, коолко хубав празник е днес!  bouquet

# 1 325
  • Точно където трябва
Петинка, чета молбата ти и ми е много мъчно, че ти се налага да търсиш отчаяно лекарство. Говори с лекаря си да ти изпише друго!

# 1 326
  • София
Петинка, чета молбата ти и ми е много мъчно, че ти се налага да търсиш отчаяно лекарство. Говори с лекаря си да ти изпише друго!

И аз снощи съм я мислила Петинка, сетих се да й пиша за доктора, че може да й смени лекарството - дори да не ходи при него, поне да й каже какъв му е другия еквивалент и в аптеката направо да помоли за другото.

# 1 327
  • UK
elliee, а ти какво правиш в тази темичка, извинявай, че те питам, гледам лентичката ти,  честита бременност.   bouquet  Толкова рано, а си вече тук, имаш ли някакви проблеми дотук?

На мен тази нощ ми падна "тапата" под формата на някакви немалки съсиреци, изкарах си акъла направо, ходих в болницата, върнаха ме вкъщи след преглед за разкритие, няма и сантиметър, всичко било наред, но цял ден съм с контракции, не силни, но са си болки. Сега лежа и психясвам, трябваше към 14-15-16 да влизам в болницата за изследвания и секцио до няколко дни. Така ми се иска нещата да се разминат сега, преди 3 дни бях на ЖК, бебето е една 2,5 кг. Таткото взе ден отпуск да гледа детето днес и се гласим да пълним шаран, а ни е едно тегаво и напрегнато сега...  Сега пак ще пия магнерич и но-шпа. Казаха ми, че нормално било сега да ми прокапва още малко кръв и да имам болки след прегледа за разкритие, но аз се паникьосвам.

# 1 328
  • София
elliee, а ти какво правиш в тази темичка, извинявай, че те питам, гледам лентичката ти,  честита бременност.   bouquet  Толкова рано, а си вече тук, имаш ли някакви проблеми дотук?

На мен тази нощ ми падна "тапата" под формата на някакви немалки съсиреци, изкарах си акъла направо, ходих в болницата, върнаха ме вкъщи след преглед за разкритие, няма и сантиметър, всичко било наред, но цял ден съм с контракции, не силни, но са си болки. Сега лежа и психясвам, трябваше към 14-15-16 да влизам в болницата за изследвания и секцио до няколко дни. Така ми се иска нещата да се разминат сега, преди 3 дни бях на ЖК, бебето е една 2,5 кг. Таткото взе ден отпуск да гледа детето днес и се гласим да пълним шаран, а ни е едно тегаво и напрегнато сега...  Сега пак ще пия магнерич и но-шпа. Казаха ми, че нормално било сега да ми прокапва още малко кръв и да имам болки след прегледа за разкритие, но аз се паникьосвам.

dejie, стискам палци! На мен първия път тапата ми падна 10 дни преди термин, а за раждане и в последствие секцио влязох 6 дни след термина. Иначе прегледа за разкритие е...  #Crazy Не знам, винаги съм се чудила, това нормално ли е да се прави?! Това е адска болка, после едва се ходи, а контракциите са си нормално сделствие след това. Да не говорим, че съм чувала, и май ми си ми и направиха изкуствено някакво разкритие тогава, ама резултат - нъц!

# 1 329
  • Точно където трябва
dejie , ами щото от предишната бременност все си чета и досега. Желая ти леко раждане, виждам че си на финала и благородно ти завиждам.

# 1 330

Стискам палци спокойно да си изпразнуваш и Св.Николай, и Св.Анна и така до 15-16!

# 1 331
dejie стискам палци да мине и Никулден и всички останали дни до планувания термин Simple Smile

# 1 332
Здравейте, имам въпрос относно това кървене Rolling Eyes
На кратко моята история:
Преди време имах мисед. Започна с леко зацапване към 6-7 г.с  никой доктор не го взе под внимание, никакви хапчета не ми бяха изписани, нищо .... в 8та бебо нямаше пулс и знаете какво последва

Сега пак съм бременна и всичко е дежа ву - в 6тата седмица получих кафеникаво зацапване - веднага отидох на лекар - видя се пулс, няма отлепяне уж всичко нормално. Споменах на лекарката,че вечерта се бях завила с ел. одеало и тя каза, е най - вероятно на тов се дължи. Изписа ми Утрогестан 2т вагинално вечер. След това вече няколко дни имам по - скоро кафеникави парцалчета, които понякога са доста малко, но днес повече. Имам и леки спазми, напрежение в корема. Исках за утре да си запиша час, но се оказа, че в Събота е мисия невъзможна да открия работещ доктор във Варна. ... Сега съм в 7та седмица, 8та наближава и да ви кажа такива тревоги са ме обзели, такава паника,че едва се сдържам и започвам някак си да се подготвям психически за лошата новина. Предния път лекарите ми казаха,че 1ви мисед - "случайност" няма защо да търся причините, което според мен е грешка, но няма как да я поправя сега. Винаги ли подобно зацапване завършва с мисед? Има ли шанс просто някой капиляр да се е спукал и сега просто да зараства и от там да са тези малки кафеникави парченца?... възможно ли е да е отлепяне, а докторката просто да не го е видяла на прегледа?

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 15:55 от *точица*

# 1 333
Здравей Точица,
Знам колко ти е притеснено, аз съм с два спонтанни аборта, а причината започнах да търся чак след втория защото лекарите ми казваха, че до три спонтанни не се търсела причина  #Cussing out. Само лекар може да ти каже от къде е това кървене, ние тук можем само да споделим преживяното или да предполагаме. Ако трябва по спешност намери някой лекар който да направи обстоен преглед и да види от къде идва всичко това. Да, възможно е да е от капилярче, защото в началото почти до 8-9 г.с ембриона все се вгнездява и матката нараства и ако си с по-слаби капилярчета може да се пукат и да кървиш, отделно може и да е леко отлепване, отделно може от липсата на прогестерон, може да е от шийката, общо взето причини хиляди.
Намери лекар да те прегледа, а до утре си вземай хапчетата, утрогестан и може да включиш и нош-па и гледай да си лежиш повече за да не се получават контракции на матката.
Стискам ти палци всичко да е наред.  Praynig

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 17:17 от teri_sun

# 1 334
Благодаря,
В интерес на истината не останах никак удовлетворена от прегледа, на който отидох когато прокървих. Лекарката нещо даже не искаше да ме приема за преглед май, защото бях без предварителен час...както и да е - та постоянно висят в главата ми всякакви недоизяснени въпроси. С моя късмет утре е събота, незнам къде да отида на преглед, доктора, който смятах да ме прегледа е в отпуск до 16ти. Но-шпа 1 или 2? иначе утрогестана го слагам всяка вечер, въпреки,че не ми беше казано до кога и кога да очаквам окончателно спиране на тези цапаници ..затова и пиша тук поне някаква идея и насока за размисъл да ми дойде

Общи условия

Активация на акаунт