Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 590
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
На преглед съм за сак на 12.12. Твоето зацапване тъмно кафяво ли беше или много бледо като моето?Моето е по-скоро бежаво. Може би това първо трябва да си изясня, но щом имам леко отлепване, значи нещата не са на добре.
Моето си беше кафяво, не много тъмно, но не беше бежово. А изтичането да не е от утрогестана? Аз имах леко отлепяне 10мм в 9г.с., което с лежане овладяхме, без престой в болница. Само си мисля, че дозата на нош-па ти е малка, аз до 3-ти месец приемах 3x2 по предписание на д-р Стаменов. Пак ще се повторя, мисли положително, това е 50 % от успеха. Hug

# 1 351
fatoumata, последните 3 вечери усещам силни болки в матката и после пия 1 или 2 но спа, така стават общо 6-7 за деня, защото понякога по собствено усмотрение през деня взимам по 2 но спа на прием. след това овладявам болките. това се случва към 3 ч. през нощта. и все пак след като това се повтаря често спроед теб за престой в клиниката ли съм? Sad май пак ще се пише на докторката.
desisue, със сигурност има изтичане на утрогестана, но преди това беше бял. а сега бие на кафеникав. което ме навежда на мисълта, че е примесен с нещо. сутрин пия едно но спа, а през другите 2 пъти вече постоянно пия по 2, права така за да може през нощта ако се наложи, както се случва често, да изпия още 1-2 но спа, за да овладея болката. аз имам леко отлепване май около 5 мм каза доктора , но сега се плаша, че се задълбочава.  Cry

# 1 352
Добро утро  Simple Smile Вчерашният преглед при мен не установи нищо тревожно - според думите на доктора всичко е наред и не вижда никаква причина за зацапването, но за всеки случай си продължавам с утрогестана. Важното е, че пак си видях малкото сърчице  Heart Eyes За сега се поуспокоих малко и дано от тук до края всичко да е безпроблемно
Пожелавам ви и на вас по - положителни емоции и бързо възстановяване   bouquet

# 1 353
fatoumata, последните 3 вечери усещам силни болки в матката и после пия 1 или 2 но спа, така стават общо 6-7 за деня, защото понякога по собствено усмотрение през деня взимам по 2 но спа на прием. след това овладявам болките. това се случва към 3 ч. през нощта. и все пак след като това се повтаря често спроед теб за престой в клиниката ли съм? Sad май пак ще се пише на докторката.

Ако ти назначат инжекции или вливания на медикаменти, те ще ти подействат по-бързо. В момента правят и ти някакви изследвания? Виж какво намерих на сайта на плевенската клиника:

Изследвани са голям брой биомаркери, които имат предиктивна стойност при установяване на жизнеността на плода. Такива маркери са hCG, прогестерон, естрадиол, Inhibin A. Ако пациентката приема хормони с цел поддържане и запазване на бременността, тогава единственият точен начин за мониториране при ранна бременност е чрез:
    Inhibin A
    Антифосфолипидни антитела
    Репродуктивен имунофенотип

Мониториране на бременността
Бременности с повишен риск от аборт се мониторират чрез тестиране на:

Точица, много се радвам, че всичко е наред при теб.

# 1 354
  • София
На няколко места в темата бях чела, че лежането било за предпочитане да бъде на дясната страна. Някой има ли представа защо?

И другият ми въпрос е, имате ли представа дали болките тип "менструални" в областта на единия яйчник имат нещо общо с това, че той произведе яйцеклетката за последния цикъл?

# 1 355
  • София
Добро утро  Simple Smile Вчерашният преглед при мен не установи нищо тревожно - според думите на доктора всичко е наред и не вижда никаква причина за зацапването, но за всеки случай си продължавам с утрогестана. Важното е, че пак си видях малкото сърчице  Heart Eyes За сега се поуспокоих малко и дано от тук до края всичко да е безпроблемно
Пожелавам ви и на вас по - положителни емоции и бързо възстановяване   bouquet

Точица, много се радвам за теб!

# 1 356

Ако ти назначат инжекции или вливания на медикаменти, те ще ти подействат по-бързо. В момента правят и ти някакви изследвания? Виж какво намерих на сайта на плевенската клиника:

Изследвани са голям брой биомаркери, които имат предиктивна стойност при установяване на жизнеността на плода. Такива маркери са hCG, прогестерон, естрадиол, Inhibin A. Ако пациентката приема хормони с цел поддържане и запазване на бременността, тогава единственият точен начин за мониториране при ранна бременност е чрез:
    Inhibin A

Мониториране на бременността
Бременности с повишен риск от аборт се мониторират чрез тестиране на:

Точица, много се радвам, че всичко е наред при теб.

Не, никакви изследвания не ми правят. Те дори не ме извикаха на по-ранен преглед, а казаха да лежа. Приемам но спа, естрофем и прогестерон вагинално.

# 1 357
 Точица, видя ли! Бях сигурна!  bouquet

# 1 358
На няколко места в темата бях чела, че лежането било за предпочитане да бъде на дясната страна. Някой има ли представа защо?

И другият ми въпрос е, имате ли представа дали болките тип "менструални" в областта на единия яйчник имат нещо общо с това, че той произведе яйцеклетката за последния цикъл?
Това, което аз знам и една докторка е болницата мн ми се караше е да лежа на една страна- предимно лявата, защото аз постоянно бях по гръб, а причината до колкто знам е,че когато спиш настрани се стимулирало кръвообръщението при майката и бебето, а в напреднала бременност спането по гръб натоварва някаква "куха" вена.

# 1 359

Това, което аз знам и една докторка е болницата мн ми се караше е да лежа на една страна- предимно лявата, защото аз постоянно бях по гръб, а причината до колкто знам е,че когато спиш настрани се стимулирало кръвообръщението при майката и бебето, а в напреднала бременност спането по гръб натоварва някаква "куха" вена.
На мен никой лекар нищо не ми е споменавал на коя страна да спя, но аз си спя по принцип на една страна, но ту на ляво, ту на дясно Embarassed

# 1 360
 Hug Благодаря още веднъж.
Реших докато не вляза в 3тия месец да ходя всяка седмица да си виждам сърчицето, защото все още ми е останало притеснението да не се повтори лошата случка от преди, която беше в 8та седмица...сега наближава и не знам защо съм я приела като някакъв "преломен" момент

# 1 361
  • София
Hug Благодаря още веднъж.
Реших докато не вляза в 3тия месец да ходя всяка седмица да си виждам сърчицето, защото все още ми е останало притеснението да не се повтори лошата случка от преди, която беше в 8та седмица...сега наближава и не знам защо съм я приела като някакъв "преломен" момент
За мен преломния момент както казваш ти беше 10-та седмица, но искам да споделя нещо по-важно. Опитай се колкото и да е трудно да мислиш положително. Хората имаме способността да материализираме мислите и страховете си. За това опитай се да материализираш най-доброто за бебето. Те усещат емоциите ни.
 Пожелавам ти лека бременност и успешен финал. Hug

# 1 362
Напълно си права за положителното мислене - полагам големи усилия да прогоня всякакви лоши мисли, които ми се прокрадват, но пак има тревога..просто чакам да мине тази 8ма седмица ..предполагам,че като навляза в 10та -11та вече ще съм по - спокойна и уверена  Thinking Praynig Peace

# 1 363
точица, защо чакаш 8-та г.с. по-малък ли е рискът?

На мен ми биха прегнил днес и ще бият неупоген 5 пъти. Това са мерки относно отлепването. Днес подраних за прегледа си и сега съм по-спокойна.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 18:30 от SAB-f

# 1 364
  • София
точица, защо чакаш 8-та г.с. по-малък ли е рискът?

На мен ми биха прегнил днес и ще бият неупоген 5 пъти. Това са мерки относно отлепването. Днес подраних за прегледа си.
Неупогена ще помогне на плода да се закрепи, както и има функцията да излъже организма, че няма бременност, за да не се опитва да я изхвърли. Имай предвид, че ако пускаш кръвни изследвания по някакъв повод от неупогена скачат много левкоцитите, да не се стреснеш.

Общи условия

Активация на акаунт