Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 529
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 470
Здравейте,

да попитам и аз Simple Smile Имам редовен цикъл, който трябваше да ми дойде днес, но вече 3 ден имам много слабо кървене, по няколко капки на ден. Правих си тест за бременност днес сутринта - отрицателен. Въпросът ми е дали това толкова слабо кървене може да е признак за бременност, защото със сигурност не е МЦ.

# 1 471
  • UK
На така зададения въпрос ще ти отговоря с не, кървенето не е признак за бременност, а липсата на такова Simple Smile Изчакай още няколко дни и си направи втори тест. 

# 1 472
Simple Smile Въпреки че кървенето на всеки един етап от бременността може да бъде причина за безпокойство, зацапването на бельото с миниатюрни бледи капчици кръв обикновено е признак за бременност. Имплантационното кървене е безвреден резултат от прикрепването на оплодената яйцеклетка към обвивката на матката. Обикновено имплантационното кървене се появява между шестия и дванадесетия ден след зачеването.

Източник: http://pregnancy.medical.bg/pregnant/information/implantation-bleeding.html

# 1 473
  • София
А то като капки червена кръв ли са или като кафеникаво зацапване?

# 1 474
А то като капки червена кръв ли са или като кафеникаво зацапване?

червени капки са. Снощи ми се виеше също свят, но не знам дали е щото си въобразявам и силно искам да съм бременна Simple Smile

# 1 475
  • UK
Имплантационното кървене се случва преди датата на цикъла (както си цитирала) и далеч не при всички бременности, аз съм имала три и нито едно имплантационно кървене. А кървене на датата, на която трябва да дойде МЦ се случва кажи речи на всички небременни Simple Smile
Разбирам вълненията ти и нетърпението ти, но отрицателен тест и кървене на датата на цикъла... извинявай, но това на този етап определено нищо не говори за бременност. Затова посъветвах изчакай поне закъснение да имаш и направи пак тест.
Желая ти успех все пак, всичко се случва. Би могла да направиш и кръвни тестове, ако не можеш да чакаш.

# 1 476
Здравейте Sad аз вече 6 ден съм със зацапване, изписаха ми само утрогестан 3х2, вчера лекаря ми каза да продължа с нова опаковка до следващото посещение при него на 26.04 но днес освен зацапването имаше и нещо като слуз... нямам болки,но започвам много да се притеснявам Cry дали за всеки случай да потърся и друго мнение ?

# 1 477
  • Точно където трябва
Здравейте Sad аз вече 6 ден съм със зацапване, изписаха ми само утрогестан 3х2, вчера лекаря ми каза да продължа с нова опаковка до следващото посещение при него на 26.04 но днес освен зацапването имаше и нещо като слуз... нямам болки,но започвам много да се притеснявам Cry дали за всеки случай да потърся и друго мнение ?
Не казваш дали са те прегледали гинекологично, нито в коя седмица си. Ако не са, задължително отиди и при друг лекар!

# 1 478
прегледаха ме.. в 7г.с.но доктора не чу сърдечна дейност, доста време ме гледаше каза да не се тревожа, нямало нищо притеснително, но въпреки всичко ми изписа утрогестан. вчера ми свършиха хапчетата и каза да ги продължа до 26.04(следващия преглед), но ми се струва ,че зацапването ми се усили и затова се притеснявам.

# 1 479
  • Точно където трябва
Понякога в 7.г.с. се чува вече сърдечна дейност, понякога не...може би просто още е рано. Ако можеш отиди при друг лекар, аз на твое място едва ли ще устискам до 26,04 да не знам какво става. Или, ако не е проблем, може и на същия доктор да се обадиш и да му кажеш какво се случва. Но в толкова ранна бременност /то и в по-късна/ нещата са Божа работа. Мисля, че доктора е реагирал адекватно. В кой град си?

# 1 480
Здрвейте момичета,
бременна съм в 15 дс. Вчера прокървих (ясна кръв) отидох да ме прегледат и бебо е ок. Кървенето беше еднократно вчера и днес имах отново еднократно. Вчера ми вляха една система и ми изписаха ношпа и магнезии. Аз не мърдам от леглото и се надявам скоро всичко да е наред.
Питнето ми е, дали не напавих грешка като откзах вагеналн преглед? Но нямам болки и кървенето беше като разредена кръв и за това ме беше доста страх да ме преглеждат.

# 1 481
Ако се тревожиш, отиди и на друг лекар, но принципно поне до 10-та седмица се оставят нещата така. Повече от Утрогестан и но шпа няма какво да предпишат и.....чакаш. И аз имах зацапване в началото и бях на тези лекарства до 10-та седмица, когато чухме сърчицето и всичко си беше наред.

# 1 482
Здравейте!
Нова съм във форума и досега само чета мненията на повечето от вас.

Бременна съм в 5 г.с. На 30ти март трябваше да ми дойде, но след като ми закъсня със седмица, на следващия понеделник получих силно кървене със съсирек малко по- късно, при което реших, че ми е дошло, тъй като до тогава не си бях правила тест и не предполагах, че може да съм бременна. Три дни след прокървяването ходих на преглед при гинеколог, видя се сак, но видях, че е притеснена- дори ми предложи да вляза в болница и каза, че за сега нищо не можела да каже. През цялото време от преди 30ти до ден днешен имам болки в корема, които хем са силни, хем по-леки и някакво течение, което си мени цвета (минава през розово до кафяво). Инструкциите са да пия фолиева киселина и ношпа и след 2 седмици да отида пак... Мисля, да ида на друг лекар тази седмица, защото тези нон стоп болки ме притесняват доста, а и се чудя това прокървяване какво е било тогава.

Чета, че прокървяването и зацапването по време на бременност били често срещани и не винаги са симптом за аборт, но никой не пише за такова, придружено с всекидневни болки...

# 1 483
s.ganeva, съветвам те да посетиш АГ възможно най-скоро. Кървенето в начална бременност не винаги е признак за спонтанен аборт, но в никакъв случай не е нормално! Ако се налага остани в болница! Успех   bouquet

# 1 484
а имате ли представа дали фактът, че приятелят ми изпи завидно количество алкохол в нощта на забременяването, може да се отрази по лош начин на плода и да доведе до спонтанен аборт?

Общи условия

Активация на акаунт