Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 494
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
В 5-6 седмица може да се види сакче, но ембрионче в него се вижда към края на 7 г.с. и със сигурност в 8.

Понеже попита, на моя преглед съвсем в края на 5 г.с. (4 г.с. +7 дни) се виждаше само сакче, което е 6 мм.

Искаш да кажеш, че никой лекар не те е преглеждал за това зацапване? Къде ходиш на прегледи и кога ходи? Като чета предишния ти пост, излиза, че вече си в началото на 7 г.с.

# 1 501
В 5-6 седмица може да се види сакче, но ембрионче в него се вижда към края на 7 г.с. и със сигурност в 8.

Понеже попита, на моя преглед съвсем в края на 5 г.с. (4 г.с. +7 дни) се виждаше само сакче, което е 6 мм.

Искаш да кажеш, че никой лекар не те е преглеждал за това зацапване? Къде ходиш на прегледи и кога ходи? Като чета предишния ти пост, излиза, че вече си в началото на 7 г.с.

Досега ходих на 4 лекаря - на 1 май от МД ми казаха, че имам цистит, на 4 май от Токуда ми казаха, че имам рана на шийката. След празниците ходих при моя лекар на 8 май, който ми каза, че е от матката и ще го наблюдаваме. Засега не можело нищо повече да се каже . Макар, че ходя при него от 10 години и съм супер доволна, не му повярвах и отидох в Шейново. Там прегледът беше доста по-обстоен (отново на 8 май). Там лекарката ми каза, че като за 6 гс и 4 дни сакът е малък - 5 мм, а трябвало да е 10мм.

Тази сутрин си направих бета ЧХГ, който е 498.600 mlu/ml. Струва ми се доста нисък като за моята седмица.

# 1 502
И аз имах зацапване в 5-6 та седмица, ходих на лекар, но докато не се види сърдечна дейност почти нищо не правят. Макар, че аз си пиех дуфастон още преди да забременея и но-шпа. Сериозни действия за задържане предприемат, след като се види ембрион, т. е поне в 8-ма семица.

# 1 503
  • София
Много зависи кой лекар те гледа и с каква апаратура. При мен в 5 г.с и 2 дни, не само , че се виждаше ембрио ами и сърце видяхме и чухме.

# 1 504
Да, така е, в коя седмица няма значение, просто докато не се чуе сърце ти казват" Божа работа ".

# 1 505
Много зависи кой лекар те гледа и с каква апаратура. При мен в 5 г.с и 2 дни, не само , че се виждаше ембрио ами и сърце видяхме и чухме.

Склонна съм да отида и на поредния лекар, така че може ли да ми препоръчаш твоя и да ми дадеш координати? Между другото, виждам, че си активна и в темата за Хашимото. Аз съм и с този проблем, но най-странното е, че на който лекар и да го казах това, никой не му обръща внимание. А според мен е много вероятно кървенето да има общо.

Странно е обаче, че докато не чуят сърце не предприемат нищо. Може на бебока точно в началото да му липсват някакви вещества и да не стигне до сърце. Не е ли тогава по-добре максимално рано да се пуснат изследвания и проблемът да излезе наяве без досадното чакане и риск за бременността?

# 1 506
Обикновено предписват дуфастон и но-шпа, но защо не са ти предписали нищо и на мен ми е странно.

# 1 507
  • София
Няма общо хашимото и кървенето. Хормона пиеш ли? Изследва ли ТСХ и ФТ4? Моят лекар е д- р Сигридов , сега е в Малинов- потърси в Гугъл телефон.

# 1 508
  • София
Аз като си видях положителния тест за бременност (пикливия), бях посъветвана от докторката да си направя и кръвен - показа бременност категорично и той. И още от тогава, понеже с предишните 2 бременности също съм имала кървене в ранна бременност с причина и без причина, лекарката ми изписа още тогава, 2 дни след закъснението - но-шпа 3*2 и дуфастон 3*1. Когато обаче седмица по-късно прокървих, въпреки превантивната терапия и въпреки, че ембрион още не се виждаше, а само сакче, ми изписаха и утрогестан вагинално 2*2 и ми сложиха и инжекция Прегнил. Болницата е Щерев и съм много доволна от реакцията.

Така че, дори без видимо ембрионче, някои хора полагат усилие да задържат нещата, за което съм им страшно благодарна.

Да допълня, че и аз съм с Хашимото - всеки месец правя контролно изследване на хормона и звъня на ендокриноложката си. АГ-тата ми само ме питат - изследва ли го, а да, виждам тук от изследването, и какво ти казаха? Сякаш са спокойни, че друг се грижи за това, а и са си прави. Не че не са ми предлагали и да ме насочат към специалист в клиниката им.

# 1 509
  • София
ОООО, след овулация бях на аспирин протект и дуфастон, след + тест/кръвен/мнооооого преди да дойде време за преглед- фраксипарин и вагинално утрогестан и още неща....

# 1 510
Здравейте отново,

След много ходене по доктори и нощно обикаляне по всички възможни АГ болници в София още не съм получила някаква категорична диагноза за състоянието си. Едни ми казват цистит, втори ми казват, че е от рана на шийката, трети твърдят, че си е от матката. И така цапането си продължава - най-вече при ходене до тоалетната. Никой не ми изписва никакви лекарства (примерно за задържане или прогестерон). Дори не ме съветват да лежа и не ми назначават някакви специфични изследвания. Казват, че нищо ми няма. ... При преглед не си правят труда някакъв термин да ми кажат или да погледнат на календара в коя седмица трябва да съм и състоянието ми на коя седмица отговаря. На моменти имам чувството, че е за да ми спестят лошата новина.

Иначе се вижда сакче с размери 5 мм, но нищо повече от това. Отговарял на 5 гс. А по мои изчисления (с онлайн калкулатор) в момента трябва да съм в края на 6 гс. Според една от лекарките, които ме прегледа, развитието на сака се забавяло и трябвало да бъде 10 мм. Ще се радвам ако някой, който е минал по пътя на бременността ми сподели за  6гс какви трябва да са размерите на сака. Доколкото намирам инфо в нета тогава вече трябва да се вижда ембрион, а не просто празен сак. Иначе, формата му е правилна.

историята ти наподобява моята. Още от 4 г.с. знаех че съм бременна и бях на лекар. Сигурно седмица преди товаимах зацапвания. Лекарката каза че нищо не се знае да съм спокойна и ми изписа ношпа и утрогестан. По късно се оказа че това е отлепване. И ние в 7г.с. видяхме сърчице, не се тревожи. Сега съм почти в 5 месец и от време навреме имам кръв и контракции като се оказа че е от раничка на шийката. Трябват повече почивки и без притеснение. Искам да попитам някой друг имал ли е кръв от раничката?

# 1 511
Вярно е, че всеки случай си е супер индивидуален. Позитивно завъшилите случаи може само да те окуражат, но понякога колкото и позитивно да мислиш, съдбата не ти се усмихва. Благодаря ви за съветите, момичета! Може би следващият път ще е по-успешен и ще се постарая да взема всички възможни мерки още преди забременяването.
...Според доктора, който прекрати нещата, тази история се случвала на всеки 7 от 10 жени заради Чернобил, но дано тя не се повтаря и не се случи на никоя от вас!
Успех на всички бъдещи мами!

# 1 512
  • София
Т.е.?

Днес си била на преглед и докторът е прекратил нещата? Как ги прекрати точно?

Това за Чернобил... прекалено е сериозно, за да е смешно, като изказване. Реално той какво ти каза - кое обясни с Чернобил, какво ти е имало на теб, колко време трябва да се възстановяваш, кога да опитвате пак? Теб толкова хора НЕ СА ТЕ ГЛЕДАЛИ, а вече има диагноза "чернобил"...

Разкажи по-подробно, моля те!

# 1 513
  • Пловдив
Здравейте, в 13 седмица съм, имам дете на 5 години преди тази бременност и всичко досега като развитие и функциониране на зародиша беше нормално по ехографи и изследвания и без оплаквания, но преди малко прокървих еднократно и оскъдно-кръвта беше светлочервена без съсиреци, после стана като ръждиво зацапване. Кръвотечението спря от само себе си и, естествено, утре съм на моя гинеколог, но бих искала да чуя от вас нещо оптимистично. Преди първото дете имах мисед, но в 6 седмица. На 39 години съм.
 Да уточня, че това не е съпътствано с болка.

# 1 514
  • София
victorychild, вчера или днес си прокървила newsm78 в другата тема си писала за вчера, т.е днес си на гинеколог, но сега излиза,че си утре newsm78 стискам ти палци да не е нищо застрашващо плода! Praynig Аз съм имала прокървяване,но в доста по-ранна седмица,резултата скоро ще стане на 3 годинки.

Общи условия

Активация на акаунт