Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 470
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Здравейте   bouquet
Накратко моята история: след 6г опити, 1 спонтанен аборт,  4 инсеминации сега съм бременна след инвитро в 13 седмица.  В 11 седмица ми зацапа кафяво. Понеже живея в Англия,  веднага отидохме до спешното. Чакахме доста, но видяхме бебчо беше добре, не видяха от къде идва зацапването. След два дни си имах час за видеозон за Синдром на Даун,  тогава нямах зацапване всичко беше наред. След два дни пак се появи, пак отидохме в спешното, с бебчо всичко си беше наред. Тогава се обадих на генекогът ми в България и той ми изсписа Утрогестан 3х2 и нош па 3х2. Пратиха ми ги и почнах да ги пия, но зацапването продължава Sad леко е само 1 път на ден е и то като отида до 00. Дали пак да отида до спешното или ме притеснява да не е някоя инфекция Sad. Съжалявам за дългия пост, но съм много притеснена Sad

Пий Утрогестана и Но-шпа-то и си обърни внимание дали не се натоварваш нещо. На мен в комбинация с това ми бяха изписали и Дуфастон, него даже още след установяването на бременността - профилактично. Бих те посъветвала да звъннеш пак на доктора в БГ, за твое успокоение. И пак за твое успокоение да отидеш да те видят (все още ли трябва да ходиш в "спешен" кабинет там, след като си в 13 г.с.?) - щом не кървиш обилно и червено, е добре. Но ако можеш, лежи докато отмине, а после - никакво натоварване!!!

# 1 546
Момичета, виждам, че доста сте преживели и сте запознати, имам нужда от съвет, не мога да говоря с лекаря който ме наблюдава. Става въпрос че слагах утрогестан вагинално, прокървих силно и ми казаха да го пия през устата, обаче сега като спря кървенето може ли пак да започна да го слагам вагинално? Страничните му ефекти ме убиват просто. Някой случвало ли му се е след орален прием да е започнал пак вагинален- Благодаря ви!

# 1 547
  • гр.София
Трудно е дa се кaже без лекaрско мнение. Aз сaмо веднъж съм слaгaлa вaгинaлно, но кървенето продължи. Тогaвa ми кaзaхa дa продължa сaмо с пиене нa хaпчетaтa. След товa никогa не съм ги слaгaлa вaгинaлно.

# 1 548
  • София
Аз само вагинално съм слагала, даже докторката ми каза, че така е по-добре за усвояването му. Когато ми го изписа заради прокървяване, ме предупреди да не се притеснявам, че първоначално ще ми се стори, че кървенето се увеличава, но това реално няма да е така, а ще е неусвоената част от лекарството, която изтича и увлича със себе си остатъка от кръвта - тогава беше кафеникаво зацапване, говорещо за старо прокървяване, а не течащо в момента такова.

Леле, по това време от какво ли не ми се гадеше - от но шпа, от дуфастон, от какво ли не за ядене, та оставаше и утрогестана да пия.

# 1 549
  • гр.София
Здравейте   bouquet
Накратко моята история: след 6г опити, 1 спонтанен аборт,  4 инсеминации сега съм бременна след инвитро в 13 седмица.  В 11 седмица ми зацапа кафяво. Понеже живея в Англия,  веднага отидохме до спешното. Чакахме доста, но видяхме бебчо беше добре, не видяха от къде идва зацапването. След два дни си имах час за видеозон за Синдром на Даун,  тогава нямах зацапване всичко беше наред. След два дни пак се появи, пак отидохме в спешното, с бебчо всичко си беше наред. Тогава се обадих на генекогът ми в България и той ми изсписа Утрогестан 3х2 и нош па 3х2. Пратиха ми ги и почнах да ги пия, но зацапването продължава Sad леко е само 1 път на ден е и то като отида до 00. Дали пак да отида до спешното или ме притеснява да не е някоя инфекция Sad. Съжалявам за дългия пост, но съм много притеснена Sad
И aз бих те посъветвaлa дa лежиш повечко и все пaк дa отидеш дa те видят още веднъж, то с кървене. се притеснявaш всеки ден. Нямaш ли нaблюдaвaщ лекaр? Тук aко продължи може и в болницa дa те приемaт и aко нямa другa причинa слaгaт инжекции Но Шпa. До колкото съм чувaлa в чужбинa товa не се предприемa в първите месеци. НО пък ти си в прaвото си дa искaш нaблюдение още повече щом си инвитро. Стискaм пaлци всичко дa е ок!

# 1 550
Моя въпрос по - скоро беше, след като от вагинално съм преминала на орално приемане, след спирането може ли отново да мина на вагинално или не? Благодаря ви  Hug

# 1 551
  • София
Моя въпрос по - скоро беше, след като от вагинално съм преминала на орално приемане, след спирането може ли отново да мина на вагинално или не? Благодаря ви  Hug

Може, може!

# 1 552
  • гр.София
Може, дaже е по-ефикaсно кaзвaт Simple Smile

# 1 553
Благодаря много! Още един олигофренски въпрос, ако не е напълно спряло кървенето, но има съвсем леко зацапване, може ли да се слагат вагинално или трябва да спре съвсем?

# 1 554
Благодаря много! Още един олигофренски въпрос, ако не е напълно спряло кървенето, но има съвсем леко зацапване, може ли да се слагат вагинално или трябва да спре съвсем?

Изчакай да спре съвсем! След това ще си продължиш вагинално

# 1 555
  • София

Аз по-нагоре ти бях писала, че на мен ми го изписаха вагинално още с кървенето, което не беше обилно.

# 1 556
Много благодаря! На вас повръща ли ви се като го пиете утрогестана? От вчера просто е някакъв ад, не мога да дишам, така ми се повдига. Мисля че е от Утрогестана. Вие имате ли такива проблеми.

# 1 557
От утрогестана е, и аз съм така  Naughty

# 1 558
  • London
Здравейте момичета   bouquet
Вчера ходих на частен кабинет. Прегледа ме бебчо е добре. Не можа да разбере от къде е и тя, имах и някакво вагинално течение като сирене,  което според нея е останал от Crinone gel, който си го слагах. Направи ми и цитономазка, за всеки случай и май сгреших Sad. Защото след няколко часа прокървих тъмно червена кръв, дали е заради цитономазката незнам. Притесних се много естествено, но веднага легнах. Решихме да изчакаме да не ходим до спешното, все пак го видяхме. Цяла нощ го следях. Сега е кафяво и само на салфетката кото ходя до 00. Ох дано спре вече. Вече съм в 13 седмица. Продължавам със Утрогестана и нош па

# 1 559
  • София
Здравейте момичета   bouquet
Вчера ходих на частен кабинет. Прегледа ме бебчо е добре. Не можа да разбере от къде е и тя, имах и някакво вагинално течение като сирене,  което според нея е останал от Crinone gel, който си го слагах. Направи ми и цитономазка, за всеки случай и май сгреших Sad. Защото след няколко часа прокървих тъмно червена кръв, дали е заради цитономазката незнам. Притесних се много естествено, но веднага легнах. Решихме да изчакаме да не ходим до спешното, все пак го видяхме. Цяла нощ го следях. Сега е кафяво и само на салфетката кото ходя до 00. Ох дано спре вече. Вече съм в 13 седмица. Продължавам със Утрогестана и нош па

Уффф, много странна идея, при условие, че имаш зацапване и не се знае от къде е, да решат цитонамазка да ти направят, която обикновено е свързана с прокървяване... Не те ли предупредиха, че можеш да прокървиш?

Хубавото е, че сега е кафяво и че бързо го е "обърнало" на този цвят, което означава, че кръвта не е прясна, а е стара. Лежи и си почивай, докато премине съвсем и даже минат още няколко чисти дни. Трябва много да се пазиш - на цената, на която си забременяла, трябва просто много щадене!!!

Общи условия

Активация на акаунт