Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 409
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 665
Здравей, Елена! Не се притеснявай щом са ти казали, че бебето е добре. Аз също получих кръвоизлив в 9 седмица, а след това цял месец имах тъмно кафяво течение, доста обилно, като при цикъл. Днес ставам на 16 седмици, а течението спря преди 2 седмици като накрая преди да спре премина в светло кафяво. По принцип и аз незнам защо се е получило и лекарите казват, че се случва при някои жени. Диагнозата ми беше заплашващ аборт. На ултразвука се вижда, че бебето си е добре. Но имам в матката петно 3 на 5 см, което не е изчезнало още и така и не разбрах това петно хематом ли е, отлепване на плоден сак ли е. В такива случаи е най-добре да се почива. Успокой се и почивай, до колкото знам вероятността да се загуби бебето след 3 месец драстично намалява. Поздрави на всички момичета от форума, които ме подкрепиха в трудния период, който преживях   bouquet

# 1 666
Мила Ели!Във такъв момент е най препоръчително да се посъветваш с лекуващия си лекар винаги когато нещо те притеснява.Това не е шега става на въпрос за теб и плодът ти направи всичко възможно да разбереш причината за този съсирек!

# 1 667
Имаме вече пулсации и ембрион Simple Smile  Hug Hug Hug HugТечение си имам и ще си лежа Simple Smile

# 1 668
Мила Ели!Във такъв момент е най препоръчително да се посъветваш с лекуващия си лекар винаги когато нещо те притеснява.Това не е шега става на въпрос за теб и плодът ти направи всичко възможно да разбереш причината за този съсирек!

Живея в Англия и тук консултациите се водят от акушерки. За това когато се случи отидох в бърза помощ а не в поликлиника. В поликлиниката нямат видеозон  newsm78.
В болницата ми направиха кръвни изследвания и изследвания на урината. Резултатите са ми в нормата. На видеозона се видя че плацентата е цяла, няма отлепване, . няма изтичане на амниотична течност. Бебо си подскачаше и махаше с ръчички. Имаше сърдечна дейност. Докторът каза, че кръвотечението е под нивото на плода. Т.е причината за кървенето е в мен а не в бебо. Днес, на 5 ден след случилото се вече нямам никакво кървене, но ще пазя леглото до края на седмицата. Някъде четох че може да е от рязко напълняване и възрастта. Не съм на преклонна възраст но все пак съм на 34  а и  наистина качих 6 кг за 4 месеца. Е аз преди да забременея си бях доста кльощава та това не ме притесняваше...до сега.
Ще ви държа в течение какво се случва най-вече заради други момичета, които имат подобен проблем и търсят отговори. 
Желая на всички безпроблемна бременост  Heart Eyes Hug

# 1 669
Благодаря Ели Simple Smile Дано и при теб всичко е наред Simple Smile Hug Hug Hug Целувки

# 1 670
  • София
Здравейте. От няколко дни исках да споделя, но чак сега се реших. Утре съм на лекар, но ми се ще да разбера някой попадал ли е в подобна ситуация. Първата ми бременност беше абсолютно нормална, без никакви проблеми, симптоми и подобни. Само че бях на 24 години и сега си имаме чудесен първокласник. Пих 5 години "Ясмин", заради поликистозни яйчници. Решихме да си правим бебе. Спрях хапчетата декември, отидох на лекар. Тя ми изписа Огестан, каза да изчакаме един месец и да дайстваме. На 28.01. имах съвсем нормален цикъл и след него се започна бебеправенето. Изчислих овулацията, като на 10.02. ходих до гинеколожката, защото много ме болеше ниско долу корема и се подух ужасно. Прегледа ме и каза, че съм в овулация и да действаме. За болките ми изписа свещички. И така действаме си ние и от малко повече от седмица то не е гадене, не е повръщане, световъртеж, болки в главата, не постоянно но ги има. Тестовете за съжаление отрицателни, но и при първата бременност много късно след закъснението ми показа бледичка чертичка. В неделя имах зацапване по хартията розавеникаво кафеникаво. В понеделник никакво зацапване, във вторник - също до вечерта. Днес сутринта кръв и кафяво иначе си ми се гади, утре сутрин с първа урина мисля да направя теста, а на обед съм при лекарката. Толкова съм объркана и ми е притеснено.

# 1 671
  • София
Най-добре пусни кръвен тест.
И пиши в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=804598.0;topicrefid=19

# 1 672
  • София
Благодаря! Пожелавам на всички здрави и прекрасни бебета  bouquet

# 1 673
Здравейте. От няколко дни исках да споделя, но чак сега се реших. Утре съм на лекар, но ми се ще да разбера някой попадал ли е в подобна ситуация. Първата ми бременност беше абсолютно нормална, без никакви проблеми, симптоми и подобни. Само че бях на 24 години и сега си имаме чудесен първокласник. Пих 5 години "Ясмин", заради поликистозни яйчници. Решихме да си правим бебе. Спрях хапчетата декември, отидох на лекар. Тя ми изписа Огестан, каза да изчакаме един месец и да дайстваме. На 28.01. имах съвсем нормален цикъл и след него се започна бебеправенето. Изчислих овулацията, като на 10.02. ходих до гинеколожката, защото много ме болеше ниско долу корема и се подух ужасно. Прегледа ме и каза, че съм в овулация и да действаме. За болките ми изписа свещички. И така действаме си ние и от малко повече от седмица то не е гадене, не е повръщане, световъртеж, болки в главата, не постоянно но ги има. Тестовете за съжаление отрицателни, но и при първата бременност много късно след закъснението ми показа бледичка чертичка. В неделя имах зацапване по хартията розавеникаво кафеникаво. В понеделник никакво зацапване, във вторник - също до вечерта. Днес сутринта кръв и кафяво иначе си ми се гади, утре сутрин с първа урина мисля да направя теста, а на обед съм при лекарката. Толкова съм объркана и ми е притеснено.
след като теста показва отрицателно значи е така, най -сигурно е с кръвен тест. При мен доста често ми ставаше зле и аз си мислех, че съм бременна! Не го мисли толкова става тогава, когато най - малко очакваш. Ние се опитвахме 5години, всички изследвания наред, и се получи.

# 1 674
Оххх аз да се оплача ,че моето кафяво течение се превърна в жълтокафяво Sad Sad Вече нямам надежда че ще спре Sad Sad

# 1 675
Оххх аз да се оплача ,че моето кафяво течение се превърна в жълтокафяво Sad Sad Вече нямам надежда че ще спре Sad Sad

Не се притеснявай Ева! Това означава, че скоро ще спре. Аз имах един месец кафяво течение, което седмица преди да спре премина в жълтокафяво. Постепенно ставаше все по-светло и накрая изчезна напълно.  Simple Smile

# 1 676
Здравейте момичета, реших и аз да се включа с мойте премеждия и да ви попитам за мнение ако имате подобни преживявания или знаете нещо по въпроса.
Аз прокървих в 5-6 г.с. Първоначално беше кафява кръвта, но в 7-8 г.с. получих обилно кръвотечение от ярка кръв. Ярка кръв продължих да имам за около 15 дни като през повечето време само докато ходя до тоалетна (и то по голяма нужда). След това отново стана кафява, не рязко разбира се постепенно. Лекарите ми казаха, че имам отлепване на плодния сак и хематом. Сега съм в 14 седмица и все още имам леко кървене и доктора каза, че е отлепване на околоплодните ципи, което е вследствие на отлепването на плодния сак.

Искам да ви попитам някоя имала ли е толкова дълго (повече от 15 дни) кървене на ярка кръв?

# 1 677
Здравейте! Бременна съм в 15 г.с. снощи прокървих.Ходих да ме прегледат - прегледа беше само  на ехограф. Лекарят каза, че според него няма отлепвания, видяхме че и бебето е добре и според него прокървяването се дължи на контракции. Пита ме дали ще остана в болницата за прием, но аз предпочетох да се прибера (имам и друго детенце) и да ми изпише лекарства за вкъщи, а ако нещата станат по- сериозни вече да отида да ме приемат. Изписа ми но шпа и магнерот и лежане. Тази сутрин все още имам болки и леко кървене и се чудя освен но шпа и магнезии дали има и нещо друго, което може да се прилага в този период от бременността(до 12 г.с. приемах дуфастон и утрогестан пак поради кървене).

# 1 678
Здравейте! Бременна съм в 15 г.с. снощи прокървих.Ходих да ме прегледат - прегледа беше само  на ехограф. Лекарят каза, че според него няма отлепвания, видяхме че и бебето е добре и според него прокървяването се дължи на контракции. Пита ме дали ще остана в болницата за прием, но аз предпочетох да се прибера (имам и друго детенце) и да ми изпише лекарства за вкъщи, а ако нещата станат по- сериозни вече да отида да ме приемат. Изписа ми но шпа и магнерот и лежане. Тази сутрин все още имам болки и леко кървене и се чудя освен но шпа и магнезии дали има и нещо друго, което може да се прилага в този период от бременността(до 12 г.с. приемах дуфастон и утрогестан пак поради кървене).
Здравей!Според мен това е достатъчно спрямо лечението но обърни сериозно внимание на проблема като се има в предвид лежане ставай само до тоалетната и за душ.Мисля че трябва да потърсиш помощ от близки да ти помогнат в отглеждането на детенцето ти за да изпълняваш препоръките на доктора.Съветвам те да проверите с док дължината на шийката да не би да е започнало скъсяване.Успех дай боже да спре кървенето!Помисли за оставане малко в болница ти така или иначе с това лежане не можеш пълноценно да се грижиш за детенцето ти!Поздрави!!

# 1 679
Благодаря много за отговора!  bouquet Всеки съвет ми е от полза!

Общи условия

Активация на акаунт