Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 386
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 725
Здравейте момичета,бременна съм в 13 седмица и искам да питам някоя от вас имала ли е кървене без болки по време на бременноста.На мен ми се случи преди два дни и след това спря ,ходих на лекар прегледа ме за полипи  каза че всичко е наред и незнае от какво може да е кървенето.Пия от началото на бременноста утрогестан и но шпа.

# 1 726
Здравейте момичета,бременна съм в 13 седмица и искам да питам някоя от вас имала ли е кървене без болки по време на бременноста.На мен ми се случи преди два дни и след това спря ,ходих на лекар прегледа ме за полипи  каза че всичко е наред и незнае от какво може да е кървенето.Пия от началото на бременноста утрогестан и но шпа.
Здравей Деси!Аз съм кървяла без болки по време на бременноста и също от началото пиех утрогестан и нош па.Пиша във минало време защото бременноста ми приключи по най гадният начин с преждевременно раждане в 23г.с.Обърни си внимание направи всичко възможно да разберете с доктора от къде е това кървене нека ти измери шийката поне да провери за скъсяване!Прокървявах в 6и13г.с. без болки док ми казваше да лежа и кървенето спираше още на същия ден или следващия най късно дори след два месеца и утрогестана спряхме но зо три дни изгубих бебчето си стана мнага бързо така че не омаловажавай кървенето!Не искам да се плашиш и да се тревожиш при всеки е различно но обърни внимание!Пожелавам ти от все сърце да си добре да не кървиш до края на бременноста и здраво бебче! Grinning

# 1 727
Бях на лекар вчера гледа ме за полипи и дали шийката на матката не е скъсена каза че всичко е наред.Гледа ме на ултразвук всичко с бебетата е наред.Не можа да намери ричини за кървенето.Понеже аз съм след инвитро и бях на фраксипарин и аспирин протект и най вече се съмнява че оттам може да идва и кървенето.Дано всичко е наред.Съжалявам за вашето бебче от какаво точно се роди преждевременно

# 1 728
здравейте
мн се притеснявам миналия месец ми дойде цикъла,а в петък получих кафеникаво зацапване,направих си два теста за бременност и 2та бяха положителни,вчера отидох на гинеколог и ме гледа на 3д и каза че имам сак4е и имах леко розово кървене исписа ми хап4ета за задържане,днеска отидох пак на преглед и ми каза 4е не вижда сак4е и има малко разкъсване,каза ми да пия по силни хап4ета за задуржане но не ме обнадежди моля помогнете ми 1 ден се вижда 1 не

# 1 729
Бях на лекар вчера гледа ме за полипи и дали шийката на матката не е скъсена каза че всичко е наред.Гледа ме на ултразвук всичко с бебетата е наред.Не можа да намери ричини за кървенето.Понеже аз съм след инвитро и бях на фраксипарин и аспирин протект и най вече се съмнява че оттам може да идва и кървенето.Дано всичко е наред.Съжалявам за вашето бебче от какаво точно се роди преждевременно
Много се радвам за теб!При мен проблемът беше инфекция!Ще се моля за теб!Късмет!

# 1 730
Здравейте!И аз съм с кървене от самото начало,след ин витро съм с близнаци.И аз ще съм в 13г.с. след 2 дни.Влязох в болницата преди близо 2 седмици заради много силно розово течение(което стана от леко раздрусване в кола от закърпен път)от там и-отлепена плацента,разкритие 1 см.,хематом-застрашаващ абор.Бях на системи и мускулни инжекции за 5 дни(пих и антибиотик-оспамокс,заради цистит-полупи ми се след като ми включиха системата и не можех да се изпишквам докрай-кой знае каква и фекция съм си докарала от това постоянно зацапване до тогава)и намаля кафявото зацапване,а онова силното розово спря на същия ден вечерта.След като ме изписаха пак започна това тъмно кафяво течение дори в повече от преди придружено с дълги тъмни дебели нишки,а понякога падат и като малки месца но рядко.Пия 3х2 утрогестан и 3х1 но шпа,витамини с фолиева к-на.До кога ще продължава това кафяво кървене,не издържам вече да се тревожа,а и това гадене и тези горищини допълнително ме съсипват.С ниска плацента съм -дали и 2-те бебки незнам.Доктора ми каза,че кървенето е от хематома(той се е получил от отлепването)-ще има ли изчистване на този хематом,до кога се чисти?Вечер най-мн.се засилва,а почти лежа още от трансфера-ставам само за да ям,понякога си готвя на бързо нещо и пак лягам,дори не си гледам и дъщеричката(изпратила съм я при майка ми още от трансфера и мн.ми липсва),скоро ще си я и ще ни предстои полет до Англия(след близо 4 седмици).Доктора ме уверява от самото начало ,че няма проблеми да летя,но аз вече 2-пъти отлагам билетите заради кървенето.Много съм уплашена.Кога ше се изтича този хематом-рана която кърви ли е това или събрала се кръв(трябваше вече да е изтекла ако е била събрана)???

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 23:33 от zyza

# 1 731
Здравейте,преди 1 седмица разбрах,че съм бременна.След 4 дена имаме час за улавяне на пулс.Чувствам се много добре,имам огромен апетит и всичко е наред до тази сутрин.Имах леко розово като течение и една точица кръв.Това причина за притеснение ли е.Просто всичко ми е непознато,чета само при вас и реших да се допитам до съвета ви.

# 1 732
  • София
Здравейте,преди 1 седмица разбрах,че съм бременна.След 4 дена имаме час за улавяне на пулс.Чувствам се много добре,имам огромен апетит и всичко е наред до тази сутрин.Имах леко розово като течение и една точица кръв.Това причина за притеснение ли е.Просто всичко ми е непознато,чета само при вас и реших да се допитам до съвета ви.

Задължително трябва да ви погледне лекар, за да прецени ситуацията. Успех!

# 1 733
Здравейте момичета, никога не съм мислила, че ще пиша в бг мама, пък даже в 2 теми. Тук е моята кратка истотия http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=510453.525
Много въпроси имам много съм объркана. От прочетеното разбрах, че никой дори и с по обилно кървене не е имАл болки, при мен са много силни менструални към кръста и таза, и все чакам да го изхвърля, ужасно е. В горния линк съм споменала какво пия ,въпреки че много се двуомях предвид мненията на някой лекари нищо да не пия ( да не се задържа евентуално увреден плод- но на повечето момичета тук, терапиите са много по силни),освн това имах лека нястинка, постоянно стоя с маска, никъде не излизам, за да не се разболея. И за капак ми откриха вагинална инфекция, но до 12 -13 седмица нищо да не слагам, въпреки, че можело да стигне до околоплодния мехур.Следят ме наистина добри лекари, но съм уплашена и стресирана, и хиляди въпроси ме тресат, ами ако....... Cry

# 1 734
  • гр.Бургас
Привет,
В 7 ГС съм и имам от 3-4 дни леко кафяво зацапване през деня.  На Дуфастон 2 пъти на ден, но от днес след преглед съм наУтрогестан 3Х2 вагинално. Откриха леко отлепване на сака около един см. Казаха ми да лежа, много ми е трудно това застояване......Доста съм активна по принцип.
Някой нещо подобно имал ли е...

# 1 735
Аз също лежах в 12 г.с. за две седмици и имах леко кафеникаво течение, но за две седмици всичко беше ок.После в края на 6- тия месец пак ми се появи това течение, но с леки контракции и съм лежала до деветия. Да ти кажа само , че това с лежането и почивките лекарите не ти го казват току така.Спазвайки си го, колкото и да е неприятно да лежиш по цял ден.Аз съм ставала само до тоалетна и вечер за душ, и това два месеца

# 1 736
  • гр.Бургас
Благодаря за отговора, вече втори ден не мърдам от леглото и днес като че ли нямам никакво течение...Като че ли тези 600 мг на ден прогестерон действат. Явно лежането му е майката. .......Аз съм на 37 г. и последно бях бременна през 2001 на 22 г. като имам голям син в пубертета. Нямах тогава никакви проблеми и гадене и там каквото го свързат с бременните...даже се чудех дали това е нормално.

Сега на тези годинки просто е тотално различно, все едно задвиждам раждясала машина... Simple Smile

# 1 737
Това с машината ме уби  Laughing Иначе аз  съм в 13 г.с. и за сега нямам никакви проблеми както с първата.Много се надявам така да изкарам до края   Praynig Лежи си и си почивай. Наистина това е от голямо значение, а повечето майки поне покрай мен, които бяха го караха по през пръсти.Едната за съжаление си загуби бебето.Sad И аз след нея не съм ставала от леглото.Стискам ти палци вс да е наред

# 1 738
  • гр.Бургас
Привет, реших да информирам, че веднага след приема на Утрогестана - 600 мг/д ми спря зацапването. Чуствам се добре и започнах да движа....Главно с колата, но и малки разходки, които ще ги увелича , ако всичко  е наред. Съветвам и при най-малкия проблем да се отиде веднага на доктор, спешно или каквото и да е....Незнам колко дълго трябва да приемам тези хапчета. Но от следваща седмица ще започна женска консултация  и се надявам да ми кажат. Приятен ден на всички и лека бременност!!!!

# 1 739
Момичета, моля за съвет!
Преди малко прокървих- леко розово примесено със слузесто.
Понеже е много рано до сега с докторката съм се чувала само по телефона, като съвпадение днес ме вика на първи преглед в 14ч. Чудя се дали да и звънна по телефона и да и кажа за кървенето или ''спокойно'' да си дочакам часа за прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт