Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 263
  • 693
  •   2
Отговори
# 300
MammaMmia   Hug

Scarly е абсолютно права, даже и да не продължиш кърменето след приема на лекарства, достатъчно дълго сте били на кърма за да се притесняваш. Важното е да си здрава и да си добре за да гледаш бебчето си, пробвай с такава преходна чашка, дано да стане. А пък АМ е специално разработено за кърмачета и съдържа достатъчно полезни вещества, не изпитвай угризения ако се наложи да преминете към такова хранене. Успех  Hug Hug Hug

# 301
Забравих преди малко и да кажа, че бебетата по снимките са много хубави и много са порасналиии  Heart Eyes

Марита чакаме да видим елхата. Поне аз чакам. Много ми е интересно. Даже предлагам да си направим едно албумче "Коледни бебета" и да си сложим там по снимка със бебо до елхата. Иска ми се да видя и на останалите украсените елхи. И нашата в неделя я спретнахме. Но нямаме крушки, а така ми се приискаха след разказа на Марита за тяхната украса...

А тези клипчета за пелените са уникални. Всичко вече ми се изясни. Благодаря!

И още нещо - за тези пюренца в бурканчета, които се затварят като купешките чрез изваряване...от картоф дали ще стане? Че имам селски хубави картофи и не знам дали няма да се развалят. Чудя се дали да не ги направя така ?

# 302
Благодаря много за подкрепата  Hug

Сега съм малко по-спокойна - наревах се, пих един парацетамол, че ме заболя главата, абе нямам думи.

Ния ще е на 6 навършени месеца като започна хапчетата - така се разбрахме с ендокриноложката (тя е педиатър, че аз от 12 годишна влача Хашимотото). Препоръча ми Аптамил 2. Има ли някоя мама, която да дава такова АМ?

Парадоксалното е, че си поръчах тениска за мен и боди за Ния от кърмаческия. За какво ли ще ми е тениска с надпис "Фабрика за кърма" като отбия детето  Sad

# 303
MammaMmia  Hug

Важното е да сте добре! Ния вече е голяма и няма страшно, а блузките от кърмаческия си ги пази за следващото детенце  Crazy Mr. Green  bouquet

# 304
MammaMmia  ,

аз давам Аптамил и съм много доволна, препоръча ми го педиатърката в родилно/ тогава беше ако ми се наложи/ и е едно от най- добрите АМ/ и най- скъпото де , но това няма значение , когато е доброто на децата ни/.
И аз много се бях сдухала, когато ми се наложи да дохранвам, но по добре да сме живи и здрави и децата да са доволни и здрави  , другото ще се нареди . Какво пък им е на децата на АМ, съвсем нормални здрави бебета са си   bouquet Hug

# 305
Много съм тъжна  Cry Днес бях на ендокринолог (аз съм с Хашимото и периодично проверявам хормоните на щитовидната жлеза), защото последно като си пусках хормони видях, че съм я докарала до хипер функция. Аз сигурно и за това толкова бързо отслабнах, не мога да спя спокойно, все ми е жега и все съм изнервена... Та ендокриноложката ми каза, че трябва да започвам лечение и то ще е опасно за бебето. Каза ми до 2 седмици да спа да я кърмя  Cry Cry Cry и да мина на АМ. А днес като бях в болницата Ния беше с татко си удома. Имаха шише с кърма... ама тя не иска/не може да пие от шише милата. Пробвал и с лъжичката да й дава ама то не е като да й дадеш 2-3 лъжички каша... тя се върти, дърпа лъжичката, олива се... ревала, ревала и заспала. Яде като се прибрахме. Направо не знам как ще я мина на АМ. Голям стрес ще е и за двете ни... да имам достатъчно кърма и да не мога да я кърмя...

Фло, Клото, имате ли опит със случаи като моя? Знаете ли дали мога да пия лекарствата и да давам АМ на бебето, но да се цедя и след определено време да се върнем към кърмене или поне цедена кърма вместо АМ?
Здравей. Разбирам, че си тъжна, но горе главата. Детето ти има нужда най-вече от здрава майка, затова е важно да се погрижиш и за себе си.
Кърменето при понижена функция на щитовидната жлеза, е напълно възможно. Много зависи от това, какви все пак са медикаментите, които ще приемаш. Може ли малко повече информация по този въпрос? Имаш ли някаква яснота вече?
Лошото е, че в България повечето лекари съветват отбиване, когато се стигне до прием на лекарства, докато по света е по-скоро обратното. Ако приемаш медикаментите в по-малки дози, а бебето редовно се наблюдава с кръвни тестове, за да се следи нивото на тироксин в организма, няма причина да преустановиш кърменето. Но пак казвам, зависи какво ще е лечението. Ако имаш съмнения, че ситуацията не ти е представена реално, може би е редно да потърсиш второ мнение.
Ако  лечението действително се окаже противопоказно с кърменето, разбира се, че може да се цедиш и след известно време да опиташ да върнеш бебето на гърда. Необходимо е упорство да поддържаш добре лактацията с често и качествено изцеждане на гърдите. Възможно е бебето да откаже да засуче повторно; ако се стигне до там ще ти обясня подробно какво да предприемеш, за да възстановиш интереса му. Вариантът да предлагаш изцедена кърма при нужда, също е решение.
Но и да минете на адаптирано мляко, не се терзай. Дала си много на бебето си и тепърва ще даваш още. Майчинството не се изчерпва с кърменето, ако беше толкова просто, ехееее...  Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 00:20 от Клото

# 306
стоун,аз мислех напрао като мине коледа и правим снимки тогава да ги покажа....някакси предварително елхата само да показвам ми е малко странно.една празна елха....
ма то и аз искам да докупя едни светлинки още,та ми се струва,че  ев най-завършения си вид още.....малеят ми тези(незнаех,че са чак толкова къси)...

# 307
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро

Моят юнак тази сутрин отказа хранене. Последно яде в 4 сутринта.  newsm78  Много ми е странно той яде на по 3/4 часа...всяка сутрин в 8 ме събужда за папу и тази сутрин ме събуди но не искаше да яде  newsm78

# 308
  • в 1001-та нощ
az znam, че като тръгнат зъбките - отказват хранене

# 309
Здравейте момичета!

Много съм тъжна  Cry Днес бях на ендокринолог (аз съм с Хашимото и периодично проверявам хормоните на щитовидната жлеза), защото последно като си пусках хормони видях, че съм я докарала до хипер функция. Аз сигурно и за това толкова бързо отслабнах, не мога да спя спокойно, все ми е жега и все съм изнервена... Та ендокриноложката ми каза, че трябва да започвам лечение и то ще е опасно за бебето. Каза ми до 2 седмици да спа да я кърмя  Cry Cry Cry и да мина на АМ. А днес като бях в болницата Ния беше с татко си удома. Имаха шише с кърма... ама тя не иска/не може да пие от шише милата. Пробвал и с лъжичката да й дава ама то не е като да й дадеш 2-3 лъжички каша... тя се върти, дърпа лъжичката, олива се... ревала, ревала и заспала. Яде като се прибрахме. Направо не знам как ще я мина на АМ. Голям стрес ще е и за двете ни... да имам достатъчно кърма и да не мога да я кърмя...

Фло, Клото, имате ли опит със случаи като моя? Знаете ли дали мога да пия лекарствата и да давам АМ на бебето, но да се цедя и след определено време да се върнем към кърмене или поне цедена кърма вместо АМ?

Мама Миа, не бъди тъжна - бебчето ще си е добре и с АМ, има деца, които не са кърмени нито ден и пак са в отлично здраве - а ти вече си кърмила бебка 5 месеца - това си е доста добър старт. От моя скромен опит мога да ти препоръчам да се цедиш, докато се лекуваш и сте на АМ, за да поддържаш лактацията - толкова често, колкото бебчето е кърмено. А пък, когато се излекуваш, ще се върнете към гърдата. Аз до втория месец се цедих и давах изцедена кърма - докато бебка се научи да суче. А из форумите съм чела, че има майки, които се цедят и дават изцедена кърма повече от година  Peace

# 310
Много съм тъжна  Cry Днес бях на ендокринолог (аз съм с Хашимото и периодично проверявам хормоните на щитовидната жлеза), защото последно като си пусках хормони видях, че съм я докарала до хипер функция. Аз сигурно и за това толкова бързо отслабнах, не мога да спя спокойно, все ми е жега и все съм изнервена... Та ендокриноложката ми каза, че трябва да започвам лечение и то ще е опасно за бебето. Каза ми до 2 седмици да спа да я кърмя  Cry Cry Cry и да мина на АМ. А днес като бях в болницата Ния беше с татко си удома. Имаха шише с кърма... ама тя не иска/не може да пие от шише милата. Пробвал и с лъжичката да й дава ама то не е като да й дадеш 2-3 лъжички каша... тя се върти, дърпа лъжичката, олива се... ревала, ревала и заспала. Яде като се прибрахме. Направо не знам как ще я мина на АМ. Голям стрес ще е и за двете ни... да имам достатъчно кърма и да не мога да я кърмя...

Здравей. Разбирам, че си тъжна, но горе главата. Детето ти има нужда най-вече от здрава майка, затова е важно да се погрижиш и за себе си.
Кърменето при понижена функция на щитовидната жлеза, е напълно възможно. Много зависи от това, какви все пак са медикаментите, които ще приемаш. Може ли малко повече информация по този въпрос? Имаш ли някаква яснота вече?
Лошото е, че в България повечето лекари съветват отбиване, когато се стигне до прием на лекарства, докато по света е по-скоро обратното. Ако приемаш медикаментите в по-малки дози, а бебето редовно се наблюдава с кръвни тестове, за да се следи нивото на тироксин в организма, няма причина да преустановиш кърменето. Но пак казвам, зависи какво ще е лечението. Ако имаш съмнения, че ситуацията не ти е представена реално, може би е редно да потърсиш второ мнение.
Ако  лечението действително се окаже противопоказно с кърменето, разбира се, че може да се цедиш и след известно време да опиташ да върнеш бебето на гърда. Необходимо е упорство да поддържаш добре лактацията с често и качествено изцеждане на гърдите. Възможно е бебето да откаже да засуче повторно; ако се стигне до там ще ти обясня подробно какво да предприемеш, за да възстановиш интереса му. Вариантът да предлагаш изцедена кърма при нужда, също е решение.
Но и да минете на адаптирано мляко, не се терзай. Дала си много на бебето си и тепърва ще даваш още. Майчинството не се изчерпва с кърменето, ако беше толкова просто, ехееее...  Simple Smile

Здравей Клото,

Благодаря ти за бързия отговор. Предписаха ми Thyrozol 5 mg 3 пъти по 1 таблетка на ден. Ето листовката му тук и кратко описание на лекарството тук. Пише, че до 10 мг може да се кърми, а на мен ми дадоха начална доза 15 мг на ден. Моля те погледни и ми дай съвет!   bouquet

Аз не мисля, че АМ е отрова. Не - това си е храна за бебета. Но точно когато влязохме в ритъм, спрях да се цедя преди лягане и мога да изкарам нощната пауза без да се пръсна, на бебка много й харесва да я кърмя и отказва шишето... и точно сега ми се разбутаха хормоните... имам кърма и желание, а няма да можем да продължим  Confused

А нещо друго, с което току що ме вртещиха - не било добре да спра кърменето на бебето и после пак да му го връщам  newsm78 Щяло да може да урочасва след това. Представяте ли си - казаха ми, че ще си направя принцесата "вещица"  Sick

scarly, Ния си переше ръчичките так преди време. Особено като я съблечем за къпане и татко й я вземе голичка и тя разперваше ръцете и краката и ставаше голяма и важна   Mr. Green Heart Eyes Mr. Green После обаче го израстна и сега го прави мнооого рядко.

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 10:58 от MammaMmia

# 311
MammaMmia - аз бях спряла да кърмя(покрай операция заради апандисит) около две седмици и после продължих...е момченце е. Ще си имам вещер Simple Smile Не бих слушала такива неща. Според мен са измислици. Те и за хората със светли очи го казват...така че...

Лелеее колко време е възможно да никне зъбче. От седмица реве доста. А снощи през час се събуждаше и надаваше такъв рев...не съм го чувала до сега така да плаче откакто се е родил. Май стомаха обаче го мъчи, а не зъб. Къркорят му и червата, като спрат и пак заспива. Чак се зачудвам да го водя ли на лекар или да чакам консултацията на 9ти.

А за коледните елхи ще чакам след Коледа да ги видя в такъв случай. Да се похваля, че дадохме първата играчка на Калоян да я сложи и той я метна, а тя взе че се закачи за елхата. Има си я фотографирана.

# 312

А нещо друго, с което току що ме вртещиха - не било добре да спра кърменето на бебето и после пак да му го връщам  newsm78 Щяло да може да урочасва след това. Представяте ли си - казаха ми, че ще си направя принцесата "вещица"  Sick

scarly, Ния си переше ръчичките так преди време. Особено като я съблечем за къпане и татко й я вземе голичка и тя разперваше ръцете и краката и ставаше голяма и важна   Mr. Green Heart Eyes Mr. Green После обаче го израстна и сега го прави мнооого рядко.
[/quote]

Това са пълни дивотии  hahaha hahaha hahaha

# 313
  • в 1001-та нощ
аз също мисля, че са глупости, преди векове всеки си е живял в селото и си е гледал децата и не е шавал много; сега по много причини се налага да отсъстваме и да не кърмим, но децата се хранят или с кърма или с АМ...а дори да са захранени - млякото продължава да е в менюто и ако това считаме за правилно - така ще бъде - пълноценното хранене за цетето е по-важно от разни врели-нелипели

# 314
А за коледните елхи ще чакам след Коледа да ги видя в такъв случай. Да се похваля, че дадохме първата играчка на Калоян да я сложи и той я метна, а тя взе че се закачи за елхата. Има си я фотографирана.

Леле елха - много яко  Hug  Вижте аз какво открих. Сега ще майсторя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт