Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 230
  • 693
  •   1
Отговори
# 285
Кърмя Марита само затова и до сега не сме имали нужда от шише, а това за предразположените към алергия деца съм напълно съгласна. Аз съ6то няма да му дам толкова рано, но просто така разправят сега Simple Smile

# 286
Нормално мляко имах предвид краве мляко, то нали и АМ пак е краве мляко. Така каза все пак със сигурност кърмата ще е най-хубаво, спор няма. Но акушерката каза че по последни тенденции след 6 месец може да се дава краве мляко.
Shocked
към даващите сокчета:
простете а невежеството първо и сега по същество-дадох сок от ябълка и добре го понесе,след седмица започнахме и морков и с него нямаше проблем.Въпроса мие ми е сега как да давам-един ден ябълка,един ден морков,сутрин от едното,следобед от другото или направа да ги смесвам newsm78 и друго:за пюренцето от ябълка само трябва да се стрие и да се предложи на детето или трябвада има първо термична обработка?

# 287
Е не,вчера се депресирах с този синдром на раздрусаното бебе ,сега за пластмасата  Crazy Искам почивка ей  Mr. Green Ами не зная, то вече има ли нещо,което да е екологично чисто и да не вреди.......То в такъв свят живеем,че...
За АВЕНТ и аз съм много доволна  Peace Маритка,ако решиш на ръка, може би знаеш, но аз да кажа за всеки случай,че се цеди около зърното.Че моята леля на времето се цедила отгоре до зърното и получила мастит.
Много ми стана мъчно за Андрей Баташов! Светла му памет! Толкова красив и млад мъж!

# 288
а гумените играчки,че аз много ги харесвам,че се мият?И те ли влизат в това число или се правят от друг материал,че съм доста невежа  newsm78

# 289
Ася, мисля,че  се смесват,но не съм съвсем сигурна.А за пюренцето,четох ,че е хубаво плодовете да не се дават сурови.Но нека и другите майки да кажат  Peace

# 290
  • в 1001-та нощ
аз тук четох статия, че е добре да се дават намачкани (крушите), не като сок - заради фибрите  Peace , а сокът бързо ферментирал ....

# 291
Здравейте момичета!

Много съм тъжна  Cry Днес бях на ендокринолог (аз съм с Хашимото и периодично проверявам хормоните на щитовидната жлеза), защото последно като си пусках хормони видях, че съм я докарала до хипер функция. Аз сигурно и за това толкова бързо отслабнах, не мога да спя спокойно, все ми е жега и все съм изнервена... Та ендокриноложката ми каза, че трябва да започвам лечение и то ще е опасно за бебето. Каза ми до 2 седмици да спа да я кърмя  Cry Cry Cry и да мина на АМ. А днес като бях в болницата Ния беше с татко си удома. Имаха шише с кърма... ама тя не иска/не може да пие от шише милата. Пробвал и с лъжичката да й дава ама то не е като да й дадеш 2-3 лъжички каша... тя се върти, дърпа лъжичката, олива се... ревала, ревала и заспала. Яде като се прибрахме. Направо не знам как ще я мина на АМ. Голям стрес ще е и за двете ни... да имам достатъчно кърма и да не мога да я кърмя...

Фло, Клото, имате ли опит със случаи като моя? Знаете ли дали мога да пия лекарствата и да давам АМ на бебето, но да се цедя и след определено време да се върнем към кърмене или поне цедена кърма вместо АМ?

# 292
Кърмя Марита само затова и до сега не сме имали нужда от шише, а това за предразположените към алергия деца съм напълно съгласна. Аз съ6то няма да му дам толкова рано, но просто така разправят сега Simple Smile

ми кърми си тогава до по-късно и си решаваш проблема с млеката де:) кво го мислиш? аз ще го мисля,ако се наложи.засега ен се налага.само трябва да измисля каква помпа да взема сега хахаха

сокове и аз несмятам да давам поради причината,която алена е посочила и поради факта,че като ги изстискаш много скоро са чиста киселина без никакви витамини вътре.пюрето играе същата роля като соковете,но си е богато на всичко.

боби боби
,мерси за напомнянето:) то а знезнам как ще с еизцеди иначе отгоре...мале това сигурно много боли:) не сигурно,а направо си боли,защото помня като родих първото си дете и дойде една акушерка д ами "помага" да се изцедя малко,за д аоблекча и точно така отгоре някакси ме подхвана,а аз почти се напиках в гащите от болка хахаха

мамма миа
,съжалявам:( наистина е жалко:( дано съветничките ни по кърмене тук да ти дадат добър отговор Praynig

# 293
MammaMmia, много тъжно наистина. Ще ви стискам палци. Ако съветничките не видят скоро питането ти направо се обади по телефона и питай. Не се притеснявай. Аз съм им звъняла и много детайлно ми дадоха отговори на въпросите ми, макар да беше по телефона. Ако не ги знаеш ще ти ги потърся - те нали са по градове, но по твоя въпрос мисля, че на когото и от тях да звъннеш ще ти е от полза.

# 294
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте момичета!

Много съм тъжна  Cry Днес бях на ендокринолог (аз съм с Хашимото и периодично проверявам хормоните на щитовидната жлеза), защото последно като си пусках хормони видях, че съм я докарала до хипер функция. Аз сигурно и за това толкова бързо отслабнах, не мога да спя спокойно, все ми е жега и все съм изнервена... Та ендокриноложката ми каза, че трябва да започвам лечение и то ще е опасно за бебето. Каза ми до 2 седмици да спа да я кърмя  Cry Cry Cry и да мина на АМ. А днес като бях в болницата Ния беше с татко си удома. Имаха шише с кърма... ама тя не иска/не може да пие от шише милата. Пробвал и с лъжичката да й дава ама то не е като да й дадеш 2-3 лъжички каша... тя се върти, дърпа лъжичката, олива се... ревала, ревала и заспала. Яде като се прибрахме. Направо не знам как ще я мина на АМ. Голям стрес ще е и за двете ни... да имам достатъчно кърма и да не мога да я кърмя...

Фло, Клото, имате ли опит със случаи като моя? Знаете ли дали мога да пия лекарствата и да давам АМ на бебето, но да се цедя и след определено време да се върнем към кърмене или поне цедена кърма вместо АМ?

Много кофти ситуация. Ще ми се да можехме да помогнем някак  Rolling Eyes    Hug

# 295
тия дни съм станала много "бойна" нещо.
сега се заяждам с една неверничка по повод перящите се пелени:) бреееййй ти и викаш "кум иване,а она тича за Х....я да те хване" хахахахахах

пит аи разпитва кво пък толко ни храесват,аз три пъти и обясних като подкрепиг с клипове и т.н.,а тя накрая да ми каже,че съм казала,че не ми се обяснява повече,защото немога да с еободнова.аз три пъти и с еобосновах и ми псна,та затова акзах,че не м исе обяснява....абе накрая я "нагазих" малко хахахахах #Cussing out

# 296
Марита много благодаря за пелените. Нямам търпение да купя.

Помпа имам на авент ръчна, НО... Мен ми посвършва работа, но с много стискане, натискане и пр. Имам чуството, че после са ми сини гърдите - така ме боли. Преди да я купя много четох из нета за помпите и за авент са противоречиви мненията, което ме навежда на мисълта, че формата на гърдата при тях играе много голяма роля за това дали ще работят. А за медела две мнения не видях (пак да кажа, че това из нета). Двама колеги от работата ме бяха предупредили да не си вземам авент и че много по-евтини помпи им свършили работа за разлика от авента. Аз много исках медела, но ме изписаха в събота от болницата, а гърдите ми бяха пред пръскане. Никъде наблизо нямаше медела - те тук трудно се откриват - та съм с авент.

А сега се зачудих, пюренца не може ли сега да се правят и в малки бурканчета да се затвирят, както сте писали. Обаче вместо във фризера да се изварят като компот.

П.п. Хаха Марита сега видях какво си писала Simple Smile Кофти тръпка е така, но...памперсите така яко са нагазили, че ще е трудно връщането.

п.п. А за бурканчетата - за стъклените никой не е казал, че са вредни до колкото знам. Така че изход има.

# 297
стоун виж и това за малко нагледно инфо http://www.estestveni-idei.com/prod/video.html (непомня пускала ли съм го тук аз или алекса) тя също ползва многократните пелени.

# 298
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А сега се зачудих, пюренца не може ли сега да се правят и в малки бурканчета да се затвирят, както сте писали. Обаче вместо във фризера да се изварят като компот.

Да, могат. Моите всички са така - имам тиква, круша, ябълка, дюла, морков и чушка. Май само толкоз за сега имам.
Аз се канех да купувам всички пюрета, защото и до ден днешен нямам вяра на магазините за зеленчуци, се оказа че имам много организирани баби и дядовци. Свекър ми е шеф на КТИ за Бургаска област, то ест няма земеделска машина, която да се регистрира при него и познава всички производители от региона пък и не само и набързо ми намери еко плодове и зеленчуци, а бабите ги затвориха в бурканчета. Даже питахме педиатърката - Димитрова, не джи пи то и тя каза, че може, но да не се слага сол и захар, защото до 1г. бъбреците на бебчовците не са готови да ги преработват. Сега си чакам картофите от Трявна и почваме захранването  Peace

# 299
MammaMmia  Hug Hug Все пак почти 6 месеца ще сте направили на кърма, хич не е малко  Peace Има разни преходни чашки, на мен ми подариха една която е от 4 месеца, повечето са от 6 месеца. Може би ще може да пие от такава ако се наложи.

Най-добре питай директно в кърмаческия форум, но ако си запазиш кърмата и след като спреш хапчетата едва ли има причина да не можеш да си кърмиш пак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт