Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 199
  • 693
  •   1
Отговори
# 405
Марита, и аз  се присъединявам към другите за превода, проблема е не как си ги превела нещата а какво значат и представляват в действителност. Но аз бих го избегнала на твое място заради тази млечно кисела бактерия, нали се пазаш така или иначе да не му даваш на Алето мляко, ако пък искаш питай като идете на консултацията. Може и в нета да потърсиш малко инфо ако имаш време.

# 406
мерси момичета за помоща:)

рибке,ти пък какъв перфектен немски искаш за една година хаха...аз познавам хора с по над 20 години тука и са далече от перфектното,имат си и много яко акцент.аз също,мъжа ми също.той е 6 години тука и сме в немската част,а помежду си пак на немски общуваме,ама какъв немскиииии....да ти почине коня направо хахахахаа.той примерно "Щ" неможе да каже и вика "страсе" и всички думи със щ-то ги произнася със "СТ" (сори за спама)

пумби,ама това се води точно безмлечна каша (на нестле е) и за такива уж като мене дето искат със собствено производство мляко да си ги правят.и ти си права,че не питам баш как се превежда,а какво значи дри и преведеното:) ох ще питам педиатърката ни,но тя е малко от старата школа и може д аме насърчи да го давам,а то да нетрябва.винаги се изразява така:"то по принцип пишката се забелва,но ТУКА казват да не се...." или "..ТУКА препоръчват д асе кърми дълго и да се захранва късно,ама ти ако искаш вече му давай по малко от тия каши (тя ми ги даде тия мостри)".....та баш не ми се вярва да ме уважи,заради една млечна бактерия,че не я искам в търбуха на бебето ми хахахаахах.аз не,че нещо кой знае какво против имам,но ме е страх и той да не се алергизира като големия....пък имам мляко.то си е грехота да имам мое и без уважителни причини  да му давам от крава.
а ти далече /близо ли си от франкфурт?

# 407
Simple Smile 300 км до франкфурт.
По-близо съм до теб  Grinning, Улм е на май на 250 км от Цюрих.

# 408
Simple Smile 300 км до франкфурт.
По-близо съм до теб  Grinning, Улм е на май на 250 км от Цюрих.

ми ела ми на гости тогава хахахахаа (сестра м ие във франкфурт  и затова попитах)

# 409
Момичета, кажете какво мога да пия аз за настинка. Положението не е добро а и с малкия трябва да се гледаме. гърлото ме боли, кашлям и имам хрема. Пълен комплект.

Благодаря

Моята лекарка ми предписа Оспамокс като се разболях предния път, каза че е съвместимо с кърменето  Peace. За носа Куикс - това са капки за бременни и кърмачки, а за гърлото Био Парокс. Като първите 2 дни пих и Колдрекс Макс Грип през 3 - 4 часа, за да не се доразболея и да не го лепна на малката  ooooh!, а при нея бях все с маска  Naughty

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 18:49 от Qkova(Elena)

# 410
Марита, за безмлечната оризова каша на Нестле ли говориш? Защото ако е за нея, на кутията тук, в Б-я пише - Може да съдържа следи от мляко. Аз я бях купила с дъщеря ми, точно защото е уж безмлечна, но като го прочетох това и не й дадох. Купих на Милупа, тя наистина е безмлечна.
А иначе, смятам че с право се презастраховаш с избягването на кр.мляко. Щом големият ти син е имал проблем.
Моята Габи също имаше непоносимост. На 7-8 месеца й дадох няколко лъжички плодово-млечна каша на Хип... и се озовахме по спешност в болницата. Направи ми остра реакция със задушаване и оттоци по лицето.
Сега Росен изглеждаоще по-проблемен и от нея - атопичен дерматит, слуз в акото винаги... хич не си и помислям за нещо млечно поне до годинката, че и по-късно.

# 411
Здравейте момичета.Искам да се обърна към бургаските майчета,дали могат да ми препоръчат добър кожен доктор .че на бебка и излязоха едни обриви на ръчичките като гривнички и на едната бузка също,и като чели ръчичките май и се подуха.Моля ви ако имате някои предвид споделете с мен.

# 412
Марита, това за гостите ще го имам предвид Simple Smile. Ние така или иначе не се спираме много.

# 413
Здравейте,от доста време не съм писала,но ми е трудно дори и да изчитам сама,че с бебе и опериран мъж...,а и с по 2 разходки с количката не остава време за нищо.
Днес бяхме на консултация и Юлка е 8 кг и пак 64 см я изкараха и понеже е качила само 500 грама Shocked първо педиатърката каза да почваме със зеленчукови пюренца/кухешки препоръчва като за начало/,но като казах,че и двамата с таткото имаме алергии и каза да направя каквото мога за увеличаване на кърмата и да захраним след НГ на 6 навършени.Единствено да почнем по-рано,ако почне много до плаче от глад и е нервна постоянно.Каза също да помня ,че когато почнем каши те задължително трябва да са безмлечни.Кашата на 2 или 3 месец след като почнем захранване ще я даваме,т.к. си въвим напред с КГ.
Биха ни 2 прием Синфлорикс и Пентаксим и вместо да спи сега си пее и се смее Thinking
Според вас не е ли нормално 500 грама и след като сме даже над средните КГ и за месеци и за ръст по всички таблици необходимо ли е наистина да взимам мерки за увеличаване на кърмата?
Аз поне засега не мисля да ползваме проходилка и без това имаме проблеми с крачетата.Мисля като и свалим каишкити да я слагам в кошара за игра,там да се мъчи да сяда и да става сама,да се обръща колкото си иска-друг е въпроса тя какво мисли Joy
Досега и 1 ден не сме имали да се носим на ръце,но аз бях много твърда и с всички роднини да не се вдига,когато не плаче,а дори и тогава първо се опитвам без дигане и има дни,в които я вдигам само да я местя и да я уригвам.Друг е въпроса,че с таткото на моменти цели представления и изнасяме докато е легнала.

# 414
Марита, това за гостите ще го имам предвид Simple Smile. Ние така или иначе не се спираме много.

божеее що не си казала до сега? изпуснахме лятото:) ама става и зимно време де:) аз и без това си умирам от скука тука,а иначе съм бая контактна по природа:)

дунайке,големия ми син беше с много тежък АД и алергична астма.сега е малко по-добре,но още си ги има тия "екстри"Sad беше ходене по мъките тогава:( какво ли не го мазах,какво ли не пи и не яде,ама се пооправи като го надрастна.аз не го кърмих него почти никак:( затова сега съм станала дойна крава и мисля да го използвам пълноценно:)
иначе на нестле e тази каша,за която ти говориш и отива в моя търбух (аз ги обичам),а на милупа имам една мостра,която е за след 5 месец и уж е безмлечна. (немога да ги намеря със снимки някъде по сайтовете)

някой беше питал за гумените играчки дали са вредни за хапане.принципно от страна на бисфенол незнам,но и д аимат такъв те не се нагряват и без това,а той нали именно при нагряване с еотделя,но ние имаме една играчка,която е от естествена гума,което ми звучи успокоително.надявам се и боите и да са безвредни.ето тази: http://www.jouets-bebe.com/prod2878-vulli-sophie-la-girafe

сесилия,от какво сте алергични? аз лично нмам тежки алергии.от известно време насам (3 години) ми с епоявяват някакви сърбежи по кожата-копривна треска май се казва.ходих да ме тестуват,но не ми откри нищо,ама каза,че така или иначе неможе д аме тества за всички алергии на света.та...незнам какво е това,но като пия антиалергични хапчета (кларитин и от сорта) ми минава...значи е алергия наистина.майка ми на стари години се поду от едни гримове,но преди не е имала алергии.обаче наистина беше много зле в лицето-посинено някакси и подуто,сестра ми се изрива от яйца,но не фатално,брат ми е много алергичен от котки.направо отиват в пирогов,ако згафи и го одраска коте.той направо неможе да диша от това...за сина ми казах по-горе.имам обремененост нали?

# 415
Маритка,аз още от 5 месечно бебе съм била с астма на алергична основа,при това хронична до 12 годишна възраст.Аз също имам алергия към котки и кучета и стоя далеч от тях,а по-лошото е,че и от насекоми,години наред сме обикаляли кожни кабинети,но с възраста и това израснах.И до преди 2-3 години нямах никакви проблеми.Преди 2 или 3 години дойдеше ли пролет само до си покажех носа навън и ставаше страшно,но понеже имах други здравословни проблеми стигнах до алерголог едва 3 седмици преди да родя.Оказа се,че имам алергия към Морфин/точно морфин има в епидурала/ и се тествах и за сезонните,след като споделих за проблемите си.Оказа се,че имам към полени,цъвтящи дървета и цъфтящи треви.Алерголожката ми обесни,че ако не лекувам тази или следващата година ще се задълбочи и може да премине отново в астма.Преди да родя пих Кларитин,че се очакваше,че може и към тези упоики,към които не съм направила реакция по време на тестуването да направя по време на операцията.Мина ми секциото и в деня ,в който ни изписаха вечерта само отворих прозореца и от тревите под него направих веднага реакция,та пих пак Кларитин,но лошото е,че там ми разрешиха да го пия,т.к. бебоците цяла нощ са в детска стая и ни ги водят сутринта за хранене.А сега не мога да пия,ако се наложи,защото имам нощно хранене и бебето ще се оспива от лекарството.Добре,че минаха цъфтежите и се разминах с остри реакции.Най-късно другия месец трябва да ходя да се лекувам.При мен реакциите са по-изразени в хремибмисля,че ринит се води/Това за мен.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82
Съпруга ми по повод едни обриви/ЛЛ беше писала,че е вид алергия/ се тестува и на него му излезнаха алергии към някои лекарства и някакви промишлени,но не ги помня вече какви бяха.
ЗА БЕБОЦИТЕ мисля,че няма значение какви са алергиите на родителите,щом и двамата са алергични е добре да се подхожда по-внимателно със захранването или поне така съм чела.Както ми препоръча и педиатърката възможно най-късно и да се захрани,но все пак си мисля,че на 6 месеца ще започнем.Избрах козметиката на Мустела единствено от страх за АД или други кожни прояви и дори дупето не се подсича Heart EyesМъжа ми все и даваше разни неща да опитва,но 3 дни имаше пъпчици и го накарах да се откаже и това е реакция от нещо на върха на лъжичката Shocked

# 416
лелееее:( лошо с тия алергии,ама ти си знаеш поне как е хавата и как да се предпазваш или лекуваш.....
аз не съм баш толкова на ясно,но моя мъж няма алергии.

# 417
Здравейте!
Тия алергии са лоша работа, трябва много до внимавате. Ние уж нямаме алергии. Но нас друго ни мъчи, сякаш на Крис сега му се появиха колики. Трудно ака, ето вече 2 дни не е, а при него това е ново, защото досега винаги е акал по веднъж на ден без да пропуска, повръща много, и все се свива и червата му къркорят и се разхождат като при голям човек. Купех днес капки Био Гая и ще му давам известно време от тях дано да се оправи миличкия, че не сме спали като хората от 3 дни, ужас направо.
Аз отлагам захранването за след нова година. Може би и от тези ми опити да се получи тоя проблем с коремчето. Сигурно още не е готов за нова храна.

# 418
  • София
Досега и 1 ден не сме имали да се носим на ръце,но аз бях много твърда и с всички роднини да не се вдига,когато не плаче,а дори и тогава първо се опитвам без дигане и има дни,в които я вдигам само да я местя и да я уригвам.Друг е въпроса,че с таткото на моменти цели представления и изнасяме докато е легнала.

сесилия, как бе мацка, ти дава сърце да не си гушкаш детенцето? аз изпитвам желание да го гушкам, целувам, хапвам, мачкам, буша и прочее; а той се смее и писука и вряка от кеф; незаменимо усещане

за захранването, ние вчера дадохме морковче; изпапка си го с голям кеф, много му хареса; но най-смешно е акото след това - едно лепкаво, плътно, оранжево; беше му се залепило като петаче на дупето, а по памперса нямаше нищо, много странно

# 419
Здравейте, ако се интересувате погледнете тук :
ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Вчера бяхме на консултация : 7,700 / 68 качили сме 700гр.  newsm74, още сме само на кърма и смятам да остане така до новата година, то не остана
Ради получи обрив от Деавита и сега док. ни изписа по 2капки Апровит+

MammaMmia надявам се че с твоята док. ще намерите най-правилното решение и за двете, теб и детето

За коликите препоръчвам на мамите да си хапват Активия
zvezdi4ka_bs можеш и Тайлол хот да удариш , а меда си е най-доброто с чайчета

Общи условия

Активация на акаунт