Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 161
  • 693
  •   1
Отговори
# 600
newsm10 На 40-тия ден, след като ни изчетоха Чистата молитва, отчето ми каза, че е хубаво детето да се кръсти преди годинката, защото бебетата са невинни създания и виждат както ангели, така и демони и се плашат. Тази им "способност" изчезва след кръщенето  Peace

И ако не го кръстят продължава ли да "вижда"?
Мен ме кръстиха на 6 години и не си спомням нито ангели, нито демони, нито призраци да съм виждала. Единствено от Дама Пика много ме беше страх. Grinning Ама и нея не съм виждала.

# 601
  • в Кошера
newsm10 На 40-тия ден, след като ни изчетоха Чистата молитва, отчето ми каза, че е хубаво детето да се кръсти преди годинката, защото бебетата са невинни създания и виждат както ангели, така и демони и се плашат. Тази им "способност" изчезва след кръщенето  Peace

Мен ме кръстиха на 6 години и не си спомням нито ангели, нито демони, нито призраци да съм виждала. Единствено от Дама Пика много ме беше страх. Grinning Ама и нея не съм виждала.

Я виж кви голееееми кавички съм сложила  Mr. Green

# 602

Я виж кви голееееми кавички съм сложила  Mr. Green

Тъй де. От Дама Пика още ме е страх.

# 603
  • в Кошера

Я виж кви голееееми кавички съм сложила  Mr. Green

Тъй де. От Дама Пика още ме е страх.

Тва онуй нещо дет' се търсеше в огледалото ли беше?! Може и да бъркам психо-игрите...помня имаше една с Кики (май така беше), с едни кибритени клечки... Joy

# 604
Искам да дам малко морков на бебо и се сещам, че навремето четох някъде за това, как приготвена по определен начин храната запазва или съответно губи някои свои качества(витамини и пр.) Не помня обаче в кое точно четиво беше обяснено. Тези, които вече са захранили вземали ли са това предвид? Например четох, че е хубаво зеленчуците да се слагат във кипната вода и така да се варят, за да се запази витамин Ц и др. водоразтворими благинки. Пише и да не стоят дълго накиснати във вода или обелени плодовете и заленчуците пак поради тази причина.
Аз се чудя на пара ли е по-добре да се приготвят или да се варят? Какво е вашето мнение?

П.п. Резултатът от изследването му излезе днес, но не разбирам май много. Подозирам, че всичко е наред. Дано да е така. Някой да е правил микробиология и да има представа как се разчита резултата?

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 13:44 от stone2009

# 605
  • Бургас

Пък моя мъж го кръстиха на 22,че да се венчаем в църква,не знам какво е виждал,ама бая демони го нападнаха. Grinning
Зеленчуците на пара е най добре,при варенето полезните вещества остават във водата в която са се варили. Peace

# 606
Благодаря! Simple Smile Ще го имам предвид. В такъв случай значи градусите вече не играят роля.

# 607
  • Пловдив
За мистичното и аз да кажа. Аз съм кръстена на моята баба. Общо сме 4 внуци, само аз съм на нея. Тя почина на 01.01. 2003 година в съня си. Предната вечер се бяхме събрали цялото семейство да празнуваме Нова Година и тя си беше с нас на масата. Тогава тя ни видя всички събрани заедно за последно (ние сме от Пловдив, а баба заедно с леля и братовчедките - от В.Търново) Беше изключителна жена - много трезво мислеща. През следващата година забременях. Термина ни беше за 31.12. Познайте кога родих? На 01.01.2004! Баба много ни обичаше всички и така на 01.01 вместо да сме по гробищата, ние празнуваме рожден ден!1 Такава беше тя! Сигурна съм че не е съвпадение!

# 608
За мистичното и аз да кажа. Аз съм кръстена на моята баба. Общо сме 4 внуци, само аз съм на нея. Тя почина на 01.01. 2003 година в съня си. Предната вечер се бяхме събрали цялото семейство да празнуваме Нова Година и тя си беше с нас на масата. Тогава тя ни видя всички събрани заедно за последно (ние сме от Пловдив, а баба заедно с леля и братовчедките - от В.Търново) Беше изключителна жена - много трезво мислеща. През следващата година забременях. Термина ни беше за 31.12. Познайте кога родих? На 01.01.2004! Баба много ни обичаше всички и така на 01.01 вместо да сме по гробищата, ние празнуваме рожден ден!1 Такава беше тя! Сигурна съм че не е съвпадение!

И аз имам подобна история: баща ми е роден на 13юни.... почина на 13 декември....аз аз родих на 13 юли. И наистина не мисля че е съвпадение,а някаква висша сила.

# 609
stone2009, дали варени или на пара - добре е да са похлупени, защото с парата заминават и полезните вещества.
Относно варенето - когато искаш полезните в-ва да останат в зеленчуците, ги слагаш във вече вряща вода, така се "запечатват". Ако ти трябва силен бульон(т.е. полезните в-ва да отидат във водата) и няма да ползваш зеленчуците, слагат се в студена вода.

# 610
Абе и на мен ми се струваше, че парата е по-гореща и от вряща вода и че полезни неща така ще заминат, но нали все се говори, че готвенето на пара е здравословно?? А ако се вари на слаб огън ли? На силен ли?

П.п. Знам, че въпросът не е въпрос на живот и смърт, но все пак да съм поне малко информирана и на тази тема Simple Smile

# 611
лелииии колко сме мистериозни днес Simple Smile
ние украсихме една нюню елха и й сложихме лампички и сега Денко така им се радва ....да видим до кога Heart Eyes
висша сила има да
като се замислих сега.....баща ми почина на 17 декември 96г -преди Коледа, а майка ми на 24 април 2004г тогава беше малко след Великден , явно и те искат да празнуваме вместо да тъжим и то все на такива големи християнски празници
както и да е и аз вчера захраних с Ганчев , пюре от картоф,морков и овес.ядки

# 612
svetla_zlateva не съм сигурна но овесените ядки имат глутен които е противопоказен преди 6 мес. Peace най лекичко за захранване се понася морковчето Peace ти си знаеш де,но е важно да се гледа на етикета да пише ..без глутен..

# 613
А ако се вари на слаб огън ли? На силен ли?

На среден.  Grinning
Завира водата, слагаш зеленчуците, изчакваш няколко минутки и след това намаляш на средна степен някаква. Ако намалиш по-рано, ще прекъснеш процеса на варене, защото като сложиш студените зеленчуци във водата, температурата за кратко спада.
Дано съм го обяснила читаво.

# 614
  • София
svetla_zlateva не съм сигурна но овесените ядки имат глутен които е противопоказен преди 6 мес. Peace най лекичко за захранване се понася морковчето Peace ти си знаеш де,но е важно да се гледа на етикета да пише ..без глутен..
Aз пък гледах пюре на Ганчев с овес.ядки и на етикета пишеше без глутен.
Ние бяхме с конюктивит,но слава Богу мина.Сега сме ок и спим.
На Бети кожата по коремчето,започна да се бели на малки люспички.Според мен това значи,че кожата е суха.Мажа я всяка вечер с олио на Бюбхен,но явно нещо не й действа.Вие с какво мажете бебоците?

Общи условия

Активация на акаунт