Как си намерихте работа в чужбина?

• 244 544
  • 977
  •   1
Отговори
# 270
Прочетох доста по темата...А какво ви е мнението за Норвегия?Има ли някой ,койтро може да даде мнение по въпроса  Simple Smile Wink

# 271
  • 2860 км северно от Екватора
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=669000.0

# 272
Помогнете с някаква полезна информация,приятели в сайта за работа в чужбина.Става въпрос за Италия или Гърция.С майка ми сме на квартира от дълги години и искаме да заминем на работа в чужбина за да си изкараме за жилище.Каквито познати и приятели имаме,всички сме питали,всеки казва,не мога да помогна или няма работа и повече и не пише.Защо са се озлобили българите толкова? Какво ако имаш възможност и помогнеш на човек в беда?Моля ви,ако има някоя свестна и добра сродница в някоя от тези държави нека да пише как стоят нещата и с каква агенция е заминала!Ние ще се отблагодарим на първа заплата! Не сме мързеливи,предпочитаме работа в домакинство.

Можете да започнете да учите италианския и да се опитате да отидете в северна Италия. Но, за да отидете там, все пак трябва да сте го понаучили. Чрез "Каритас", "Санте Джидио" или някоя друга католическа организация ще можете да намерите работа-гледане на извънредно болни възрастни за около 800-1000евро. Но трябва да сте обвързани денонощно само с 1почивен ден. На друга работа не би трябвало да се надявате. Някои рускини и украинки са наели апартаменти за новодошли като вас. Можете да питате в техните църкви. Има такива в по-големите градове на Италия. Малко вероятно е нашенци да ви помогнат. Може такива още оттук да ви помогнат, но за южна Италия и то срещу солиден хонорар. Доста от тези, които уреждат такова нещо, уреждат и транспорта до там с микробус. А там положението е под всякаква критика-бандитизъм, измами, фалшиви обещания за високо заплащане.....

# 273
  • Plovdiv
Здравейте реших да пиша тука ако някой може да ми помогне.Искаме да се преместим в Англия, и търсим работа за  мъжа ми.Аз съм уредена.Само че той знае езика мн малко учи го в момента но знае мн добре италиански език.Ако някой случайно знае работа с др. българи или италианци там -за начало.Сестра ми е там ще но помогне за квартита и документи само че няма връзка с българи и за работа и е трудно да намери

# 274
Здравейте, извинявам се, ако сте го коментирали до сега, но някой може ли да сподели своя опит или на негов близък със "намирането на работа в Турция". Страна, която не е в Европейския Съюз.

# 275
Здравейте  Hug,

Наскоро си намерих работа в чужбина и реших да споделя опит си с вас с надежда, че може да бъде полезен за някой, който е решил да мине по същия път. Аз съм завършил Техническия Университет в София и вече имах малко опит в няколко от Телекомуникационните компании в БГ. Това ми бе достатъчна мотивация да повярвам, че мога да си намеря работа в чужбина. Тъй като имах работа по онова време, не бързах, и седнах спокойно да си търся работа. Проблемът е, че човек ако не знае от къде да започне, винаги много се лута. Аз реших да си търся работа по специалността и се ориентирах към ИТ сферата и започнах да търся в нета. Не мога да кажа точно от кой сайт си намерих работа  newsm78, но тези тук ми помогнаха доста:

http://www.it-abroad.com/
http://www.jobsagents.com/
http://abroadworkers.com/

Отне ми към 2 месеца и няколко интервюта, но в крайна сметка си намерих доста добра работа в голяма телекомуникационна компания с офис в Чехия  Money. И да ви кажа честно, има много работа навсякъде, важното да я намериш и да знаеш как да се представиш  Simple Smile Успех на всички търсещи работа в чужбина.  Peace

# 276
  • The QC to be!!!
Василчо  Thinking нещо много ми понамирисва този пост на реклама...  Wink Работа в чужбина, се търси по чужбински уеб сайтове, не по Бг. сайтове.  Laughing От колко време казваш си в чужбина?  Thinking

# 277
  • Ispania
Аз пьк се замислих, как може да има толкова мильона безработни, пьк да "има много работа навсякъде"  Joy Joy Joy

# 278
Да и аз за това се замислям... както и защо почти винаги хубава работа се намира с познати newsm78

# 279
  • In my tropical dream
Не бъдете толкова мнителни, човекът се опитва да бъде полезен.
МилИоните безработни вероятно нямат необходимата квалификация, за да задоволят търсенето на ИТ кадри, за каквито говори Василчо.

# 280
  • The QC to be!!!
Не бъдете толкова мнителни, човекът се опитва да бъде полезен.
...
Напротив, бъдете много мнителни, еле пък ако информацията нещо не се връзва много ако се погледне кой я публикува и кога и какво е писал преди.  Wink Даже и лека нотка на лъжа да доловя, ще изолирам веднага каквато и да е информация идваща от този човек.

Погледни 3те поста написани от Василчо, и датите им и кога пише, че е къде и какво прави, и пак ще си пишем.  Peace

# 281
Baby, не е нужно да гледам чужди постове. Работа за ИТ има. И в Испания има. Адски досадни бяха доскоро да ни звънят, но заплатите в Испания са ниски, за да мръднем.

# 282
  • The QC to be!!!
Нем., права си! Но то и в Бг. има работа за ИТ, но и там проблема е със заплащането.  Peace

# 283
  • Ispania
Дано НИКОЙ не обьрне внимание на подобно мнение!!
Пази Боже някой пьк да повярва 4е работа имало в Испания Shocked. Оказва се 4е според немирница , над 5 милИона Tired нямат нужната квалификация newsm78.

Нямам нужда да поглеждам стари постове дори на някого. Който твьрди подобни безмислици, нека отвори някоя страница с данни за безработица, и колко от безработните са ниско квалифицирани! На какво ще се обзаложим ,4е от 5 милИона smile3560(за Испания на пример) , доста си имат нужната квалификация!

Направо нямам думи от подобни постове. Shocked

# 284
Вал, аз писах конкретно за ИТ.
Звъняха ни от Мадрид и Барселона най-вече.

Въобще не коментирам безработицата в Испания. 
Не правете от кухата слон.

Общи условия

Активация на акаунт