Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 251
  • 977
  •   1
Отговори
# 90
  • The QC to be!!!
напр преди 2-3год колежка на сестра ми си беше втълпила, че сме можели да търсим работа на баща и
искал човекът да става животновъд
и очакваха от мен да обикалям ферми и да му търся работа, докато той се почесва, говорейки единствено бг
Направо го напъти към братска Русия. Там даже кредити дават за гледане на крави така, че реалният лихвен процен който плащаш на кредита ти остава да е 1%.  Wink Ако се оправя малко с Руският, ей го на...

# 91
да си се напътства сам където иска
аз не съм агенция за работа
дадох им линкове с инфо и до там, даже и това им беше много, след като не са могли да си ги намерят сами
човек се мъчи да пише по такива въпроси именно заради другите
а някои от  тях даже ги мързи да четат
ама ако може наготово всичко на тепсия ... е няма, комунизмът си отиде

а за собствен бизнес - не, той искаше някой да го наеме
без съответното образование (тук се учи това в специална гимназиална програма, все пак кравите са скъпи, използват се скъпи машини, има си разни ЕС изисквания), без опит, без език ... типично по БГ "разбирач по всичко"
а даже за чистач се иска да имаш поне опит с машините, които ползват

# 92
  • The QC to be!!!
а даже за чистач се иска да имаш поне опит с машините, които ползват
а в някой държави и диплома/регистрационна карта за това си има. Та без таз тапия и за чистач няма го наемат.

# 93
Ако сте се насочили към Великобритания, изчетете bghelp.co.uk Супер сайт е и много полезна информация има. Агенциите само ви взимат парите, може и без тях, но е необходима сериозна подготовка и проучване къде отивате, къде ще живеете, без език е безмислено според мен.

# 94
Здравей ! Може ли да ми кажеш адреса на този човек от Враца? Благодаря

# 95
Извинете за нaхлуването в темата .Имам нужда от мнението на мамите в Лимасол. Кипъската тема е замряля за това пишете моля как стоят нещата с намиране на работа на място, необходими документи ... Знам че нямaте много време, но ще чакам отговори !
Благодаря!!!!

# 96
това пък е толкова глупаво ако можеш да помогнеш с някаква информация ...и да не го направиш.щото виждаш ли някои се бъхтали,а другите търсели наготово.про4етох коментар по-горе и още не го проумявам..както и да е де

# 97
  • On the sea
Извинете за нaхлуването в темата .Имам нужда от мнението на мамите в Лимасол. Кипъската тема е замряля за това пишете моля как стоят нещата с намиране на работа на място, необходими документи ... Знам че нямaте много време, но ще чакам отговори !
Благодаря!!!!

Здравей! Аз в момента съм в Лимасол и да ти кажа точно сега е много трудно да се намери работа. Може би трябва да изчакаш до април или май. Документи по принцип не ти трябват, но е желателно да имаш жълтият им лист, че пребиваваш законно в страната им, но него може да си го направиш и след постъпване на работа. Иначе работа лесно се намира, обикаляш питаш навсякъде и с малко търпение и късмет става. Пожелавам ти успех!!!

# 98
Много благодаря !!!!

# 99
Здравейте момичета ,и моя мъж отиде скоро в германия, регистрира се на адрес там, но оттам нататък не знае какво да прави за да получи разрешително за работа .Та въпроса ми е коя е следващата стъпка трябва ли да се запише в местното бюро по труда там.Засега е упорит и не иска да се връща работи на черно .И въобще може ли да се регистрира в бюрото .Весели празници ви желая.

# 100
Здравейте момичета ,и моя мъж отиде скоро в германия, регистрира се на адрес там, но оттам нататък не знае какво да прави за да получи разрешително за работа .Та въпроса ми е коя е следващата стъпка трябва ли да се запише в местното бюро по труда там.Засега е упорит и не иска да се връща работи на черно .И въобще може ли да се регистрира в бюрото .Весели празници ви желая.

За да получи разрешително за работа, трябва да има договор за работа, на базата на който да му издадат разрешителното. С работа на черно няма да стане. Ако се запише в местното бюро по труда, това няма да доведе до разрешително за работа, но може да увеличи шансовете му да си намери работа. Имам предвид читава работа, не на черно.

# 101
Аз се питах, ако работиш сезонна работа в чужбина водят ли ти се осигуровки и тези осигуровки важат ли в бг ?

# 102
За къде питаш точно?

# 103
Здравейте!По какъв начин си намерихте работа?Преди да отидете или след това?
И аз се интересувам от този въпрос. Peace

# 104
  • The QC to be!!!
Здравейте!По какъв начин си намерихте работа?Преди да отидете или след това?
И аз се интересувам от този въпрос. Peace
по електронен = интернета.

Общи условия

Активация на акаунт