Как си намерихте работа в чужбина?

• 244 527
  • 977
  •   1
Отговори
# 375

Но веднъж тръгнеш ли, пътят е само напред и на горе.
Toва наистина ли го вярвате, или тренираме за тийн лексикон:)

Ами аз наистина вярвам в тази максима, какъв е иначе смисъла да живееш без да се стремиш да постигаш повече и повече  newsm78
Но това нагоре не трябва да се категоризира само извън БГ, нагоре може да е навсякъде по света.

# 376
Трудно ми беше в началото много, без език, без право на работа, докато си стъпя на краката и се отделя да живея сама и да не завися от никой, беше ходенето до ада и обратно, но пък беше хубав житейски урок, ако сега съм на онези години и знаех какво ме чака, никога нямаше да тръгна!
Това като че ли аз съм го писала. Все още се надявам в крайна сметка да си е струвало усилията, но на този етап със сигурност не си струваше.

# 377
  • Пловдив
Момичета,няма ли легални фирми или лица които набират или търсят работна ръка от там Rolling Eyes Българи,напр.?Къде да търся нещо поне да попрочета?

# 378
ами ето  тук , също и в чуждите форуми или в заедно , например , но като цяло видиш ли фирма от Бг , която ти обещава "цветя и рози " или някакви невъзможни такси за признаване на диплома , например - да знаеш , че е партенка - няма как една такса от 100-150 евро в Германия , те да я представят на кандидата за 900-1000 евро !! или пък от 2000-2200 начална заплата , да ми казват че ще получавам 800-900 евро , дори с приспаднати данъци не се получава тази сума !

# 379

Toва наистина ли го вярвате, или тренираме за тийн лексикон:)

Като някоя отнесена тийнеджърка ли звуча?  Laughing

Вярвам го, разбира се, но не вярвам в лесния успех и в лесната печалба.
Успехът е 1% талант и 99% труд. Спреш ли да се трудиш и да мислиш с главата - ще затънеш.

# 380
Aми точно тъй ми звучите, простете. Все едно образование, възраст, произход и пол нямат никакво значение за материалния просперитет и социалното положение.

# 381
Aми точно тъй ми звучите, простете. Все едно образование, възраст, произход и пол нямат никакво значение за материалния просперитет и социалното положение.

Простено да Ви е.  bowuu

Естествено - може  да излезеш от добро семейство и да пропилееш всичко, както и обратното - да тръгнеш от нулата и да успееш. Светът е шарен - има и успели личности, които не са завършили университета, а има и хора с по две висши, които се чудят как да свържат двата края. Произходът най-малко има значение. Всеки си поставя различна летва за "материален просперитет и социално положение". А има и други, които не измерват успеха в материален просперитет, а в самоусъвършенстване и духовно израстване.
Амбицията и вярата в собствените възможности е важна, но това е обект на друга тема, за друг подфорум.  Peace

# 382
а има и хора с по две висши, които се чудят как да свържат двата края.
Това сигурно си го казала за мен. Simple Smile

# 383
а има и хора с по две висши, които се чудят как да свържат двата края.
Това сигурно си го казала за мен. Simple Smile

newsm09
Не се притеснявайте какво говорят хората за вас.
Не го правят толкова често, колкото си мислите.   Stop

Мисля, че трябва да ме познаваш достатъчно, за да знаеш, че като седна с някого на една маса, не обсъждам коя с колко висши е, колко печели и колко знае. Още по-малко ще тръгна да го правя във форум, който се чете в цял свят.

(Аз спирам да спамя хубавата тема)

# 384
  • в едно миланско село
Трудно ми беше в началото много, без език, без право на работа, докато си стъпя на краката и се отделя да живея сама и да не завися от никой, беше ходенето до ада и обратно, но пък беше хубав житейски урок, ако сега съм на онези години и знаех какво ме чака, никога нямаше да тръгна!

Всеки така е започнал - или се прибираш в България, или ставаш по-силен.

аз, като доста напреднала с ЕГН-то (с друго-не  Twisted Evil), съм убедена, че не всеки става по-силен като се сблъска с трудност. каквото и да означава "по-силен" (закоравял, циничен, обигран?)
пътят и той не винаги е нагоре, понякога такива невероятни сривове има, че ни е бедна фантазията (и по-добре)

темата отдавна мина задължителните страници конкретност, може и да я разводним с други аспекти  Wink

# 385
  • Пловдив
А в Англия след колко време ти издават временен документ,че можеш да работиш легално един вид Rolling Eyes
Напр. мога ли сега да тръгна и да работя като детегледачка,напр. чрез познати?

# 386
  • ENGLAND
А в Англия след колко време ти издават временен документ,че можеш да работиш легално един вид Rolling Eyes

Mожеш, но нелегално. Не знам какво имаш предвид временен документ, няма такова нещо, има разрешително за работа, но от 1 януари и това отпада, но пък мислят някакви ограничения да налагат, ама какво точно и те не знаят как че нали сме в ЕС.

# 387

Mожеш, но нелегално. Не знам какво имаш предвид временен документ, няма такова нещо, има разрешително за работа, но от 1 януари и това отпада, но пък мислят някакви ограничения да налагат, ама какво точно и те не знаят как че нали сме в ЕС.
Пазара на труда за чужденци изобщо няма да се отвори реално през 2014 , това са абсолютни спекулации .
Ще си измислят всякакви причини и поводи за да не взимат българи примерно или румънци.
Или ще ги взимат на такива договори , условия, заплати и т.н. , че ще е безмислено изобщо да си хваща дърмите човек да ходи да търси работа в конкретните страни .
Тоест те няма да Не взимат бг или румънци от расистки подбуди , а поради куп други причини.
И да отпадне разрешителното за работа , като не намираш такава .. какъв ще го дириш там?
Колко време ще изкараш в чужбина без работа , по квартири или в познати ?
Така , че не бързайте да се радвате и вярвате че като отпаднат разрешителните ей тъй изведнъж Англичаните или която и да е друга страна ще приема чужденци на тълпи..

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 12:05 от Markrit

# 388
  • ENGLAND
Е, Markrit, аз вообще не говоря за работа, макар че това е най-важното. То тук за англичаните няма работа, та камо ли  за емигрантите. Ама народа се засилил да идва мислейки, че ще го посрещнат като цар.Усилено говорят за ограничения при наемане на жилища, достъпа до безплатното здравеопазване, някакви ограничения за постъпване в училище. По принцип това не би трябвало да се отнася до нас и румънци, но англичаните са способни на всичко. Жалкото е, че ние сме им трън в очите, а не виждат най-големия проблем при другите емигранти.

# 389
  • Пловдив
Имам предвид някаква карта да ти издадат с която един вид не си нелегален Peace Май ти трябват 3мес. там или...?

А за у-щата...много интересно ми беше едни познати бяха година там без децата.Сега си дойдоха лятото,взеха ги /едното първолаче ще е/ и веднага тръват редом с англичанчетата в даскалото,без да знаят език Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт