Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 351
  • 977
  •   1
Отговори
# 705
И аз да се запиша по темата!Как си намерихте работа в чужбина? Някои да  има да работи в Италия.Търся си работа в Италия.

# 706
И аз да се запиша по темата!Как си намерихте работа в чужбина? Някои да  има да работи в Италия.Търся си работа в Италия.
Каква  работа търсиш там ? newsm78

# 707
  • в едно миланско село

А това е в България  Simple Smile
Скрит текст:

аз бих имала сериозни проблеми с подобна спалня. много дърво, много ъгли необезопасени, пък и тези прегради м/у едно легло и друго  Rolling Eyes
за височината да не говорим.
определено предпочитам матрак на земята, а като знам каква жега е при нас в детските градини, неповиването ми е последен проблем.
с обувки никой не влиза преди края на деня, след което се чисти.

за цените, тук, ако искаш (или трябва) да работиш, се примиряваш, че в първите години една съществена част от заплатата ти отива в плащането на детски заведения. всеки си избира дали да я жертва за няколко години, или да се самоизхвърли от работния пазар, който и без това е съвсем ограничен покрай кризата. не познавам нито една жена, върнала се на добра позиция след 2-3 годишен кибик в къщи. парт-тайм в Италия е несъществуващ за средно-високи позиции.

та така, всичко е въпрос на избор и възможности  Peace

Нем, какъв е принципът на 3-те К? Embarassed

# 708
Нем, какъв е принципът на 3-те К? Embarassed

Kinder, Küche, Kirche Wink
цък
А всъщност първата в света детска градина е организирана през 1837 г. от немския педагог Фридрих Фрьобел в германския град Бад Бланкенбург. От 1851 до 1860 г. детските градини в Прусия са били забранени. /от Уикито/

# 709
  • Финландия

Във финландските детски градини децата спят на креватчета (обикновенно са на два етажа), които се спускат от стената и после се вдигат. Така остава място за игри в помещението.

Спането е от 12 до 14h. Ако някое дете не спи може да стане в 13h.

Таксите са високи, но ако родителите са на работа- няма друг избор. Тук не е прието баби и дядовци да гледат децата.

# 710
Каква  работа търсиш там ? newsm78
Гледане на стари хора.

# 711
Някой с опит в Шотландия или Ирландия?

# 712
LinkedIn

# 713
  • The QC to be!!!
  newsm78 този ?с едва ли ще получи отговори така зададен. Задавайте конкретни въпроси - not open ended ако очаквате отговори.

# 714
  newsm78 този ?с едва ли ще получи отговори така зададен. Задавайте конкретни въпроси - not open ended ако очаквате отговори.

Yes Sir! Темата е за търсене на работа, какъв би ми бил въпросът?
Но вече потърсих, намерих доста обяви. При мен плюсът е,че съм с международен опит в сфера, в която има предлагане. Решила съм да се пусна в търсене и кандидатстване да видим какво ще излезе.

# 715
Някой има ли информация за фирмата watabroad , която предлага работа в Англия?

# 716
Аз имам две предложения за работа без да ходя на интервю там, и няколко покани за срещи. Ще заминаваме късната есен.

# 717
А имае ли отзиви от някой аз просто само за тази фирма не срещнах негативи в интернет за това решихме да сме с нея ?

# 718
И аз се записвам за да следя темата. Със съпругът ми искаме да напускаме България.Държавата за мен е нокаутирана , всичко е на пълна вегетация и върви към тотално унищожение и заличаване. За децата и подрастващите няма никаква нормална алтернатива! Cry
 В момента сме в проучване на възможности САЩ със Зелена карта или от Европа - Англия, Германия или Австрия.
С езиците не сме кой знае колко О.к , но човек се учи докато е жив. Wink
И двамата сме с приличен руски, аз със и с малко английски. Ако се ориентираме към Германия или Австрия ще запишем курс "бърз" за "ориентир" по немски. Не сме квалифицирани работници , макар и да сме с висше образование , но пък нямаме претенции каква работа ще работим - важното е да си плащаме разходите и да може малкото ни съкровище да ходи на училище. Самодостатъчни сме си - на никого не искаме да досаждаме и нямаме нужда от родната  българска психология - родата, масата , безкрайните празници с ядене и пиене и часове в безмислени разговори....така , че ще се адаптираме много лесно въпреки , че не сме първа младост.
Работили сме в сферата на сигурността, съпругът ми има всички възможно шьофьорски категории, можем да работим в помощен персонал в туризма .....
Ако някой от четящите може да помогне с ориентир и има желание - предварително благодаря !    bouquetbouquet

Успех на всички в начинанията ! newsm10

# 719
Здравех Bennu, зависи накъде Ви влече най-много?

Аз се ограничих към англо-говорящи държави, защото ми е отличен езика, и искам да работя по специалността.  Peace Но сме пуснали и ЗК, надявам се да имаме късмет, тъй като съм живяла там.

Според мен трябва да решите къде бихте се реализирали най-лесно, къде би бил живота Ви по-лек, покупателната способност най-висока...

Общи условия

Активация на акаунт