Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 329
  • 977
  •   1
Отговори
# 720
Без език, където и да отиде човек, няма да е лесно!
И език не се учи за няколко дни, а си трябва време.

# 721
И аз се записвам за да следя темата. Със съпругът ми искаме да напускаме България.Държавата за мен е нокаутирана , всичко е на пълна вегетация и върви към тотално унищожение и заличаване. За децата и подрастващите няма никаква нормална алтернатива! Cry
 В момента сме в проучване на възможности САЩ със Зелена карта или от Европа - Англия, Германия или Австрия.
С езиците не сме кой знае колко О.к , но човек се учи докато е жив. Wink
И двамата сме с приличен руски, аз със и с малко английски. Ако се ориентираме към Германия или Австрия ще запишем курс "бърз" за "ориентир" по немски. Не сме квалифицирани работници , макар и да сме с висше образование , но пък нямаме претенции каква работа ще работим - важното е да си плащаме разходите и да може малкото ни съкровище да ходи на училище. Самодостатъчни сме си - на никого не искаме да досаждаме и нямаме нужда от родната  българска психология - родата, масата , безкрайните празници с ядене и пиене и часове в безмислени разговори....така , че ще се адаптираме много лесно въпреки , че не сме първа младост.
Работили сме в сферата на сигурността, съпругът ми има всички възможно шьофьорски категории, можем да работим в помощен персонал в туризма .....
Ако някой от четящите може да помогне с ориентир и има желание - предварително благодаря !    bouquetbouquet

Успех на всички в начинанията ! newsm10

Ей, хареса ми го как си го написала, много е важно човек, не само на думи, но и в действителност, да не тръгва с голямата кошница  Peace Реално си преценила, че моментите на самота там са в пъти, но е позитивно, че ще бъдете двамата заедно! Но, това, което е написала В&C 100% отговаря на истината, без език е малък ад, а той не се учи за два-три месеца. Един ориентирунгс-интензивен курс от А1 до Б1 продължава около 6 месеца, всеки ден.

# 722
Благодаря на тези, които ми отговориха .   bouquet

Аз не се отчайвам ......и наистина не сме с голяма кошница ! 800 думи са ниско разговорно ниво , но достатъчно при положение , че почти навсякъде се говори и английски и вече чух много руски . Явно руснаците са навсякъде - не само по нашето море Simple Smile

От разпитването насам натам разбрахме , че има и много българи.... Знам , че без език е трудно , но не е невъзможно. Не споря - просто изказвам мнение. Накъдето и да се обърна - милиони примери за език - НУЛА и хората го учат на място ....Както и да е ! Знам само , че всяко нещо се случва , ако човек го иска достатъчно и не се отказва. Ние сме наясно , че се махаме от България със абсолютна сигурност .

Моя приятелка замина за Канада 1990 без нито една дума английски ...- сега е О.К
Други приятели тя замина пред 23 години за Виена , взе гражданство , че преди няколко години замина и брат й , който не само , че не знаеше немски , ами мога да кажа , че и с българския не беше о.к ....Сега и той е там , работи , женен , деца ......Е няма как да повярвам , че това са само "единични примери" ....защото все това чувам ...Дори за себе си съм убедена , че "специалисти" - лекари , юристи , зъболекари май не напускат така страната - първо защото тук изкарват най-много пари , а и дипломите могат да си ги закачат на стената , защото никой не им ги признава ...Всеки тръгнал е все пак от някакво ниво на нула ...Това са моите разсъждения ...Не твърдя че съм права - просто ги споделих с аудиторията ! Peace

# 723
Моя приятелка замина за Канада 1990 без нито една дума английски ...- сега е О.К
Градски легенди...дори и 1990 се изискваше ниво на владеене на езика ( етап от процедурата по кандидатстване)

И не сравнявай 1990 с 2015, абсолютно различен свят.

# 724
Градски легенди...дори и 1990 се изискваше ниво на владеене на езика ( етап от процедурата по кандидатстване)

И не сравнявай 1990 с 2015, абсолютно различен свят.
Не са "градски легенди", защото тя избяга нелегално ....Simple Smile НИТО една ДУма , дори добро уттро не знаеше на английски - сега го говори по-добре от българския .
Какви изисквания - какви 5 лева . Ако спечеля Зелена карта например - къде пише , че за интервюто ми искат език - НИКЪДЕ ...Няма да давам повече примери , колко познати заминаха за САЩ със зелена карта без език ...
Уточних , че не искам да споря ....
Търся конкртени насоки ако има някой / начин на живот , цени на наеми , работа / и затова съм в подобен форум , а не да си налагам мнението и разбира се още по-малко някой да ми насажда неговото....
Като гледам знаещите по 2-3 езика в нашата държава тъпа колко са "добре" ....ако беше само до езика да са ги взели на всякъде на работа ...Друг е проблема на хората- родата , мама , тате , бате , носталгия по празници , маса , бира , кафенце ...и ако може по старо правило да не се работи а само заплата да се взима .....и колкото може по-платена работа с по-висок пост. при нас нещата са различни - нямамме нужда от никой освен един от друг , самотата не ни притеснява , можем да работим всичко и в нискоквалифицираните професии нищо , че сме висшисти ....Та всеки се знае себе си ....Форумите са място за споделяне на мнение , а всеки избира кое да чете и какво от него да приеме.
Не сравнявам 1990 с 2015 година , но в 1990 г трябваше да се 'бяга: и да си в началото 200% нелегален ......, а сега с лична карта в Европа - кой където иска отива и се пробва ....
Пак подчертавам мое мнение!!!

# 725
Какви изисквания - какви 5 лева . Ако спечеля Зелена карта например - къде пише , че за интервюто ми искат език - НИКЪДЕ ...Няма да давам повече примери , колко познати заминаха за САЩ със зелена карта без език ...

Канада и САЩ са две различни държави, с различни емигрантски изисквания...до тук с 5-те ти лева.
Няма смисъл от примери, все пак аз живея в САЩ и знам за да имаш прилична работа какви са изискванията.

за другото въобще не смятам да ти налагам моето мнение, имаш си твое...базирай се на него и си търси сама информацията, а не чакай някой наготово да ти я даде.

# 726
Истината е следната- в момента, 2015-та година, ако емигрирате където и да е без език, сте обречени на мизерна работа, която няма да ви дава никакви перспективи за бъдещето - просто ще оцелявате някак. Вероятно ще бъдете лъгани, експлоатирани от работодателите си, ще имате огромни трудности в ежедневието - бюрокрацията ще е непосилна, намиране на квартира ще е чудо... ей такива нещица.
"Руски и малко английски" за Англия, Германия или Австрия означава реално никакъв език.
Ако бяхте с перфектен английски и търсени професии, висококвалифицирани специалисти с опит, имате някакъв шанс да се справите добре като начало. Ама не сте.
Щом сте се решили на емиграция, най-печелившата стратегия е да докарате английския си до прилично високо ниво на родна земя, и по-малко да слушате разни познати, които са емигрирали някога си. Сега, в момента, има пренасищане на пазара на труда с всякакви емигранти, дори тези с добри професии и няколко езика са в повече навсякъде. Глад за неквалифицирани работници без език няма.

# 727
Имам две приятелски семейства и една роднина, заминали в периода 2011-2014-та за Великобритания без капка английски всичките. Всичките работят, едните вдигнаха сватба за сигурно над 30 бона миналото лято.

Аз съм с език, и никога не бих тръгнала ако не знам, но хората се оправят щом искат.

Ще работя по специалността си. Работа търся чрез местен сайт за Шотландия, както и няколко агенции за подбор на персонал.

# 728
  • Bristol
Във Великобритания, без език си последна дупка на кавала. Комуникираш само с българи, живееш сред българи, разчиташ на българи за работа. Никакви перспективи нямаш.
Не знам за 30 бона каква сватба са вдигнали и колко са задлъжняли  Crazy
Дори и в една стая и супер икономично да живееш и по 12 часа да работиш, без език 30 бона не можеш спести, освен ако не е замесена в някой нелегален бизнес.
От 14 години живея във Великобритания, мъжът ми си работи от самото начало по специалността, а аз дойдох без език. Много добре знам какво и за колко можеш да работиш без език и колко време ти трябва, за да влезеш в час, на собствен гръб съм го изпитала Crazy

# 729
Във Великобритания, без език си последна дупка на кавала.
И в Австрия е така.

Да, има българи и руснаци, но ако човек разчита само на тях за работа, ще умре от глад.
Дори за хората с език е трудно да намерят работа, а за без език не ми се мисли.  Crazy

Bennu Korel, наясно ли си, че в момента в западна Европа има много безработни и мислиш ли, че някой има нужда от още хора, които дори не знаят езика.
Без език, както е написала  Сбъдваща мечти: ще бъдете лъгани, експлоатирани от работодателите си, ще имате огромни трудности в ежедневието - бюрокрацията ще е непосилна, намиране на квартира ще е чудо.
Под лъгани и експлоатирани разбирай - тежка физическа работа по много часове на ден и накрая никакво заплащане или прекалено малко.
А наемите са високи и намирането на жилище не е никак лесно.

# 730
Ахахах, тези истории, за кой как тръгнал и къде бил сега. Хубаво.
Ами годините помежду? За тях никой не говори. А те могат да бъдат тежки и не по силите на всеки.

# 731
Здравейте! На 20 години съм и искам лятото да замина да работя в Германия. Владея езика на добро ниво и имам познати там. Проблемът е, че ме е страх да замина и на място да търся работа или да търся в продължение на месеци. Препоръчаха ми да отида до бюрото по труда и чрез тях да си намеря, други ми казват да си търся по интернет ( не го мисля за много надеждно, особено от разстояние). Вие какво мислите като по-компетентни ? Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 00:31 от alwayssmile

# 732
  • Cavan, Ireland
И аз съм от тези, които не са говорили грам език, преди да се пльоснали по средата на нищото, дето се казва, един хляб не знаех как да си поискам в магазина  Tired две години ми трябваха да почна свободно да говоря, имаше етап в който поразбирвах, обаче не говорех, повтарях си наум какво трябва да кажа, но като си отворех устата бях като риба, ни вопъл, ни стон(4 нива английски съм учила на място, много ми помогна за граматиката), имах позната която говореше перфектен английски свободно, все ми казваше един ден няма даже да мислиш как говориш и какво трябва да казваш ще ти е като роден език....мнооого време мина оттогава, роден никога няма да ми стане, сега се хващам често, че си мисля на английски  Sick ама навик..пък и с чужденец половинка така е....че се отклоних от темата, та без език, доста трудно ми се вижда работата, най добре е да се отиде някъде където има някой който да удари едно рамо, намиране на квартира, помощ за откриване на банкови сметки, разните му там, ток, вода, нет и т.н.
Ако сега е момента в който напусках България, никога нямаше да я напусна, ако съм знаела първите две години какво дърво ще ям. Не съжалявам разбира се, но пак по тоя път....нивгаш!

alwayssmile, защо не попиташ в немската тема за сайтове с обяви за работа, коя част на страната е препоръчителна и т.н. там биха ти дали по изчерпателен отговор  Hug

# 733

alwayssmile, защо не попиташ в немската тема за сайтове с обяви за работа, коя част на страната е препоръчителна и т.н. там биха ти дали по изчерпателен отговор  Hug

Благодаря ти! Ще потърся темата  Hug

# 734

Общи условия

Активация на акаунт