Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 329
  • 977
  •   1
Отговори
# 810
Регламентирана работа в Неделя?! - почети повече по отделните темите. Ние със супер високо квалифицираните работи, имаме нормирано седмично работно време, Събота и Неделя - обикаляме наляво-надясно и харчим пари. На нас, не ни светят компютрите/лаптопите, а ползваме мобилен интернет на смартфоните си Simple Smile

* Надявам се, схвана иронията в целият ми пост

# 811
Че как..Работя за турци и ме експлоатират Joy

# 812
Aз съм виждала българин на гарата да се моли на шофьора да го качи и закара до България.
Човекът нямаше ни пари, ни обувки на краката. Явно докато е спал на някоя пейка са му ги откраднали.

# 813
Бенну , никъде няма да отидеш .Или по точно с подобен манталитет и поведение , далеч няма да стигнеш  Confused ooooh!

Хахахахахаха Не ми бере грижата ....., че нещо излиза , че се притесняваш за мен.
Нека всеки гледа себе си - къде , как , колко с какво или без !
Най-добре се смее -този който се смее последен .
Аз вече се съмявам , че тук пишат емигранти  #Crazy
Та вие там ако сте емигранти или сте на социални помощи или не знам какво правите , защото цял ден сте в Интернет . Аз готвя един проект и компютъра ми свети цял ден , но получавам заплата за това, а тук пишещите "чужденци" доста ме съмнява....Хората , които познавамлично , че живеят в чужбина особено работещите за немци и англичани - нямат право на социлани мрежи и скайпове през работно време !  Joy Joy
Проекта на тема как се мият чиини с немски гъби ли е ? hahaha Joy

# 814
  • The QC to be!!!
...
Без немски обаче квалифициран труд е шанс едно на милион да почнеш. Това показа моя опит.
По същия начин стои въпроса и с английския за Англия. Без него не става.
Blush след 2+ години още не го знам този пуст немски; продължавам да си работя само с англ.  в Герм. Имам доста колеги като мен.  Blush

# 815
Аз съм чувала за един човечец вървял от Виена до България 2 седмици.
Ясно е какво търсеше госпожата..Отговори в стил " Не се притеснявай,аз тук без нищо дойдох и без език ама тука Гочо ме взе на работа и даже квартира ме уреди,само елате. Ще ви уредят и вас.Работа колкото щете -мързеливите европейци не искат да работят обслужване и па ей ни ние.За 3 месеца проговаряш език като чистачка,след това отиваш в офис и междувременно и помощи получаваш.Ей ти на,всички се оправят,щото ги уреждаме и вас ще уредим."

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 21:11 от Ms Smarty Pants

# 816
Blush след 2+ години още не го знам този пуст немски; продължавам да си работя само с англ.  в Герм. Имам доста колеги като мен.  Blush
и аз познавам такива хора, но те са рядкост
и това, че ти работиш не означава, че всички ще могат да си намерят работа само с английски

Аз съм чувала за един човечец вървял от Виена до България 2 седмици.
Aз не съм чувала, а съм го видяла с очите си.
Дано този за който ти си чула поне обувки на краката си да е имал, че си е доста път до България.  Crazy

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 19:59 от B & C

# 817
  • The QC to be!!!
...
Без немски обаче квалифициран труд е шанс едно на милион да почнеш. Това показа моя опит.

Blush след 2+ години още не го знам този пуст немски; продължавам да си работя само с англ.  в Герм. Имам доста колеги като мен.  Blush
и аз познавам такива хора, но те са рядкост
и това, че ти работиш не означава, че всички ще могат да си намерят работа само с английски...:
В сферата която аз работя, това никак не е рядкост. За съжаление, не ни се налага да го научим немския, работим целодневна работа и време и желание за училище са кът.  Blush  Но в нашата сфера ние идваме в Герм. с осигурена работа, а не да кацнем тук и тогава да търсим.  До колкото знам в ИТ сферата е същото.  Rolling Eyes
Високо квалифицирани работници, с опит, перфектен англииски се търсят, но не в много сфери, но и кандидатите за такива позиции както предполагате - не са много също.

# 818
В сферата която аз работя, това никак не е рядкост.
Възможно е. Както вече написах, познавам такива хора.
Но колко от чужденците работят в тази сфера?
Тези, които аз познавам също не са търсили работа на място, а им е била осигурена предварително.
Естествено, че има хора само с английски, но те са нищожна бройка на фона на останалите.

# 819
...
теб те познавам  Heart Eyes професията ти позволява.

# 820
Aз съм виждала българин на гарата да се моли на шофьора да го качи и закара до България.
Човекът нямаше ни пари, ни обувки на краката. Явно докато е спал на някоя пейка са му ги откраднали.

А аз си спомням една госпожа в английската тема.
След като надлежно обяснихме реалността, ни се стовари обичайния репертоар на главите-злобни, завиждаме, стрх ни е да не ни вземат работата и подобни глупости.
След няколко месеца писа за помощ. В Лондон била, не можела да чисти къщи, заради влошено здраве, нямала пари, нищо, работа търсела някаква, помощ...
А в темата се помага. Реално. Ама на такъв човек, който те е плюл и обиждал, как да се довериш..

# 821
zlatnata tolumba колко има такива. Обаче от високо най болезнено се пада.

# 822
...

Без да искам да засягам никой, но това не го препоръчвам в никакъв случай. Една приятелка, рускиня, дойде точно така тук с осигурена работа още от Русия, само с английски. Трудовият й договор беше за три години, работеше като инженер. Немски за трите години не пожела да научи, не й трябвал. Изтече й договора, не й го продължиха и сега вече повече от 6 месеца реве, защото никой не я иска на работа без немски, а ако не намери работа, няма да й продължат визата и ще трябва да се върне в Русия.

Потвърждавам, че дори за нискоквалифициран труд тук се изисква немски!

# 823
  • Пловдив
 Дори в ИТ сферата е въпрос на добър вкус и отношение да говориш на немски в Германия. Не че на английски няма да те разберат, но познавам дори японци, които се опитват да говорят немски.
 Колкото до госпожата, неуместна ми е оптимистичната и ведра настройка на човек, който нарича родината си с подобни грозни епитети и намира носталгията на хората по семейството и приятелите за странна.
 Само ще я посъветвам добре да обмисли и структурира плановете си, защото докато се бори за "по-добро бъдеще на детето си", това дете трябва някъде да живее, да учи в добро училище, да има пълноценна среда.И понеже искаше мнение от "истински" емигранти, ще ѝ кажа, че лично на моето семейство, за да може това да се случи ни отне три години и двайсетина години преди това яко учене и работа в България.

# 824
M, да, с нарастване на безработицата и изискванията се увеличават.
Утре може и немски + английски да не са достатъчни, а да трябва да знаем и китайски  Rolling Eyes Laughing

Общи условия

Активация на акаунт