Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 293
  • 977
  •   1
Отговори
# 870
  • The QC to be!!!
...Стана ми странно, че някой с американско гражданство ще иска да емигрира в Европа.Явно има и такива.
Да, пълно е!  Peace В много сфери, и поради различни причини.  Wink А колко военни американци има останали в някои държави от ЕС за последните 15-18 години, не е истина.

# 871
А защо български емигрант в Сащ, работил, взел гражданство ще иска да се връща в Европа?

# 872
Аз също виждам последните години преселение на образовани българи с американско гражданство към Европа, по-конкретно към Германия. Това, което ги привлича е социалната сигурност за семействата им, повечето отпуски и ваканции, здравната система, манталитета, близостта до Бг.

# 873
...Стана ми странно, че някой с американско гражданство ще иска да емигрира в Европа.Явно има и такива.
Да, пълно е!  Peace В много сфери, и поради различни причини.  Wink А колко военни американци има останали в някои държави от ЕС за последните 15-18 години, не е истина.
Да много техни ветерани са в Европа.Които могат остават на работа като цивилни към базите в Германия.Но както си писала има в най-различни сфери и страни.Лично познавам ветеран,който в щатите не си намери работа,а тук го приеха с отворени обятия,защото е специалист не,че е американец.Сега разбрах,че ветераните в щатите ги ценят само на приказки.Преди това си мислех,че във филмите преувеличават,че никой не го е грижа за тях.Хората просто търсят работа.
Българи от Канада са ми казвали,че и от там много се местят в Германия.

# 874
  • The QC to be!!!
А защо български емигрант в Сащ, работил, взел гражданство ще иска да се връща в Европа?
Сбъдваща както винаги е отговорила супер на този ?с.

Но не само Бг. емигранти от САЩ идват в ЕС.  Peace

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 22:32 от Baby*

# 875
Аз също виждам последните години преселение на образовани българи с американско гражданство към Европа, по-конкретно към Германия. Това, което ги привлича е социалната сигурност за семействата им, повечето отпуски и ваканции, здравната система, манталитета, близостта до Бг.
Именно....

# 876
Има сайт в който са обявени работните места от бюрата по  труда в целия ЕС, с адреси, телефони, имейли. 
Може ли линк?

# 877
и аз ще ви следя

# 878
Има сайт в който са обявени работните места от бюрата по  труда в целия ЕС, с адреси, телефони, имейли. 
Може ли линк?

Предполагам за този става въпрос?
https://ec.europa.eu/eures/public/en/homepage

# 879
Здравейте на всички! bouquet

Нека се представя- имам стаж в туроператор у нас повече от 2 години, но работех само с чужденци ( този туроператор аутсорсваше у нас ), след това заминах да уча магистратура в Италия, през това време работех последните две години на остров Корфу в Гърция, а по стечение на обстоятелствата в момента съм си в България, но не мисля да е за дълго. Говоря идеално английски и френски, справям се и с италианския, но мечтата ми винаги е била Англия. Та, въпросът ми е- мислите ли, че бих могла да намеря работа в туризма там от тук? Не става въпрос за камериерка, сервитьорка и тн, а за квалифицирана работа в туроператор например? Принципно все още не търся активно, но като цяло стратегията ми е да пускам документи по обяви, както и директно на агенциите, които ме интересуват, open application. Все си мисля, че колкото и да си квалифициран, те ще изберат някой местен човек, най- малкото защото им е близо, но може и да греша, нямам опит в подобен род търсене на работа, затова питам тук.  Peace

# 880
Stardust*, за съжаление е малко вероятно да имаш успех от разстояние. Процедурата по принцип е:
1. Ако кандидатстваш по конкретна обява, публикувана от работодателя директно - най-често до седмица е вероятно да ти се обадят и да искат да насрочат интервю
2. Ако кандидатстваш по конкретна обява, публикувана от агенция за подбор на персонал - агенцията ще ти се обади до няколко дни да организира първо интервю с тях. Това е по-скоро за регистрация към самата агенция, но си говорите за конкретната обява и за други обяви, подходящи за теб.
3. Ако кандидатстваш свободно в агенция за подбор на персонал - същото като т.2 - интервю до няколко дни, за да се регистрираш с тях и след това те ще те търсят когато има подходящи оферти.
4. Автобиография пратена до работодател без обява - ако имат ЧР и база данни - ще те включат в базата данни; ако е по-малка фирма и пратиш СВ на грешния човек - много вероятно е да не обърнат внимание и да го изтрият.
Динамичен е пазарът на труда и е малко вероятно да те чакат или да са склонни да организират скайп интервю и т.н. освен ако не си тесен специалист  Peace

# 881
  • Bristol
Виждала съм обяви на големи тур оператори в Англия, да си търсят репс. Но обикновено въпреки, че работиш за тях, те пращат в друга страна да посрещам, обгрижваш и изпращаш техните туристи. Рарови се в сайтовете на Томас Кук, Нелсън и тн и виж дали няма обяви.

# 882
Здравейте ,търся работа в чужбина ,кандидатствах в много обяви, докато не ми звъннаха от ЕuROJOBS.BG да ми предложат,някои знае ли нещо за тях или гледат да вземат парите за документите и чао ,благодаря предварително newsm78

# 883
  • The QC to be!!!
Здравейте ,търся работа в чужбина ,кандидатствах в много обяви, докато не ми звъннаха от ЕuROJOBS.BG да ми предложат,някои знае ли нещо за тях или гледат да вземат парите за документите и чао ,благодаря предварително newsm78
Нищо не знам за тези, но $ за каквито и да е документи на агенция не бих платила никога.  Peace  На агенции не вярвам грам.

# 884

Пълно е Simple Smile Такова дезертиране пада ... не е истина.

Общи условия

Активация на акаунт