ДЕКЕМВРИ 2009

• 74 826
  • 571
  •   1
Отговори
# 240
Бързо оздравяване на всички болни деца,ние преборихме вируса с имунокид,витамин С и сок от ябълка-Вики само него искаше и 4 дена беше на ябълкова диета.
Видях интересна оферта за детска кухня за София
http://www.zadrujno.bg/Home.aspx
Вики сега си хапва от нашето ядене,но ми се иска да опитам нещо различно,че ми се изчерпаха идеите за готвене.

# 241
  • Варна
Anais благодаря, прегледах темата и точно по същия начин изглеждаше обрива. Педиатъра въобще не спомена за бебешка шарка. Аз първо си помислих варицела, но пъпките си стояха като петънца, а не като пъпки пълни с течност. Точно хранителна алергия беше диагнозата  Thinking
Слава богу обрива мина за 2-3 дни.

Сега остана кътниците да избият, защото много са подути венците. Мира нямам през ноща, постоянно се буди, реве, единствено кърменето я успокоява. Бяхме го намалили само сутрин и вечер за заспиване. Даже бях почнала да прескачам сутрешното и викам ще я отбия скоро, но почнаха тия зъби, отказва да яде, вода не пие и аз понеже се притеснявам да не се обезводни й давам да суче. Така че отбиването не е на дневен ред...

Всички болни да оздравяват!! Да минава тази зима, че ми писна!!!

# 242
  • София
Привет на всички. Радвам се, че се е оживило в този кучи студ. Аз малко се позагубих, но не ми остава много време покрай ремонта.
Нора съм, но смених малко амлоато в очакване на лятото...че не издържам вече на тоя студ дето ми спира работата и вируси, които ни мъчат дечицата. Надявам се всички бързо да се оправят. Нашият в момента е читав, да чукна на дърво.
Пиша поо темите, които си спомням набързо и бягам:
Зъбки - мием през ден, защото ни зияжда ръцете малкия звяр и теглим чоп кой да е на пангара. Иначе се кефи да го чешеш. Все още сме с напръстник, а не с четка.
Пишлето и на моя не му е оправено и трябва да взема направление за хирург, защото искам го съчетая с беличкото под езика му, ако помните.
Ноември и моя изкара един обрив по корема и гърдите с температура за три дни. Кзаха, че е алергия от Панадола, който му давах за смъкване на Т или от един банан.
Спи при нас като се събуди нощем към 2-3-4 и откарва до 8-8.30 това от 21.30-22.30.
Кърмя сутрин със закуската и вечер преди лягане след баня, а и веднъж следобяд за следобедна закуска. Нощем не му давам.
В табличката не мога да се отбележа, защото както бях написала вече ще го мерят на три месеца веднъж и така както е направена ще пропускам по няколко квадраатчета, но като имам мерки и теглилки ще вписвам Peace

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 10:23 от Ama O Mar

# 243
Ama O Mar ,dori_ta ,дам..., точно затова писах и се намесих.  Алергия, ама друг път......чиста розеола Peace

# 244
  • София
Анаис, специално питах 2ма специалисти и казаха, че водещото при всички видове шарки за да бъдат определени като такива е обривът да е от отделни пъпки, а не от сливащи се петна както при Борил. Останалите симптоми отговарят, но тази разлика прави друга клинична картина.
Истина е, че никой не каза от какво е 39.5 градуса температура. Само предположиха, че е зъб.

# 245
Анаис, специално питах 2ма специалисти и казаха, че водещото при всички видове шарки за да бъдат определени като такива е обривът да е от отделни пъпки, а не от сливащи се петна както при Борил. Останалите симптоми отговарят, но тази разлика прави друга клинична картина.
Истина е, че никой не каза от какво е 39.5 градуса температура. Само предположиха, че е зъб.
Норче, неискам да споря с теб, дала съм линк на предната страница, незнам дали го прочете.

При тази 5-та или 6-та болест обривът е точно като петна, а и терминът "бебешка шарка" е по скоро между нас майките.

# 246
  • София
Анаис - писах ти на лични  Peace Едва ли имаме какво повече да кажем от лекарите, които вече са запознати и от вече коментираното във форумите от 2007 насам.
Аз от два дни не мъкна теракол и явно имам време да подращя тук. Почнах 90 дневната диета. Разбира се с грешки...ще видим дали ще подейства. Ще си пазя кърмата и няма рязко да намалявам количествата пък каквото сабя покаже. Пуста грипна епидемия не можем да му бием 4ти прием Синфлорикс и през ден звъня на сестрата да питам "а сега да я купвам ли, че да идвам?"
А те: Нищо че учениците са на училище, имунизациите и консултациите за сега са отменени.

# 247
  • Варна
Eхоо, малко оживление в темичката!
Ama O Mar при нас абсолютно по същия начин изглеждаше обрива! Ама каквото било, било, важното е че вече са здрави!
Браво за диетата. От кога се каня и аз че имам още 4-5 кила за сваляне и ми се иска преди лятото да ги сваля. Ама и на мен притесненията са ми за кърмата, но май  просто си е извинение да отлагам...
И във Варна все още са отменени ДК. Ние по принцип днес бяхме за ваксина, ама ще я пропуснем.

Да ви питам, хапват ли вече всичко дечицата? Аз се чудя рано ли е още за бобовите храни - боб, леща. Цитруси не съм давала още и сега с този обрив съвсем се отказах...Яде предимно детската кухня.

# 248
Дори - та,аз веднага да ти отговоря за бобовите храни LaughingРано ли е,незнам но аз вече давам-боб,леща,хапва си ги с удоволствие PeaceНе сме имали никакви проблеми,само намачквам зърната с вилица малко,че все ме е страх да не се задави.Детска кухня никога не сме ползвали нито за баткото нито за нея сега.Приятно ми е да си им готвя вкъщи.А и на село бабите садят всичко, при това екологично /доколкото изобщо е възможно вече/чисто Grinning

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 15:07 от liubi-bubi

# 249
  • София
А нашият човек нали е на кухня не му беше спестено още на 11 месеца. Леща и боб веднъж или два пъти са готвили. Прясно зеле, сготвено с месце също е ял ама хич не му се нрави. Зелен боб още на втория месец от захранването си хапна. Вече яде по - едри неща. Сега му намачках картофите в манджата та от кубче, колкото за мусака, сега са се разпарчетосали на по-малки. Дъвче вече ама баааавно и му става досадно понякога. Апетит има, може би защото не му растат зъби в момента...?
Цитруси - беля му по някое парче мандарина ама ми е малко бавно, а и не искам да му давам много. Сок от цитруси не съм му правила. Всъщност сокове почти не му давам пие вода, а разни"био" ябълки ако ми изпаднат ги пасирам и стават на пюре.
Дорита, мойте кила са към 8-9, защото пак качих 1-2 по нова година и вече ми писна да се търкалям...

# 250
  • София
Леща и боб давам отскоро и аз, много ги харесва. Боб взимам от беления, че да не й дразнят люспите уж Mr. Green

# 251
Боб и леща и аз и давам от както навърши годинка.Купувам белени и много и харесват.Цитруси също давам,портокал,мандарини,киви.Като цяло се храни добре(аз и готвя),но напоследък няма особен апетит,отдавам го на зъбите и вирусът който изкара.От известно време иска да яде всичко което ядем и ние и ако може ще я кара само на филийки.Принудих се да започна да правя домашен хляб за да съм по спокойна,че поне не е пълен с консерванти.
От няколко дни започна да си удря главата като нещо не и изнася.Хваща се с две ръце за кошарата и започва да си бие главата докато не я извадя от там.Някой да има същия проблем newsm78.Вече започвам да се притеснявам за нервите на това дете.Понякога е толкова нервна....,че наистина се плаша.Нощем също се буди с рев и ако не и дам да цока изпада в истерия.

# 252
Боб и леща и аз и давам от както навърши годинка.Купувам белени и много и харесват.Цитруси също давам,портокал,мандарини,киви.Като цяло се храни добре(аз и готвя),но напоследък няма особен апетит,отдавам го на зъбите и вирусът който изкара.От известно време иска да яде всичко което ядем и ние и ако може ще я кара само на филийки.Принудих се да започна да правя домашен хляб за да съм по спокойна,че поне не е пълен с консерванти.
От няколко дни започна да си удря главата като нещо не и изнася.Хваща се с две ръце за кошарата и започва да си бие главата докато не я извадя от там.Някой да има същия проблем newsm78.Вече започвам да се притеснявам за нервите на това дете.Понякога е толкова нервна....,че наистина се плаша.Нощем също се буди с рев и ако не и дам да цока изпада в истерия.

хахаха аааааааааззз имам същия "проблем".  Laughing И аз често се притеснявам за нервите на моята шуша, ама явно си е до темперамент- Много е своенравна, ината, изнервя се бързо и лесно, като не стане на нейната се почват писъци, крясъци, скубане (и на моята, и на нейната коса), щипане, блъскане на нейната си глава в стената или блъскане в главата си на всичко, което и е под ръка  Laughing просто, ако не стане на нейната, става лошооо. вечер се буди постоянно, на всеки час, все едно си е бебе на няколко дена, рев и писък. не съм спала като бял човек от година и два месеца. абе живи и здрави да са ни, пък дано някога отмине този им нервен период  Peace

# 253
Ех,дано да е само период Laughing Laughing LaughingАз казвах ,че баткото ни е нервен,но той сега ми изглежда като огънце LaughingНа Любомира ,когато не и изнася или не и се даде нещо направо ляга на земята и се тръска ooooh!.Също много лошо и е едно мятане,особено когато я нося и и докривее и започва да се мята назад.Не броя ,колко пъти  за малко да ми разбие главата или устата,но по-лошо е когато сме до стена или до врата и направо в тях се издрънква.На няколко пъти,отведнъж  назад като се метна и щях да я изпусна ConfusedВечер си спи,ляга рано и става рано.Постоянно я мъчат зъбките.Един след друг излизат.Вече имаме 11,още не ги мием по моя вина,че все не успявам да и купя паста EmbarassedНа баткото започнах още преди годинката,когато излезе първия зъб с Ненедент-а с накрайника,с нея се поизложих ... Blush

# 254
  • София
елени, и нашто си удря главата в стената, за нервността и хиперактивността- същата работа; за ината -думи нямам, вчера я оставих сама в кошарата да ида до банята. Резултатът- истеричен рев и повръщане в леглото. За храненето- нощем по 2 пъти бъркаме адапте, през час и половина си се буди профилактичнно с истеричен плач; изобщо... пълна лудница:)

Общи условия

Активация на акаунт