Коледа не е далече, а Февруарче прави първи стъпки вече

• 22 625
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • гр.София
Добро утро!
Първо благодаря на Пухич и Танчето за рецептата за гриса. Днес ще му спрвтна на Жорето. Hug
el_P, бързо да ти минава крака, че не вярвам да можеш много да си лежиш, както са ти препоръчали. То с тези дечица, в период на любопитстване....не можем да си почиваме. Hug
elfie, Жори също пие млякото си бързо, може би за 5 минути.
Пина, аз имам 9 печата, но ми се струва много бавно докато събера печатите за това дето ми харесва.......ама събирам, пък ще видя.
la vida loca, много сте хубави на снимчиците, а дечицата ти просто невероятни.
Dallcheto, успех във взимането на решението, каквото и да е то, ще е най-доброто на цялото ви семейство. Решението е наистина трудно. Hug
Неви, за млякото съм ползвала Нутрилон, НАН, Фризо, но за мен Нутрилон печели, сред изредените.
kseopea, аз взех лятна количка Чиполино Трини, за сега съм доволна. Ползвам я от август месец. Има си покривало за крачета, което е само от плат. То обаче се нахлузва на крачетата на детето и се закопчава за количката чрез тик так, така че аз слагам едно дебело одеялце и  готово, не съм купувала зимно чувалче.
Radi, аз бисквитки съм давала обикновени на Житен дар.
star, Жори яде 4 пъти. Сутрин в 7-8 часа-АМ 210мл.,/ според това колко е кисел/; 12 часа зеленчуци или месо със зеленчуци, десерт плод; 16 часа-нишесте+плодово пюре, грис, смятам кус-кус да дам; 20 часа - АМ. И на мен ми се иска да разнообразя малко но не знам с какво newsm78. А попарата също давам от време на време на обяд.
Толкоз, Жори ме вика.
Приятен ден на всички.

# 601
  • София
Рали, разбирам те! Действително няма как, но понякога се чудя, как може даима хора хич да не се съобразяват, че има бебета и не могат да надмогнат понякога егоизма си  ooooh! Колко пъти още ще чуваш коментари от типа "Ами то/аз имам само малко хрема" и после Йони ще е болен...  Tired
Освен превантивно - осцилококцинум и вит. Ц преди срещата  Hug

# 602
И аз си мислех да му дам Вит.Ц за всеки случай. А за Осцилококцинума по колко да му дам , Слънчи?

# 603
ДУ! Grinning
Честит 8-ми декември на всички бивши,настоящи и бъдещи студенти!
Аз много си го обичам този празник и нищо,че от 4 години не сме студенти,пак си се събираме около тази дата,повод да се видим и разпуснем.С нетърпение очаквам петъка,тази година сме в една вила близо до Троян Party
Далче,Неви,Рали не е лесно да оставиш малкото човече на други грижи,когато с всеки изминал ден става по-интерестно,но пустите пари все нестигат.Аз още се колебая по този въпрос,но евентуално завръщането ми ще е от март до август,когото е силния сезон и шефката има нужда от помощ.Има възможност да повишат съквартиранта и съответно и да вдигнат заплатата му осезаемо и да не се налага да работя.
Любезна,направо нямам думи,дано това ви е последното боледуване,че вече се превръща в ужас без край Hug Hug
El_P бързо възстановяване!
Браво на Диманка за чудесните мерки!
Юхуу не видях клипчето,може би защото не съм от приятелите ти  Confused
Сиянка,честито наспиване,браво на Павли!
Ла Вида Лока прекрасни дечица!

# 604
  • София
Здравейте!  Hug
Честит празник на всички студенти!  TadaНа мен така и не ми легна тоя празник за толкова години в университета.  Tired

За летните колички да се изкажа – Диди е с лятна количка от 3-месечна възраст, нали ревеше до откат в другата… Та, много съм доволна, нашата е Косато, има почти легнало положение (става перфектно за спане), лека е, върви в комплект със страхотно дебело чувалче и добре замислен дъждобран, всичко на обща цена 350лв. За мен това е най-успешната покупка, ама нали знаете какъв зор ми беше преди това с разходките.

Слънчи, мерси за „успокоението”.  Mr. Green Аз не че се оплаквам толкова от диването Heart Eyes, даже ми е забавно много, нооо си е изтощително на моменти. Tired

Малвина, ами дай да те добавя!  HugКакъв ти е имейла, с който си се регистрирала (може и на лични).

Радвам се, че Диди ви е усмихнала!  Crazy

# 605
Честит празник на всички студенти!

Радвам се,че ви е харесала нашата рецепта за грис.Всъщност аз я прочетох от Ваня плевен(мисля) и я доизкосорих за да не слагам захар.
Леле това моето дете е изключително кисело днес,нито иска да спи,нито на ръце ooooh! Само реве.

# 606
  ДД!
Честит празник на тези, който го чувстват като такъв Simple Smile Ние до миналата година си го празнувахме.Повод да се видим и а разпуснем малко Simple Smile

Изчистих къщата днес и наредих коледната украса и сега ми е едно такова уютно  Heart Eyes

Рали дано ти се размине по-сериозно боледуване  Praynig Стискам палци и гостито да мине без проблем!

Далче трепеш ли бацилите ти?

Ника айде тази нощ дано ви е по-спокойна

Аман от тези болести! Да се изнасят от нашите къщи и да не се вясват повече!

Юхуу я подскажи кой е модела на твоята количка,че това Малубу имам чувството,че всеки момент ще ми се разпадне в ръцете  ooooh!

Божее,кога мина това време,та за връщане на работа се заговори  Sad Аз незнам засега как ще я караме.Ако Жоро има работа ще си я гледам Ели,ако не,незнам.Няма на кого да я оставя и ако не я приемат на ясла,не ми се мисли.

Да ви се похваля-много съм щастлива днес   bigdance2 Grinning Жоро си взе "нова" кола втора ръка и съответно аз се сдобих с "нова" кола трета ръка  Mr. Green Както казва Бобиш,мой набор е почти,но нали ще ни вози с Ели,та не се оплаквам.Остава само да се престраша да карам Дълкокоска,страшничко малко ми се вижда  Thinking

# 607
  • София
Честит празник и от мен!
Сил, честита ти кола, леко и безаварийно да си я ползваш!  Hug
Стар - 8-АМ около 150-180 мл.,
                   12-месно или зел. пюре - 190-220гр.
                   16-готова каша в бурканче или бисквити с кис. мляко и плод или попара - пак около 190 гр.
                    20-АМ
Часовете определено варират, но не се втелясвам за +- 1 час ако виждам, че е гладен или пък не дава признаци на глад, а примерно сме навън и не нося нищо.  Hug

Рали, дано не те тръшне сериозно вируса.  Hug Аз пия Парацетамол и вит. С, а гърлото пръсках с Тантум Верде, че там беше страшно вчера.
Казваш, че майчето ти е безработна, имай предвид, че някой трябва да я назначи на трудов договор към момента на прехвърляне на майчинството, това е едно от условията.  Peace
Любезна, ай стига бе душа, да се махат гадните бацили вече и да си починеш!  Praynig
Сиянче, радвам се, че нощите у вашата къща са спокойни, звучиш много ведро и позитивно!  Flutter

Да е жив и здрав мъжо ми! Дойде си от нощна и като ме видя как цъфтя, та дори връзвам - гледа малкия над 3 часа и аз си отспах.  Heart Eyes

# 608
  • offshore & overseas
ДД,

Мацки, от 2 дни се мъча да се включа в дискусиите и да изкоментирам едно-друго, но все не успявам... И като гледам, все по-рядко ще мога да съм достатъчно пространна Wink

Честит празник на празнуващите днес (и мен като Стели не можа да ме затрогне празДника)!! Най-вече на Пеперудката, Деси (СъниСкай), Ел, Дари_Гери и Бръмби!! Много успехи ви желая, момичета-кокичета!! newsm51

Ники, Никиии, мъка, мъка, мъка, това, което описваш, с врясъците и неспането, у нас е ежеминутие. Понякога си казвам, жестоко е, но добре че е ДГ, да се грижи за психическото ми равновесие! Добре че са и баща ми и майка ми, благодарение на чиято намеса все още минавам за що годе читава!

Иначе голям сеир сте гледали! Popcorn Люс и Калина отдавна са в конкуренция по отношение на играчките. Най-вече тъй като Халюша се чувства длъжна да отнема от сестра си всяка играчка, с която малката маймунка се заиграе. Просто решава и дърпа. Така дърпа и книгите, някои от които съвсем закономерно се късат, следва съвсем закономерно наруване „Люси ми скъса книгата!“ И, съвсем закономерно, никакви обяснения не помагат.

Много се умилявам напоследък, когато при изпращане за ДГ, Калината целува Люс и я нарича „думбеланка“. По-конкретно, „Ох каква си думбеланка малка, ше те изям!“ Joy

И имам една премълчана случка, когато Люс падна от стола за хранене. Тогава пък съвсем се трогнах, щото Халята захлипа „Защо не ми я пазиш, мамооо, защооо?!“ Heart Eyes

Питахте за Люс, не, не прави крачки, просто се задържа права задълго, но всъщност откак се похвалих, не го е правила. И тя се разпълзя активно и не се сеща за ходене. Проходилката също я отписа почти, то и Лъвю ѝ е понабрал на последната, щото нееднократно го „рита“ по кокалчетата. hahaha Та май ще си ходи...

Друго не се сещам, освен дето за нищо не ми стигат наличните 24 часа, най-малко време ми остава за мене си. Вчера например цяла сутрин се занимавах с глЮпости -- мазах едни снимки, част от които станаха добре (някои от вас вече са ги виждали).

Много смислен ми се видя въпроса на Пеперудката, къде е границата м/у успешното кърмене и пристрастеното кърмаче. Ще отговоря йезуитски, щот ние везните сме си печени йезуити, границата е блърната, демек, няма точна такава, тя е там, където ние я поставим, в зависимост от туй, колко и какво можем да понесем (за справка темата на Бу, до каква възраст бихте кърмили/е приемливо за вас да кърмите). В случая става въпрос за интензитета на кърменето.

More often than not, това, колко често ще суче бебето и дали ще подхожда агресивно, зависи от самите нас, НО нека не забравяме, че кърменето не е само тежест, то е и едно изключително удобство: например, аз избрах да кърмя ексклузивно голямата си дъщеря, защото нямаше по-лесен начин да я успокоявам и приспивам, нямаше по-лесен начин да ѝ осигуря нужните ѝ течности в моменти на неразположение, нямаше по-евтин вариант да задоволи млечните си потребности. Вероятно реципрочно за нея сукането също е било най-лесния вариант да се приспособи към околния свят и да започне бавно да се отделя от мама (а не обратното).

Да, тежко е, не отричам, когато става дума за средно 10 кърмения на ден, при кърмаче над годинката. Особено такова, което вече се самообслужва. Embarassed Затова съм решила този път да не допускам агресивното поведение, доколкото зависи от мен. Но и Люсил позволява по-различно отношение, защото не е толкова вманиачена.

Освен всичко гореизброено, го има и туй, което майките с по две и повече деца (визирам Никича, Шамана и Слънчи), тъй мъдро отбелязват, щом имаме деца на тази възраст, значи сме приели, или поне се очаква да сме, и е по-добре за нас ако сме, това, че тази възраст има към нас определени изисквания, повече внимание, повече търпение, повече... зор. Mr. Green

В тази връзка, щях да пиша за нощното кърмене, но все не стигам дотам, затуй ще се спра само на двете ключови думи: удобство за майка и бебе и приемане от страна на майката и близкото обкръжение. Нощното кърмене е голямо удобство, защото в повечето случаи то улеснява плавния преход от будене към повторно потъване в сън, и така по 100 пъти на нощ. Joy На практика майката и бебето, особено майката, може въобще да не се разбуждат, камо ли пък да стават, просто мама подава цица, бебчо зацепва и двойката отново се пренася в царството на сънищата. bowuu

(Знаете, че на този етап от развитието си, повечето бебета обикновено не се събуждат от глад, а поради 1001 други причини, в повечето случаи неизвестни, или поне несигурни. Част от проблемите могат да се решат с биберон, но друга част -- не, особено за бебета, които не познават тази джаджа.)

Но да преминем към втората ключова дума: приемане. Важно е дали можем да приемем, че бебето ще спи при нас, за да ни е по-удобно, ако успеем и това не ни тормози, битката е поне наполовина спечелена. Ако не успеем и бебето е достатъчно голямо, вероятно иде ред на т.нар. нощно отбиване (бебетата рядко се отбиват сами преди средата на третата година). Нощното отбиване е сложно, защото изисква помощта на бащата, а бащите невинаги се отзовават, колкото и да им е мило семейното ложе (да бъдем реалистКи). Лъвю например изобщо не беше разбрал, че Калина се буди многократно през нощта. Следователно не би се ангажирал да я дундурка, докато тя се скъсва от рев, след като аз мога просто да ѝ подам цица... Та така...

Ще опитам в близко време да преведа статията за нощното отбиване на докторите Сиърс, която се надявам да бъде полезна на всички кърмачки.

По въпроса за детскоградинските вируси, аз имам една нестандартна теория, която няма да споделям, не и пряко.  CrazyСамо ще кажа, че аз пък се старая децата ми да са в контакт с вирусоносители, или поне не се старая да предотвратявам такъв. Че нали имунитетът се изгражда именно в борбата с „вредителите“? There's always two sides to a story. От една страна са вирусите, от друга -- нашите деца и техния имунитет. Има я и тази истина, че бебетата нямат още изграден такъв, обаче пак стигаме до извода, че трябва да го изградят. Как става това? Чрез боледуване, за жалост. Навремето с Калина се потресох от една докторска статистика, че децата м/у 1 и 2 години боледуват средно 10 пъти годишно, както и че това е необходимост. Сега разбирам много точно за какво иде реч.

Много майки се хвалят, че децата им, под 2 г., не са боледували. Ами че как ще боледуват, като са били гледани „под стъкло“. В момента, в който го пуснеш на ДГ, тогава става ясно за кво иде реч. Халята ми се разболя и стигна до болница още преди да помирише детско заведение. При това, единственото място с повече деца, което беше посещавала, беше детският клуб Мики Маус, година по-рано.

И тъй, онези, чиито бебета са изложени на вируси от ДГ характер понастоящем, съвсем закономерно (писна ми от тази дума) могат да очакват, че същите тези бебета по-късно ще бъдат много по-устойчиви. Дай, Боже! Също така, не смятам за разумно да се бориш с родителите на вирусоносители. Все пак, светът е това, което е, България е това, което е, ДГ са това, което са, и ние нямаме властта да променим всичко, което не ни харесва (тук бих казала, „за жалост“, тъй като и аз съм от онези, дето все им се иска да държат контролния пакет от акции). Остава просто да се адаптираме. Ето един-два пресни примера, дават кроасани с шоколад, взимаме детето по-рано... Идва вирус, спираме го от ДГ, освен ако не сме привърженици на горната теория.

Никич, медолечението май наистина има ефект, за онези, които могат да понесат лъжичка мед на гладно, де. Naughty Давам на Халюша от известно време, но не всяка сутрин и като че ли започваме да берем първите плодове...

Ох, толкова е сложно!! ooooh!

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 13:09 от Мяуче

# 609
  • offshore & overseas
Няколко коментара в отделен постинг:

Никич, тантум вердето и аз съм го признала, и за гърло, и за афти. За пръв път се запознах с него, когато на Калина ѝ нацъфтя устата, след болничното лечение. Ако някоя вечер седнеш на водка, свирни да си другаруваме виртуално поне -- аз ще съм на вино. Joy

Рали, разбирам какво ти е. Мисля, че тормозът идва от там, че тия хора никак не те изпълват с радост и не копнееш да присъстваш на семейните им сбирки. Дано останалите ти притеснения се окажат безплодни! А не можеш ли да се „разболееш“ по-сериозно и да се извините с туй, че не ти е никак добре. Mr. Green Mr. Green

Слънчи, аз също ти благодаря за „успокоението“! А ти ми звучиш доста ведро. Hug

# 610
  • София
Мяу, кефиш мъ!   bouquet
Въпреки, че имаме коренно различно виждане по повод вирусите и имунитета.  Laughing
Иначе и у нас напоследък забелязвам, че всичко, с което си играе Максим бива издърпвано веднагически от ръцете му. Обаче веднага му се подава нещо друго, та има мир, големия се е изхитрил, та да не ги насмитам.  Wink
Абе ти отдавна чакаше снахата да падне от стола, ама ш видите вий.... Mr. Green Аз не ползвам табличката, и затова винаги го връзвам с коланите, ама да видим кога ще се изтресе и нашия, че неще да стои вързан там.
Водка има, сок портокал няма. Пък и веднъж съм смесвала лекарства с алкохол, ми не си е работа това, щех да предам Богу дух на другия ден, та затова не посмях.

Максо има зъб!  newsm47
За протокола - 10 месеца без един ден, доживех!  hahaha

# 611
Здравейте!  Flutter
Чак сега успях да седна да се доизпия кафето и да ви видя какви ги нищите... Crazy Пюрета, кисели, пранета, готвене, зарината мивка от чинии, и т.н., т.н...... Crazy
Добре, че Инката спи по 2-3 часа, че да сколасам с всичко това плюс форОм  Mr. Green

Честит празник на всички, празнуващи днес!  Hug

Любезна, мила, много ти се събра с тия болести вече!  Tired Хайде, дано, задаващия се студ изтрепе тия бацили вече, че аман...  Praynig Hug

Рали, и аз го имах оня ден същия случай! Моя много добра приятелка, детето й е, колкото Преско, много се разбират и много хубаво си играят. Като е лошо времето ги събираме или в тях, или в нас да играят. Този уикенд бяха в нас... Момиченцето кихащо, със запушен нос, леко покашлящо, абе видимо, започващо разболяване.  Tired По едно време ми каза, че го болят очичките, е... казах й като дойде да я вземе, въпреки, че ми беше неудобно...  Tired За мое щастие, и двамата ми хубостници за сега са добре - пу-пу, да чукам някъде...  Praynig

Питам ви за играта на Памперс, защото много ме изнервиха тия печати и глупости, дето са ги измислили.  Close Казвала съм ви, че събирам мечетата, от както се е родила Ина, а и съм питала техни представители дали ще има игра, да продължавам ли да ги събирам... "Ми събирайте ги, да, ще има игра!" И сега какво, ... не важали тия мечета, дето съм ги събирала!!!  Close Само в момента на покупката, и то от малки магазини, дето цената им силно завишена, бият прословутите печати. #Cussing out Големите хипермаркети не участват в промоцията!  Close Май ще ме загубят като клиент...

Оф, я да ви се похваля с нещо хубаво, мАни ги тия от Памперс... Crossing Arms
Оплетох на Ина Шал!  bowuu
Сега плета и за мен... При първа възможност ще го видите...   Flutter
А Преско и татко му снощи украсиха елхата, днес ще доукрасяват амартамента, та вече има леко коледно настроение в нас! Ина обаче не я отчита много елхата с мигащите лампички...

А за придобивката ни МОЛ, на съм ходила, но четох из разни русенски сайтове, че много зле била работата там. Като знам в другите два по- малките, колко е плачевно положението, представям си в тоя огромния за какво иде реч!  ooooh! А ще откриват и още два - много големи!  Crazy

Тъй... Ина се събуди, отивам да я храня и да излизаме. Днес е слънчево! Hug

# 612
Здравейте мацки!

От сутринта се каня да пиша и все не успявам...

Никич, Любезна, сори за ужасната нощ дет сте изкарали...Подчертавам изкарали, щото можехте и да сА Фърлите  Mr. Green ... Дано да ви е последна такава!

Мяуче, снЕмките са много интересни, определено си падам по твоите деца  Wink!
Тук е мястото да споделя, че подкрепях твоята теория до момента, в който Константин не тръгна на ДГ  Mr. Green ... Той беше от онези деца, които не бяха боледували (почти) до 3 годишна възраст. Интересното е, че тогава не се шашках ни от хрема, ни от кашлица, нищо и той е билл по всякакви м еста, където е имало повече от 10 деца на едно място, закрито и открито... Започнах да се страхувам, когато на около 4 годишна възраст ми спретваше по 5-6 бронхита от септември до май  Mr. Green ...
Та сега Деа е подложена на училищни вируси, а притесненията ми са кой, аджеба, ще я гледа, когато е болна и как да избегна скандала с Ицо, че съм все пак не лоша майка, въпреки, че няма да си взема болничен в 90% от случаите  Mr. Green ?
Та, идеята ми е, че е абсолютно логично, че хлапетата си създават имунитет, именно като се срещат с гадните бацили... Хубаво е, ако няма усложнения, тъпото е, ако му се отърве края...

Както и да е, Дзвери се събуди, после ще си довърша мисълта, ако все още я има в тъпата ми тиква  Mr. Green.

# 613
  • София
Пина, играта е направена да подпомогне малките магазинчета да не губят клиенти спрямо хипер-маркетите, и ние като лоялни клиенти сме прецакани в случая. Аз няма да купувам памперси на безумни цени от малко магазинче, само за да участвам в играта. Мразя да плащам за нещо скъпо, като го имам на две крачки по-евтино.  Mr. Green
Играчките иначе си заслужават и то много. Имаме жирафа, патето, онези свирещите, още от Борис като беше бебе, ми не са мръднали и са здрави. Сега ми се щеше уолкъра, но ако трябва да събирам печати честно, това ще ми отнеме към 6 месеца, а дотогава нашя ще ходи и още как. Уолкър си имаме друг така или иначе.

Мяу, това племенницата ти ли е? Ей, семката ви е хубава начи!  Hug

# 614
  • Бургас
Ника,честит зъб на Макс.  Hug

По цяла ампула ли давате Витамин Ц на бебоците?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт