114, за да не е фатална предколедна среща в Италия

• 34 738
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
ето го и с музикално оформление  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=mENsg0PWzWM

# 16
Четейки тази сутрин за коледните пости в Бг.,искам да ви питам,вие чували ли сте за някакви пости в Италия? И изобщо, как се превежда пости на итал.?
Вчера ,на басейна една кубинка ме попита дали постя ..!!! Аз даже отначалото не схванах за какво става дума,ама тя ми разясни,че някаква др.позната на нея бьлгарка по това време не яла разни неща -м/у другото и кубинката беше невярваща.

# 17
ffr ,аз със нашата хазяйка  съм говорила за това и тя ми е казвала ,че едно време е имало,сега не.сега май и те в петък ядът риба .Забравих как я каза думата за постене newsm78.

# 18
И изобщо, как се превежда пости на итал.?
Quaresima.

Но сега прочетох в Уики, че куарезима било само великденския пост. За коледния не знам как се нарича.
И аз като теб никога не съм чувала някой от познатите ми тук да пости.

# 19
цък:)

по повод ЛИДл не виждам кой знае каква драма, при всяко отваряне има навалици и идиотщини. ние веднъж се излъгахме да отидем на откриване на един търговски център, беше някакъв ад. чак е гнусно. а тези разпродажби, които правят  щатите ( това не знам дали е истина де) за булчински рокли, отварят и който стигне първи. или купищата народ опашки пред магазини в деня в който започват намаленията... всеки гледа да мине тънко, тва е. А има и хора,на които им харесват такива събития.
съгласна съм за рекламната кампания, просто е малоумно вече.
ааа, чакайте да ви покажа една снима по поводa ...  http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1154.snc4/149641_1732358512589_1347324479_1854668_4690119_n.jpg много е гадно, снимката се казва "Паркинсон и Алцхаймер в ЛИДЛ".

# 20
И какво е искал да каже авторът?! Confused

# 21
той знае:)
Но ЛИДЛ е вдъхновил и поетите
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fblog.bozho.net%2F%3 … 3D311&h=b0594
/аз сега разбрах, че става в-с за 14 магазина, не за един/

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 14:12 от 10 c's

# 22
И в моя роден град отвориха ,сега говорих и с баща ми ,той не смята скоро да ходи да се бута там с народа.То било някъкъв ужас от съседни градове имало хора ooooh!

# 23
Браво за новата ни 114 празнична тема !! Hug Wink
За Лидл и изтерясването на хората не искам да коментирам също.
В Кауфланд днес ходих за италианските пакетирани салати и беше ужас .
Пълно с народ , понеже на всички им се прияли днес банани , лимони и моркови. Mr. Green
Не за друго , ами просто са на оферта.
Такова грабене не помня от 90 те.

# 24
  • ...до морето..
.Забравих как я каза думата за постене newsm78.

Постене е digiuno, Quaresima е Великденски пост.

# 25
  • в едно миланско село

всъЩност има т. нар. Аввенто, от 15 ноември, до 24 декември, но не познавам хора, които го пазят.
Днес съм си дала т.нар., форумски ден, по слу4ай който, из4етох и предиШната тема  Laughing
няма да мога се изкажа оба4е, толкова съм аут, 4е не намирам клавиШите даже  Embarassed
поздрави на вси4ки, дали не трябваШе да се представя отново?  newsm78 #Crazy Mr. Green

# 26
Толкова пък изкуфели не сме. Laughing

# 27

Според мен digiuno е глад -  не е точен превод. Под постене аз разбирам неядене май на месо Rolling Eyes
Пък не става да се преведе като диета...
Странна тази работа с неспазването на тези пости ,от така религиозните италианки .. Mr. Green Mr. Green

Фейам,комшийке,добре появила се отново Hug Преди няколко теми те издирвах,щото ти дължа кори  Mr. Green.

# 28
Странна тази работа с неспазването на тези пости ,от така религиозните италианки .. Mr. Green Mr. Green
На мен пък не ми е странно. Сигурно постите им пречат на готвенето.

# 29
  • в едно миланско село
Толкова пък изкуфели не сме. Laughing

знае ли 4овек?  Joy

Според мен digiuno е глад -  не е точен превод. Под постене аз разбирам неядене май на месо Rolling Eyes
Пък не става да се преведе като диета...

Фейам,комшийке,добре появила се отново Hug Преди няколко теми те издирвах,щото ти дължа кори  Mr. Green.

"Il digiuno può essere completo o parziale, per un determinato periodo di tempo o ad intermittenza"

не разбирам от религиозни порядки... но явно имаме разминаване в семантиката  Rolling Eyes

ниЩо не ми дължиШ, моля, Ще ми мухлясат корите във фридзера от мързел  Confused
(но един аперитив, за да се реШи кой какво на кого и заЩо, няма да откажа  Laughing)

Общи условия

Активация на акаунт