Орхидея - тема 5

• 105 738
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Gone with the wind
Аз съм си купувала фалчета и от цветарския в подлеза а Плиска. Цената е около 25 лв, но растенията са в добро състояние, доста големи и с по 2 цветеноса. Днес имаха и цибидиуми по 26-27 лв. - страхотни  Crazy И едно от тези петнистите фалчета - като първото на Лаленцето от Люлинската борса.
ОБАЧЕ - магазинчето в подлеза, а не това, което е до подлеза от страната на кино Изток - там съм се заглеждала няколко пъти по цветята и винаги са били в окаяно състояние.

# 181
В момента има фалчета по 15,00 лв. в Баумакс София. Аз бях там в събота изглеждаха много добре и имаше разнообразие от цветове. Както винаги се облизвах докато ги обикалях, но предвидливо бях тръгнала от нас без парички. Там има орхидеи и за 30 и за 40 лв, но ми се струва прекалена цената. Какви хубави пафчета имаше  Rolling Eyes?
Кучо като пусна инфото за борсата в Люлин и естествено отидох. Купих си три, но нямам време да снимам ( последните купени от мен обещавам, тъй като трябва да хвърлям, за да взема нова).
benedenia при мене също окапват пъпки, но установих,че при мен е от сухия въздух в помещението. На парно сме и като не ги поливам редовно и хоп почват да засушават пъпки.

# 182
Момичета здравейте – първо малко снимки и новини от моите хубавици.
Това е линка към библиотеката :
Моят албум в Webshots.com

Tова е орхидеята която се похвалих че има три цветоноса. Тук съм постнала първата и последната снимка от албума но между тях има още няколко на които ако ви е любопитно  можете да видите как споследователно се отварят цветовете.

Това е виненото ми фалче - първият цъфтеж за тази година. Отново между двете сники има хронология на цъфтежа.

Може и да ви е доскучала защото винаги изглежда еднакво като цъфти но тоа е великолепната ми Лудизия – третa година подред ми цъфти ...

Няколко от цветоносите , оито ще цъфнат всеки момент.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 16:45 от _re_ge

# 183
  • София
Реге, страхотни са всичките!
За бялата страшно ти завиждам! Моята е същата като разцветка и силно се надявам да я видя пак цъфнала някой близък ден Simple Smile С какво ториш?

# 184
Titina здравей и от мен. С този Амур полуприкрит с орхидея направо разби представите ми за идеална баня. Аз уж си падам по урбанистичните изчистени и малко ъгловати линии,  обаче този „романтичен стил”- много ми допадна .

Ку4о защото и aз имам такива цветоноси - дето нищо не пускат с месеци - реших да режа до дъно дори и да не съхне цветоноса.

Бенедения – приятелката ти отглежда орхидеята си по „другия” начин. Това доста често го обсъждаме. Има привъреници на идеята че цветето трябва да си мокри краката. Аз виждам доста здрава мисъл в този начин на отглеждане но на мен лично не ми се нрави и не ми е удобен. На тази ми приятлека орхидеята също цъфти. Имам обаче една друга дружка която тези дни ми се оплака че  пъпките окапват точно преди да се разтворят и не мога да разбера защо. Дали не преполивате ? ти в какъв режим поливаш ? Има ли някой някаква идея, дали в флауърснет.инфо има информация ЗАЩО се случва това.

Танче честит цъфтеж рекола 2011!!!

benedenia при мене също окапват пъпки, но установих,че при мен е от сухия въздух в помещението. На парно сме и като не ги поливам редовно и хоп почват да засушават пъпки.

Дани ние също сме на парно но аз не пръскам никога и поливам на месец веднъж през зимата- дали твоите не стоят близко до радиаторите ? моите са на метър от отоплителния уред.

Вие момичета така и не обърнахме вниание на запитването ми за орхидеите Роял фемили.

Сега малко предистория. Преди половин година мъжът ми ми подари орхидея на етикета на която пишеш Роял фемили орчид. Беше бяла а по листата сякаш някой беше рисувал с акварел. Но прецъфтя. Направи ми впечатление че на цветоноса има отвор с яркочервен цвят и оставам  с впечатление  че от там с някакъв накрайник се вкарва оцветител в цветоноса – моят конкретно червен но имаше и сини, зелени, оранжеви електрикови и др.  Тази орхидея отново пуска цветонос и ми е ясно че ще е бяла на цвят. Искам обаче да експериментирам и да вкарам малко боя в цветоноса. Търсих информация за роал Фемили в интернет- има само снимки и нищо за технологията. Според вас боята дали е хранителна боя или някакъв друг вид. Отвора си е бая големичък ( фи около 3-4 мм ) във вид на конус, все едно е вкарвано с накрайник, тип молив но без да се пробие изцяло цветоноса. Не знам дали боята се вкарва на партиди , как се затапва че да не изтече – едни ей такива върпоси ме мъчат защото искам да експериментирам. Сега дайде някакви предположения и предложения- защото в обсъждането  се ражда истината.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 17:05 от _re_ge

# 185
  • Варна
Реге,
за първи път чувам за подобно оцветяване, в гугъл също не намирам абсолютно нищо. Може ли снимка на тази орхидея?

# 186
Месечинке- аз моята не съм я снимала ( жалко за което ) , но ето намерих в интернет снимка на синята. Етикета ми е същия като на снимката . Оцветяването на цветовете ми беше доста по оскъдно от това синьото на снимката  - тук е прекалено много- явно са прекалили с боята. На моята листата на цветя бяха все едно някой е капнал червена боя по мокър бял лист и тя се е разтекла неправилно , или примерно като червен дим на леки кълбета върху листенцата на цвета ...

http://www.flickr.com/photos/90985255@N00/5148151856/

# 187
  • Варна
Вчера в магазина в Кауфланд до мола видях много красиви лилави фалчета, прошарени с бяло, но шарките бяха по-скоро на черти, пак размазани като правени с акварелни бои. Дали са били същия тип? Сториха ми се прекалено красиви, за да са истински Simple Smile
Но как се прави подобно оцветяване нямам никаква идея. Може би във flowersnet някой ще може да помогне.

# 188
Вчера в магазина в Кауфланд до мола видях много красиви лилави фалчета, прошарени с бяло, но шарките бяха по-скоро на черти, пак размазани като правени с акварелни бои. Дали са били същия тип? Сториха ми се прекалено красиви, за да са истински Simple Smile
Но как се прави подобно оцветяване нямам никаква идея. Може би във flowersnet някой ще може да помогне.

знам за кои говориш месечинке - те се водят шарки Арлекин и аз имам такива две фалчета , петната са овални, аз им казвам - кравички а тук в Роял фемили цвета е все едно прожекция върху листото на цветен дим като на кълбета , размазано ...

# 189
  • Gone with the wind
( последните купени от мен обещавам, тъй като трябва да хвърлям, за да взема нова).

Винаги има място за още  Mr. Green
Аз тази година реших да си правя разсад за терасата. Сях циганета, петунии, мумилис и тунбергия. И последва въпросът какво да правя с разсада. Накрая реших - изнесох единия цветарник и на негово място сложих балконската маса - съба цветята от цветарника, посева и даже ми остана място да сместя още 2-3 саксии  Mr. Green
Няма да разказвам как реагира миУото като видя преустройството - на косъм съм да ходя на балкона  Laughing

Реге - идея си нямам за въпросa ти. Уж рових във flowersnet и нищо не намерих. Довечера ще поровя и в hobbycafe

# 190
  • София
Dani, моите пъпки окапват без да е сух въздуха, не сме на парно. И другото, което ме шашна - как може една орхидея да ти я подарят цъфнала в розово, а сега да цъфне в жълто...Никой не каза нищо по въпроса и аз съм в шах  Simple Smile

# 191
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
реге, тук пише, че отрязан цвят се оцветява с боя за храна. за жива орхидея нищо не намерих  Confused

# 192
  • Монреал
Преди време ви казах, че на дендрито от Кауфланд му излизат два цветоноса, да, ама единия не расте, и имам още един от основата на булбата. Възможно ли е и от там да излиза цветонос?  Rolling Eyes
Писах и в другия форум, но докато чакам отговор, реших да споделя и с вас.
[/quote]

# 193
Titina здравей и от мен. С този Амур полуприкрит с орхидея направо разби представите ми за идеална баня.

Този Амур, е всъщност част от шадравана - Пикаещото момченце ( мъжа ми си го избра за коледен подарък, но още не сме го монтирали в атриума).

А ето и двете ми нови красавици:

и

# 194
Здравейте! Възхитих се на снимките на орхидеите ви - невероятни са! Аз бих искала да ви попитам за моя фаленопсис - след като прецъфтя, цветоносът му започна да  съхне от върха надолу. Дотук ок, четох, че често се случва. Но ... пожълтяха и паднаха 2 листа, сега гледам, на 3то върха пожълтява. Корените изглеждат наред, поне доколкото мога да преценя. Моля ако някой се сеща причина, да пише. Много искам да ми оцелее горкичката.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт