Орхидея - тема 5

• 105 308
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
ku4o, много неприятна история  Sad. Дано се пребориш и поне да ти се извинят. Два пъти са искали да си отварям чантата без причина в различни магазини и ме загубиха като клиент. Дори не са били нагли или груби, а просто не ми е приятно да надничат в личното ми пространство. Представям  си какво ти е.  Hug

И да кажа на тези с малкото цветоноси - от рЪнЪтЪ е, по-точно от липсата на такава  Mr. Green. Преди време споделих, че явно торенето у нас е малко и вече има резултат. Почти всеки ден откриваме по някой цветонос  Laughing. Иначе имам цъфнали от онези, които ме изнервиха от чакане  Laughing. Ще ви ги покажа по-късно.

# 421
  • Монреал
кучо,  Hug

Кажете, мога ли да изнеса 3-те ми фаленопсиса на остъклена южна тераса на сянка. Дневната темп. е 18-23 /зависи дали пече/, а нощем става към 12-15 макс.?

# 422
Кучо,много е неприятна случката. Мисля,че добре си постъпила като си подала жалба. Не трябва да си мълчи ме и спотайваме, когато ни се погазват правата. Иска ми се този неприятен тип хора (охранителката визирам) да са единици и обществото ни да съумее да им покаже,че не това е начина на поведение . Много пъти ми се е случвало, след като сте споделили ,че ще има зареждане с орхидеи, да вляза в магазина , да разгледам и да си изляза.
Момичета имам цъфнали доста фалчета, но все не успявам да ги фотна.
Някой беше споделил и напълно подкрепям това, че не във всеки дом виреят различни видове орхидеи. Фалчетата ми са добре, но да не ви разказвам за дендитата, пълен провал от моя страна.

# 423
Кучо, поздравления, че си търсиш правата до край. Ние българите се държим винаги като насметени и рядко довеждаме нещата до край, защото предварително си мислим, че нищо няма да се случи, а и често става точно така. Но понякога си струва човек да потроши малко нерви в името на едно цивилизовано гражданско общество.

# 424
  Здравейте , аз имам нова придобивка ... фалче , днес ми го подариха
  , някой друг се е хванал на заден план  Joy  hahaha , много е красива , с много едър цвят ... това което малко ме тревожи е ето това http://media.snimka.bg/8323/022901376.jpg?r=0 надявам се да е просто преполята , дайте съвет , какво да я правя.

# 425
  • Варна
Ау, много е красива Heart Eyes Както и собственика на светещите точки Hug
Това, което се вижда през саксията някакви белезникави петънца ли са, или отблясък? Трудно ми е да преценя какво е, дали самите кори са побелели, или има нещо друго newsm78

# 426
Ау, много е красива Heart Eyes Както и собственика на светещите точки Hug
Това, което се вижда през саксията някакви белезникави петънца ли са, или отблясък? Трудно ми е да преценя какво е, дали самите кори са побелели, или има нещо друго newsm78
Ами , аз снощи не издържах и си пъхнах пръста и обрах това което беше по стената на саксията най отгоре ... не е нещо като яйца на гадини , по скоро като мухъл  Confused

# 427
  • Варна
Привет и от мене!Сега,когато се връщам назад в темата откривам,че преди около месец съм имала 1 камбрия и 1 фалче,а вече се радвам на още 2 фалчета и 1 лудизия.Явно си е много заразно.... Rolling Eyes...Проблема ми е в последното,което получих като подарък-има малко мухъл по стените на саксията.Трябва ли да правя нещо конкретно или просто е преполята и той сам ще си изчезне?

# 428
  • Benelux / Varna
mmmshushy80, много е красива новата ти придобивка:) И оня сладур на заден план:)

# 429
  • София
canella, мухъл ли е или нещо като позеленяване, като мъх? Ако е позеленяло с малко засушаване и без пряка слънчева светлина(все още слънцето е ниско и стига до доста далечни краища на стаята) ще се оправи само, а и не е толкова страшно. Ако обаче е мухъл, миришещ - сменяй корите или поне пръскай с препарат за болести и плесени.

mmmshushy80, много е красива!  Heart Eyes  Да не те плаша, но когато се завъдиха памуклийките в новата орхидея имаше подобно бяло нещо по някои от корите. Огледай за влакънца в гънките или отзад в основата на цветовете. Сладура не мога да го видя хубаво - малко кученце ли е или коте?  Grinning  Но очите са му хубави...  hahaha Нямаш нужда от нощно осветление  hahaha

# 430
  • Варна
На пинчерче ми прилича на мен Grinning

# 431
http://media.snimka.bg/7594/021443947.jpg?r=0   Flutter ето го въпросния холиган , мини пинчер Роналд Рейгън се казва  Simple Smile ... аз добре я огледах няма нищо по листата , за сега е под карантина в кухнята далеч от другите , ще я наблюдавам събота и неделя и няма да поливам , за да видя дали няма да се свие това .
 Опп сега поразгледах и те тея гадини ходят по всички цветя ... значи трябва да я преместя и от там ... лошоо  Confused

# 432
  • Варна
По-скоро позеленяване като мухъл,което не мирише....Освен това беше и доста преполята.Благодаря за отговора,Таня67!  bouquet

# 433
  • Монреал
Ще изчакам с изкарването на терасата, днес е 14 градуса и е студено, може би чак съм средата на април.

Аз пък в едната саксия имам гъби  Laughing, които като полея порастват, а после докато стане време за следващото поливане вече са свити. Четох, че не били притеснителни.

# 434
Днес си изкарах орхидеите навън (температурата тук е към 30С). Да видим дали ще оцелеят

Общи условия

Активация на акаунт