Декупаж_39 Коледна

• 62 435
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
                       Елинче,точно там съм я виждала  Laughing ама ЕГН-то ми изигра номер  Mr. Green та не включих веднага и все в спомените ми се мотаеше нещо ветрилообразно,а то чинията е такава-релефна. Laughing
                       Може и да не пишат в темата най-първите декупажисти на Бг,ама има доста по-интересни идеи и разнообразие ,за изпълнението - не искам да коментирам защото си е перфектно.Докато в цитирания пост ,в галерията ми се виждат достичка еднотипни работички ,правени явно за продажба , а не за удоволствие. Peace
                       Сега се замислих  newsm78 / лелеееее вече взех и да мисля  Mr. Green/ дали ,ако получа цена /като споменатите/ ще изпитам по-голямо удоволствие от работата си отколкото когато някой от приятелите ми хареса подарена моя работа ? newsm78
                       Ето сега ме човърка от един месец ....какво да направя на моя много добра приятелка,която става на 60 год  в началото на февруари.Не съм правила подобно нещо и главата ми е .... празна / не,че е била пълна преди това  Wink/.Давайте идеи - за предмета и за декупажа!

# 496
Здравейте момичета, в първия момент като прочетох статията ми стана много криво...после прочетох поста на Антом и яда ми мина....и накрая се усетих, че аз току-що завърших една много кичозна бутилка - хем с бинтове, хем "вапцана" със златно... Joy Joy Joy
Елина, червената чиния на "декупаторката" Буба изумително прилича на твоята....защо ли?
Както и да е...не им обръщайте внимание на такива "специалисти", те не го заслужават!!!

http://didilefterova.snimka.bg/arts/dekupaj-3.523214.21972231

# 497
Антомче, ама как само я сложи на място тази велика "най- добра декупажистка".Преди време имаше с нея едно предаване в сутрешният блок по БТВ .Накъде в началото на ноември беше.Всъшност тя е собственичка на рекламна агенция и съчетава и декупажа в рекламата.Лошо няма.Само че аз лично изобщо не съм възхитена от от неиният "първокласен " декупаж.Тези мотиви поставени като кръпки и монотонният фон , без никаква фантазия , нюансиране , прилагане на различни техники , освен еднофазното кракле което тя използва в изобилие.Малко ми стои скучноватичко.Но за сметка на това ценита са доста впечатляващи.И като дава акъл на другите че декупажа е хоби а не занаят и професия , тя защо го е превърнала в такова. newsm78
Диди Димитрова-бутилката си е върха.Само че тя като не може да ги прави , няма какво друго да каже освен че са кич.Май наистина трябва да не се обръща внимание на такива самозвани "най-добрата"
Аз в този форум виждам декупирани предмети който са с пъти по оригинални и изпипани от нейните.

# 498
Дида Димитрова, релефът, т.е. бинтът Wink е чудесен и златното е точно на мястото си / Умирам за златничко Mr. Green/.
Дидия, можеш да направиш пано, чиния или бутилка с ваша обща снимка, щом ти е приятелка newsm78

Поправих се, че нещо се бях отнесла и вместо Дида Димитрова, съм написала Геновева. Извинете ме, момичета!

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 09:05 от ellinna

# 499
Joy Момичета, явно ще живея дълго,/както е казала Елинчето/ защото си умрях от смях като прочетох статията!  Joy
Ето едно кичозно пано,/ тургах малко сребро на рамката/ което вече подарих на приятелка.
http://esteia.snimka.bg/hobby/hobby.516457.21972826
Ама и тя се оказа една кичоманка като мен, радостта в очите и кичозно грееше , и  това си  беше достатъчно за да  стопли кичозната ми душа. Grinning
dida_dimitrova- Само така , хубава бутилка!  bouquet

# 500
  • пловдив
Специален подарък за "... най-добрата в България"
Човек има право да гледа отвисоко на някого само когато му помага да се изправи.
Габриел Гарсия Маркес
имам си няколко любими мисли, тази ми е една от най  Wink
аз помагам безплатно, в нашата тема винаги сме отворени да научим нещо ново и по добро и ако някога реши да намине - помощ не отказваме - особенно когато е приятелска  Peace

Здравейте отново брилянтни ваятелки на златен кич  lovekiss Kissing Heart lovekiss
Наминавам набързо след работа, да Са завърШа, че одеве ми се наложи да поработя за Ляба  Mr. Green

MIM AR
нежна кутийка за четчици  Peace
dida_dimitrova добре се е получило набирането, харесва ми и избора ти на тъмен фон за да изпъкне мотива, златното на гънките / Mr. Green / си е супер, но се надявам, че тапата няма да остане в този вид  Thinking Можеш да напоиш канап с С200 / Wink / да го усучиш на видимата част и евентоално да му "турнеш" златно , е ако се смилиш може и с цвят от мотива, например синьо като небето  Laughing
Sineva цял ден слагам табели покрай наредбата за пушене и ти сега какво  Rolling Eyes загадачна дама е навирила цигара на обществено място, че и със сребърна рамка.... тУри поне табела, че е в обособена за пушене зала  Joy  Паното е страхотно   thumbsup
ellinna и аз търсих из нашите галерийки, но нали съм склере и времето ме притискаше...  Embarassed вярно, че беше твоята чинийка  Peace
Didia правих бутилка за 50 годишнина, нали се събират приятели, пийват си, казват си наздраве... и чиния няма да е лошо, но бутилката някак ми е по атрактивна. Ще потърся стихчето което бях измислила и ще ти го пусна, ако ти хареса да го ползваш /само да го открия  Rolling Eyes

# 501
Здрасти на всички Simple Smile
не мога и аз да не се включа за " най-добрата в България" Simple Smile
за този сайт знам отдавна, и във Фейсбука го видях...не съм съгласна, с Антомче, че авторката прави красиви неща, изобщо не ми допадат
такова изобщо не мога да го приема като декупаж
http://www.decoupage-bg.com/index.php?src=gallery&decoupage=233
http://www.decoupage-bg.com/index.php?src=gallery&decoupage=266
http://www.decoupage-bg.com/index.php?src=gallery&decoupage=240
http://www.decoupage-bg.com/index.php?src=gallery&decoupage=240

и много ми интересно, когато кореспондент подготвял материал за статия, никъде ли не се е поровил да си събере повечко материал за декупаж в България? само това ли намерил и го дал за най-добро? или това е просто, как се казват, ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ?
ами тогава, моето предложение....защо да не напишем и ние за нашето разбиране за декупаж? да не покажем нашите творби- "кичозни" и " натургани" със злато? в крайна сметка, ако трябва да платим за такъв репортаж, можем да съберем парички заедно....
от едно нещо съм възмутена най-много...човекът, които не е чул за "декупаж", като ще види такива "творби", просто няма как да се заинтересува от това, това е моето мнение Simple Smile
не искам да засегна някой, просто не мога да не изкажа своето мнение...В България има прекрасни декупажисти, обаче това не е тя...

# 502
Девойки мили, денят ми започна чудесно,след като прочетох вашите страхотни коментари,особенно Антомчето е изразила много точно мнението на всички
И аз подкрепям Дадуска  че е необходимо да им отворим очите на тези оценители за НАЙ ДОБРАТА
Но аз съм възмутена от наглостта и и самодоволството ,защото тя е наясно, че съществува нашия форум ,а не каза и думичка

# 503
Момичета......здравейте...АЗ мога да ви кажа много неща,за тази тема която дискутирате в момента...но се въздържах..заради всички нас..защото ние сме <<НАС,,/само едно нещо ще ви напиша ......на един от моите шефове..приятелката му е..репортер в един вестник..от 1 месец ми се обажда мимичето и казва:РОСИ нека да напишем няколко редчета във вестника...за вас....за тази красота която създавате....,,Момичета отказвах,притеснявах се,не за нещо друго ами,защото си мислих ,че не АЗ,все още мога да правя реклама ...а вие...НО СЕГА ВИ ОБЕЩАВАМ...ЧЕ....още днес,още сега ще и звънна и ще седнем ..и ще кажа,че Декупажа...е Любов,хоби.фантазия,усещане и душата на един творец..дори и ПИКАСО...и РЕМБРАНД..са рисували не това което...някой казва..а това което...е било в душата им...А ТУК В ТОЗИ ФОРУМ ,В НАШИЯ ФОРУМ Е ДУШАТА...НА ДЕКУПАЖА...А НЕ....НЯКОЙ ДА..КАЗВА ..КОЕ ..НА КАКВО ДА СЕ СЛАГА...А ТОВА ЗА ,,УВИТИТЕ БУТИЛКИ,,БЕШЕ В МОЯТА ГРАДИНКА...зНАМ,ЧЕ ВСИЧКИ СТЕ С МЕН.......
Човек има право да гледа отвисоко на някого само когато му помага да се изправи.
Габриел Гарсия Маркес     АНТОМЧЕ-миличка..--мога ли да използвам това което писа..а най-вече то ме запали.

# 504
                dadusq , най-лесно е да се направи репортаж по някоя от Тв-тата и то без да плащаш нищичко.Когато нямат инфарктни новини се чудят с какво да си запълнят предаванията и няма проблем да се включи такъв репортаж.Няколко пъти искаха да направят репортаж с мен ,но първо - работната ми стая е .....пълен ужас  Mr. Green едвам влизам и второ - все още не се чувствам "най-добрата в Бг"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Канят ме защото до сега съм правила най-много подаръци на телевизионери. Wink Е,не съм ги подарявала аз , а дъщерята,че тя работеше преди в тази сфера,приятели -бол и когато тръгне на РД или празник влита и "мамо ,дай нещо за подарък".
                Що се касае за информираността на репортерите - няма какво да се чудите - такава просто липсва.И сутринта , гледайки сутрешните блокове установих ,че по проблемите /поне тези ,които познавам/ няма елементарни познания.Сипят се глупости на килограм.Важното е да има зрелища,като няма хляб! Mr. Green
                Елинче,Антом,благодаря за идеите! И аз се двоумя дали да е чиния или бутилка  newsm78 ,идеята за пано също ми харесва.
                 Антомче,чакам стихчето!Сетих се,че някой беше използвал много хубаво стихче по някакъв повод,но.....не се сетих кой и за какъв повод.  bouquet

# 505
Права е Крис70- за малко да ви изпусне човек и ша гътнете кочинката!  Joy
Срам не срам да си кажа, че мадамата я познавам от материалите, които съм търсила, когато се учех на декупаж.
Не, че се научих от нея, ама съм попадала на магазинчето, както и на галерия Лидико
http://podaraci.lidiko.com/advanced_search_result.php?keywords=% … 6&x=0&y=0
Без да се обиждате, мислех, че е някоя от нас и си прави майтап с декупажа- визирам цените и най- вече сътворените идеи!
Все ми се струваше, че съм ги виждала вече!

Четейки материала на Елина, ме присви под лъжичката и ми щръкнаха мустаците- тя ша ма слага в кавички като "декупатор" дето ползвам сушоар, грис , ориз и др. материали!!! #Crazy
Ми те навремето и декупажа са го мислели за кич- нали е бил за бедните, па и сега така, та аз няма да си слагам каквото ми е под ръка. Crossing Arms

Дидия ша та помисля след малко, като ми спаднат мустаците!  Mr. Green
Успех дружина, и таз планина няма да ни спре!   bouquet

# 506
аз пък съм ужасена,от тази статия,от тази "декупаторка",ако така наречената "най-добра" г-жа Бончева е тук в този форум нека обясни ,кaкво точно означава чалгализация на декупажа  Shocked и едва ли случайно в един вестник  ставаш най добрата или  е черпила  идеи и инфо от тук
потресена съм

# 507
                     wiwian , ето ти пример за "чалгализация на декупажа"  Joy Joy Joy И черупки има , и златно....само грис съм забравила! ooooh! Това е чашката,която спасих.Столчето беше счупено и липсваше половината.Възстанових го с глина ДАС.
http://media.snimka.bg/7860/021976042.jpg
http://media.snimka.bg/7860/021976045.jpg
                     Ето и една чалга-чиния! Mr. Green Пак черупки,ама този път съм сменила златното с перлено-бяло и сребърно. Joy Joy Joy
http://media.snimka.bg/7750/021756181.jpg

# 508
Didia  аз нямам предвид телевизия, защото ние сме распръснати по цялата България, но би било добре, ако някой наистина добър в декупажа да раскаже за него и да покаже нещо като МК, просто да научат повече хора за това изкуство...

а моята мисъл е...нещо като опровержение на тази статия, на която сме се възмущаваме...
ето, например, пише, че златото е кичозно, а ето...снимка на нейната творба със злато и снимка на някаква творба на наша декупажничка....за използване на плат, грис,горещ силикон и други неща могат да се покажат снимките  на творби, които са направени с тяхното използване...а също така, че освен еднофазното кракле( които обича да исползва госпожата), има и двуфазното кракле, а също има и светлосенки и преливи на цветове и много,просто безкрайно много други неща,нюанси и материали,които могат да се използват, всичко зависи от фантазия на човека....
и че не само салфетки  могат да се използват, а и картички,и принтирани картинки ...и т.д

не знам, дали се изясних ясно и разбираемо, написах много, ама дали е разбираемо, просто пръща от емоции, ама като не мога да ги опиша грамотно.... Embarassed

# 509
Дидия, чашката е станала супер / от нищо - нещо Wink/, ама чинията е прекрасна с тези контури около звездата!

Общи условия

Активация на акаунт