Любители на кучета-17

• 54 995
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Покер, страшен е! За през нощта можеш да му слагаш бутилка с гореща вода (увий я преди това в нещо, да не се изгори), и ако много скимти - тиктакащ часовник. Но в никакъв случай не го взимай в леглото и не излизай от стаята, иначе няма да спре

# 151
  • Варна
Poker Face, много е сладък. Изглежда ми доста едричък за двумесечен лабрадор. Браво! Колко тежите?

Подкрепям Snarky Chimpfanny. Казала ти е най-важните неща. Пораздигни килимите там, където Рексчо може да ходи. Особенно ако се чистят трудно или са ценни. Не вярвай, че ще успееш да ги опазиш. Кучовците трябва да си изживеят детството.

Не си мисля, че му е било студено. Лабрадорите не се плашат от студ. Козината им, макар че не е дългокосместа, е специална и много ги пази от студ. Бил е самотен. Досега  е имал братчета, сестричета и мама, а сега самичък на непознато място. Ще свикне и ще спи цяла нощ.

ghost13, страхотна хубавица. Дай повече инфо.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 16:51 от кали 08

# 152
ghost13
уауууу каква красавица  Heart Eyes

През нощта не сме ходили при него, той е в пералното помещение долу, а ние спи ме на горе, но всичко се чуваше...пуснах му радио  Mr. Green
Старата стопанка ми обясняваше че кученцата през нощта около 3ч. мъжа й ги пуска на градината да пишкат и акат - че тогава много се разкимтявали и той отивал и им отварял вратата...та да ви питам...аз да ходя ли да го пускам нашия бандит към 3-4 като завие много....

# 153
  • София

Старата стопанка ми обясняваше че кученцата през нощта около 3ч. мъжа й ги пуска на градината да пишкат и акат - че тогава много се разкимтявали и той отивал и им отварял вратата...та да ви питам...аз да ходя ли да го пускам нашия бандит към 3-4 като завие много....

В никакъв случай! Иначе сте обречени цял живот да ставате в 3 през нощта.

# 154
  • София
Покер, честито и да ви е жив и здрав, супер е!
Едно допълнение от мен: Никога по никакъв повод не давай храна от масата или когато вие се храните! Така ще свикне, че неговото ядене си е негово, а вашето - ваше.

Нера е много красива! Добре дошла!

# 155
ghost13, невероятна красавица е вашата Нера.

Poker Face, сега виждам и твоите снимки, страхотно бебче си имате.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 18:34 от happy girl

# 156
  • На небето
Poker Face той е малък бебо, ще свикне бързо. Голям е сладур. Като видя животинки бебета и се разтапям направо.

# 157

ghost13, страхотна хубавица. Дай повече инфо.

Simple Smile 2 годишен лабрадор с Хърватско потекло, малко своенравна инъче с добри хигиени навици,  Simple Smile, след разходка право в банята  Grinning

# 158
Покер, честито бебе  Laughing

а най-доволни вижда се кои са ... как удържаш да ти е извън леглото ... незнам  Rolling Eyes

# 159
Момичета, имам един спешен въпрос.
Днес кастрирахме Диди, излезе от упойката, цял ден лежа, спа и гледа тъжно, но от няколко минути изглежда, че я щипе на мястото на шева, защото скача, като опарена,  сякаш я боде и започва да се ближе ( в/у шева и там, където е обръснатото място. Много ми е мъчно, това нормално ли е?

# 160
  • София
Днес кастрирахме Диди, излезе от упойката, цял ден лежа, спа и гледа тъжно, но от няколко минути изглежда, че я щипе на мястото на шева, защото скача, като опарена,  сякаш я боде и започва да се ближе ( в/у шева и там, където е обръснатото място. Много ми е мъчно, това нормално ли е?

Аууу, защо сте без яка?! Нормално е, защото я сърби много в момента. С това близане тя се опитва да се излекува сама, кучешката слюнка има такова свойство, ама все пак много-много не й позволявайте, да не вземе да си прегризе конците. Колко шева имате?

# 161
Днес кастрирахме Диди, излезе от упойката, цял ден лежа, спа и гледа тъжно, но от няколко минути изглежда, че я щипе на мястото на шева, защото скача, като опарена,  сякаш я боде и започва да се ближе ( в/у шева и там, където е обръснатото място. Много ми е мъчно, това нормално ли е?

Аууу, защо сте без яка?! Нормално е, защото я сърби много в момента. С това близане тя се опитва да се излекува сама, кучешката слюнка има такова свойство, ама все пак много-много не й позволявайте, да не вземе да си прегризе конците. Колко шева имате?

Яка при кастриране? Не съм виждала, нищо не са ни казали... Има един шев, а аз присъствах през цялото време, дори асистирах малко:)
Днес тя е отново сред живите, яде, пи вода, ходи напред-назад , малко има и драма при нея, например иска да я нося по стълбите  Laughing, а после ако реши и сама ги качва. Изглежда че я боде, или сърби на мястото на шева + там, където е обръсната козината и отвреме навреме подскача, като ужилена ( но много по-малко от снощи!).
Взима антибиотици,  а утре ще ходим на контролен преглед, да видят раната и да я промият, защото ми казаха аз да го правя, но не ми дава да я доближа, не искам да я травмирам допълнително и ще изчакам до утре.
Дано да постъпвам правилно, че снощи много се бяхме шашнали, кучето беше като парцал.

# 162
Здравейте момичета, съжалявам, че не съм писала отдавна, но имахме мнооооого тревоги около Мая. Оказа се, че е болна и то доста-така сме я купили, въпреки, че първия лекар ме уверяваше, че просто се задавя, а тя милата била с бронхит. Вече 6 дни сме на инджекции, ще продължаваме на хапчета и дано скоро се оправи. Когато отидохме в магазина ни казаха, че за тях е здрава, съгласиха се на вариант да я върнем-те щели пак да я продадат, но сърце не ни даде, въпреки, че непрекъснато си представях как ще реагираме на най-лошото Sad
После имаше и бълхичка-айдееее и външно обезпаразитяване, видях я няколко пъти да си търка дупето и за всеки случай я обезпаразитихме вътрешно още веднъж, въпреки, че в паспорта пише, че е направено- но аз да съм по-спокойна.
Иначе, се храни добре. От антибиотика пишка сигурно през 15 минути-кога я хващам, кога не ooooh! Знае къде трябва да пишка/ въпреки, че ходи там само когато аз я заведе, иначе където свари/, но акането не можем да го научим още, добре, че в повечето случай не е на килима.
Спи си в нейното легло, което стои до нашето и вечер гледам да я улавям кога и се пишка.
Не можем да я извеждаме, а не се знае и въобще кога ще може и ми е голяма мъка за хигиенните навици-притеснявам се дали ще се научи.
Повръща бебето като пътува-дано го израсте.
Стои сама в коридора когато сме на работа-не намирам особено много бели-само пиш и аки, май през повечето време спи.
Не и разрешаваме да се качва на дивани и легла-тя и не може де-високи са и.
Храня я 3-4 пъти на ден, не и оставям храна да си има, не и даваме и нищо допълнително от масата, тя и не си иска де.
Най-много обича да се гуши в мен когато гледам филм, или съм на компютъра, когато се разшава знам, че и са пишка и веднага в банята.
Приемам съвети Peace

# 163
  • София
10 c's, с един шев няма какво да се притеснявате! Някой път слагат яка, зависи колко прецизно са работили и какво е кучето, на нас дори за обикновен преглед ни слагат яка  Mr. Green

Опитай се да промиеш раната, за да не получи замърсяване, тя няма и да го усети.

Ох, Десито, много ми е мъчно за Мая! Моите адмирации за това, че решихте да си я оставите!  Hug

За бронхита не се притеснявай - кученцето ще се оправи, сега има много болни животни и хора
(и аз включително  Mr. Green). Добре вървите засега с възпитанието, браво.

Сега съветите: по принцип дребните породи (на първо място - нашите мини-пинчери) са много болнави! На Джеси постоянно й се случват някакви нещастия (да чукна на дърво, но сега е здрава). Затова: всяка сутрин и вечер преглед на уши, очи, зъби, коремче, опашка, козина.
Ушите не ги възпаляват много често, но я преглеждайте.
Очите са им по-проблемни, могат да потекат от прах, мръсотия, задименост - какво ли не. Също не е страшно - памуче, напоено със слаба отвара от лайка ще ви оправят.
За зъбите ти казах преди - гледай дали ще й паднат до към 6-7 месец, най-добре й давай твърди лакомства, за да ги изкърти самичка, иначе им ги вадят.  
Коремче - преглеждай я за изриване, ситни пъпчици, зачервявания. Поне се забелязват лесно.
Опашка - отгоре, по-близо до дупето, е мястото, където най-често им се проявяват гъбичките. Изглеждат първо като пърхот, след това - като раничка.
Козина - хващаш козината и я скубеш. Ако паднат повече от 5-7 косъма, има проблем. Консултирате се с ветовете и започвате "Петнил", много помага. Тя е мъничка, можеш да й дадеш до 30 хапчета, след това почивате. Като порасне - може и цялата опаковка (тя е 70 хапчета).
Най-важното за мини-пинчера: да не започне да си търка дупето. 90% от кученцата от тази порода страдат от възпаление на аналните жлези. Започне ли да го влачи по земята (все едно се опитва да си го избърше), проверете първо тях. Нашите ги отстраниха още като бяхме на 3,5 месеца, възстановяването е сравнително бързо, но трябва да се хванат навреме, защото после става страшно.

Напиши ми подробно с каква храна я храните. По принцип за тези кученца препоръчват специални храни (на Роял), ако трябва - ще проверя с какво я хранихме като проблемно бебе и ще ти пиша.  

Сега докато е болничка, можеш да й слагаш бутилки с топла вода под одеялцето (или каквото сте й сложили), на Джеси й купихме водна грейка, много съм доволна. В никакъв случай не използвайте електрическо одеяло, защото ще й увредите бъбреците.

Ако се сетиш да питаш още нещо - питай, минали сме по този път  Hug И пускай снимки вече!  

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 15:12 от -=Деси=-

# 164
А аз бих добавила това,че не бива да купувате домашен любимец (без значение дали е коте или куче) от зоомагазин. Там не се грижат персонално за всяко едно животинче, нито пък ги социализират както е необходимо. Може да купите такова с болести, с фиктивно родословие и в последствие да се окаже,че сте купили съвсем друга порода, както и да са на лице ред други проблеми. Моят съвет е вземете си любимец само от развъдчик, който със сигурност полага необходимите грижи и ви гарантира едно здраво, и добре социализирано куче/коте. Все пак домашният любимец не е стока и трябва да се бъдете внимателни при избора на такъв.
Ето това един много полезен форум (предполагам повечето от вас знаят за него). Този линк е в темата за Померани, но мисля,че информацията не е само за тази порода.http://forum.dog.bg/topic/31783-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%BE%D0%BE- … 0%BC%D0%B5%D1%80/

D_e_s_i_t_o , прекрасно е,че сте решили да си я задържите и да си я излекувате!

Общи условия

Активация на акаунт