Любители на кучета-17

• 55 303
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Да попитам, ще има ли някакъв проблем ако давам на Сара понякога котешка консерва? Предоплагам, че щом едните са за кучета, а другите за котки ще имат някаква разлика в съставките.

Диди също умира за храната на Мишка. Затова, когато им дашам да ядат неговата храна е на високо.
Аз също съм й давала, когато е оставала без консева от неговата храна.
знам, че не бива обатното - на котка да се дава кучешка храна, нещо ми се върти  главата, че може да си докара проблем с черния дроб. Ще потърся обаче по-конкретен отговор.

# 391
Преди малко един човек в зоомагазина много ме озадачи. Искаше да купи КОЖУХ на кокера си!  ooooh! Накрая се примири с нещо като мноооого дебела грейка. Хора, наистина ли обличате средно големите породи?!  newsm78
Изобщо не се учудвам. Една дама в парка ме попита съвсем сериозно, дали мога да ушия дрешка като на Жужа и за нейния Голдън Ретривър. Аз изумено я попитах, за какво, по дяволите, му е дрешка на голдъна, той тича като луд, има си козина и т.н. Shocked, на което тя каза, ами щом Жужа има, значи и другите могат да имат. Аз пак изумено: - Но Жужа е голо китайско куче, тя няма козина и наистина й е студено. Отговор: - Нищо, аз все пак искам.
Представете си сега Голдън в такава дрешка...  Laughing Laughing Laughing

# 392
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Голдън с такава дреха - това определено трябва да се документира и да се пусне тук хахахаха

онзиден пък гледах някакво семейство по новините, които бяха тръгнали на пазар за коледни шапчици за домашните си любимци. миналата година били с незнам си какви дрешки за коледа, тази година щели да са с коледни шапчици
а иначе в един зоомагазин видях доста дрехи за кучета - направо си беше цяла колекция

# 393
  • София

Последно време ни е голям проблем яденето. Не иска да яде от купичката си и дотолкова ме притеснява да не й стане нещо, че я храня от ръка , което знам, че е голяма моя грешка ooooh! , но вече ме поставя в такива ситуации, в които мисля повече за здравето й отколкото за това да не я уча на вредни навици. Купичките й са пълни, а тя повръща стомашен сок от глад. Ще ме побърка...

Същата работа и при нас, аз се оплаквах няколко пъти  Laughing В крайна сметка прибрах купичките и известно време й слагах храната върху салфетка, домакинска хартия за печене или (в пристъп на яд) директно върху плочките. Така бяхме около 1 седмица, след това извадих купичките и сега няма проблем, яде от тях.

Чисто котешка консерва все пак не е много хубаво. Един път й дадох, яде. А след това от нещо (не от котешката храна) й се разстрои стомахът, ветеринарите ни дадоха лечебна храна за котки и казаха просто да я смесваме с кучешката, тогава няма проблем. Освен да примесваш малко от котешката, тя наистина е по-вкусна и по-разнообразна от кучешката  newsm78

Изобщо не се учудвам. Една дама в парка ме попита съвсем сериозно, дали мога да ушия дрешка като на Жужа и за нейния Голдън Ретривър. Аз изумено я попитах, за какво, по дяволите, му е дрешка на голдъна, той тича като луд, има си козина и т.н. Shocked, на което тя каза, ами щом Жужа има, значи и другите могат да имат. Аз пак изумено: - Но Жужа е голо китайско куче, тя няма козина и наистина й е студено. Отговор: - Нищо, аз все пак искам.

Еее, неее, това направо не е истина!!!  hahaha

Вяра - А, зоомагазинът, в който пазарувам аз, е ЗАТРУПАН от дрехи. Ама като се наложи да купя за Джеси, този размер го чаках една седмица, докато го издирят. Най-нуждаещите се нямат никакъв избор  Mr. Green

# 394
Тъй, да си кажа болката, че това много ме мъчи. Каринестото има конюнктивит. Слагахме капки, уж се оправи. Но сега пак са й зачервени лигавиците, говорих с вета и пак започнахме. Ама това чудовище не дава. А днес много се притесних, защото дясното й око ми се струва малко по-затворено от другото. Ама да съм капела капките и всичко ще е ок. Е, добре, ама пада борба голяма. Тя не дава, гризка ме предупредително, не й е приятно, после ме ближе, но не дава. Гоним се из цялата къща. Правя се на маймуна, давам лакомства, ама види ли капки и дим да я няма. ooooh!
И сега незнам, трябва да се капят по 3-4 пъти на ден. Което според мен означава цял ден да прекарваме в гонене и кандарми. Tired
Иначе на вечерната разходка се държа прилично, хапна порядъчно лед. ooooh! Заприличва на млада дама вече и много се радвам. Hug
Айде, отивам да се гоним за капките. ooooh!

# 395
Деси, кой е този магазин с голям избор от дрешки?
Ние вече сложихме последната ваксина и след около седмица ще започнем да излизаме.
да ама нашето като излезем започва да трепери неудържимо... представям си като го оставя сам да ходи по земята  а и по снега Laughing

# 396
Хм, това с отказа от храна го прави и наш лигльо, но само когато реши, че не съм го лигавила достатъчно. Способен е да не яде с дни, само и само да го храня додронка по додронка и да съм максимално дълго ангажирана с особата му. При вас проблема явно не е в това, де. Дреби ми е първороден, расъл ми е в ръцете и сега, на моменти се чувства изолиран, нещастен и пренебрегнат. Не е чак така, ама той обича да преувеличава. Сигурно съм споменавала, че не се храни, повръща и с триста зора го извеждам, когато мъжа ми е в командировка.
Снарки, съжалявам за неволите. Не може ли да го карате при вет за капките? Знам, че е често, но ако няма друг начин... Аз така реших въпроса с хаповете. Свинчо става свиреп щом ги види, но като го заведа при доки ги пие.

vanass, във вашата клиника или магазин не продават и? Останала съм с впечатление, че навсякъде има. Т.е. в който и магазин или клиника да вляза все има дрешки. Поне тук в Бургас.

# 397
  • София
Деси, кой е този магазин с голям избор от дрешки?
Ние вече сложихме последната ваксина и след около седмица ще започнем да излизаме.
да ама нашето като излезем започва да трепери неудържимо... представям си като го оставя сам да ходи по земята  а и по снега Laughing

Специално този е на Графа - "Джунгла", вчера купувах храна от един на "Сливница", също имаше бая количества. По принцип, във всички по-големи има  Hug

# 398
  • Бургас
Здравейте и от мен,
благодаря ви за съветите, ще се справим, няма начин, той си ни е "детенце", така че няма да си го оставя дори на мама.
Снарки, на нас за конюктивита ни дадоха мазило, много по - лесно е да му го мацнеш с показалеца във вътрешното ъгълче на очето, отколкото да се целиш с капкомера. Питай док за мазилото, а аз ще ти кажа довечера какво мазило е нашето, че не помня, трябва да го прочета.
Относно храненето - и нашият седи гладен с дни, яде точно колкото да не загине, когато не сме му дали храна от масата или когато не е налигавен достатъчно. Иначе и аз понякога не издържам да му гледам стомахчето да хлътне, но нали си е животинка, има си инстинкт за самосъхранение и като изгладнее яко - ела да видиш и следа не остава от манджата. Но понякога ми се налага да сменя храната, защото ми е жал. Котешка храна яде от комшиите. Имаме съседка с мнооооооооооооооого котки, тя си ги гледа под терасата  и им оставя купички с храна навън. Нашия почти винаги успява поне по хапчица да захлеби.

Дойде ред и да ви се оплача и да ми дадете пак съвет. Тази сутрин калпазанинът издебнал баща ми и мъжът ми докато са в кухнята, отворил си стаята на баща ми и от терасата си откачил луканка и си хапнал 1 парченце. Правехме я в събота и дори не е позасъхнала. Сега незнам какво да го правя. Изглеждаше сит и доволен, но толкова наказание е отнесъл от баща ми, че като се събудих не искаше да припарва до неговата стая. Сега на обяд мисля да се приера да го видя дали е добре, страх ме е да не си повреди стомахчето /то - подправки и смляно сурово месо/. Как мислите, освен че трябва да вдигна луканите на високо, друго дали да предприемам?

# 399
  • Враца
хахахха,  Laughing
Анито, не се притеснявай,
куче което изглежда сито и доволно, нищо няма да му се случи  Peace

# 400
Благодаря ви за отговорите  Hug .

Няма да й давам котешка храна много. Ще я оставя да си доизяде консервата. То аз вече, като удавник за сламка се хващам. Не е болна, знам че го прави на пук и че не иска да е сама, когато се храни, а виж ние да ядем на масата и тя да отстъства  ooooh! . Повечето кучкари се чудят как ще си прехранват чедата, а аз се чудя как да я нахраня пиклата та да не умре от глад  Crossing Arms .

Анито , мисля, че няма да имате проблем.

Цитат
Способен е да не яде с дни, само и само да го храня додронка по додронка и да съм максимално дълго ангажирана с особата му.
Peace Именно. При нас проблемът явно е същия.

# 401
  • Варна
Би би то , ние имаме същия проблем с тая черна пикла на снимката, която всъщност е още на 5 месеца. Неще да яде гранули. Сега я лъжем като и ги мелим на робата, смесваме с малко месо и вода и така изяжда всичко.

# 402
  • Плевен
СНАРКИ, аз най- успешно капех капките за конюнктивит на моя ротвайлер като хващах главата и под лявата мишница, някой ( най-често детето ) и придържаше задницата, за да не може да избяга теглейки се назад. С лявата ръка отварям окото, (като същевременно няма на къде да ходи защото цялата и глава е в прегръдката ми, а и е подпряна отзад)  и с дясната капя Grinning На второ трето капане ще станеш професионалист и ще извършвате процедурата със скороста на светлината. Много важно е да не види шишето с капките, защото може да се скрие. Дано съм помогнала Simple Smile

# 403
  • Враца
Би би то , ние имаме същия проблем с тая черна пикла на снимката, която всъщност е още на 5 месеца. Неще да яде гранули. Сега я лъжем като и ги мелим на робата, смесваме с малко месо и вода и така изяжда всичко.

Малиииииии , какви хубавици, искам да ги гушкам!!!!  Hug Hug Heart Eyes

# 404
Хаха, много са симпатични. А тая бузанка, черната да не е Нюфаундленд?
Анито, ще го дразни стомаха вероятно, но нищо лошо няма да се случи. Дреби е ял луканка, хапвал е манджа с черен пипер и после задължително яде трева, после ака рядко понякога. Не трябва да ядат такава храна, но не съм чула до сега куче да е умряло от това. Честита бременност, лека и успешна!

Общи условия

Активация на акаунт