Любители на кучета-17

• 55 043
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Деси, аз също за това се чудя newsm78 то мъничето още два дни преди ваксинката ми правеше впечатление, че спинка малко повече от обикновенно и го споменах на ветовете, но те не отдадоха особено значение и си мисля, че може да е била понастинала и в комбинацията с ваксината да се е получил сегашния резултат Sad

# 646
  • София
Деси, аз също за това се чудя newsm78 то мъничето още два дни преди ваксинката ми правеше впечатление, че спинка малко повече от обикновенно и го споменах на ветовете, но те не отдадоха особено значение и си мисля, че може да е била понастинала и в комбинацията с ваксината да се е получил сегашния резултат Sad

Нищо чудно, те са много кекави. Но е странно, че не са обърнали внимание на това, по принцип кученцето трябва да е абсолютно здраво, за да се ваксинира.

# 647
  • София
Момичета, странна работа с моята Рая.
Уж е разгонена, вулвата и е издута, като я пипна по дупето отмества опашка, обаче кръв още не съм видяла. Не се ли появява наравно с издуването?  Thinking
Чудя се дали да не посетим ветеринар, но пък е 3ти ден откакто забелязах разгонването. Дали е рано?

# 648
  • София
Момичета, странна работа с моята Рая.
Уж е разгонена, вулвата и е издута, като я пипна по дупето отмества опашка, обаче кръв още не съм видяла. Не се ли появява наравно с издуването?  Thinking
Чудя се дали да не посетим ветеринар, но пък е 3ти ден откакто забелязах разгонването. Дали е рано?

Рано е, по мои спомени Джускина прокървя някъде на 6-7 ден  newsm78, ако не и по-късно, и след това кървя около 10-тина дена (може и повече, забравих вече). Като се поду, едва ходеше, беше много смешна, като прокървя - започна да се движи по-нормално. Май ще почна да си записвам, съвсем не помня  Mr. Green

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 15:43 от -=Деси=-

# 649
  • София
Хаххаа, консултирах се, казаха ми че е нормално разгонването да и е НЕнормално като и е за пръв път  Simple Smile

# 650
Когато Дейзи се разгони за пръв път беше много стряскащо за нас Embarassed
Правехме ремонт и тя се въртеше около нас,отмъкваше тесли и всякакви инструменти.
И следобед видяхме по плочките петна кръв.
Чудехме се от къде са дошли-дали е разгонена или се е наранила на пирон.
И отидохме на лекар.
Очаквах да ни се присмее или да ни обяви за луди,но той се отнесе сериозно.
Прегледа я и каза,че си имаме пораснала мома.

# 651
Лили ,страхотна си,де всички да бяха като тебе,ама .....
На майка ми овчарката например като се разгонеше не можехме  да я разберем.В смисъл такъв, че сама се чистеше и я разбирахме единствено по подутата вулва.Но сега горката вече не знае на кой свят се намира.Много е стара.Жалка гледка.
Gugito,горката малка душичка.Ще се оправите щом сте в добрите ръце на чичо доктор.Чувала съм, че хората може ли да заразят кучетата си .При нас върлува страшен грип .Мойте в къщи бяха болни и мене се мъчи да ме събаря май.

# 652
Здравейте момичета и момчета. Hug

Гугито, дано бързо се оправи малечка. Praynig
Лил, не мога да помогна с инфо за разгонването. Карина още не се е разгонвала. Embarassed

Ние преди малко се прибрахме с Каринестото. Бяхме на поляната и поради липса на другарчета, аз бях такова. Играхме с пръчки, гонихме се, и така 30 мин. И да ви кажа беше ми много приятно. Sunglasses  Нямаше викове, крясъци, започнах леееекинко да се гордея с момичето. Heart Eyes
Вчера пък бяхме на Витоша, разходихме се, но не посмях да я пусна от повода, прекалено много хора имаше. Но тя пак се умори де и после цял следобед и цяла вечер лежа.
Като сваля снимките ще ви ги покажа. Hug

# 653
  • София
Супер сте си изкарали, ние днес сменихме храната, започнахме консерви, че спряхме да ядем гранули и бая се оАкахме  Whistling
Иначе си ходим с памперс, от Лидъла и взех един пакет някакви евтини, че тя и започна много да пишка от както се разгонихме. Иначе започна да отделя секрет който жълтееше до вчера, а днес розовее, тъй че ще шурне кръвта  Party
Промени други не виждам, не е гальовна кой знае колко, нормална си е.

# 654
Хаххаа, консултирах се, казаха ми че е нормално разгонването да и е НЕнормално като и е за пръв път  Simple Smile

Нашето куче имаше едно разгонване/ и цикъл преди кастрацията и протече горе долу така:
в началото няма кръв, вулвата се увеличава видимо, кучето се ближе повечко. После се появяват капки кръв ( жълтеникаво-кафява) но отново - не много, тя се грижеше за личнота си хигиена, но аз все пак слагах пелена под нея ( където лежи). В един момент тя превъртя с това близане, кръвта потъмня и намирах няколко пъти капки по теракота. Това е.
Четохме, че е нормално и да пишка повече, но това не се случи.
М/у  5тия и 12тия ден от разгонването тя теоретично допуска мъжки, т.е ако си засякла кога е започнало всичко, можеш да направиш сметка горе долу кога да я държиш изолирана ( не е добре да има бременност преди 1г., кучето още не е достигнало пълно развитие).
Ако все пак някой успее да го направи, да знаеш, че веднъж ... вкаран, не може да се отдели мъжкия, защото в мъжкият атрибут има кост и да ги дърпате да ги разделяте може да причини бели.

ПС: Не разбрах защо е с памперс кучето?

# 655
  • София
Ооо, никакви мъже цял месец  Laughing
Иначе сме с памперс защото спи на моето легло и няма как да сложа голяма пелена  Laughing и направо бебешки памперс със дупка за опашката.

# 656
това не я ли травмира? Няма ли нужда да се ближе сама?

умрях от смях с тази снимка:)
http://www.zoomagazin.eu/admin/images/categories/N_2200_f258.jpg

# 657
браво,
от три дни виктор ме върти на малкия си пръст и не разбирам къде е проблемът.....бях ви разказвала, че като не му се обръща внимание ходи и пишка на нашето легло, два пъти го е правил преди месец, примерно. От няколко дни пак започна - 1 след обед се вмъкнал в спалнята и се изпишкал отгоре, на другата сутрин,  докато си обувах чорапите на леглото, той се качи и го направи пак пред мен, карам му се, гоня го, гледа снишен, обаче продължава - днес на дивана, а преди малко до тръбите на парното в кухнята - пак пред мен.....
За последната серия опикаване съм сигурна, че не е от липса на внимание, не е от неразхождане, защото го прави след разходка, и то дълга.........не мога да разбера
 newsm78 приемам съвети

Куче на легло, диван или кресло НИКОГА, по НИКАКЪВ повод. Тези места са за кучетата като трона на императора - който седи на него той управлява. Нормално е после да не Ви слуша.
Ето няколко прости,  всекидневни упражнения за определяне на шефа:
- През врата първо минавате Вие и после кучето
- Първо се храните Вие и семейството -  кучето яде последно
- На разходка кучето върви след Вас ( редом ), а не да Ви дърпа на където си иска
- Като му сипвате храната, трябва да седи на страни 1 1,5метра и да чака, да го повикате
- Изправянето на задни крака, като Ви се радва, е вид неуважение към Вас
Основния принцип при възпитание на куче е : шефа е пръв! Пръв яде, пръв излиза, пръв избира къде да спи, върви начело, той решава кое кога да се прави......
 Кучето няма да Ви се разсърди, напротив така, като си знае мястото няма да се стресира, ще е спокойно и послушно.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 22:17 от БориславМ

# 658
За качването на дивана съм гледала и една инструкция на онзи по Дискавъри, сядаш на дивана, кучето се опитва да дойде, но ставаш и правиш 'невидима стена", т.е му препречваш пътя. Няколко пъти и психологически свиква с тази стена и повече няма повици да се качва. Уж де, не знам дали работи.

# 659
  • Cофия
Аз пък никога не съм се карала за качване на легло или диван.
Веднъж като бебе се изпусна на леглото ми, видях го, скарах се и повече не е имало никакви проблеми. Та ние спим гушнати, не мога да си представя да не спи до мене  Heart Eyes
и си мисля, че не само аз съм така  Wink

Общи условия

Активация на акаунт