Любители на кучета-17

• 55 284
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • София
браво,
от три дни виктор ме върти на малкия си пръст и не разбирам къде е проблемът.....бях ви разказвала, че като не му се обръща внимание ходи и пишка на нашето легло, два пъти го е правил преди месец, примерно. От няколко дни пак започна - 1 след обед се вмъкнал в спалнята и се изпишкал отгоре, на другата сутрин,  докато си обувах чорапите на леглото, той се качи и го направи пак пред мен, карам му се, гоня го, гледа снишен, обаче продължава - днес на дивана, а преди малко до тръбите на парното в кухнята - пак пред мен.....
За последната серия опикаване съм сигурна, че не е от липса на внимание, не е от неразхождане, защото го прави след разходка, и то дълга.........не мога да разбера
 newsm78 приемам съвети

Най-вероятно си маркира територията или просто проверява, докъде може да стигне в наглостта си. За начало изобщо не го пускай в спалнята, ако тръгне да влиза - удари го лекичко с вестник (или каквото използвате за наказание). След всяко изпишкване на непозволено място му се карай със сърдит глас, можеш да го подбутнеш и с крак или да го удариш с вестника. Изобщо да забрави за качване по легла и дивани - хващаш го за врата и го смъкваш долу.

Не съм се сблъсквала с такъв проблем, затова ми е малко трудно да ти дам някакъв съвет от личен опит  newsm78

# 631
  • София
леле, много е нагъл верно...
по принцип навсякъде е отворено у нас и той обикновено се лепва за някой и ходи след него, ако влезеш в спалнята - той след теб и хоп на леглото и .....
както и когато седи при децата в хола, те играят на единия диван, той пикае на другия
седя и готвя, то влиза и демонстративно се изпикава........
викам силно по принцип, то и да не викна - с поглед го замръзявам, ама кво от тва.....след 5-6 часа вече е забравил....или по-точно след 5-6 часа пак се опитва да покаже нещо ....ама какво

# 632
  • София
леле, много е нагъл верно...

A6, аз порових в един дакелски форум и останах с впечатлението, че повечето правят така (че и по-лоши неща  Mr. Green)

В общи линии там предлагат следното:

Първо: върху леглото/дивана слагаш една мушама. Обясняват, че дакелите обичат да пишкат върху леглото, защото не обичат да си мокрят лапичките, а то попива хубаво  Mr. Green Затова мушамата след време ще го откаже, а на първо време ще ти е по-лесно да бършеш.

Второ: слагаш временно една пелена. Като се изпишка на пелената - игнорираш го, само я сменяш. Като се изпишка на непозволено място - наказание, като се изпишка навън - голяма радост, хвалби и лакомства.  

Трето: провери бъбреците, може би има някакъв проблем с тях или просто е настинал навън.

Но всички масово препоръчват никакво влизане в стаята и никакво качване по легла/дивани.

В най-тежките случаи са направили барикади около леглото/дивана - плоскости или специални мрежи  Hug

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 13:14 от -=Деси=-

# 633
  • Пловдив
Момичета, аз да ви се оплача Cry, нашето бебе май е болно. Аз ви казах, че се оклюма след ваксината, но на следващият ден беше що годе добре, от два дни обаче, сутрин се напъва зверски, мисля, че кашля, първо ми заприлича на напъни за повръщане. Тези напъни продължаваха и двете сутрини по няколко минути, примерно 5, после се успокоява и нищо. Днес, през деня бяхме няколко часа извън къщи и като се прибрах, миличкото ме посреща радостно, но пак с напъни и му излизаше пяна от муцунката като сополче предполагам.Аз се обадих на вета веднага, но бяха приключили работа и каза утре да заведа мъника, а сега да давам течни храни, тип бульонче. И той смята, че е кашлица, аз не съм сигурна, нещо като спазми, продължителни и еднократни, сега се поуспокои, иначе е енергична. Муцунката е доста мокра. Приемам съвети всякакви Sad

# 634
  • София
Момичета, може ли да ни подкрепите. Още само 20тина гласа ни остават до победа
http://www.facebook.com/sexita2#!/photo.php?fbid=1559502312402&a … o.137333252978175

# 635
  • Близо до гората...
Намерено куче - хъски, блъснато от кола в района на бул. Евлоги Георгиев и Оборище. Предполагаме, че е домашно, защото има каишка. За повече информация на тел. 0888755057

# 636
Диди когато направи нещо, което не трябва да прави, получава пляскане по дупето и спира да го прави. Ако не от първият път ( защото пробва), от втория работи.
Няма как да ' й се карам' или 'обяснявам', ако пикае по леглото ни. Кучето е умно, когато наказанието следва веднага след провинението, разбира,  и не се налагат повече корекции.
Ако обаче решиш да го плеснеш Виктор 10 мин. след случката няма начин да подейства, кучетата нямат интуитивно мислене.
Това, което не коригирам е изпускане от радост, както и мои грешки, за които кучето няма вина ( например, ако се е изпишкала на пелената пред вратата сутрин, защото вечерта ми е било студено да я чакам). Когато беше по-мъничка се изпускаше от радост, като видеше мен или мъжа ми, това също не съм коригирала, защото тя не е виновна. 
Горе долу е възпитано и много привързано куче, мисля, че що годе вече сме очертали териториите, въпреки, че и досега не вдява от команда "при мен"  и си прави каквото си знае:)

# 637

Евала как издържате на гледките, да седите на операция..... аз ще се съсипя, говорила съм с нашите ветове - водя го, оставям го и чак вечерта го изписват когато ще се е посъвзел,  не че няма да вия аз пред клиниката...оф  Sad

аз съм биолог и мога и лично да я оперирам, ако някой ми казва какво да правя, разбира се, иначе риска за голяма беля е голям Grinning Докато я оперираха аз освен това исках да видя дали всичко се прави както трябва. Малко ме учуди колко не-стерилно е всичко, но реших все пак да се доверя на опита на ветеринаря. След операцията пи 4 дни антибиотик и това беше.

Има една книжка на един голям човек Конрад Лоренц , нобелов лауреат и биолог,  казва се Соломоновият пръстен.
Книжката е малка, лично илюстрирана от Лоренц и много забавна, но предимно полезна с това, че дава разбирането за това какво е животно, какви са границите м/у нас, и какви би трябвало да са отношенията ни. Силно я препоръчвам за хора, които смятат, че животните притежават пълна палитра човешки качества/и емоции

# 638
  • Пловдив
liliot  виж тази обяви, да не би да е същото куче  Rolling Eyes

http://forum.dog.bg/topic/38723-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%83%D0%B1%D … &#entry892868

# 639
  • София
да, благодаря за съветите, повечето неща знам и прилагам
ще видим, днес няма проблеми.
книгата ще потърся, благодаря

Рая, подкрепена, успех

# 640
  • София
Не, отдавна се обадих на тези хора, кокера е друг, а и техния е с купирана опашка

# 641
Прекрасна, нежна далматинка търси дом. Тука е темата и, ако някой иска да се запознае  Wink
http://forum.dog.bg/topic/39104-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D … 0%BB%D0%B5%D1%82/

# 642
Един глас за Рая и от нас  Heart Eyes . Голям сладур е.

# 643
  • Пловдив
Ето ни и нас след посещение на вета. Мъничето има възпаление на горните дихателни пътища и малко е повишило малко температурата, но хубавото е, че не е слязло към гърдичките. Няколко дни ще и бият антибиотик и ще се пазим на топличко, не че е излизала, таман точех зъби в това хубаво време да я изкарам, ама пак няма да е. Дано се оправи бързо Sad

# 644
  • София
Ето ни и нас след посещение на вета. Мъничето има възпаление на горните дихателни пътища и малко е повишило малко температурата, но хубавото е, че не е слязло към гърдичките. Няколко дни ще и бият антибиотик и ще се пазим на топличко, не че е излизала, таман точех зъби в това хубаво време да я изкарам, ама пак няма да е. Дано се оправи бързо Sad

Горката! Бързо да се оправяте!  Praynig Сигурно е прихванала някой вирус когато сте ходили за ваксината  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт