Любители на кучета-17

• 55 034
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Ето нови снимки на Карина, от тази, която излиза първа на линка и има още 6-7
http://pala4inka555.snimka.bg/animals/karina.513132.22044447

# 661
  • София
Даааааа, всичко е така, с тази разлика, че аз не се карам затова, че се качва. Съвсем в началото когато го взехме, всички бяхме на мнение, че куче на диван или легло няма да има, НО беше болен от парвовироза иииииии това ме съсипа и от тогава всичко е позволено, дори ми прави кеф събота и неделя по обед да се сгушим под одеалото.....както и да е - не знам....
Иначе всичко описано по точки се спазва с изключение на вървенето при разходка - той винаги е отпред. През врата, по стълби - дори не иска да мине преди нас, дърпа се, но при разходка - отпред, а и виждането ми е, че аз излизам заради нуждите на кучето и се съобразявам с него.
При даване на храна - седи и не пипва докато не се каже вземи, за съжаление това не важи за боклуците навън. При кратките разходки около блока - определено не слуша, знае къде се изхвърлят боклуци под балконите и ходи да се тъпче, иначе в парка до нас е друго куче - не се нуждае от викане дори.
Водих го на вет днес, правиха изследване на урината - ок е, явно е поведенчески проблем.
Благодаря за съветите.

# 662
  • София
Ето нови снимки на Карина, от тази, която излиза първа на линка и има още 6-7
http://pala4inka555.snimka.bg/animals/karina.513132.22044447
красота

# 663
А6, един съвет от мен, започнете лека-полека да не му давате да се качва по дивана.
Искате да се гушите, ок, на земята, там се търкаляйте, гушете, каквото искате.
Карина беше и тя така, винаги минаваше първа, но аз понеже съм инат и си поставих за цел, винаги когато мине пред мен я връщах. Ама винаги.
Сега до такава степен е свикнала, че стои седнала и ме чака аз да мина и тогава тръгва. Аз сипвам в купата й, тя ме чака в другата стая и наднича. Когато подам командата и излезна, чак тогава отива да яде. Мина ли покрай нея, галя я, бутам, нищо, тя си яде. Ако я викна, зарязва яденето и идва. Ако подам команда да седне, пак оставя и сяда. Засега е така, дано това е края. Навън пак набива боклуци, но на строго "пусни" реагира. В "редом" ходим, но не през цялото време.
Адски съм се амбицирала. Даже днес на поляната тренирахме задръжка. Стои маймуната, пусната и седнала, а аз се отдалечавам на 10 метра, викам, тя дотичва и сяда. Чак кеф ми стана. Heart Eyes
А около нас минават хора, кучета, но тя не им обръщаше внимание. Heart Eyes

# 664
  • София
то е ясно - минавам към "Любители на котки"  Laughing Laughing Laughing

# 665

мхм, според мен котка по-трудно се гледа  Laughing

# 666
  • Враца
Карина е много готина,
обаче и ние си имаме такова прасенце:

# 667
  • София

мхм, според мен котка по-трудно се гледа  Laughing
Laughing Имах в предвид, че Виктор го гледам и лигавя като котка

# 668
  • Пловдив
Добро утро от нас момичета! И да се отчета-вчера следобяд сложихме втората инжекция антибиотик и като зазля това животинче, като клюмна, чак не мога да ви опиша какво парцалче беше. Цяла нощ не можах да спя, гушках я и я наблядавах, а тя миличката отпусната като печен кашкавал, чак започнах да си мисля да я водя в друга клиника днес. Така се притесних, че чак си мислих да не са объркали какво са и сложили, защото си беше добре преди инжекцията, а не съм чувала на някого да му става лошо от антибиотик #Crazy
Тази сутрин, обаче е доста по-добре, потича малко, хапна /пак малко/ и съм окуражена Praynig
Благодаря на всички, които ни стискат палци Hug
Snarky, Карина е прелестна, много ми харесват снимките на снега, на нас явно няма да ни се отдаде да направим подобна фотосесия на кеклата Mr. Green, то май излиза, че си имам второ коте и съм повече за другата темичка Mr. Green
Vmarinska, вашето сладурче също е много готино, играчката и тя, представям си да купя такава играчка на Летисия, бая битка ще трябва да падне, че е долу-горе колкото нейния ръст Mr. Green

# 669
  • София
Памперса не и пречи, тя е свикнала с него, като беше бебе съм и слагала като сме ходили на гости, на море и т.н. защото не е удобно да се изпишка в къщата на хората  Laughing
Иначе за качването по леглото - ние сме пълна противоположност на това долу описаното поведение - скачаме, дърпаме се (вече по-малко), търчим, спи върху главата ми, овива се като кравай  Laughing
Но за сега никога не сме имали проблеми, като и се карам или ступам не се зъби, не е хапала никога. Като малка се опита да посегне, ама аз и захапах ухото и от тогава не смее  Laughing
Мисля, че от месец-два е станала изключително кротка, спи си под завивките, не се обажда никаква, на разходка ходим без каишка по принцип, но след разгонването и сложих и странно как не се дърпа толкова.
Другите неща, като минаване пред мен, ядене след мен и т.н. не са ми правили впечатление, та не знам, все повече си мисля, че кучето ми е много послушно.
Вече като излизам и я оставям не драска и не лае, като се прибирам ми се радва, но последния път не скача по мен, което много ме учуди. Тъй че съм на мнение, че кучето може и без никакви мерки само да се кротне, вече сме на 9 месеца и промяната е огрооомна.

# 670
 Ами , здравейте ... като ви чета и ние май си имаме котка в къщи. Ние основно седим на спалнята и по диваните , там си играем и скачаме до полуда , на мен това не ми прави лошо впечатление. За храненето си го храня сутрин и вечер , нещо даже напоследък му се отприщи яденето и си застава на купата и всичко омита за секунда, което мен ме радва , защото преди определено не се хранеше нормално.

# 671
Ехо....компанията !Като ви чета се замислям аз какво гледам.По описанията ви, моето нито е куче ,нито е котка.
Чета за обучения ,чета за дресировка ,страхотен фен съм на С.Милан ,но при нас нещо не се получава.В никакъв случай не се оплаквам .Не е виновно кучето виновен е собственика.
На входната врата ще се избием кой първи ще излезе.Ще ме събори да бърза .От дивана посмъртно не можеш го свали.Хапе, бяга и ръмжи.Обикновено го изкарваме в коридора с някое лакомство.И така има малко мира,до момента в който е взел с глава да блъска по вратата и да вие.
Нооооооо,татко ни заминава скоро  и се заемам с драконови мерки относно характера на Джестъра .Като няма кой да го лигави и защитава ще неще ще свикне.

# 672
Имам един въпрос.Някой от вас давал ли е бирена мая на кучето си?Бях чела някъде в Дог. бг,но не мога да го намеря.

# 673
бирената мая е богата на витамини от група Б, същото е и да купиш Б комлекс от аптеката, много кучета, че и хора страдат от недостик на тези витамини, така че няма да навредиш. За големите породи 2.таблетки на седмица, за малките по 1.таблетка на седмица - сега чета книга за храненето на кучетата на Ирена Сехнерова, та са ми пресни познанията...

# 674
  • На небето
По повод качването по дивани и легла, съм съгласна само ако кучето е дребна порода и то късокосместа. Нашата овчарка и позволявахме да се казва по диваните и да спи при нас по леглата, но го отчетохме като грешка. Беше накъсала холната гарнитура. А в леглото нямаше място за нас. Да не споменавам пък космите и пясъка по завивките (а аз съм гнуслива и имам изисквания към чистотата на спалното бельо) Mr. Green И се наложи да я отучим от този и навик. А космите които полепват от дивана по дрехите, мръсотията която принася от земята на дивана и т.н. А гостите които не обичат животни, какъв ужас беше за тях да гледат подобна картинка.  Twisted Evil И понеже кучето ни беше голямо тя заемаше половината диван, като на нейното местенце никой не сядаше. Там си беше хлътнало имаше най много косми и т.н.
А и досаждането по време на хранене също много дразнеше някои от гостите ни. Като и потекат едни лиги и хората им се отщяваше да ядат.  Twisted Evil А затворихме ли я в друга стая тя плачеше. Абе хубаво е да си знае часовете за хранене, като се изключат напълно подхвърлянията по време на храна. Защото направиш ли го веднъж, край вече. Мъчи се да го отучваш.  ooooh! Следващата овчарка която вземем ще я науча от малка да не се качва по мебелите и да не досажда по време на храна. Щом котката си я научих да не досажда по времето когато се храним, а кучето дето е къде по умно ще се научи.
Разбирам, че кучетата стават част от семейството ни, но както има ограничения за децата ни така трябва да има и за кучетата. Щом детето не може да се казва с обувки по мебелите така трябва и кучето да не се качва.

Общи условия

Активация на акаунт