СЕПТЕМВРИ - тема 32

• 22 014
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Подкрепям за съня, аз поради тази причина оставих само едно спане на ден доста отдавна - режима ми за обедния сън за щастие е твърд 12-до 13 часа най-късно е заспал и до около 3-4 е станал. Позволявам да спи повече само ако е болен или нещо подобно, иначе не го будя, а просто съвсем целенасочено започвам да шумя Crazy

Цвета - пожелавам ти го....

Хаха - сега Бобиндата е в мен и сме заедно на компа, не го пускам никъде...., дано да се спра тази вечер с глупостите. Кекса ми не става за нищо, освен за снимка, нито се надигна - нищо, ама то и аз реших да правя експеримент - кекс с вафли, ама някаква си моя рецепта. Явно не съм заменила успешно миксера  Mr. Green

# 316
  • София
Внезапното изкривяване и промяната в поведението може да се дължи и на неразположение - зъбоник, предшестващо разболяване....и какво ли не, те не стават просто ей така криви, винаги си има причина.....
Мддаа много точно казано...
Ангел по цял ден ми гаси компа, отказах се да го барикадирам...Засега елхата е опазена, но лампичките около прозорците ги докопва и успява да извади от щепсела...Опита се и да ги смъкне, ама съм ги увъртяла около корниза предвидливо Mr. Green Днеска успя и да се качи в/у колоната, която е на земята...то вече няма в/у какво друго да се катери...прибрано и барикадирано...изморих се да го пазя. Успя и на перваза на камината да се закрепи и като тръгна да пада си удари леко окото, няма рана де....И ккафовете са залостени, няма отваряне...[
[Има много писано за добрия сън. Това е навик, който върви с годините. 11-13 часа/денонощие до 2 годишни е препоръката.
Правя всичко възможно детето да си вземе полагаемата "доза" сън през деня и през нощта.
И аз се старая със съня му...и наистина мисля, че колкото повече, толкова по-лесно заспива и по-спокойно...ВАжното е да се уцели момента...а децата дават знаци, въпроса е да ги разчетем правилно....Вечер заспива в 19 най-късно, сутрин до към 6, 6,30 7 както дойде...През деня спи още 2 пъти..Но вече си отива в стаята до леглото и мен ми е пределно ясно какво иска...А за времето - ми аз съм неработеща, но с две деца в къщи и ако не съм се организирала добре..нещата отиват на кино...Но пък като се тръгне на работа, въобще си нямам идея как ще е Rolling Eyes

# 317
Ники,той си спи по веднъж на ден-на обед по -2-3часа.Вчера спа от 1 до 4 и пак в 11вечерта заспа

# 318
Ихаа имам си другарче вече за томболката  Mr. Green

Ние заспиваме в 19:00 всяка вечер, буди се по 3,4,5 пъти за ядене, вода, биба и т.н. Като окончателно става в 5, 6- най-късно в 6:15. Закусваме, играем и в 11- 12 го слагам да спи, зависи кога ме заведе до леглото.Спи 2 или 3 часа в зависимост през нощта колко е спал, колко се е будил и т.н.
Атракция не знаех че си консултант на ЛЛЛ  Wink

# 319
Арчи, а има ли начин да си изпуснала момента на вечерното заспиване?
Ние почнахме да я караме да събира играчките с нас (прочетено в книга Laughing ), следва къпане, книжка за "мечо" и гасим лампата. Искам да кажа, че създаваме постепенно риуали, които да загатват, че ще се ляга скоро.
Знам, че е трудно в началото. Ние се борим да спи в отделно легло и направо ми иде да вдигна белия флаг  Tired

С 2 деца + работа ще го мисля после  Crazy

# 320
 Ние спим и сутрин и следобяд, това е в добрия случай, понякога само след обяд. Вечер заспиваме в 19-20ч.
Ar4ita, можеш да му предложиш топло мляко-90-120 гр/ в този случай трябва да ти е подръка четката и пастата за зъби, за да действаш бързо след изпиването на млякото  Laughing /
Баща му, в редките случаи когато го приспива /няма ли един път поне да похваля мъжо   Thinking/ е измислил да си казват лека нощ на всички вещи в банята, гасят ритуално лампите, минават по коридора, гасят и така вече е спокоен и полузаспал. При този ритуал се разтапям от умиление и удоволствие, защото чувам Ванко да възклицава, даже казва да,да....

# 321
  • София
И аз се старая със съня му...и наистина мисля, че колкото повече, толкова по-лесно заспива и по-спокойно...
И аз това съм забелязала. Ако си спи хубаво следобед, после вечерта заспива доста по-лесно и спи по-спокойно.
Вечер заспива най-късно 21.30, сутрин става според късмета ми Mr. Green - 7, 8, 9... През деня гледам да има само едно спане, обикновено е около 2, понякога по 3 часа.

Надинка Hug Каръшки следобед си имала, дано вечерта да е по-добра.

# 322
Влизам само да отбележа,че е изкъпан в 8,от 8,30 се преспиваме и още е буден #2gunfire

# 323
Добро утро!
Последни лягаме,първи ставаме... Crazy
Цвета,сънувах те че си гост на Гала в На кафе Grinning

# 324
  • София; Дружбето
 Joy навиме ако е във връзка със спечелени много пари Mr. Green
Днес не знам какво ще им мисля да правим, на вън е клинк и не става ooooh!

# 325
Ами не беше май свързано с пари Sad,ама мнооого приказваше-не ти спираше устата,а нали и Гала обича да прекъсва и да задава въпроси,ама ти не и даде hahaha

# 326
  • София
Добро утро мацки!
Арчита...споко не си първа...ама неможах да се добера до компа, че Ангел все го изключва...

Ама то въпроса не е да го приспиваш, а да уцелиш момента когато детето му се спи и само ще си заспи...ЗАщото, ако го сложиш и не му се спи най-много да се приспивате счасове и нищо да не стане...И като последните дни ти е заспивал в 23 часа, нали не очакваш в 20,30 да заспи.. Wink

# 327
Като сме на вълна съфорумки и аз пак сънувах и пак Атракция, ама този път бях застанала под блока ти (дали изобщо живееш  такъв) малка стара триетажна кооперация и цял ден ти висях на главата и се занимавахме с децата, ама твойте две...Прави ми кафе и цял ден лаф, а мм беше на някаква командировка и ми беше много хубаво, лежерно и спокойно.....Нямаше екшън за съжаление...

Навън е студ на кутийки, бели мечета се разхождат по терасата....Таткото замина на работа и пусто ще работи цял ден, нямаме вода, в този студ за какво ли ни е  ooooh!

# 328
  • София
Nadina , Арчита hahaha имам си достойни заместнички...аз скоро не съм сънувала съфорумки...
Все изпускам да пиша неща дето си мисля...ама Ангел е все около мен...та Соник  то нашите срещи станаха пословични...като наминаваш към Арчита да вземеш и до нас да скокнеш Wink или нещо общо да измислим, ако нямате против...Имаше и още, ама отиваме на английски...

# 329
Здравейте!
Да споделя и нашия режим - вечер ляга към 21ч., самичък заспива, просто гася лампата и излизам, до 10 мин. се е пренесъл при Сънчо  Mr. Green Нощем се буди най-малко по 2 пъти, става към 8-8,30ч. През деня спи от 11,30 до 13ч. първи път  и втори - от 15 до 16-16,30ч. Пробвах го да спи само по веднъж, не става номера, спи от 13,30 до 15ч. най-късно и после до вечерта е кисел  ooooh! От другия месец в яслата ще се пренарежда режима, няма как... Иначе нямаме проблеми със заспиването - винаги самичък си заспива без проблеми.
Наде, благодаря за джуркането на томболата! Така се радвам, че ми се падна мама от моя си край (то от един от тях, че моята рода е сбирана от цяла БГ  Joy) Пък и на адашче ще избирам подарък! Пожелавам ти да ти се сбъдне съня и да си прекараш един супер спокоен и приятен ден в компанията на Атракция  Hug Според мен това е знак, че трябва да идеш и лично да й занесеш подаръка  hahaha
Ивилда, чакам адрес на лични, моя ще го пратя след малко  Hug Ние покрай Коледа най-вероятно ще сме в Монтана, и понеже ти честичко ходиш там може и на живо да се уцелим  Wink
Някой питаше за жирафчето на Фишер-Прайс - имам го още от Невена, много са си играли и двамата. Отделно пъхат вътре какво ли не - всички играчки, които могат да минат през отвора  hahaha
Еми, идеята ти за срещичка е много хубава, хайде наистина да измислим нещо и да се видим, а?
Ех, блаженство, малкия спи, Невена гледа детско, а аз си пия кафето с цигарка на спокойствие... Ей такива моменти ме пазят от полудяване, честно....

Общи условия

Активация на акаунт